1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
01.08.2023 № 445
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
18 вересня 2023 р.
за № 1645/40701
Про внесення змін до наказу Міністерства оборони України від 29 липня 2016 року № 390
Відповідно до пункту 8 Положення про Міністерство оборони України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року № 671 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 року № 730), з метою належного забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами в системі Міністерства оборони України НАКАЗУЮ:
1. У заголовку, підпунктах 1, 2 пункту 1 наказу Міністерства оборони України від 29 липня 2016 року № 390 "Про затвердження Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Збройних Сил України на мирний час", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 вересня 2016 року за № 1259/29389, слова "Збройних Сил України на мирний час" замінити словами "в системі Міністерства оборони України".
2. Затвердити такі, що додаються:
1) Зміни до Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Збройних Сил України на мирний час, затверджених наказом Міністерства оборони України від 29 липня 2016 року № 390, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 16 вересня 2016 року за № 1259/29389;
2) Зміни до Порядку застосування Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами в Збройних Сил України на мирний час, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 29 липня 2016 року № 390, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 вересня 2016 року за № 1260/29390.
3. Головнокомандувачу Збройних Сил України забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.
4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр оборони України

О. Резніков
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
оборони України
01 серпня 2023 року № 445
ЗМІНИ
до Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Збройних Сил України на мирний час
( Див. текст )
1. Заголовок викласти в такій редакції:
"НОРМИ
забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами в системі Міністерства оборони України".
2. У Нормі № 1:
1) у заголовку слова "підприємств та" виключити;
2) у розділі I.
в абзаці першому примітки 1 слова "начальника Тилу Збройних Сил України" замінити словами "начальника Тилу Командування Сил логістики Збройних Сил України";
в абзаці третьому примітки 2 слова "високомобільних десантних військ" замінити словами "Десантно-штурмових військ", слова "прапорщикам та", "прапорщиків та" виключити, слова "речовому мішку" замінити словами "сумці транспортній індивідуальній";
у примітці 3 слова "речовому мішку" замінити словами "сумці транспортній індивідуальній";
3) у примітках до розділу IV:
примітку 1 доповнити словами "та Державної спеціальної служби транспорту";
у примітці 4 слово "циферблатні" виключити;
доповнити новою приміткою 6 такого змісту:
"6. На кожні наступні 1000 осіб додатково видаються:
каструля алюмінієва, 4,5-8л - 8 шт.;
казан наплитний алюмінієвий, 20-40 л - 8 шт.;
казан наплитний алюмінієвий, 40-60 л - 8 шт.;
сотейник, 10-15 л - 4 шт.;
відро емальоване з кришкою - 6 шт.;
відро оцинковане - 10 шт.;
таз оцинкований - 10 шт.;
черпак алюмінієвий - 10 шт.;
друшляк алюмінієвий або з нержавіючої сталі - 3 шт.;
шумівка алюмінієва або з нержавіючої сталі - 3 шт.;
сковорода чавунна або алюмінієва - 3 шт.;
ніж кухарський - 28 шт.;
ніж овочевий - 52 шт.;
деко - 9 шт.;
машина для нарізання овочів - 2 шт.;
машина для нарізання варених овочів - 2 шт.;
м’ясорубка механічна - 2 шт.;
м’ясорубка ручна - 2 шт.;
шафа пекарська - 2 шт.;
стелаж для зберігання кухонного посуду - 5 шт.;
стелаж для зберігання столового посуду - 8 шт.;
стійка для зберігання кухонного інвентарю - 3 шт".
3. У Нормі № 2:
1) у заголовку слова "надводних та підводних" виключити;
2) у розділі I:
у підзаголовку графи 2 слово "надводних" виключити;
графу 3 виключити;
у зв’язку з цим графу 4 вважати графою 3;
3) графи 9 і 10 розділу II виключити;
4) графи 9 і 10 розділу III виключити;
5) у примітках до Норми:
в абзаці другому примітки 1, примітці 3 слово "надводних" виключити;
абзац п’ятий примітки 1 виключити.
4. У примітках до Норми № 4:
1) в абзаці першому примітки 2 слова "речовому мішку" замінити словами "сумці транспортній індивідуальній";
2) в абзаці першому примітки 3 слова "речовому мішку" замінити словами "сумці транспортній індивідуальній", слова "десантних військ" замінити словами "десантно-штурмових військ".
5. У Нормі № 5:
1) у заголовку слова "Міністерства оборони України" виключити;
2) у примітках до Норми слова "Міністерства оборони України" виключити;
3) у примітці 1 слова "Головний військово-медичний клінічний центр" замінити словами "Національний військово-медичний клінічний центр "Головний військовий клінічний госпіталь".
6. У заголовку Норми № 6 та примітках до неї слова "будинки відпочинку, туристичні бази, пансіонати Міністерства оборони України" в усіх відмінках виключити.
7. У Нормі № 7:
1) у заголовку слова "та армійської" виключити;
2) в абзаці першому примітки 3, примітці 4 слова "Генерального штабу" виключити.
8. Заголовок Норми № 8 після слова "посудом" доповнити словом ", обладнанням".
9. Примітку до Норми № 12 доповнити словами "та Державної спеціальної служби транспорту".
10. Абзац сьомий примітки 1 до Норми № 13 викласти в такій редакції:
"Національний військово-медичний клінічний центр "Головний військовий клінічний госпіталь", військово-медичні клінічні центри, центри медичної реабілітації та санаторного лікування (санаторії) Міністерства оборони України, військові госпіталі всіх найменувань, медичні роти, військові (корабельні) лазарети".
11. Норму № 14 викласти в такій редакції:
"НОРМА № 14
Забезпечення столово-кухонним посудом та інвентарем окремих підрозділів (команд, груп) у разі неможливості використання штатних технічних засобів для приготування їжі
Найменування предметів Кількість предметів (од.) при кількості осіб, що харчуються
до 10 11-20 21-30
1 2 3 4
Каструля алюмінієва або з нержавіючої сталі, 8-10 л - 1 2
Каструля алюмінієва або з нержавіючої сталі, 4,5-6 л 1 2 2
Каструля алюмінієва або з нержавіючої сталі, 2,5-3 л 1 - -
Чайник алюмінієвий або з нержавіючої сталі, 4-5 л - - 2
Чайник алюмінієвий або з нержавіючої сталі, 2,5-3 л 1 2 -
Ложка розливна алюмінієва 2 3 4
Ніж овочевий 1 2 3
Сковорода алюмінієва (чавунна) або з нержавіючої сталі 1 1 1
Ніж кухонний 1 2 3
Відро оцинковане або емальоване 1 2 3
Таз оцинкований 1 2 3
Рукомийник однососковий 1 2 3
Примус газовий, або бензиновий, або на дизпаливі (на гасі) 3 5 6
Запасний балон до примусу газового 3 5 6
Плита електрична (індукційна) на 2 конфорки 1 1 2
Скриня морозильна (холодильник побутовий) 1 1 1

................
Перейти до повного тексту