1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Лист


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
22.05.2003 N 11/6-13-7880-ЕП
Начальнику Східної
регіональної митниці
Педешку А.І.
У Державній митній службі України розглянуто лист Східної регіональної митниці від 14.04.2003 N 34/3872 та пакет документації щодо митного оформлення експортної поставки до Молдови підприємством ТОВ "Продпродукт" товару, виробленого за ТУ У 15.9-31797176-001-2002 та заявленого як "Есенція харчова "Апельсинова" товарної позиції 3302 згідно з УКТЗЕД.
Повідомляємо, що згідно з поясненнями до товарної позиції 3302 Гармонізованої системи опису та кодування товарів редакції 1996 року, на якій базується УКТЗЕД, до неї відносяться, зокрема, розчини у спирті (наприклад, етиловому, ізопропиловому) однієї або більше духмяних речовин за умови, що ці розчини використовуються у якості сировини для виробництва парфумів, продуктів харчування, напоїв або іншої промислової продукції. При цьому не обумовлена кількість складників, а визначені лише галузі застосування.
Відповідно до ОСТ 18-103-84 "Эссенции ароматические пищевые. Технические условия" (термін дії - до 01.01.2005 згідно з наказом Мінагрополітики України від 20.06.2002 N 168) есенція апельсинова для кондитерських виробів має відповідати наступним показникам:
- колір - від жовтого до темно-жовтого;
- показник заломлення при 20 град. C - 1,403 - 1,407;
- густина при 20 град. C C, г/см3 - 0,811 - 0,822;
- масова частка етилового спирту у спирті-розчиннику - 92 - 95 %.
Що стосується показників для есенції апельсинової для виготовлення безалкогольних напоїв, то згідно з зазначеним ОСТ вони мають бути в межах наступного:
- колір - відсутній або світло-жовтий;
- показник заломлення при 20 град. C - 1,362 - 1,365;
- густина при 20 град. C, г/см3 - 0,888 - 0,898;
- масова частка етилового спирту у спирті-розчиннику - 55 - 59 %.

................
Перейти до повного тексту