- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
НАКАЗ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
25 червня 2019 р.
за № 664/33635
Про затвердження Інструкції про порядок і умови поставки, закладення, зберігання і відпуску печей твердопаливних типу "Буржуйка"
Відповідно до Закону України
"Про державний матеріальний резерв" та пункту 9 Порядку формування, розміщення та проведення операцій з матеріальними цінностями державного резерву, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08 жовтня 1997 року
№ 1129 ,
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Інструкцію про порядок і умови поставки, закладення, зберігання і відпуску печей твердопаливних типу "Буржуйка", що додається.
2. Департаменту стратегічного розвитку сектору оборони та безпеки забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Голову Державного агентства резерву України.
Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр |
С.І. Кубів |
ПОГОДЖЕНО: Голова Державного агентства резерву України Голова Державної регуляторної служби України |
В.А. Мосійчук К. Ляпіна |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
економічного розвитку
і торгівлі України
24 квітня 2019 року № 730
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
25 червня 2019 р.
за № 664/33635
ІНСТРУКЦІЯ
про порядок і умови поставки, закладення, зберігання і відпуску печей твердопаливних типу "Буржуйка"
I. Загальні положення
1. Ця Інструкція встановлює порядок, вимоги до якості, умови поставки, закладення, зберігання і відпуску печей твердопаливних типу "Буржуйка", призначених для зберігання в державному резерві.
2. Ця Інструкція є обов'язковою до виконання підприємствами, установами та організаціями, що входять до єдиної системи державного резерву (далі - зберігачі), а також підприємствами, які здійснюють постачання матеріальних цінностей (далі - постачальники), згідно з договором про закупівлю за державні кошти (далі - договір) з Держрезервом.
3. На зберігання закладаються печі твердопаливні типу "Буржуйка" (далі - печі) вітчизняного та іноземного виробництва.
4. Якість печей визначається за результатами випробувань згідно з методами, визначеними цією Інструкцією.
6. Український державний науково-дослідний інститут "Ресурс" (далі - УкрНДІ "Ресурс") організовує та координує контролювання якості печей під час поставки, закладення, зберігання і відпуску.
II. Порядок і умови поставки печей до державного резерву
1. Вимоги до пакування печей
1. Печі має бути обгорнуто в пакувальний папір або картон, що забезпечить їх зберігання.
2. Частини печей, що знімаються, має бути обгорнуто в пакувальний папір та вкладено в камеру згоряння.
3. Інструкцію з експлуатації має бути вкладено у водонепроникний пакет або загорнуто в пакувальний папір та вкладено в камеру згоряння.
4. Пакувальні матеріали, що контактують із печами, просочувальні засоби для пакування мають бути дозволені до використання в установленому законодавством порядку.
2. Вимоги до маркування печей
1. Для маркування печей потрібно застосовувати:
1) табличку;
2) етикетку.
2. Табличка кріпиться до печі на видному місці, на поверхні таблички має бути зазначено:
1) найменування і місцезнаходження підприємства-виробника;
2) зображення знака для товарів та послуг підприємства-виробника;
3) умовне позначення печі;
4) порядковий номер печі згідно з нумерацією підприємства виробника;
5) дату випуску (місяць, рік).
3. На етикетці, що прикріплена до пакувального матеріалу, має бути зазначено:
1) найменування підприємства-виробника;
2) зображення знака для товарів та послуг підприємства-виробника;
3) умовне позначення печі;
4) номер договору;
5) масу нетто;
6) масу брутто;
7) номер місця;
8) дату випуску (місяць, рік).
3. Вимоги до транспортування печей
1. Печі транспортують у закритих транспортних засобах: автофургонах, універсальних вагонах або контейнерах відповідно до вимог правил перевезення вантажів на таких видах транспорту.
2. Транспортні засоби мають бути чистими, водонепроникними, не мати виступів, які могли б пошкодити пакування та продукцію.
3. Транспортування на піддонах проводять у сформованих транспортних пакетах згідно з договором із застосуванням сталевої стрічки.
4. Під час транспортування залізничним транспортом печі відвантажують дрібними, малотонажними і повагонними відправками до повної місткості вагону.
5. Допустимо під час перевезення автомобільним транспортом за погодженням із Держрезервом транспортування печей у груповій упаковці. Має бути збережено первинний вигляд і якість продукції, яку перевозять.
III. Порядок і умови закладання печей до державного резерву
1. Організація робіт під час приймання печей
1. Фахівці УкрНДІ "Ресурс" перевіряють печі на відповідність вимогам основних характеристик та властивостей, якісних показників, в акредитованих випробувальних лабораторіях.
2. Закладають печі партіями. За партію вважають кількість продукції одного найменування, що оформлена документом про якість.
3. Кожна партія печей повинна мати супровідні документи згідно з договором.
4. Приймають продукцію до державного резерву фахівці зберігача відповідно до доручень Держрезерву в такому порядку:
1) перевіряють наявність та правильність оформлення супровідних документів на кожну транспортну одиницю відповідно до умов договору, укладеного між постачальником та Держрезервом, згідно з пунктом 3 розділу III цієї Інструкції. Заборонено приймати на зберігання печі, що не мають супровідних документів про якість;
2) перевіряють наявність та цілісність пломб на транспортному засобі, відповідність номерів автомашин номерам, зазначеним у супровідних документах. У разі порушення цілісності пломб на транспортному засобі, невідповідності супровідних документів, маркування транспортної тари вимогам цієї Інструкції вантаж не допускають до подальших випробувань;
3) організовують розвантажувальні роботи;
4) відбирають з першої транспортної поставки в присутності фахівців УкрНДІ "Ресурс" та постачальника зразки печей;
5) перевіряють відповідність, наявність та кількість продукції, заявленої у супровідних документах, згідно з вимогами цієї Інструкції та договором. У разі виявлення розбіжності у кількості складають комерційний акт;
6) відбирають печі від партії методом випадковості для перевірки лінійних розмірів, маси виробу, комплектності на відповідність пакування та маркування згідно з вимогами цієї Інструкції;
7) складають протокол огляду (додаток 1);
8) формують штабелі продукції від кожної поставленої транспортної одиниці.
5. Фахівці зберігача, УкрНДІ "Ресурс" та представник постачальника для контролю якості печей за фізико-механічними і хімічними показниками відбирають від партії методом випадковості зразки з оформленням акта комісійного відбору зразків (додаток 2).
2. Відбирання зразків печей для дослідження
1. Зразки відбирають із першої транспортної поставки в кількості трьох печей для перевірки лінійних розмірів, маси виробу, комплектності відповідності пакування та маркування. Кожен відібраний зразок затверджують підписами та закріплюють на нез'ємній частині (зразок підписують представник зберігача, фахівець УкрНДІ "Ресурс" та постачальник). Відібрані зразки зберігаються у зберігача, УкрНДІ "Ресурс" та постачальника.
2. Для випробувань відбирають печі в кількості не менше ніж три відсотки від партії та проводять контрольне протоплення печей із розрахунку одного повного завантаження палива у кількості одного відсотка від загальної кількості печей для перевірки якості виготовлення, контролю пофарбування та складають протокол огляду згідно з додатком 1 до цієї Інструкції.
3. Після випробування печей проводять додаткові заходи з консервації печей.
4. Відібрані комісією печі направляють до акредитованої випробувальної лабораторії, яку визначає УкрНДІ "Ресурс".
5. Результати випробувань печей надають постачальнику, зберігачу та УкрНДІ "Ресурс".
6. Строк приймання печей та лабораторних випробувань становить не більше ніж 11 робочих днів з моменту відбору зразків.
7. На підставі протоколів огляду та лабораторних випробувань робиться висновок про відповідність печей установленим вимогам і приймається рішення щодо закладення їх на зберігання до державного резерву.
3. Документальне оформлення операцій під час закладення печей
1. Під час отримання результатів відповідності печей вимогам цієї Інструкції та договору, фахівці зберігача оформлюють приймальний акт за формою Р-11 (далі - приймальний акт) із зазначенням:
1) постачальника;
2) отримувача;
3) найменування продукції;
4) кількості;
5) ціни;
6) висновку про якісний стан печей;
7) виду тари;
8) номера залізничних (транспортних) накладних, номера вагона (контейнера) та автомобіля.
2. Оформлений належним чином приймальний акт разом із завіреними копіями супровідних документів про якість, протоколами огляду зберігач супровідним листом надає постачальнику.
3. У разі отримання незадовільних результатів хоча б з одного показника печі не приймаються, а повертаються постачальнику для їх заміни.
4. Постачальник має право на оскарження цього рішення. У цьому разі потрібно проводити повторні лабораторні випробування печей, відібраних із цієї ж партії фахівцями зберігача, УкрНДІ "Ресурс" та постачальника.
Під час проведення повторних лабораторних випробувань усі печі цієї партії розміщують окремо від уже прийнятих та оформлюють акт їх тимчасового зберігання.
Списання зразків печей проводять на підставі акта комісійного відбору зразків.
5. Після отримання від постачальника приймального акта разом із завіреними копіями супровідних документів на цю партію печей та оригіналами протоколів лабораторних випробувань, фахівці УкрНДІ "Ресурс" повинні перевірити комплектність та правильність оформлення отриманих супровідних документів.
6. У разі належного оформлення всіх необхідних документів керівник УкрНДІ "Ресурс" уносить відмітку до приймального акта щодо відповідності якості поставлених печей вимогам цієї Інструкції і договору та підписує його.
7. УкрНДІ "Ресурс" разом із супровідним листом надає Держрезерву приймальні акти.
IV. Порядок і умови зберігання печей у державному резерві
1. Організація перевірки якості та кількості печей під час зберігання
1. У процесі зберігання печей, контроль за їх якісними та кількісними показниками здійснюють фахівці зберігача. Контроль за процесом зберігання печей здійснює начальник дільниці зберігача або його заступник.
2. Під час зберігання печей контролюють:
1) справність обладнання, утримання та використання складських приміщень;
2) підтримання у складських приміщеннях умов, які послаблюють вплив навколишнього природного середовища;
3) проведення періодичних перевірок стану, умов та місця зберігання;
4) зовнішній стан упаковки та самих печей.
Результати перевірки вносять до журналу обліку технічного стану (додаток 3).
3. Систематично проводять зовнішній огляд пакувальних місць печей з метою виявлення зволоження та інших пошкоджень. У період випадання атмосферних опадів такі огляди потрібно проводити щодня. Одночасно перевіряють технічний та санітарний стан складських приміщень.
................Перейти до повного тексту