1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ
21.10.2024 № 4001
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
06 листопада 2024 року
за № 1665/43010
Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 14 вересня 2022 року № 682
На виконання пункту 1 частини першої статті 7 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", частини першої статті 21 Закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин", пункту 6 Всеохоплюючої стратегії імплементації Глави IV (Санітарні та фітосанітарні заходи) Розділу IV "Торгівля і питання, пов’язані з торгівлею" Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 року № 228-р, пункту 217 Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2017 року № 1106, пункту 8 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року № 124, та з метою приведення нормативно-правових актів у відповідність із законодавством України НАКАЗУЮ:
1. Внести зміни до преамбули наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 14 вересня 2022 року № 682 "Про затвердження Гігієнічних вимог до швидкозаморожених харчових продуктів, призначених для споживання людиною", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17 жовтня 2022 року за № 1251/38587, а саме:
слова "абзацу другого" замінити словом та цифрою "пункту 1";
після слів "Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів"" доповнити словами та цифрами "частини першої статті 21 Закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин"".
2. Затвердити Зміни до Гігієнічних вимог до швидкозаморожених харчових продуктів, призначених для споживання людиною, затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 14 вересня 2022 року № 682, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 17 жовтня 2022 року за № 1251/38587, що додаються.
3. Департаменту державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів і продовольчої безпеки забезпечити в установленому законодавством порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування та вводиться в дію через три роки з дня припинення або скасування воєнного стану.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра аграрної політики та продовольства України згідно з розподілом обов’язків.

Міністр аграрної політики
та продовольства України


Віталій КОВАЛЬ

ПОГОДЖЕНО:

Голова Державної служби України з питань
безпечності харчових продуктів
та захисту споживачів

Виконувач обов’язків Міністра економіки України

Міністр охорони здоров’я України





Сергій ТКАЧУК

Надія БІГУН

Віктор ЛЯШКО
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
аграрної політики
та продовольства України
21 жовтня 2024 року № 4001
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
06 листопада 2024 року
за № 1665/43010
ЗМІНИ
до Гігієнічних вимог до швидкозаморожених харчових продуктів, призначених для споживання людиною
( Див. текст )
1. У розділі І:
1) пункт 1 викласти в такій редакції:
"1. Ці Вимоги встановлюють загальні гігієнічні вимоги до швидкозаморожених харчових продуктів, призначених для споживання людиною, порядок здійснення моніторингу температури під час їх транспортування, складування та зберігання, а також методи вимірювання температури швидкозаморожених харчових продуктів для цілей державного контролю.";
2) у пункті 3:
доповнити новим підпунктом такого змісту:
"4) температура - показник, виміряний у визначеному місці за допомогою засобу вимірювальної техніки або термочутливої частини приладу.";
абзац шостий викласти в такій редакції:
"Інші терміни вживаються у значеннях, наведених у Законах України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин", "Про метрологію та метрологічну діяльність", "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів", "Про стандартизацію", "Про технічні регламенти та оцінку відповідності"".
2. Доповнити ці Вимоги новим розділом такого змісту:
"VI. Метод вимірювання температури швидкозаморожених харчових продуктів

................
Перейти до повного тексту