1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Закон України


З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про внесення змін до Закону України "Про виноград та виноградне вино"
( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2009, N 31, ст.451 )
Верховна Рада України
постановляє:
1. Внести до Закону України "Про виноград та виноградне вино" (Відомості Верховної Ради України, 2005 р., N 31, ст. 419; 2006 р., N 26, ст. 214) такі зміни:
1) у статті 1:
пункт 14 доповнити словами "призначені для виробництва вин та іншої виноробної продукції";
пункт 16 доповнити словами "і призначені для виробництва шампанського України та ігристих вин";
пункт 25 виключити;
пункт 26 доповнити реченням такого змісту: "За спеціальними технічними умовами допускається випуск молодих столових вин, що виробляються з виноматеріалів окремих сортів винограду або їх суміші і реалізуються в рік урожаю або не пізніше завершення процесу бродіння сусла";
пункт 29 викласти в такій редакції:
"29) вино спеціального типу - вино, яке згідно з видовою назвою за походженням належить до традиційного типу і має особливі смакові якості, набуті в результаті спеціальної технологічної обробки виноматеріалів відповідно до свого прототипу, назву якого воно носить";
у пункті 34 слова "цукромісткими компонентами" замінити словами "при виробництві столових сухих і шампанських виноматеріалів";
пункт 35 виключити;
у пункті 37 слова "витримкою вин" замінити словами "витримкою виноматеріалів";
пункти 38 та 39 викласти в такій редакції:
"38) підприємства вторинного виноробства - підприємства, які займаються витримкою, дообробкою виноматеріалів та розливом вин або тільки розливом вин у посуд відповідно до нормативних документів;
39) коньяки України - міцні алкогольні напої з характерним букетом і смаком, виготовлені шляхом купажу спиртів коньячних, отриманих методом дистиляції коньячних виноматеріалів на спеціальних мідних апаратах з фракціонуванням, витриманих не менше трьох років у дубовій тарі або нержавіючих чи емальованих ємностях з дубовою клепкою. Залежно від строку витримки спиртів коньячних і їх якості коньяки України поділяються на ординарні, марочні і колекційні. Коньяки України можуть випускатися під власною назвою";
2) у статті 5:
у третьому реченні частини першої слова "технологічні умови та технічні інструкції" замінити словами "технічні умови та технологічні інструкції";
у частині третій слово "ординарних" виключити;
частину четверту викласти в такій редакції:

................
Перейти до повного тексту