1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ
13.06.2018 № 270
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
27 серпня 2018 р.
за № 964/32416
Про затвердження Вимог до змісту, форми та порядку надання інформації про харчовий ланцюг
Відповідно до статті 34 Закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин" та пункту 8 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 року № 1119 (із змінами),
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Вимоги до змісту, форми та порядку надання інформації про харчовий ланцюг, що додаються.
2. Департаменту аграрної політики та сільського господарства забезпечити в установленому законодавством порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Цей наказ набирає чинності з 14 липня 2020 року, але не раніше дати офіційного опублікування.
4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Перший заступник Міністра М. Мартинюк
ПОГОДЖЕНО:

Голова Державної регуляторної служби України


К.М. Ляпіна
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
аграрної політики
та продовольства України
13 червня 2018 року № 270
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
27 серпня 2018 р.
за № 964/32416
ВИМОГИ
до змісту, форми та порядку надання інформації про харчовий ланцюг
I. Загальні положення
1. Ці Вимоги встановлюють зміст, форму та порядок надання господарством походження інформації про тварину, призначену для забою, у тому числі про стан її здоров'я, лікування та застосування ветеринарних препаратів.
2. У цих Вимогах терміни вживаються в таких значеннях:
бойня - забійне підприємство будь-якої форми власності, що відповідає чинним ветеринарно-санітарним вимогам і призначене для забою тварин (птиці), первинної переробки, зберігання та реалізації сировини тваринного походження;
вимушений забій тварини - забій тварини у разі отримання нею травм, фізичних ушкоджень тощо, якщо подальше лікування є неефективним чи економічно недоцільним, що проводиться за дозволом та під наглядом спеціаліста ветеринарної медицини;
відправник (одержувач) - особа, яка здійснює відправлення (одержання) тварин під час їх транспортування перевізником;
забійно-санітарний пункт господарства (ферми) - відповідно обладнана будівля, призначена для внутрішньогосподарського забою тварин, первинної переробки і тимчасового зберігання м'яса та інших продуктів забою з наступним їх використанням для потреб господарства після проведення ветеринарно-санітарної експертизи;
засоби перевезення - клітка, контейнер, ящик, ємність або інша тара жорсткої конструкції, що використовуються для перевезення тварин і розміщуються у транспортному засобі;
зона захисту - зона на території, яка безпосередньо межує з епізоотичним вогнищем, радіусом не менше 3 км, але не більше 10 км;
зона спостереження (нагляду) - територія радіусом до 10 км від зовнішніх меж зони захисту;
особа, що здійснює догляд за тваринами,- фізична або юридична особа, за винятком перевізника, яка здійснює догляд за тваринами на постійній або тимчасовій основі;
перевізник - фізична або юридична особа, що перевозить тварин;
пункт відправлення - місце, де тварин вперше завантажують у транспортний засіб, або будь-яке місце, де тварини були вивантажені та утримувались протягом щонайменше 10 годин, годувалися, напувалися та за необхідності де їм надавалася допомога, за винятком пунктів зупинки або перевантажування;
пункт призначення - місце, де відбувається кінцеве розвантаження тварин із транспортного засобу, за винятком пунктів перепочинку або пунктів перевантажування;
спеціальні транспортні засоби - засоби авіаційного, морського, річкового, залізничного або автомобільного транспорту, що використовуються виключно для перевезення тварин з урахуванням їх біологічних, видових та індивідуальних особливостей;
транспортування тварин - перевезення тварин, що здійснюється одним або кількома транспортними засобами, а також пов'язані з ним операції, включаючи завантаження (вивантаження), перезавантаження і відпочинок в місцях зупинки, до моменту вивантаження тварин за місцем призначення;
харчовий ланцюг - послідовність стадій і видів діяльності з виробництва, переробки, розповсюдження, зберігання харчових продуктів та їх компонентів, поводження з ними від первинного виробництва до споживання.
Інші терміни вживаються у значеннях, наведених у Законах України "Про захист тварин від жорстокого поводження", "Про ветеринарну медицину" і "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин".
ІІ. Вимоги до інформації про тварину, призначену для забою
1. До складу (змісту) відомостей про тварину, призначену для забою, належить інформація про:
прізвище, ім'я, по батькові особи, що здійснює догляд за тваринами, реєстраційний номер господарства;
місце проживання особи, що здійснює догляд за тваринами;
номер тваринницького господарства та груповий ідентифікаційний номер тварин (за наявності);
адресу/місцезнаходження тваринницького господарства або стада (зазначається, якщо тваринницьке господарство не зареєстроване в Єдиному державному реєстрі тварин);
вид транспортного засобу відповідно до Правил транспортування тварин, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2011 року № 1402;
перевізника (найменування / прізвище, ім'я, по батькові, номерний знак транспортного засобу, номерний знак причепа), який здійснює перевезення тварин;

................
Перейти до повного тексту