1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ
Н А К А З
N 80 від 08.07.99
м.Київ

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
2 вересня 1999 р.
за N 594/3887
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства юстиції N 848/5 від 08.06.2012 )
Про введення в дію норм належності майна продовольчої служби установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних закладів Державної кримінально-виконавчої служби
( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного департаменту України з питань виконання покарань N 228 від 02.12.2003 N 249 від 18.09.2007 N 258 від 10.11.2009 )
На виконання Указу Президента України від 12 березня 1999 року N 248/99 "Про виведення Державного департаменту України з питань виконання покарань з підпорядкування Міністерству внутрішніх справ України" та з метою впорядкування забезпечення майном продовольчої служби установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних закладів Державної кримінально-виконавчої служби
НАКАЗУЮ:
( Преамбула із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань N 249 від 18.09.2007 )
1. Затвердити та ввести в дію такі документи (додаються):
1.1. Норму належності майна продовольчої служби слідчих ізоляторів, установ виконання покарань.
( Пункт 1.1 в редакції Наказу Держдепартаменту вик. покарань N 228 від 02.12.2003; із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань N 258 від 10.11.2009 )
1.2. Норму належності майна продовольчої служби навчальних закладів.
1.3. Норму належності майна продовольчої служби дитячих закладів.
1.4. Норму належності майна продовольчої служби для кухонь розплідників службових собак.
1.5. Інструкцію про застосування норм належності майна продовольчої служби.
2. Начальникам управлінь (відділів) Державного департаменту України з питань виконання покарань в Автономній Республіці Крим та областях, начальникам установ виконання покарань, слідчих ізоляторів, навчальних та дитячих закладів:
( Пункт 2 із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного департаменту України з питань виконання покарань N 228 від 02.12.2003, N 258 від 10.11.2009 )
2.1. Організувати вивчення норм належності працівниками інтендантських і господарчих служб.
2.2. Забезпечити дотримання норм належності, організацію експлуатації та утримання майна.
2.3. При проектуванні і будівництві нових їдалень керуватись нормами належності технологічного і холодильного устаткування.
3. Накази МВС України від 13 червня 1995 року N 438 "Про введення в дію Норм забезпечення майном продовольчої служби", від 6 березня 1996 року N 144 "Про внесення змін до наказу МВС України від 13.06.95 N 438" та від 19 травня 1997 року N 316 "Про внесення змін до наказів МВС України від 13.06.95 N 438 та від 06.03.96 N 144" в органах та установах Державного департаменту України з питань виконання покарань не застосовуються.
Директор генерал-лейтенант
внутрішньої служби

І.В.Штанько
Затверджено
Наказ Державного департаменту
України з питань виконання
покарань 08.07.99 N 80
Норма належності майна продовольчої служби слідчих ізоляторів, установ виконання покарань
( Назва Норми із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань N 258 від 10.11.2009 )
Розділ 1. Посуд, прибори та інвентар для їдалень
------------------------------------------------------------------------------------
| N | Найменування | Оди-| Їдальні засуджених |
| з/п | виду майна | ниця|----------------------------------------------------|
| | |вимі-|загальні |їдальні | виховні колонії |
| | | ру |їдальні вип-|обласних |--------------------------|
| | | |равних цент-|лікарень | загальні | їдальні |
| | | |рів,арештних|та стаціона-| їдальні | стаціо- |
| | | |домів, ви- |рів медчас- | | нарів |
| | | |правних ко- |тин | | медчастин |
| | | |лоній, слід-| | | |
| | | |чих ізолято-| | | |
| | | |рів | | | |
| | | |------------+------------+-------------+------------|
| | | |кіль-| на |кіль-| на | кіль-| на |кіль-| на |
| | | |кість|скіль-|кість|скіль-| кість|скіль-|кість|скіль-|
| | | |пред-| ки |пред-| ки | пред-| ки |пред-| ки |
| | | |метів| осіб |метів| осіб |метів | осіб |метів| осіб |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1.1.|Бачки алюмінієві | | | | | | | | | |
| |литі: | | | | | | | | | |
| |- ємністю 8,0 л | шт. | 1 | 10 | - | - | 1 | 10 | - | - |
| |- ємністю 5,0 л | | | | | | | | | |
| |або з пластичних | " | 3 | 10 | - | - | 3 | 10 | - | - |
| |мас ємністю 4,0 л| | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1.2.|Кухлі питні: | | | | | | | | | |
| |- алюмінієві | | | | | | | | | |
| |ємністю 0,35 л | | | | | | | | | |
| |або з пластичних | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
| |мас ємністю 0,3 л| | | | | | | | | |
| |- емальовані | " | 1 | - | - | 1 | 1 | - | - | 1 |
| |ємністю 0,4 л | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1.3.|Клейонка столова | м | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10 |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1.4.|Ложки розливальні| | | | | | | | | |
| |алюмінієві | | | | | | | | | |
| |ємністю 0,2 л | | | | | | | | | |
| |або з пластичних | шт. | 1 | 10 | - | - | 2 | 4 | - | - |
| |мас ємністю 0,3 л| | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1.5.|Ложки столові - | " | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
| |алюмінієві або з | | | | | | | | | |
| |пластичних мас | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1.6.|Ложки чайні | " | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
| |алюмінієві | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1.7.|Миски алюмінієві | " | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - |
| |або з пластичних | | | | | | | | | |
| |мас | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1.8.|Миски емальовані | " | - | - | - | - | - | - | 1 | 1 |
| |або з пластичних | | | | | | | | | |
| |мас | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1.9.|Ножі столові з | " | - | - | - | - | - | - | - | - |
| |нержавіючої сталі| | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
|1.10.|Підставки під | " | 1 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 |
| |бачки і чайники | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
|1.11.|Солонки | " | 1 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 |
| |пластмасові | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
|1.12.|Тарілки алюмініє-| | | | | | | | | |
| |ві або з пластич-| | | | | | | | | |
| |них мас діаметром| | | | | | | | | |
| |200 мм: | | | | | | | | | |
| |- для других | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
| |страв | | | | | | | | | |
| |- для хліба | " | 2 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
|1.13.|Чайники | | | | | | | | | |
| |алюмінієві литі: | | | | | | | | | |
| |ємністю до 5 л | " | 1 | 10 | - | - | 1 | 8 | - | - |
| |ємністю до 3,5 л | " | - | - | 1 | 8 | - | - | 1 | 8 |
------------------------------------------------------------------------------------
Примітки. 1. При подаванні їжі в мисках і тарілках бачки і ложки розливальні не видаються. У цих випадках дозволяється мати підноси для подачі їжі з розрахунку один піднос на 20 осіб.
2. Для роздачі готової їжі у слідчих ізоляторах і приміщеннях камерного типу виправних колоній максимального рівня безпеки на кожний поверх належить мати: ложки розливальні ємністю 0,2 і 0,5 л; ємність для доставки хліба; візки вантажні вантажністю 130 - 400 кг за фактичною потребою.
3. Клейонка столова застосовується за відсутності на столах обідніх гігієнічного покриття.
( Розділ 1 із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного департаменту України з питань виконання покарань N 228 від 02.12.2003, N 258 від 10.11.2009 )
Розділ 2. ОБЛАДНАННЯ, ПОСУД ТА ІНВЕНТАР ДЛЯ КУХОНЬ І ПРОДОВОЛЬЧИХ СКЛАДІВ
------------------------------------------------------------------------------
| N |Найменування виду |Одиниця | Кількість предметів на число осіб |
| з/п | майна | виміру |---------------------------------------|
| | | | до 300 |від 301|від 501|від |більше|
| | | | осіб |до 500 |до 1000|1001 до| 2001 |
| | | | |осіб |осіб |2000 |особи |
| | | | | | |осіб | |
|-----+---------------------+--------+--------+-------+-------+-------+------|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
------------------------------------------------------------------------------
2.1. Ваги настільні цифер-
блатні до 10 кг для:
а) кухонних комор шт. 1 1 1 2 2
б) обробних приміщень " 1 1 1 2 2
в) приміщень для " 1 1 1 1 1
нарізання хліба
г) продовольчих скла- " 1 1 1 1 1
дів на кожне окреме
приміщення (комору)
зберігання
ґ) готової продукції " 1 1 1 2 2
2.2. Ваги товарні шкальні " 1 1 1 1 1
від 100 до 200 кг для
кухонь
2.3. Ваги товарні шкальні
від 500 до 1000 кг
для:
- продовольчих скла- " 1 1 1 1 1
дів на кожне окреме
приміщення (комору)
зберігання
- хліборізок " - - - - 1
2.4. Кип'ятильники безпе-
рервної дії для при-
готування окропу для:
- чаю " з розрахунку див. пункт 2.5. "г"
0,5 л води на "окропу для чаю"
одну людину на
добу
- миття посуду і " з розрахунку забезпечуються
столових приборів 10,0 л води на посудомийними машинами
одну людину на і гарячим
добу водопостачанням
2.5. Котли стравоварильні
електричні або,
при наявності, парові
для приготування:
а) перших страв з розрахунку 1,0 л ємності на одну людину
б) других страв з розрахунку 0,6 л ємності на одну людину
в) третіх страв з розрахунку 0,3 л ємності на одну людину
г) окропу для чаю з розрахунку 0,5 л
води на одну людину
ґ) для виварювання шт. - - 1 1 2

................
Перейти до повного тексту