- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Лист
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ
Л И С Т
гр. Абдулову А.А.
Відповідно до звернення народного депутата України Бірюка Л.В. від 23.12.2006 N 06-3/21-13-12-06 Міністерство економіки розглянуло Ваш запит стосовно застосування нормативно- правових актів, якими регулюються основні вимоги щодо роботи підприємств ресторанного господарства, і повідомляє наступне.
Згідно з Інструкцією про порядок позначення роздрібних цін на товари народного споживання в підприємствах роздрібної торгівлі та громадського харчування, затвердженою наказом Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі від 04.01.97
N 2, Правилами роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджених наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002
N 219, у підприємствах ресторанного господарства меню, де вказується перелік страв, кулінарних, борошняних кондитерських, булочних виробів та напоїв із зазначенням їх виходу і ціни однієї порції, а також прейскуранти на алкогольні та безалкогольні напої, тютюнові вироби, де зазначається маса, об'єм і ціна за одиницю продукту, ємність пляшки, ціна за пляшку, за 50 та 100 мілілітрів, мають бути підписані керівником підприємства та бухгалтером (калькулятором) та матеріально-відповідальною особою і скріплені печаткою суб'єкта господарювання.
Прейскуранти цін на закупні товари обов'язково підписуються працівником, відповідальним за формування, установлення або застосування цін, і завіряються печаткою або штампом суб'єкта господарювання із зазначенням дати підписання. Для підприємств споживчої кооперації, крім розташованих у містах, печатка або штамп не є обов'язковими.
................Перейти до повного тексту