N з/п |
Питання |
Так |
Ні |
НВ |
НП |
Нормативне обґрунтування |
1.1 |
Дотримання вимог здійснення суб'єктом господарювання ветеринарно- санітарного контролю за надходженням забійної птиці, іншої підконтрольної продукції та матеріалів, включаючи перевірку правильності оформлення і відповідності ветеринарних документів до вантажу, що надійшов, дотримання правил транспортування тощо |
|
|
|
|
Підпункт 3.1.1 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК |
1.2 |
Санітарна обробка автомашин, тракторних причепів, контейнерів, тари, що використовуються для транспортування живої птиці, після вивантаження |
|
|
|
|
Пункт 13.20 глави 13 ВСП |
1.3 |
Відповідність території забійного підприємства санітарним правилам |
|
|
|
|
Пункти 3.1-3.8 глави 3 ВСП; глава 2 Санітарних правил |
1.4 |
Відповідність ділянок та відділень, що потребують послідовного або відокремленого розташування, діючим будівельним і санітарним нормам та відповідність стану бази передзабійного утримання тварин санітарним правилам |
|
|
|
|
Пункт 3.13 глави 3 ВСП; глава 3 Санітарних правил |
1.5 |
Дотримання ветеринарно-санітарних вимог до відділень (утилізаційних цехів) з переробки технічних відходів |
|
|
|
|
Глава 11 ВСП |
1.6 |
Дотримання правил карантинування і термінів передзабійної витримки птиці |
|
|
|
|
Пункт 3.13 глави 3, пункт 8.3 глави 8 ВСП; підпункт 3.1.3 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК |
1.7 |
Проведення у повному обсязі ветеринарно- санітарної експертизи сировини, продовольчої сировини, у тому числі м'яса та м'ясопродуктів, отриманих при забої птиці |
|
|
|
|
Пункт 8.56 глави 8 ВСП; підпункт 3.1.4 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК |
1.8 |
Клеймування тушок відповідно до Інструкції із застосування позначки придатності та ветеринарних штампів, затвердженої наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 02.02.2010 N 46, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 07.04.2010 за N 278/17573 |
|
|
|
|
Пункти 8.40, 8.47 глави 8 ВСП; підпункт 3.1.6 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК |
1.9 |
Відбір зразків продукції, інших підконтрольних матеріалів для проведення ветеринарно-санітарних досліджень у державній лабораторії ветеринарної медицини, розташованій на території суб'єкта господарювання, або в інших державних лабораторіях ветеринарної медицини |
|
|
|
|
Пункт 8.32 глави 8 ВСП; підпункт 3.1.8 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК |
1.10 |
Відповідність вимогам умов зберігання тушок птиці, від якої був відібраний матеріал для лабораторного дослідження |
|
|
|
|
Пункт 8.34 глави 8 ВСП |
1.11 |
Наявність внутрішніх органів у тушках до ветеринарного огляду |
|
|
|
|
Пункт 8.31 глави 8 ВСП; підпункт 3.1.10 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК |
1.12 |
Відповідність водозабезпечення та каналізації ветеринарно-санітарним вимогам |
|
|
|
|
Глава 4 ВСП; глава 4 Санітарних правил |
1.13 |
Відповідність освітлення, вентиляції і опалення санітарним правилам |
|
|
|
|
Глава 5 ВСП; глава 5 Санітарних правил |
1.14 |
Відповідність ветеринарно-санітарним вимогам стану виробничих, допоміжних і побутових приміщень |
|
|
|
|
Глава 3 ВСП; глава 6 Санітарних правил |
1.15 |
Відповідність стану технологічного обладнання і інвентарю ветеринарно-санітарним вимогам |
|
|
|
|
Пункт 12.16 глави 12 ВСП; глава 7 Санітарних правил |
1.16 |
Дотримання ветеринарно-санітарних вимог при технологічному процесі |
|
|
|
|
Пункт 6.7 глави 6, пункт 8.14 глави 8 ВСП; розділ 8 Санітарних правил |
1.17 |
Дотримання правил пакування, маркування, транспортування продукції тваринного походження |
|
|
|
|
Пункти 8.43-8.46 глави 8 ВСП; підпункт 3.1.11 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК |
1.18 |
Відповідність складських приміщень, холодильників ветеринарно-санітарним вимогам |
|
|
|
|
Пункт 3.18 глави 3, пункт 12.18 глави 12 ВСП; глава 9 Санітарних правил |
1.19 |
Відповідність гардероба санітарним правилам |
|
|
|
|
Пункт 3.36 глави 3 ВСП |
1.20 |
Дотримання вимог особистої гігієни працівниками підприємства |
|
|
|
|
Глава 16 ВСП; глава 11 Санітарних правил |
1.21 |
Дотримання температурних режимів переробки продукції, отриманої на підприємстві або тієї, що надійшла |
|
|
|
|
Пункт 3.34 глави 3, пункт 5.12 глави 5, пункт 6.19 глави 6, пункти 8.20, 8.38 глави 8 ВСП; підпункт 3.1.12 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК |
1.22 |
Своєчасність утилізації трупів птиці, ветеринарних конфіскатів, забракованого м'яса птиці та їх продуктів |
|
|
|
|
Глава 11 ВСП; підпункт 3.1.13 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК |
1.23 |
Проведення повторних аналізів при отриманні незадовільних результатів дослідження яйцепродуктів хоча б за одним показником |
|
|
|
|
Пункт 10.51 глави 10 ВСП; підпункт 3.1.13 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК |
1.24 |
Відповідність санітарного стану виробничих приміщень (холодильників, складів) та умов зберігання продукції тваринного походження та інших підконтрольних матеріалів ветеринарно-санітарним вимогам |
|
|
|
|
Пункти 3.10-3.13 глави 3 ВСП; підпункт 3.1.15 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК |
1.25 |
Дотримання вимог проведення дезінсекції, дератизації |
|
|
|
|
Глава 12 ВСП; глава 12 Санітарних правил |
1.26 |
Проведення обліку ветеринарно-санітарної експертизи продукції та ветеринарно- санітарної роботи суб'єкта господарювання, своєчасне подання звітності у встановленому порядку |
|
|
|
|
Підпункт 3.1.16 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК |
1.27 |
Використання для транспортування живої птиці транспортних засобів, які відповідають санітарним вимогам |
|
|
|
|
Пункт 13.20 глави 13 ВСП |
1.28 |
Застосування виробником системи HACCP (система аналізу ризиків та контролю (регулювання) у критичних точках) або інших систем забезпечення безпечності та якості харчових продуктів під час виробництва та обігу |
|
|
|
|
Частина шоста статті 20 ЗУ 771/97-ВР |