1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


МІНІСТЕРСТВО УКРАЇНИ З ПИТАНЬ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
ТА У СПРАВАХ ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ВІД НАСЛІДКІВ
ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ
Н А К А З
28.07.2009 N 516
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
20 серпня 2009 р.
за N 787/16803
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства внутрішніх справ N 632 від 03.07.2014 )
Про затвердження Порядку організації харчування осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту
На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 року N 426 "Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту та Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації" та з метою покращення продовольчого забезпечення осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Порядок організації харчування осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, що додається.
2. Департаменту матеріально-технічного забезпечення (Бабунич І.Ю.) забезпечити подання на державну реєстрацію цього наказу відповідно до Указу Президента України від 3 жовтня 1992 року N 493 "Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади" (зі змінами).
3. Ректорам вищих навчальних закладів МНС, начальникам головних управлінь МНС України в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі, Вінницького вищого професійного училища цивільного захисту, Навчального Центру Оперативно - рятувальної служби цивільного захисту, спецформувань:
3.1. Організовувати харчування осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту згідно із затвердженим Порядком.
3.2. Посилити контроль за організацією харчування осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту.
4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Баранчука В.М.
Міністр В.Шандра
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МНС
28.07.2009 N 516
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
20 серпня 2009 р.
за N 787/16803
ПОРЯДОК
організації харчування осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту
1. Загальні положення
1.1. Цей Порядок розповсюджується на:
осіб рядового, начальницького складу, які навчаються, проходять перепідготовку та спеціалізацію у вищих навчальних закладах, професійному училищі МНС та навчальному центрі ОРС ЦЗ (м. Мерефа);
осіб рядового, начальницького складу та працівників льотного складу авіації МНС, які входять до штатного складу екіпажів літальних апаратів та здійснюють польоти за планом льотної підготовки;
осіб, які виконують завдання з обслуговування літальних апаратів, забезпечення їх польотів та під час несення чергувань на аеродромах;
осіб Спеціального морського загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, які входять до складу екіпажів кораблів (суден);
осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, які безпосередньо залучаються до ліквідації надзвичайних ситуацій;
осіб, які отримують лікувально-профілактичне харчування.
1.2. Особовий склад органів і підрозділів цивільного захисту, зазначений у пункті 1.1 цього Порядку, забезпечується харчуванням за рахунок коштів, що виділяються на їх утримання з Державного бюджету України, інших джерел, передбачених законом, згідно з нормами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 року N 426 "Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту та Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації" (далі - Постанова).
1.3. Для урізноманітнення харчування та у разі відсутності встановлених нормами продуктів на складі дозволяється при складанні розкладки продуктів проводити їх заміну відповідно до норм, затверджених Постановою.
1.4. Уточнення вартості норм харчування проводиться МНС за погодженням з Мінекономіки та Мінфіном виходячи із діючих середніх цін на продукти харчування і доводиться до підрозділів цивільного захисту не частіше одного разу на квартал.
1.5. Особи рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, продовольче забезпечення яких здійснюється на підставі міждержавних угод України (у складі підрозділів міжнародних рятувальних сил, перебування у службовому відрядженні тощо), забезпечуються продовольством за нормами та в порядку, визначеними цими угодами.
1.6. Особи рядового, начальницького складу органів, підрозділів цивільного захисту, які мають право на харчування відповідно до пункту 1.1, одержують тільки одну добову норму.
За час перебування в закладах охорони здоров'я, санаторіях та будинках відпочинку за путівками, наданими за рахунок державних коштів, норми харчування за місцем служби не видаються.
1.7. Особи рядового, начальницького складу, зазначені в пункті 1.1, зараховуються на продовольче забезпечення наказом начальника підрозділу (ректора, начальника) навчального закладу.
Підставою для видання наказу про зарахування на продовольче забезпечення осіб, які прибули в підрозділ (навчальний заклад), де організоване харчування, є атестат на продовольство, а також припис або посвідчення про відрядження особи рядового, начальницького складу.
1.8. Особи рядового, начальницького складу, які мають право на одержання встановлених норм харчування за рахунок державних коштів у вигляді гарячої їжі, у разі вибуття з підрозділу (навчального закладу), де було організоване харчування, знімаються з продовольчого забезпечення з будь-якого приймання їжі (сніданку, обіду або вечері) залежно від часу вибуття на підставі наказу начальника підрозділу (ректора, начальника) навчального закладу про вибуття з видачею атестата на продовольство.
При звільненні (виключенні зі списків особового складу підрозділу) осіб рядового, начальницького складу, які мають право на одержання норм харчування за рахунок державних коштів, вони забезпечуються до дня виключення їх з списків особового складу підрозділу.
Надання льотному та інженерно-технічному складу авіації харчування за відповідними нормами харчування припиняється у разі:
усунення (у тому числі і тимчасово) від льотної роботи (від польотів) або обслуговування літальних апаратів за рішенням керівництва загону або лікарської комісії;
переведення на роботу, не пов'язану з польотами або обслуговуванням літальних апаратів.
2. Організація забезпечення харчуванням
2.1. У органах, підрозділах цивільного захисту для забезпечення харчуванням (гарячою їжею) осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, які мають право на одержання харчування за рахунок державних коштів, передбачається створення відповідних їдалень (далі - штатні їдальні).
Коли умови несення служби і розквартирування не дозволяють забезпечувати окремі команди (підрозділи) осіб рядового, начальницького складу цивільного захисту гарячою їжею через штатні їдальні, а створення нових їдалень є економічно недоцільним, за дозволом МНС організовується харчування цих осіб через їдальні громадського харчування на договірних засадах за встановленою їм нормою харчування.
При цьому вартість норми харчування, обрахованої за цінами продуктів у зазначених вище їдальнях, і витрати на приготування їжі та обслуговування особового складу в межах націнок, установлених в їдальнях, сплачуються за рахунок коштів коду економічної класифікації видатків бюджету 1133.
У випадку організації харчування на давальницьких умовах сплачуються тільки витрати за приготування їжі та організацію харчування осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту.
2.2. Особи рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, які не мають права на одержання норм харчування, за бажанням забезпечуються харчуванням за плату через штатні їдальні, а де їх немає - через їдальні громадського харчування.
З метою поліпшення та урізноманітнення харчування на бажання осіб, які харчуються, можливе придбання за їхній рахунок додаткових продуктів. Асортимент і кількість додаткових продуктів обговорюються на загальних зборах осіб, які харчуються в їдальні, та вносяться в розкладку продуктів, яка затверджується начальником підрозділу.
2.3. Курсанти вищих навчальних закладів МНС за весь період навчання (з дня зарахування до дня їх випуску) забезпечуються безкоштовним харчуванням через їдальні навчальних закладів згідно з приміткою 2 пункту "б" норми N 1, затвердженої Постановою, за винятком курсантів вищого професійного училища МНС, які харчуються згідно з приміткою 1 пункту "ж" норми N 1 цієї Постанови.

................
Перейти до повного тексту