1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
25.12.2006 N 367
Про внесення змін до наказів Держспоживстандарту та запровадження перехідного періоду дії нормативних документів
( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 296 від 05.11.2007 N 57 від 15.02.2008 N 73 від 29.02.2008 N 210 від 03.07.2008 N 253 від 31.07.2008 N 299 від 26.08.2008 N 523 від 30.12.2008 )
З метою запровадження перехідного періоду дії нормативних документів для надання підприємствам харчової промисловості можливості підготовки виробництва ковбас та іншої м'ясної продукції до вимог національних стандартів на м'ясну продукцію, відповідно до Закону України "Про стандартизацію"
НАКАЗУЮ:
1. У наказі Держспоживстандарту від 30.06.2005 N 157 "Про затвердження національних стандартів, зміни до національного стандарту, змін до наказів Держспоживстандарту України та скасування нормативних документів" зі змінами, внесеними наказом Держспоживстандарту України від 23 жовтня 2006 р. N 306 "Про внесення змін до наказів Держспоживстандарту від 30.06.2005 N 157 та від 15.07.2005 N 175":
1.1. У підпункті "в" пункту 5 дату "з 1 січня 2007 р." замінити на дату "з 1 січня 2008 р.".
1.2. У підпункті "б" пункту 5 виключити рядок:
"ГОСТ 16131-86 Колбасы сырокопченые. Технические условия".
1.3. У підпункті "в" пункту 5 увести рядок:
"ГОСТ 16131-86 Колбасы сырокопченые. Технические условия".
2. У наказі Держспоживстандарту від 15.07.2005 N 175 "Про затвердження національних стандартів, змін до національних стандартів та скасування нормативних документів" зі змінами, внесеними наказом Держспоживстандарту України від 23 жовтня 2006 р. N 306 "Про внесення змін до наказів Держспоживстандарту від 30.06.2005 N 157 та від 15.07.2005 N 175":
2.1. У пункті 3 виключити рядки:
"ГОСТ 16351-86 Колбасы полукопченые. Технические условия",
"ГОСТ 23670-79 Колбасы вареные, сосиски и сардельки, хлебы мясные. Технические условия".
2.2. У пункті 4 виключити рядки:
"РСТ УРСР 950-89 Ковбаси варені, сосиски, сардельки (український асортимент). Загальні технічні умови",
"РСТ УРСР 1840-84 Ковбаси напівкопчені. Технічні умови".
2.3. Увести пункт 5 такого змісту:
"5. Скасувати чинність нормативних документів з 1 січня 2008 р.:
ГОСТ 16351-86 Колбасы полукопченые. Технические условия
ГОСТ 23670-79 Колбасы вареные, сосиски и сардельки, хлебы мясные. Технические условия
РСТ УРСР 950-89 Ковбаси варені, сосиски, сардельки (український асортимент). Загальні технічні умови
РСТ УРСР 1840-84 Ковбаси напівкопчені. Технічні умови".
2.4. Пункти 5, 6 та 7 вважати пунктами 6, 7 та 8.
3. Запровадити з 1 січня 2007 р. тільки в частині виробництва пельменів з масовою часткою начиненого фаршу не менше ніж 40% до 1 листопада 2008 року перехідний період одночасної дії нормативних документів, зазначених у пунктах 1 та 2 цього наказу, і національних стандартів:
ДСТУ 4427:2005 "Ковбаси сирокопчені та сиров'ялені. Загальні технічні умови";
( Перехідний період одночасної дії ДСТУ 4427:2005 продовжено до 1 січня 2009 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 299 від 26.08.2008; перехідний період одночасної дії ДСТУ 4427:2005 продовжено до 1 січня 2010 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 523 від 30.12.2008 )
ДСТУ 4433:2005 "Ковбаси смажені. Загальні технічні умови";
( Перехідний період одночасної дії ДСТУ 4433:2005 продовжено до 1 січня 2009 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 299 від 26.08.2008; перехідний період одночасної дії ДСТУ 4433:2005 продовжено до 1 січня 2010 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 523 від 30.12.2008 )

................
Перейти до повного тексту