1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Рішення


ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
23.06.2009
Рішення
наради з виробниками м'ясопереробної галузі щодо проблем застосування національних стандартів на ковбасні вироби, уведених в дію у 2006 році
Відмітити, що прикінцевими положеннями Закону України від 04.02.2009 N 922-VI "Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання негативним наслідкам впливу світової фінансової кризи на розвиток агропромислового комплексу" передбачено введення в дію протягом 15 днів з дня набрання чинності цього Закону 4-х державних стандартів на ковбасну продукцію, а саме: ДСТУ 4427:2005 Ковбаси сирокопчені та сиров'ялені. Загальні технічні умови; ДСТУ 4433:2005 Ковбаси смажені. Загальні технічні умови; ДСТУ 4435:2005 Ковбаси напівкопчені. Загальні технічні умови; ДСТУ 4436:2005 Ковбаси варені, сосиски, сардельки, хлібці м'ясні. Загальні технічні умови.
Разом з тим, відповідно до положень Закону України "Про стандартизацію" національні стандарти на м'ясну продукцію були введені в дію наказами Держспоживстандарту ще з 1 липня 2006 року (від 30.06.2005 N 157 та 15.07.2005 N 175) . Одночасно цими ж наказами скасовано чинність республіканських (РСТ) та міждержавних (ГОСТ) стандартів, за якими раніше виготовляли відповідні ковбасні вироби.
У той же час постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2008 N 1152 "Про внесення зміни до пункту 5 постанови Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2008 року N 729" надано дозвіл підприємствам при виробництві ковбас одночасно застосовувати зазначені вище національні, республіканські та міждержавні стандарти.
На сьогодні Мінекономіки, як розробником постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2008 N 1152, підготовлено проект постанови Уряду про внесення змін до зазначеного урядового рішення, схвалений на Урядовому комітеті. Звичайно, після прийняття цього проекту, Держспоживстандарт у найкоротші терміни видасть наказ про скасування чинності міждержавних стандартів.

................
Перейти до повного тексту