- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
НАКАЗ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
19 липня 2023 р.
за № 1214/40270
Про внесення змін до Положення про продовольче забезпечення у Державній службі України з надзвичайних ситуацій
1) у розділі IV:
пункт 4.2 доповнити новим абзацом такого змісту:
"Забезпечення органу і підрозділу столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем, мийними засобами та польовими технічними засобами продовольчого забезпечення здійснюється згідно з Нормами забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем, мийними засобами та польовими технічними засобами продовольчого забезпечення Державної служби України з надзвичайних ситуацій, наведеними в додатку 1 до цього Положення";
доповнити пункт 4.4 після абзацу першого абзацом другим такого змісту:
( Абзац четвертий підпункту 1 пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ
№ 607 від 25.07.2023 )
"Міжремонтні ресурси роботи польових технічних засобів продовольчого забезпечення, які знаходяться в органах і підрозділах цивільного захисту, наведені в додатку 2 до цього Положення".
У зв’язку із цим абзац другий вважати абзацом третім;
2) доповнити це Положення двома новими додатками, що додаються.
( Підпункт 2 пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ
№ 607 від 25.07.2023 )
2. Управлінню взаємодії з Державною службою України з надзвичайних ситуацій (Корева Ю.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
ПОГОДЖЕНО: Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій |
С. Крук |
Додаток 1
до Положення
про продовольче забезпечення
у Державній службі України
з надзвичайних ситуацій
(пункт 4.2 розділу IV)
НОРМИ
забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем, мийними засобами та польовими технічними засобами продовольчого забезпечення Державної служби України з надзвичайних ситуацій
Норма № 1
Забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем аварійно-рятувальних формувань і зведених загонів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
I. Посуд і столові прибори для прийому їжі в обідніх залах
№ з/п |
Назва предметів |
Кількість предметів для столу на 4 осіб |
Кількість предметів для столу на 6 осіб |
Строк експлуатації (роки) |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1 |
Каструля з нержавіючої сталі, 3 л (бачок алюмінієвий, 3 л) |
2 |
1 |
4(3) |
2 |
Каструля з нержавіючої сталі, 4,5 л (бачок алюмінієвий, 4,5 л) |
- |
1 |
4(3) |
3 |
Виделка столова з нержавіючої сталі |
4 |
6 |
4 |
4 |
Кухоль напівфарфоровий (фаянсовий) |
4 |
6 |
1 |
5 |
Ложка розливна з нержавіючої сталі (алюмінієва) |
2 |
2 |
6(3) |
6 |
Ложка столова з нержавіючої сталі* |
6 |
8 |
4 |
7 |
Ложка чайна з нержавіючої сталі |
4 |
6 |
4 |
8 |
Набір для спецій в оправі з нержавіючої сталі (пластмасовий, напівфарфоровий, алюмінієвий) |
1 |
1 |
6(2; 1; 3) |
9 |
Ніж столовий із нержавіючої сталі |
4 |
6 |
4 |
10 |
Підставка під каструлю (бачок) та чайник із нержавіючої сталі (алюмінієва) |
4 |
2 |
6 (3) |
11 |
Серветка паперова на кожну особу, яка харчується, на день, шт. |
3 |
3 |
- |
12 |
Серветниця з нержавіючої сталі (пластмасова, напівфарфорова, алюмінієва) |
1 |
1 |
6(2; 1; 3) |
13 |
Тарілка глибока напівфарфорова (фаянсова)** |
5 |
7 |
1 |
14 |
Тарілка мілка для холодних закусок напівфарфорова (фаянсова), 200 мм |
4 |
6 |
1 |
15 |
Тарілка мілка напівфарфорова (фаянсова), 240 м*** |
6 |
8 |
1 |
16 |
Цукорниця фарфорова (скляна, пластмасова) |
1 |
1 |
2(2; 1) |
17 |
Чайник із нержавіючої сталі (алюмінієвий), 3 л |
1 |
1 |
4(6) |
__________
* У тому числі одна ложка для роздачі м’яса із соусом та одна ложка для роздачі холодної закуски.
** У тому числі одна тарілка глибока для подачі м’яса із соусом.
*** У тому числі одна тарілка для сиру твердого і булочок та одна тарілка для подачі хліба.
Нарахування столового посуду здійснюється відповідно до фактичної наявності 4-місних та 6-місних столів, установлених в їдальнях, з урахуванням чисельності осіб, які харчуються.
II. Столово-кухонний посуд обідніх залів у їдальнях, обладнаних лініями роздачі їжі
№ з/п |
Назва предметів |
Кількість предметів (шт.) |
Строк експлуатації (роки) |
на 1 особу, яка харчується |
на 1 стіл |
на 1 лінію роздачі їжі з кількістю осіб, які харчуються |
до 50 |
51-150 |
151-500 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
Посуд та столові прибори для прийому їжі |
1 |
Тарілка глибока напівфарфорова (фаянсова) |
1 |
- |
- |
- |
- |
1 |
2 |
Тарілка мілка напівфарфорова (фаянсова) |
1 |
- |
- |
- |
- |
1 |
3 |
Тарілка мілка для холодних закусок напівфарфорова (фаянсова) |
1 |
- |
- |
- |
- |
1 |
4 |
Кухоль напівфарфоровий (фаянсовий) |
1 |
- |
- |
- |
- |
1 |
5 |
Ложка столова з нержавіючої сталі |
1 |
- |
- |
- |
- |
4 |
6 |
Виделка столова з нержавіючої сталі |
1 |
- |
- |
- |
- |
4 |
7 |
Ніж столовий із нержавіючої сталі |
1 |
- |
- |
- |
- |
4 |
8 |
Ложка чайна з нержавіючої сталі |
1 |
- |
- |
- |
- |
4 |
9 |
Таця з нержавіючої сталі (пластмасова, алюмінієва) |
1 |
- |
- |
- |
- |
6(2; 4) |
2. Кухонний посуд та обладнання |
1 |
Набір для спецій в оправі з нержавіючої сталі (пластмасовий, напівфарфоровий, алюмінієвий) |
- |
1 |
- |
- |
- |
6(2; 1; 3) |
2 |
Серветниця з нержавіючої сталі (пластмасова, напівфарфорова, алюмінієва) |
- |
1 |
- |
- |
- |
6(2, 1, 3) |
3 |
Серветка паперова на день, штук |
3 |
- |
- |
- |
- |
- |
4 |
Казан (каструля) наплитний із нержавіючої сталі (алюмінієвий), 20-40 л |
- |
- |
3 |
1 |
2 |
4(3) |
5 |
Казан (каструля) наплитний із нержавіючої сталі (алюмінієвий), 50-60 л |
- |
- |
1 |
3 |
7 |
4(3) |
6 |
Ополоник із нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
- |
- |
3 |
3 |
3 |
4(2) |
7 |
Стіл для збирання залишків їжі з нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
- |
- |
1 |
1 |
2 |
6(3) |
8 |
Марміт для перших страв |
- |
- |
1 |
1 |
1 |
6 |
9 |
Марміт для других страв |
- |
- |
1 |
1 |
1 |
6 |
10 |
Охолоджувальні вітрини |
- |
- |
1 |
1 |
1 |
6 |
11 |
Прилавки для столових приборів |
- |
- |
1 |
1 |
1 |
6 |
12 |
Нейтральні елементи |
- |
- |
1 |
1 |
1 |
6 |
III. Кухонний посуд та інвентар кухонь
№ з/п |
Назва предметів |
Кількість предметів (шт.) на їдальню для кількості осіб, які харчуються |
Строк експлуатації (роки) |
до 50 |
51-150 |
151-300 |
301-500 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1 |
Бак для харчових відходів оцинкований (алюмінієвий, із нержавіючої сталі, пластмасовий) |
1 |
1 |
1 |
2 |
2(4; 6; 3) |
2 |
Виделка для виймання м’яса із нержавіючої сталі (алюмінієва) |
1 |
1 |
1 |
1 |
4(2) |
3 |
Відро емальоване з кришкою |
1 |
1 |
2 |
2 |
3 |
4 |
Відро оцинковане |
3 |
3 |
3 |
5 |
3 |
5 |
Деко |
2 |
3 |
3 |
4 |
2 |
6 |
Дошка для розбирання продуктів |
6 |
10 |
10 |
12 |
1 |
7 |
Друшляк із нержавіючої сталі (алюмінієвий, емальований) |
1 |
1 |
2 |
2 |
6(3; 2) |
8 |
Екстрактор для заварювання чаю |
1 |
1 |
1 |
1 |
3 |
9 |
Казан (каструля) наплитний із нержавіючої сталі (алюмінієвий), 20-40 л |
2 |
2 |
3 |
3 |
4(3) |
10 |
Казан (каструля) наплитний із нержавіючої сталі (алюмінієвий), 50-60 л |
1 |
2 |
2 |
2 |
4(3) |
11 |
Каструля з нержавіючої сталі (алюмінієва), 4,5-8 л |
3 |
3 |
3 |
4 |
4(3) |
12 |
Качалка дерев’яна |
1 |
1 |
1 |
2 |
2 |
13 |
Колода для рубання м’яса |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
14 |
Копистка дерев’яна |
2 |
2 |
2 |
3 |
2 |
15 |
Котломір металевий із нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
- |
по одному на кожний котел |
6(4) |
16 |
Лист кондитерський |
2 |
3 |
6 |
5 |
2 |
17 |
Лопатка для твердих жирів із нержавіючої сталі (алюмінієва, дерев’яна) |
1 |
1 |
2 |
2 |
4(2; 1) |
18 |
Лопатка кухарська з нержавіючої сталі (алюмінієва, дерев’яна) |
1 |
2 |
2 |
3 |
4(2; 1) |
19 |
Молоток для відбивання м’яса |
1 |
1 |
1 |
1 |
5 |
20 |
Масло-розподілювач |
1 |
1 |
2 |
2 |
6 |
21 |
Ніж овочевий |
6 |
11 |
14 |
17 |
1 |
22 |
Ніж хліборізний |
1 |
1 |
1 |
1 |
2 |
23 |
Ножі "Кухарська трійка" (набір) |
2 |
один на штатного кухаря, але не менше ніж три на їдальню |
3 |
24 |
Консервовідкривач |
1 |
1 |
1 |
1 |
3 |
25 |
Ополоник алюмінієвий (із нержавіючої сталі) |
3 |
4 |
5 |
6 |
2(4) |
26 |
Сито металеве |
1 |
1 |
1 |
1 |
2 |
27 |
Сікач |
1 |
1 |
1 |
1 |
5 |
28 |
Сковорода |
2 |
2 |
2 |
2 |
4 |
29 |
Совок металевий |
1 |
1 |
1 |
1 |
3 |
30 |
Сокира для рубання м’яса |
1 |
1 |
1 |
1 |
6 |
31 |
Сотейник, 10-15 л |
1 |
1 |
1 |
2 |
4 |
32 |
Таз оцинкований |
3 |
3 |
3 |
5 |
3 |
33 |
Тертка металева |
1 |
1 |
1 |
2 |
2 |
34 |
Товкач |
1 |
1 |
2 |
2 |
1 |
35 |
Фляга для молока |
видається одна на 50 осіб |
4 |
36 |
Фляга (бідон) для олії, 10-20 л |
1 |
1 |
1 |
1 |
|
37 |
Черпак алюмінієвий (із нержавіючої сталі) |
3 |
3 |
3 |
3 |
2(4) |
38 |
Шумівка алюмінієва (із нержавіючої сталі) |
2 |
2 |
2 |
2 |
2(4) |
39 |
Щітка для миття казанів |
1 |
1 |
2 |
2 |
1 |
IV. Обладнання на кухні їдальні
№ з/п |
Назва предметів |
Кількість предметів (шт.) на їдальню для кількості осіб, які харчуються |
Строк експлуатації (роки) |
до 50 |
51-150 |
151-300 |
301-500 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1. Технологічне устаткування |
1 |
Автомат котлетний |
- |
1 |
1 |
1 |
8 |
2 |
Котел електричний для варіння їжі, 60-250 л |
- |
1 |
2 |
2 |
8 |
3 |
Машина гастрономічна (слайсер) |
- |
1 |
1 |
1 |
8 |
4 |
Машина для нарізання варених овочів |
- |
1 |
1 |
1 |
6 |
5 |
Машина для чищення картоплі |
- |
1 |
1 |
1 |
4 |
6 |
Машина овочерізальна |
- |
1 |
1 |
1 |
6 |
7 |
Машина посудомийна продуктивністю 500 тар./год. |
1 |
- |
- |
- |
6 |
8 |
Машина посудомийна продуктивністю 1000 тар./год. |
|
1 |
1 |
1 |
6 |
9 |
Машина тістомісильна з однією діжею |
- |
1 |
1 |
1 |
8 |
10 |
Машина універсальна кухонна загального призначення |
- |
1 |
1 |
1 |
5 |
11 |
Машина-пилка для нарізання м’ясних туш |
- |
1 |
1 |
1 |
4 |
12 |
М’ясорубка механічна |
1 |
1 |
1 |
1 |
6 |
13 |
М’ясорубка ручна |
1 |
1 |
1 |
1 |
3 |
14 |
Плита електрична (газова) |
1 |
1 |
2 |
4 |
6(5) |
15 |
Сковорода електрична |
1 |
1 |
1 |
1 |
5 |
16 |
Хліборізка механічна |
1 |
1 |
1 |
1 |
5 |
17 |
Пароконвектомат |
1 |
1 |
1 |
1 |
8 |
18 |
Шафа пекарська (жарова) |
1 |
1 |
1 |
1 |
8 |
2. Холодильне обладнання |
1 |
Холодильник побутовий електричний |
2 |
2 |
2 |
2 |
8 |
2 |
Шафа холодильна |
- |
2 |
3 |
4 |
8 |
3. Вимірювальні прилади |
1 |
Ваги настільні |
3 |
3 |
5 |
5 |
8 |
2 |
Ваги товарні |
1 |
1 |
1 |
1 |
10 |
4. Механічне устаткування |
1 |
Пральна машина |
1 |
1 |
1 |
1 |
6 |
2 |
Сушильна машина |
1 |
1 |
1 |
1 |
6 |
5. Немеханічне устаткування |
1 |
Ванна для миття посуду з нержавіючої сталі (алюмінієва) двосекційна |
1 |
1 |
1 |
1 |
6(3) |
2 |
Ванна для миття посуду з нержавіючої сталі (алюмінієва) трисекційна |
1 |
1 |
1 |
1 |
6(3) |
3 |
Ванна для розморожування м’яса емальована (з нержавіючої сталі) |
1 |
1 |
2 |
2 |
4(6) |
4 |
Ванна для розморожування риби емальована (з нержавіючої сталі) |
1 |
1 |
2 |
2 |
4(6) |
5 |
Візок для підвезення їжі та збирання посуду |
1 |
1 |
2 |
4 |
3 |
6 |
Комплект тари для продуктів алюмінієвий (із нержавіючої сталі) |
1 |
2 |
2 |
2 |
3(6) |
7 |
Контейнер для зберігання картоплі |
1 |
1 |
1 |
1 |
3 |
8 |
Стелаж для зберігання кухонного посуду |
1 |
1 |
1 |
1 |
6 |
9 |
Стелаж для зберігання продуктів |
1 |
2 |
2 |
3 |
8 |
10 |
Стелаж для зберігання столового посуду |
1 |
1 |
2 |
3 |
6 |
11 |
Стелаж для зберігання хліба в лотках |
1 |
1 |
2 |
3 |
8 |
12 |
Стелаж для зберігання хліба на тарілках |
- |
1 |
1 |
2 |
8 |
13 |
Стійка (кронштейн) для підвішування м’ясних туш |
- |
1 |
1 |
1 |
8 |
14 |
Стійка для зберігання кухонного інвентарю |
1 |
1 |
1 |
1 |
6 |
15 |
Стіл виробничий із нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
4 |
7 |
12 |
14 |
6 (3) |
16 |
Стіл для встановлення хліборізок |
- |
1 |
1 |
1 |
6 |
17 |
Стіл для доочищення картоплі з нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
- |
1 |
1 |
1 |
6(3) |
18 |
Стіл для збирання залишків їжі з нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
1 |
1 |
1 |
1 |
6(3) |
19 |
Стіл пересувний для видачі першої та другої страв із нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
- |
1 |
2 |
2 |
6 (3) |
20 |
Ящик-ноші для м’яса з нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
1 |
1 |
1 |
1 |
6(3) |
21 |
Ящик-ноші для овочів із нержавіючої сталі (алюмінієві) |
2 |
3 |
3 |
3 |
6(3) |
22 |
Ящик-ноші для риби із нержавіючої сталі (алюмінієві) |
1 |
1 |
1 |
1 |
6(3) |
Примітка. |
За наявності в їдальні декількох обідніх залів додатково видаються на кожну залу ваги настільні в кількості 1 штука. |
Норма № 2
Забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем їдалень льотного та інженерно-технічного складу Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій
I. Посуд і столові прибори для прийому їжі в обідніх залах
№ з/п |
Назва предметів |
Кількість предметів (шт.) на 100 осіб, які харчуються |
Строк експлуатації (роки) |
1 |
2 |
3 |
4 |
1 |
Ваза для фруктів скляна (тільки для льотного складу) |
25 |
4 |
2 |
Виделка столова з нержавіючої сталі |
100 |
4 |
3 |
Графин (глечик) скляний |
25 |
2 |
4 |
Ложка розливна з нержавіючої сталі |
4 |
6 |
5 |
Ложка столова з нержавіючої сталі |
100 |
4 |
6 |
Ложка чайна з нержавіючої сталі |
100 |
4 |
7 |
Маслянка фарфорова (з нержавіючої сталі, пластмасова) |
25 |
2(7; 2) |
8 |
Набір для спецій в оправі з нержавіючої сталі (пластмасовий, напівфарфоровий, алюмінієвий) |
25 |
6(2; 1; 3) |
9 |
Ніж столовий із нержавіючої сталі |
100 |
4 |
10 |
Оселедниця фарфорова |
25 |
4 |
11 |
Підставка під каструлю (бачок) та чайник із нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
20 |
6 (3) |
12 |
Підстаканник із нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
100 |
6 (4) |
13 |
Полотно скатеркове лляне, кв.м |
56 |
3 |
14 |
Салатник порційний фарфоровий |
100 |
2 |
15 |
Серветка лляна* |
300 |
3 |
16 |
Серветниця з нержавіючої сталі (пластмасова, напівфарфорова, алюмінієва) |
25 |
6(2; 1; 3) |
17 |
Стакан чайний скляний |
300 |
0,5 |
18 |
Тарілка глибока фарфорова** |
125 |
1,5 |
19 |
Тарілка десертна фарфорова |
100 |
1,5 |
20 |
Тарілка мілка фарфорова** |
125 |
1,5 |
21 |
Тарілка пиріжкова фарфорова |
100 |
1,5 |
22 |
Таця з нержавіючої сталі (пластмасова, алюмінієва) |
4 |
6(2; 4) |
23 |
Цукорниця фарфорова (скляна, пластмасова) |
25 |
2(2; 1) |
24 |
Чайник для заварювання чаю фарфоровий (латунний) |
4 |
3(5) |
25 |
Чайник із нержавіючої сталі (алюмінієвий), 3 л |
15 |
6(3) |
26 |
Чашка фарфорова чайна (для кави) з блюдцем |
100 |
2 |
27 |
Кавник алюмінієвий (латунний, фарфоровий) |
10 |
5(6; 3) |
__________
* Серветки лляні дозволяється замінювати серветками паперовими з розрахунку три серветки паперові на одну особу, що харчується, на добу.
** У тому числі одна тарілка для подачі хліба та одна тарілка глибока для подачі м’яса із соусом.
II. Столово-кухонний посуд обідніх залів у їдальнях, обладнаних лініями роздачі їжі
№ з/п |
Назва предметів |
Кількість предметів (шт.) |
Строк експлуатації (роки) |
на 1 особу, яка харчується |
на 1 стіл |
на 1 лінію роздачі їжі з кількістю осіб, які харчуються |
до 50 |
51-150 |
151-500 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
1. Посуд та столові прибори для прийому їжі |
1 |
Тарілка глибока фарфорова |
1 |
- |
- |
- |
- |
1,5 |
2 |
Тарілка десертна фарфорова |
1 |
- |
- |
- |
- |
1,5 |
3 |
Тарілка мілка фарфорова |
1 |
- |
- |
- |
- |
1,5 |
4 |
Тарілка пиріжкова фарфорова |
1 |
- |
- |
- |
- |
1,5 |
5 |
Таця із нержавіючої сталі (пластмасова, алюмінієва) |
1 |
- |
- |
- |
- |
6(2; 4) |
6 |
Ложка столова з нержавіючої сталі |
1 |
- |
- |
- |
- |
4 |
7 |
Виделка столова з нержавіючої сталі |
1 |
- |
- |
- |
- |
4 |
8 |
Ніж столовий із нержавіючої сталі |
1 |
- |
- |
- |
- |
4 |
9 |
Ложка чайна з нержавіючої сталі |
1 |
- |
- |
- |
- |
4 |
10 |
Підстаканник із нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
1 |
- |
- |
- |
- |
6(4) |
11 |
Стакан чайний скляний |
1 |
- |
- |
- |
- |
0,5 |
12 |
Салатник порційний фарфоровий |
1 |
- |
- |
- |
- |
2 |
13 |
Полотно скатертинне лляне, кв.м |
0,56 |
- |
- |
- |
- |
3 |
14 |
Серветки паперові, штук на день |
3 |
- |
- |
- |
- |
- |
15 |
Чашка фарфорова чайна (для кави) з блюдцем |
1 |
- |
- |
- |
- |
2 |
2. Кухонний посуд та обладнання |
1 |
Ваза для фруктів скляна |
- |
1 |
- |
- |
- |
4 |
2 |
Графин (глечик) скляний |
- |
1 |
- |
- |
- |
2 |
3 |
Кавник алюмінієвий (латунний, фарфоровий) |
- |
1 |
- |
- |
- |
5(6; 3) |
4 |
Маслянка фарфорова (з нержавіючої сталі, пластмасова) |
- |
1 |
- |
- |
- |
2(7; 2) |
5 |
Набір для спецій в оправі з нержавіючої сталі (пластмасовий, напівфарфоровий, алюмінієвий) |
- |
1 |
- |
- |
- |
6(2; 1; 3) |
6 |
Оселедниця фарфорова |
- |
1 |
- |
- |
- |
4 |
7 |
Серветниця алюмінієва (пластмасова, напівфарфорова, з нержавіючої сталі) |
- |
1 |
- |
- |
- |
3(2; 1; 6) |
8 |
Цукорниця фарфорова (скляна, пластмасова) |
- |
1 |
- |
- |
- |
2(2; 2) |
9 |
Казан (каструля) наплитний із нержавіючої сталі (алюмінієвий), 20- 40 л |
- |
- |
3 |
1 |
- |
4(3) |
10 |
Казан (каструля) наплитний із нержавіючої сталі (алюмінієвий), 50- 60 л |
- |
- |
- |
3 |
7 |
4(3) |
11 |
Ополоник із нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
- |
- |
3 |
3 |
3 |
4(2) |
12 |
Стіл для збирання залишків їжі з нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
- |
- |
1 |
1 |
1 |
6(3) |
13 |
Марміт для перших страв |
- |
- |
1 |
1 |
1 |
6 |
14 |
Марміт для других страв |
- |
- |
1 |
1 |
1 |
6 |
15 |
Охолоджувальні вітрини |
- |
- |
1 |
1 |
1 |
6 |
16 |
Прилавки для столових приладів |
- |
- |
1 |
1 |
1 |
6 |
17 |
Нейтральні елементи |
- |
- |
1 |
1 |
1 |
6 |
III. Кухонний посуд та інвентар кухонь
№ з/п |
Назва предметів |
Кількість предметів (шт.) на кухню при кількості осіб, які харчуються |
Строк експлуатації (роки) |
до 50 |
51-125 |
126-250 |
251-500 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1 |
Бак для харчових відходів оцинкований (алюмінієвий, із нержавіючої сталі, пластмасовий) |
1 |
1 |
1 |
2 |
4(4; 6; 2) |
2 |
Виделка для виймання м’яса |
1 |
1 |
1 |
1 |
5 |
3 |
Виделка транжирна |
1 |
1 |
1 |
1 |
4 |
4 |
Відро емальоване з кришкою |
2 |
3 |
4 |
5 |
3 |
5 |
Відро оцинковане |
2 |
3 |
4 |
5 |
3 |
6 |
Вінчик металевий |
1 |
1 |
1 |
1 |
3 |
7 |
Дошка для розбирання продуктів |
8 |
10 |
12 |
14 |
1 |
8 |
Друшляк із нержавіючої сталі (алюмінієвий, емальований) |
1 |
2 |
2 |
3 |
6(3; 2) |
9 |
Жаровня |
4 |
6 |
8 |
10 |
2 |
10 |
Казан (каструля) наплитний із нержавіючої сталі (алюмінієвий), 20-40 л |
3 |
5 |
6 |
7 |
4(3) |
11 |
Казан (каструля) наплитний із нержавіючої сталі (алюмінієвий), 50-60 л |
1 |
4 |
5 |
6 |
4(3) |
12 |
Каструля з нержавіючої сталі (бачок алюмінієвий), 4,5-8 л |
4 |
6 |
9 |
12 |
4(3) |
13 |
Качалка дерев’яна |
1 |
1 |
1 |
1 |
2 |
14 |
Колода для рубання м’яса |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
15 |
Консервовідкривач |
2 |
2 |
3 |
4 |
3 |
16 |
Котломір металевий |
один на кожний котел |
4 |
17 |
Лист кондитерський |
1 |
2 |
2 |
4 |
2 |
18 |
Лопатка дерев’яна |
1 |
2 |
3 |
4 |
1 |
19 |
Лопатка для твердих жирів пластмасова (з нержавіючої сталі, дерев’яна) |
1 |
1 |
1 |
1 |
2(4; 1) |
20 |
Лопатка кухарська пластмасова (з нержавіючої сталі, дерев’яна) |
2 |
2 |
2 |
3 |
2(4; 1) |
21 |
Маслорозподілювач |
1 |
1 |
1 |
1 |
6 |
22 |
Молоток для відбивання м’яса |
1 |
1 |
1 |
2 |
5 |
23 |
Ніж овочевий |
6 |
14 |
16 |
18 |
1 |
24 |
Ніж хліборізний |
1 |
2 |
3 |
4 |
2 |
25 |
Ніж кухарський |
1 |
2 |
3 |
4 |
4 |
26 |
Ножі "Кухарська трійка" (набір) |
один на штатного кухаря |
3 |
27 |
Консервовідкривач |
1 |
2 |
3 |
3 |
|
28 |
Ополоник алюмінієвий (із нержавіючої сталі) |
2 |
3 |
4 |
5 |
2(4) |
29 |
Сито металеве |
1 |
2 |
2 |
2 |
2 |
30 |
Сікач |
1 |
1 |
1 |
1 |
5 |
31 |
Сковорода |
3 |
4 |
6 |
8 |
4 |
32 |
Совок металевий |
1 |
2 |
2 |
2 |
3 |
33 |
Сокира для рубання м’яса |
1 |
1 |
1 |
1 |
6 |
34 |
Сотейник, 10-15 л |
2 |
3 |
4 |
5 |
4 |
35 |
Таз оцинкований |
2 |
3 |
4 |
5 |
3 |
36 |
Тертка металева |
1 |
1 |
2 |
3 |
2 |
37 |
Товкач |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
38 |
Фляга для молока |
1 |
2 |
4 |
6 |
4 |
39 |
Фляга (бідон) для олії, 10-20 л |
1 |
1 |
1 |
1 |
4 |
40 |
Шумівка з нержавіючої (алюмінієва сталі) |
1 |
2 |
3 |
4 |
4(2) |
41 |
Щітка для миття казанів |
1 |
1 |
2 |
2 |
1 |
IV. Обладнання на кухні їдальні
№ з/п |
Назва предметів |
Кількість предметів (шт.) на кухню для кількості осіб, які харчуються |
Строк експлуатації (роки) |
до 50 |
51-125 |
126-250 |
251-500 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1. Технологічне устаткування |
1 |
Кавоварка (кавомашина) |
1 |
1 |
1 |
2 |
6 |
2 |
Казан електричний для приготування їжі, 60-250 л |
1 |
1 |
2 |
2 |
5 |
3 |
Кип’ятильник електричний (газовий) |
1 |
1 |
1 |
1 |
5(5) |
4 |
Марміт електричний для других страв |
- |
1 |
1 |
1 |
8 |
5 |
Марміт електричний для перших страв |
- |
1 |
1 |
1 |
8 |
6 |
Машина гастрономічна (слайсер) |
- |
1 |
1 |
1 |
6 |
7 |
Машина для нарізання варених овочів |
- |
- |
1 |
1 |
6 |
8 |
Машина для приготування картопляного пюре |
- |
- |
1 |
1 |
5 |
9 |
Машина для чищення картоплі |
- |
1 |
1 |
1 |
4 |
10 |
Машина овочерізальна |
- |
1 |
1 |
1 |
6 |
11 |
Машина посудомийна продуктивністю 500 тар./год. |
- |
1 |
1 |
- |
6 |
12 |
Машина посудомийна продуктивністю 1000 тар./год. |
- |
- |
- |
1 |
6 |
13 |
Машина тістомісильна з однією діжею |
- |
1 |
1 |
1 |
8 |
14 |
Машина універсальна кухонна для м’ясо-рибних цехів |
- |
- |
1 |
1 |
6 |
15 |
Машина-пилка для нарізання м’ясних туш |
- |
- |
1 |
1 |
4 |
16 |
Машина універсальна кухонна загального призначення |
1 |
1 |
1 |
- |
5 |
17 |
М’ясорубка механічна |
- |
1 |
1 |
1 |
6 |
18 |
М’ясорубка ручна |
1 |
1 |
1 |
1 |
3 |
19 |
Плита електрична (газова) |
1 |
3 |
3 |
4 |
6(5) |
20 |
Пароконвектомат |
1 |
1 |
1 |
1 |
8 |
21 |
Сковорода електрична |
- |
1 |
1 |
1 |
5 |
22 |
Фритюрниця електрична |
- |
1 |
1 |
1 |
6 |
23 |
Хліборізка механічна |
- |
- |
1 |
1 |
5 |
24 |
Шафа жарова електрична |
1 |
1 |
1 |
1 |
8 |
25 |
Шафа пекарська |
- |
- |
- |
1 |
8 |
2. Холодильне устаткування |
1 |
Холодильник побутовий електричний |
1 |
1 |
1 |
1 |
8 |
2 |
Шафа холодильна |
1 |
2 |
2 |
3 |
8 |
3. Ваговимірювальні прилади |
1 |
Ваги настільні |
2 |
3 |
4 |
4 |
8 |
2 |
Ваги товарні |
1 |
1 |
1 |
1 |
10 |
4. Механічне устаткування |
1 |
Пральна машина |
1 |
1 |
1 |
1 |
6 |
2 |
Сушильна машина |
1 |
1 |
1 |
1 |
6 |
5. Немеханічне устаткування |
1 |
Ванна для миття посуду двосекційна з нержавіючої сталі (алюмінієва) |
1 |
1 |
2 |
2 |
6(3) |
2 |
Ванна для миття посуду трисекційна з нержавіючої сталі (алюмінієва) |
1 |
1 |
2 |
2 |
6(3) |
3 |
Ванна для розморожування м’яса з нержавіючої сталі (емальована) |
1 |
2 |
3 |
3 |
6(4) |
4 |
Ванна для розморожування риби з нержавіючої сталі (емальована) |
1 |
1 |
1 |
1 |
6(4) |
5 |
Візок для підвезення їжі та збирання посуду |
1 |
4 |
6 |
10 |
3 |
6 |
Комплект тари для продуктів із нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
1 |
1 |
2 |
3 |
6(3) |
7 |
Контейнер для зберігання картоплі |
1 |
1 |
1 |
1 |
3 |
8 |
Стелаж для зберігання кухонного посуду |
1 |
2 |
2 |
2 |
6 |
9 |
Стелаж для зберігання продуктів |
1 |
1 |
1 |
1 |
8 |
10 |
Стелаж для зберігання столового посуду |
1 |
2 |
2 |
3 |
6 |
11 |
Стелаж для зберігання хліба в лотках |
1 |
1 |
2 |
3 |
8 |
12 |
Стійка (кронштейн) для підвішування м’ясних туш |
- |
1 |
1 |
1 |
8 |
13 |
Стійка для зберігання кухонного інвентарю |
1 |
1 |
1 |
1 |
6 |
14 |
Стіл виробничий із нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
4 |
7 |
10 |
12 |
8(5) |
15 |
Стіл для встановлення хліборізки |
- |
1 |
1 |
1 |
6 |
16 |
Стіл для доочищення картоплі з нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
- |
1 |
1 |
1 |
6(3) |
17 |
Стіл для збирання залишків їжі з нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
- |
1 |
1 |
1 |
6 (3) |
18 |
Ящик-ноші для м’яса з нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
- |
1 |
1 |
1 |
6 (3) |
19 |
Ящик-ноші для овочів із нержавіючої сталі (алюмінієві) |
1 |
3 |
3 |
3 |
6 (3) |
20 |
Ящик-ноші для риби з нержавіючої сталі (алюмінієві) |
- |
1 |
1 |
1 |
6 (3) |
21 |
Термоси-ящики* |
1 |
1 |
2 |
3 |
4 |
22 |
Термоси різного об’єму* |
2 |
4 |
14 |
20 |
4 |
23 |
Ящики для перевезення хліба* |
1 |
1 |
2 |
3 |
2 |
24 |
Сумки-холодильники* |
1 |
1 |
2 |
3 |
2 |
__________
* Для доставки готової їжі особовому складу на аеродроми та при здійсненні короткочасних перельотів, забезпечувати за потреби від кількісті особового складу, що забезпечуються харчуванням.
Норма № 3
Забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем закладів освіти Державної служби України з надзвичайних ситуацій
I. Посуд і столові прибори для прийому їжі в обідніх залах
№ з/п |
Назва предметів |
Кількість предметів (шт.) на 100 осіб, які харчуються |
Строк експлуатації (роки) |
1 |
2 |
3 |
4 |
1 |
Тарілка глибока фаянсова (напівфарфорова)* |
125 |
1,5 |
2 |
Тарілка мілка фаянсова (напівфарфорова)* |
125 |
1,5 |
3 |
Тарілка десертна фаянсова (напівфарфорова) |
100 |
1,5 |
4 |
Тарілка пиріжкова фаянсова (напівфарфорова) |
100 |
1,5 |
5 |
Маслянка фарфорова (скляна, пластмасова) |
25 |
2(2; 2) |
6 |
Цукорниця фарфорова (скляна, пластмасова) |
25 |
2(2; 2) |
7 |
Чайник для заварювання чаю фарфоровий (латунний) |
4 |
3 (5) |
8 |
Кухоль фарфоровий (напівфарфоровий)** |
125 |
1 |
9 |
Ложка столова з нержавіючої сталі |
100 |
4 |
10 |
Ложка чайна з нержавіючої сталі |
100 |
4 |
11 |
Ополоник із нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
25 |
4(2) |
12 |
Виделка столова з нержавіючої сталі |
100 |
4 |
13 |
Ніж столовий із нержавіючої сталі |
100 |
4 |
14 |
Набір для спецій в оправі з нержавіючої сталі (пластмасовий, напівфарфоровий, алюмінієвий) |
25 |
6(2; 1; 3) |
15 |
Чайник із нержавіючої сталі (алюмінієвий), 3 л |
25 |
6(4) |
16 |
Каструля з нержавіючої сталі (алюмінієва), 3 л |
50 |
5(4) |
17 |
Графин (глечик) скляний |
25 |
2 |
18 |
Підставка під каструлю (бачок) і чайник із нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
50 |
6(4) |
19 |
Таця з нержавіючої сталі (пластмасова, алюмінієва) |
4 |
6(2; 4) |
20 |
Полотно скатертинне лляне, кв.м |
56 |
3 |
21 |
Серветниця з нержавіючої сталі (пластмасова, напівфарфорова, алюмінієва) |
25 |
6(2; 1; 3) |
22 |
Серветки паперові, штук на день |
300 |
- |
__________
* У тому числі на кожний стіл одна тарілка для подачі хліба та одна тарілка глибока для подачі м’яса із соусом.
** Дозволяється робити заміну один до одного на стакан чайний скляний із підстаканником з нержавіючої сталі (алюмінієвий).
II. Столово-кухонний посуд обідніх залів у їдальнях, обладнаних лініями роздачі їжі
№ з/п |
Назва предметів |
Кількість предметів (шт.) |
Строк експлуатації (роки) |
на 1 особу, яка харчується |
на 1 стіл |
на 1 лінію роздачі їжі з кількістю осіб, які харчуються |
до 50 |
51-150 |
151-500 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
1. Посуд та столові прибори для прийому їжі |
1 |
Тарілка глибока фаянсова (напівфарфорова) |
1 |
- |
- |
- |
- |
1,5 |
2 |
Тарілка десертна фаянсова (напівфарфорова) |
1 |
- |
- |
- |
- |
1,5 |
3 |
Тарілка мілка фаянсова (напівфарфорова) |
1 |
- |
- |
- |
- |
1,5 |
4 |
Тарілка пиріжкова фаянсова (напівфарфорова) |
1 |
- |
- |
- |
- |
1,5 |
5 |
Таця з нержавіючої сталі (пластмасова, алюмінієва) |
1 |
- |
- |
- |
- |
6(2; 4) |
6 |
Ложка столова з нержавіючої сталі |
1 |
- |
- |
- |
- |
4 |
7 |
Виделка столова з нержавіючої сталі |
1 |
- |
- |
- |
- |
4 |
8 |
Ніж столовий із нержавіючої сталі |
1 |
- |
- |
- |
- |
4 |
9 |
Ложка чайна з нержавіючої сталі |
1 |
- |
- |
- |
- |
4 |
10 |
Кухоль фарфоровий (напівфарфоровий) |
1 |
- |
- |
- |
- |
1 |
11 |
Підставка під каструлю (бачок) та чайник із нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
1 |
- |
- |
- |
- |
6(4) |
12 |
Стакан чайний скляний |
1 |
- |
- |
- |
- |
0,5 |
13 |
Полотно скатеркове лляне, кв.м |
0,56 |
- |
- |
- |
- |
3 |
14 |
Серветка паперова, штук на день |
3 |
- |
- |
- |
- |
- |
2. Кухонний посуд та обладнання |
1 |
Графин (глечик) скляний |
- |
1 |
- |
- |
- |
2 |
2 |
Маслянка фарфорова (з нержавіючої сталі, пластмасова) |
- |
1 |
- |
- |
- |
2(7; 1; 5) |
3 |
Набір для спецій в оправі з нержавіючої сталі (пластмасовий, напівфарфоровий, алюмінієвий) |
- |
1 |
- |
- |
- |
6(2; 1; 3) |
4 |
Серветниця з нержавіючої сталі (пластмасова, напівфарфорова, алюмінієва) |
- |
1 |
- |
- |
- |
6(2: 1; 3) |
5 |
Цукорниця фарфорова (скляна, пластмасова) |
- |
1 |
- |
- |
- |
2(2; 1) |
6 |
Казан (каструля) наплитний із нержавіючої сталі (алюмінієвий), 20-40 л |
- |
- |
3 |
1 |
- |
4(3) |
7 |
Казан (каструля) наплитний із нержавіючої сталі (алюмінієвий), 50-60 л |
- |
- |
- |
3 |
7 |
4(3) |
8 |
Ополоник із нержавіючої сталі (алюмінієвий)* |
- |
- |
2 |
3 |
3 |
4(2) |
9 |
Стіл для збирання залишків їжі з нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
- |
- |
1 |
1 |
1 |
6(3) |
10 |
Марміт для перших страв |
- |
- |
1 |
1 |
1 |
8 |
11 |
Марміт для других страв |
- |
- |
1 |
1 |
1 |
8 |
12 |
Охолоджувальні вітрини |
- |
- |
1 |
1 |
1 |
8 |
13 |
Прилавки для столових приладів |
- |
- |
1 |
1 |
1 |
8 |
14 |
Нейтральні елементи |
- |
- |
1 |
1 |
1 |
8 |
III. Кухонний посуд та інвентар на кухні
№ з/п |
Назва предметів |
Кількість предметів (шт.) на кухню при кількості осіб, які харчуються |
Строк експлуатації (роки) |
до 250 |
251-500 |
501-1000 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
1 |
Бак для харчових відходів оцинкований (із нержавіючої сталі, алюмінієвий, пластмасовий) |
1 |
2 |
3 |
4(4; 6; 3) |
2 |
Виделка для виймання м’яса |
1 |
2 |
2 |
5 |
3 |
Виделка транжирна |
1 |
1 |
2 |
4 |
4 |
Відро емальоване з кришкою |
1 |
3 |
4 |
3 |
5 |
Відро оцинковане |
4 |
5 |
6 |
3 |
6 |
Вінчик металевий |
1 |
2 |
2 |
3 |
7 |
Деко |
4 |
8 |
12 |
2 |
8 |
Дошка для розбирання продуктів |
12 |
14 |
18 |
1 |
9 |
Друшляк із нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
1 |
2 |
2 |
6(3) |
10 |
Екстрактор для заварювання чаю |
1 |
1 |
2 |
2 |
11 |
Жаровня |
6 |
8 |
10 |
2 |
12 |
Казан (каструля) наплитний із нержавіючої сталі (алюмінієвий), 20-40 л |
4 |
5 |
6 |
4(3) |
13 |
Казан (каструля) наплитний із нержавіючої сталі (алюмінієвий), 50-60 л |
5 |
6 |
7 |
4(3) |
14 |
Каструля з нержавіючої сталі (бачок алюмінієвий), 8-10 л |
8 |
10 |
12 |
4(3) |
15 |
Качалка дерев’яна |
2 |
3 |
3 |
2 |
16 |
Колода для рубання м’яса |
1 |
1 |
1 |
1 |
17 |
Консервовідкривач |
2 |
3 |
4 |
3 |
18 |
Котломір металевий |
один на кожний котел |
4 |
19 |
Лопатка дерев’яна |
2 |
3 |
4 |
1 |
20 |
Лопатка для твердих жирів пластмасова (з нержавіючої сталі, дерев’яна) |
1 |
2 |
3 |
2(4; 1) |
21 |
Лопатка кухарська пластмасова (з нержавіючої сталі, дерев’яна) |
2 |
3 |
3 |
2(4; 1) |
22 |
Маслорозподілювач |
1 |
1 |
1 |
6 |
23 |
Молоток для відбивання м’яса |
1 |
2 |
2 |
5 |
24 |
Ніж овочевий |
16 |
18 |
24 |
1 |
25 |
Ніж хліборізний |
2 |
3 |
4 |
2 |
26 |
Ніж кухарський |
12 |
14 |
18 |
2 |
27 |
Ножі "Кухарська трійка" (набір) |
один на штатного кухаря, але не менше ніж три на кухню |
3 |
28 |
Ополоник із нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
3 |
4 |
5 |
4(2) |
29 |
Сито металеве |
2 |
1 |
1 |
2 |
30 |
Сікач |
1 |
1 |
1 |
5 |
31 |
Сковорода |
2 |
3 |
4 |
4 |
32 |
Совок металевий |
1 |
2 |
2 |
3 |
33 |
Сокира для рубання м’яса |
1 |
1 |
1 |
6 |
34 |
Сотейник алюмінієвий, 10-15 л |
4 |
5 |
6 |
4 |
35 |
Таз оцинкований |
4 |
5 |
6 |
3 |
36 |
Тертка металева |
1 |
2 |
2 |
2 |
37 |
Товкач |
1 |
2 |
2 |
1 |
38 |
Фляга для молока |
4 |
6 |
8 |
4 |
39 |
Фляга (бідон) для олії, 10-20 л |
2 |
2 |
3 |
4 |
40 |
Шумівка з нержавіючої сталі (алюмінієва) |
2 |
3 |
4 |
4(2) |
41 |
Щітка для миття казанів |
2 |
2 |
3 |
1 |
IV. Обладнання на кухні їдальні
№ з/п |
Назва предметів |
Кількість предметів (шт.) на кухню при кількості осіб, які харчуються |
Строк експлуатації (роки) |
до 250 |
251-500 |
501-1000 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
1. Технологічне устаткування |
1 |
Автомат котлетний |
1 |
1 |
1 |
8 |
2 |
Казан електричний для приготування їжі, 60-250 л |
1 |
2 |
2 |
8 |
3 |
Марміт електричний для других страв |
1 |
1 |
1 |
8 |
4 |
Марміт електричний для перших страв |
1 |
1 |
1 |
8 |
5 |
Машина гастрономічна (слайсер) |
1 |
1 |
1 |
8 |
6 |
Машина-пилка для нарізання м’ясних туш |
1 |
1 |
1 |
4 |
7 |
Машина для нарізання варених овочів |
1 |
1 |
1 |
6 |
8 |
Машина для приготування картопляного пюре |
1 |
1 |
1 |
5 |
9 |
Машина для чищення картоплі |
1 |
1 |
2 |
4 |
10 |
Машина овочерізальна |
1 |
1 |
1 |
6 |
11 |
Машина посудомийна продуктивністю 500 тар./год. |
1 |
- |
- |
6 |
12 |
Машина посудомийна продуктивністю 1000 тар./год. |
- |
1 |
1 |
6 |
13 |
Машина універсальна кухонна для м’ясо-рибних цехів |
1 |
1 |
1 |
5 |
14 |
Машина тістомісильна з однією діжею |
1 |
1 |
1 |
8 |
15 |
М’ясорубка механічна |
1 |
1 |
1 |
6 |
16 |
М’ясорубка ручна |
1 |
1 |
1 |
3 |
17 |
Плита електрична площею жарової поверхні 0,48 кв.м (газова) |
2 |
4 |
5 |
6(5) |
18 |
Пароконвектомат |
1 |
1 |
2 |
8 |
19 |
Просіювач борошна механічний |
1 |
1 |
1 |
5 |
20 |
Сковорода електрична |
1 |
2 |
2 |
5 |
21 |
Хліборізка механічна |
1 |
1 |
1 |
8 |
22 |
Шафа жарова |
1 |
1 |
1 |
8 |
23 |
Шафа пекарська |
1 |
1 |
2 |
8 |
2. Холодильне обладнання |
1 |
Холодильник побутовий електричний |
1 |
1 |
1 |
8 |
2 |
Шафа холодильна |
2 |
4 |
4 |
8 |
3. Ваговимірювальні прилади |
1 |
Ваги настільні |
6 |
6 |
6 |
8 |
2 |
Ваги товарні |
2 |
3 |
3 |
10 |
4. Механічне устаткування |
1 |
Пральна машина |
1 |
1 |
1 |
6 |
2 |
Сушильна машина |
1 |
1 |
1 |
6 |
5. Немеханічне устаткування |
1 |
Ванна для миття посуду з нержавіючої сталі (алюмінієва) двосекційна |
2 |
2 |
3 |
6(3) |
2 |
Ванна для миття посуду з нержавіючої сталі (алюмінієва) трисекційна |
1 |
1 |
2 |
6(3) |
3 |
Ванна для розморожування м’яса з нержавіючої сталі (емальована) |
1 |
2 |
3 |
4(2) |
4 |
Ванна для розморожування риби з нержавіючої сталі (емальована) |
1 |
2 |
3 |
4(2) |
5 |
Візок для підвезення їжі та збирання посуду |
5 |
6 |
7 |
3 |
6 |
Контейнер для зберігання картоплі |
1 |
2 |
2 |
3 |
7 |
Набір тари для продуктів із нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
2 |
2 |
2 |
6(3) |
8 |
Стелаж для зберігання кухонного посуду |
2 |
2 |
3 |
6 |
9 |
Стелаж для зберігання продуктів |
1 |
2 |
3 |
8 |
10 |
Стелаж для зберігання столового посуду |
3 |
4 |
5 |
6 |
11 |
Стелаж для зберігання хліба в лотках |
2 |
3 |
5 |
8 |
12 |
Стійка (кронштейн) для підвішування м’ясних туш |
1 |
1 |
1 |
8 |
13 |
Стійка для зберігання кухонного інвентарю |
1 |
1 |
2 |
6 |
14 |
Стіл виробничий із нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
10 |
12 |
16 |
8(5) |
15 |
Стіл для встановлення хліборізки |
1 |
1 |
1 |
6 |
16 |
Стіл для доочищення картоплі із нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
1 |
1 |
3 |
6(3) |
17 |
Стіл для збирання залишків їжі з нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
1 |
1 |
2 |
6(3) |
18 |
Стіл пересувний для видачі першої та другої страв із нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
1 |
1 |
2 |
6(3) |
19 |
Шафа для зберігання цукру |
1 |
1 |
1 |
8 |
20 |
Ящик-ноші для м’яса з нержавіючої сталі (алюмінієвий) |
1 |
1 |
2 |
6(3) |
21 |
Ящик-ноші для овочів із нержавіючої сталі (алюмінієві) |
1 |
1 |
2 |
6(3) |
22 |
Ящик-ноші для риби з нержавіючої сталі (алюмінієві) |
1 |
1 |
2 |
6(3) |
Норма № 4
Забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем стаціонарних відділень медико-санітарних частин та Медичного центру Державної служби України з надзвичайних ситуацій
I. Посуд і столові прибори для хворих у стаціонарних палатах
№ з/п |
Назва предметів |
Стаціонарні відділення медико-санітарних частин |
Строк експлуатації (роки) |
кількість предметів на особу в палаті |
кількість предметів на палату |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. Посуд та столові прибори |
1 |
Тарілка глибока фарфорова |
1 |
1 |
1,5 |
2 |
Тарілка мілка фарфорова |
1 |
1 |
1,5 |
3 |
Тарілка десертна фарфорова |
1 |
- |
1,5 |
4 |
Тарілка пиріжкова фарфорова |
1 |
- |
1,5 |
5 |
Маслянка фарфорова (з нержавіючої сталі, пластмасова)* |
1 |
1 |
2(7; 2) |
6 |
Блюдце чайне фарфорове |
1 |
- |
2 |
7 |
Кухоль фарфоровий |
1 |
- |
1 |
8 |
Стакан чайний скляний |
1 |
- |
0,5 |
9 |
Стакан скляний для соків, 200-250 г |
1 |
- |
0,5 |
10 |
Ложка столова з нержавіючої сталі |
1 |
- |
4 |
11 |
Ложка чайна з нержавіючої сталі |
1 |
- |
4 |
12 |
Виделка столова з нержавіючої сталі |
1 |
- |
4 |
13 |
Ніж столовий із нержавіючої сталі |
1 |
- |
4 |
14 |
Цукорниця фарфорова (скляна, пластмасова) |
- |
1 |
2(2; 2) |
15 |
Чайник для заварювання чаю фарфоровий (латунний, нікельований) |
- |
1 |
3 (5) |
16 |
Ложка розливна з нержавіючої сталі |
- |
1 |
6 |
17 |
Набір для спецій в оправі з нержавіючої сталі (пластмасовий, напівфарфоровий, алюмінієвий) |
- |
1 |
6(2; 1; 3) |
18 |
Чайник із нержавіючої сталі, 3 л |
- |
1 |
6 |
19 |
Графин (глечик) скляний |
- |
1 |
2 |
20 |
Каструля з нержавіючої сталі, 3 л (бачок алюмінієвий, 3 л) |
- |
2 |
5(4) |
21 |
Таця із нержавіючої сталі (пластмасова, алюмінієва) |
1 |
- |
6(2; 4) |
22 |
Підставка під бачок і чайник алюмінієві (з нержавіючої сталі) |
- |
2 |
3(6) |
23 |
Серветка паперова, штук на день (на особу) |
3 |
- |
- |
24 |
Серветниця з нержавіючої сталі (пластмасова, напівфарфорова, алюмінієва) |
- |
1 |
6(2; 1; 3) |
25 |
Судок із трьох каструль із нержавіючої сталі (у разі відсутності умов для приготування їжі) |
- |
2 |
6 |
26 |
Ваза для квітів скляна |
- |
1 |
4 |
27 |
Ваза для фруктів скляна |
- |
1 |
4 |
28 |
Графин (глечик) скляний |
- |
1 |
2 |
29 |
Стакан скляний |
- |
1 |
0,5 |
30 |
Тарілка мілка фарфорова |
- |
1 |
1,5 |
2. Кухонний посуд та обладнання |
1 |
Холодильник побутовий* |
- |
1 |
- |
2 |
Піч мікрохвильова* |
- |
1 |
- |
3 |
Чайник електричний* |
- |
1 |
- |
4 |
Таз оцинкований* |
- |
1 |
- |
5 |
Дошка для розбирання продуктів* |
- |
1 |
- |
6 |
Ніж хліборізний* |
- |
1 |
- |
7 |
Ніж кухонний* |
- |
1 |
- |
................Перейти до повного тексту