1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Лист


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
09.11.2005 N 26/1-1166
Начальникам регіональних
митниць
Начальникам митниць
Інформуємо суб'єктів ЗЕД
З метою посилення митного контролю м'яса та м'ясопродуктів в умовах поширення вірусу "пташиного грипу" та на виконання вимог листів Держмитслужби від 14.10.05 N 11/1-9/12860-ЕП, від 19.10.05 N 11/1-9/13064-ЕП, Харківською митницею було видано накази від 17.10.05 N 274 "Про митний контроль м'яса та м'ясопродуктів" та від 21.10.05 N 284 "Про внесення змін до наказу Харківської митниці від 17.10.05 N 274".
У вищеназваних наказах обумовлено, що при митному оформленні товарів: готова продукція - м'ясо та м'ясопродукти за товарними позиціями, товарними підпозиціями, товарними категоріями та товарними підкатегоріями згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності 0105, 0201-0210, 0407, 0408, 0505, 0506, 0510000000, 0511 (крім 051191, 0511911000, 0511919000), 1501-1503, 1506, 1518, 152200, 1601, 1602, що перебували на митній території України в режимі переробки та вивозяться за її межі, контроль за ідентифікацією, завантаженням та опломбуванням митним забезпеченням транспортних засобів із зазначеними товарами здійснюється комісією у складі, визначеною наказом за N 274.
Начальником ВВ-2 забезпечується здійснення митного контролю та митного оформлення товарів: готова продукція - м'ясо та м'ясопродукти за товарними позиціями, товарними підпозиціями, товарними категоріями та товарними підкатегоріями згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності 0105, 0201-0210, 0407, 0408, 0505, 0506, 0510000000, 0511 (крім 051191, 0511911000, 0511919000), 1501-1503, 1506, 1518, 152200, 1601, 1602, що перебували на митній території України в режимі переробки та вивозяться за її межі, із обов'язковим застосуванням заходів митного контролю, встановлених вимогами пунктів 4.2, 4.3, 4.5, 5.2, 5.3, 6 листа Держмитслужби України від 14.10.05 N 11/1-9/12860-ЕП (зі змінами та доповненнями, внесеними листом Держмитслужби України від 19.10.05 N 11/1-9/13064-ЕП.
Обов'язки щодо здійснення загальної координації в митниці заходів та контролю, пов'язаних з митним контролем й митним оформленням м'яса та м'ясопродуктів покладено на заступника начальника митниці, який курирує роботу вантажних відділів.
Також згідно наказу начальника Харківської митниці від 26.10.2005 р. N 294 "Про посилення митного контролю м'яса та м'ясопродуктів" начальники підрозділів митного оформлення забезпечують здійснення митного контролю та митного оформлення товарів м'яса та м'ясопродуктів за такими товарними позиціями, товарними підпозиціями, товарними категоріями та товарними підкатегоріями згідно з УКТ ЗЕД: 0201-0210 (крім 0207, 0209009000, 0210907100, 0210907900, 0210908000), 0407, 0408, 0506, 05100000000, 1501-1503, 1506, 1518, 152200, 1601, 1602 (крім 1602201100, 160231, 160232), що ввозяться з метою імпорту (реімпорту), митного ліцензійного складу, із обов'язковим застосуванням заходів митного контролю, встановлених вимогами пункту 3 листа Держмитслужби України від 14.10.05 N 11/1-9/12860-ЕП, та пункту 4 листа Держмитслужби від 20.10.05 N 11/1-9/13184-ЕП. Цім же наказом встановлено склад комісії, яка здійснює митне оформлення контроль за ідентифікацією, завантаженням та опломбуванням митним забезпеченням транспортних засобів вищеназваних товарів.

................
Перейти до повного тексту