N з/п |
Питання |
Так |
Ні |
НВ |
НП |
Нормативне обґрунтуван- ня |
1.1 |
Відповідність території та приміщень діючими ветеринарно-санітарним та санітарним нормами |
|
|
|
|
Пункти 4.2, 4.8, 4.9, 4.12-4.16 глави 4 ВСП птахівничих господарств |
1.2 |
Відповідність вимогам щодо огорожі птахогосподарства |
|
|
|
|
Пункт 4.3 глави 4 ВСП птахівничих господарств |
1.3 |
Наявність та відповідність порядку розміщення на території ветеринарної виробничої лабораторії, забійно-санітарного пункту і дезінфекційного блоку |
|
|
|
|
Пункти 4.16-4.18 глави 4 ВСП птахівничих господарств |
1.4 |
Дотримання вимог щодо матеріалів, з яких виготовлені стіни приміщень, підлоги, стелі |
|
|
|
|
Пункти 5.6, 5.7 глави 4 ВСП птахівничих господарств |
1.5 |
Дотримання вимог щодо роботи птахівничих господарств у режимі підприємств закритого типу |
|
|
|
|
Пункт 3.1 глави 3 ВСП птахівничих господарств |
1.6 |
Забезпечення санітарного режиму роботи підприємства в цілому та в кожному виробничому приміщенні, зокрема забезпечення спецодягом, взуттям. Порядок відвідування господарства сторонніми особами. Контроль за станом здоров'я обслуговуючого персоналу |
|
|
|
|
Пункти 3.2-3.4, 3.11, 3.21 глави 3 та пункт 8.16 глави 8 ВСП птахівничих господарств |
1.7 |
Наявність в господарстві правил внутрішнього розпорядку для кожного виробничого відділу та календарного плану роботи, їх виконання |
|
|
|
|
Пункт 3.13 глави 3 ВСП птахівничих господарств |
1.8 |
Відповідність умов забезпечення господарства питною водою, контроль за якістю води |
|
|
|
|
Пункт 3.15 глави 3, пункт 6.1 глави 6 ВСП птахівничих господарств |
1.9 |
Вжиття заходів щодо боротьби із синантропною птицею, гризунами, бродячими тваринами |
|
|
|
|
Пункт 3.5 глави 3 ВСП птахівничих господарств |
1.10 |
Дотримання міжциклових профілактичних перерв при інкубуванні яйця, утриманні птиці |
|
|
|
|
Пункт 3.17 глави 3 ВСП птахівничих господарств |
1.11 |
Відповідність порядку комплектування стада птиці різного технологічного призначення (батьківського, промислового тощо) |
|
|
|
|
Пункти 3.7, 3.8, 3.19 глави 3, пункти 9.2 глави 9 ВСП птахівничих господарств |
1.12 |
Дотримання вимог щодо карантинування поголів'я та супроводу його ветеринарними документами при формуванні (ремонті) стада |
|
|
|
|
Статті 15, 32, 92 ЗУ 2498-XII; пункт 9.3 глави 9 ВСП птахівничих господарств |
1.13 |
Дотримання технологічних норм щодо щільності посадки птиці на 1 кв.м пташника, фронту годівлі та напування птиці на 1 голову |
|
|
|
|
Пункти 5.9, 5.12 глави 5 ВСП птахівничих господарств |
1.14 |
Дотримання порядку комплектування птицею окремих пташників |
|
|
|
|
Пункт 4.11 глави 4, пункти 7.6-7.8 глави 7 ВСП птахівничих господарств |
1.15 |
Наявність контролю за фізіологічним станом птиці (динаміка загибелі птиці, показники ваги птиці, стан мікроклімату в пташнику, рівень споживання корму, води) |
|
|
|
|
Пункт 3.26 глави 3 ВСП птахівничих господарств |
1.16 |
Відповідність параметрів мікроклімату у пташниках ветеринарним вимогам |
|
|
|
|
Пункти 5.1-5.5 глави 5 ВСП птахівничих господарств |
1.17 |
Наявність затверджених схем проведення вакцинопрофілактики поголів'я птиці. Дотримання вимог при проведенні вакцинації (умови зберігання біопрепаратів, облік їх руху, документальне оформлення проведення вакцинації) |
|
|
|
|
Пункт 3.27 глави 3 ВСП птахівничих господарств; пункти 2.1-2.6 глави 2, пункт 13 глави 13 Правил |
1.18 |
Дотримання порядку створення імунної зони навколо господарства |
|
|
|
|
Пункт 3.12 глави 3 ВСП птахівничих господарств |
1.19 |
Дотримання вимог щодо кількості гнізд при утриманні птиці на підлозі та порядку їх облаштування |
|
|
|
|
Пункт 5.13 глави 5 ВСП птахівничих господарств |
1.20 |
Дотримання вимог щодо вигулу птиці (у разі його використання) |
|
|
|
|
Пункти 5.10, 5.11 глави 5 ВСП птахівничих господарств |
1.21 |
Дотримання ветеринарно-санітарних вимог при отриманні та використанні інкубаційних яєць, лабораторному контролі якості інкубаційних яєць |
|
|
|
|
Пункти 3.9, 3.20 глави 3; пункти 7.1, 7.4, 7.5, 7.9-7.11 глави 7 ВСП птахівничих господарств |
1.22 |
Відповідність виробничих показників інкубування яєць |
|
|
|
|
Пункти 7.1-7.3 глави 7 ВСП птахівничих господарств |
1.23 |
Дотримання вимог щодо виробництва харчових яєць |
|
|
|
|
Плава 8 ВСП птахівничих господарств |
1.24 |
Дотримання вимог при транспортуванні добового молодняку, молодняку, дорослої птиці та інкубаційних яєць |
|
|
|
|
Стаття 15 ЗУ 2498-XII; пункт 7.8 глави 7, пункт 8.15 глави 8, пункти 9.1, 9.3 глави 9 ВСП птахівничих господарств |
1.25 |
Дотримання ветеринарно-санітарних вимог до маркування інвентарю, тари та закріплення їх за окремими виробничими цехами |
|
|
|
|
Пункт 3.10 глави 3 ВСП птахівничих господарств |
1.26 |
Дотримання вимог щодо підготовки пташників до посадки нової партії птиці |
|
|
|
|
Пункти 3.18, 3.24 глави 3 ВСП птахівничих господарств |
1.27 |
Дотримання вимог до збирання, накопичення та утилізації відходів виробництва (побутових та виробничих), стічних вод. Порядок збору загиблої птиці, періодичність вивезення та методи знищення трупів птиці |
|
|
|
|
Пункти 3.14, 3.15, 3.20, 3.25 глави 3 ВСП птахівничих господарств |
1.28 |
Дотримання ветеринарно-санітарних норм при годівлі та напуванні птиці |
|
|
|
|
Пункти 6.2, 6.3 глави 6 ВСП птахівничих господарств |
1.29 |
Забезпечення контролю за якістю кормів, збалансованість раціонів годівлі птиці |
|
|
|
|
Пункт 6.2 глави 6 ВСП птахівничих господарств |
1.30 |
Періодичний контроль якості та безпечності кормів у акредитованих державних лабораторіях ветеринарної медицини |
|
|
|
|
Пункт 6.2 глави 6 ВСП птахівничих господарств |
1.31 |
Запровадження системи HACCP (система аналізу ризиків та контролю (регулювання) у критичних точках) або аналогічних систем забезпечення безпечності та якості, які використовуються виробниками під час виробництва та обігу харчових продуктів |
|
|
|
|
Стаття 20 ЗУ 771/97-ВР |