1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Лист


ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАНДАРТИЗАЦІЇ, МЕТРОЛОГІЇ ТА
СЕРТИФІКАЦІЇ УКРАЇНИ
Л И С Т
N 4332/5-10/13 від 03.11.2000
м.Київ
Щодо проведення додаткового лабораторного аналізу
Пунктом 11 Правил продажу продовольчих товарів (із змінами і доповненнями), затверджених наказом Міністерства зовнішніх економічних зв'язків України від 28.12.94 р. N 237 і зареєстрованих у Міністерстві юстиції України, передбачено, що "усі продовольчі товари у господарюючого суб'єкта повинні бути з відповідними документами, наявність яких передбачена чинним законодавством (товарно-транспортні накладні, рахунки-фактури, прибутково-видаткові накладні, сертифікат відповідності державної системи сертифікації або копія зазначеного сертифіката, завірена господарюючим суб'єктом, що відпустив товар, який підлягає обов'язковій сертифікації тощо)". Ці Правила розповсюджуються і на громадян-підприємців, які здійснюють торгівлю на ринках.
Пунктом 5 Ветеринарно-санітарних правил для ринків, затверджених наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини від 04.06.96 р. N 23, не передбачено, що майонез і маргарин повинні проходити ветеринарно-санітарну експертизу.
Таким чином, за умови дотримання норм п. 11 Правил продажу продовольчих товарів, в додаткових документах немає потреби, а вимоги адміністрації ринку щодо проведення додаткового лабораторного аналізу є безпідставними.
Заступник Голови Комітету Л.Буряк
Надруковано: "Урядовий кур'єр", N 5, 12 січня 2001 р.
Перейти до повного тексту