- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
НАКАЗ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
24 червня 2020 р.
за № 581/34864
Про затвердження Порядку формування тарифів на платні послуги, що надаються закладами охорони здоров’я Державної служби України з надзвичайних ситуацій
1. Затвердити Порядок формування тарифів на платні послуги, що надаються закладами охорони здоров’я Державної служби України з надзвичайних ситуацій, що додається.
2. Управлінню взаємодії з Державною службою України з надзвичайних ситуацій Міністерства внутрішніх справ України (Скакун В.О.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
ПОГОДЖЕНО: Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Міністр охорони здоров’я України Голова Антимонопольного комітету України |
М. Чечоткін М. Степанов Ю. Терентьєв |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
внутрішніх справ України
19 травня 2020 року № 395
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
24 червня 2020 р.
за № 581/34864
ПОРЯДОК
формування тарифів на платні послуги, що надаються закладами охорони здоров’я Державної служби України з надзвичайних ситуацій
I. Загальні положення
2. У цьому Порядку терміни вживаються у таких значеннях:
замовник послуги - фізична або юридична особа усіх форм власності, що виявила бажання отримати послугу, беручи на себе фінансові зобов’язання щодо її оплати;
тариф на послугу - вартість одиниці послуги відповідної якості, що реалізується замовнику послуги, визначена як грошовий вираз планованих економічно обґрунтованих витрат, пов’язаних з її наданням, які включаються до собівартості такої послуги.
3. Інформація щодо переліку послуг, які можуть надаватися закладом, їх вартості та порядку оплати розміщується на інформаційних стендах у доступних для відвідувачів закладу місцях, а також на офіційному веб-сайті закладу.
4. Документальне оформлення та порядок оплати послуги, що надається замовнику послуги, здійснюється відповідно до вимог законодавства.
5. Кошти, отримані закладом від надання послуги, зараховуються на відповідний рахунок, відкритий в органі Державної казначейської служби України, та використовуються згідно із затвердженим кошторисом закладу відповідно до законодавства.
6. Захист та обробка персональних даних замовника послуги здійснюються з дотриманням норм законодавства про захист персональних даних.
II. Загальні вимоги до формування витрат, що включаються до собівартості послуги
1. Формування тарифів на послуги здійснюється закладами відповідно до річного планового обсягу їх надання, економічно обґрунтованих планових витрат, визначених на підставі державних та галузевих нормативів витрат ресурсів, техніко-економічних розрахунків, кошторисів, з урахуванням ставок податків і зборів, чинних або прогнозованих цін на матеріальні ресурси, роботи та послуги, а також розміру мінімальної заробітної плати у планованому періоді.
2. Витрати, об’єктивне нормування яких неможливе, плануються з урахуванням фактичних витрат за попередній рік, прогнозу індексів зміни цін на матеріальні ресурси, роботи та послуги, а також зміни розміру мінімальної заробітної плати у планованому періоді.
3. Облік фактичних витрат, які включаються до виробничої собівартості послуги, ведеться окремо по кожній послузі, та є підставою для формування тарифів на послуги, які розраховуються для кожної калькуляційної одиниці послуги.
Заклад самостійно визначає калькуляційну одиницю послуги.
4. У разі зміни протягом строку дії тарифів величини окремих витрат, пов’язаних із наданням послуги, з причин, які не залежать від закладу, зокрема збільшення або зменшення податків і зборів, мінімальної заробітної плати, орендної плати та амортизаційних відрахувань, підвищення або зниження цін і тарифів на паливно-енергетичні та інші матеріальні ресурси, може проводитися перерахування тарифів шляхом коригування лише тих складових частин структури тарифів, за якими відбулися цінові зміни в бік збільшення або зменшення.
5. Тарифи на послуги розраховуються закладами та встановлюються Міністерством внутрішніх справ України. Керівник закладу є відповідальним за правильність формування тарифів на послуги та належну організацію доведення їх до замовників послуг.
III. Визначення величини і групування витрат, що включаються до собівартості послуги
2. До складу виробничої собівартості послуги включаються:
1) прямі матеріальні витрати:
витрати, які безпосередньо можуть бути віднесені до конкретної послуги, та складаються з вартості продуктів харчування, предметів, матеріалів, обладнання, інвентарю, медикаментів та перев’язувальних матеріалів, використаних під час проживання, харчування та лікування замовника послуги, тощо;
2) прямі витрати на оплату праці:
заробітна плата за встановленими посадовими окладами (тарифними ставками) або розцінками штатних працівників, які залучаються до надання послуги, у тому числі за трудовими договорами; надбавка за вислугу років; надбавки та доплати обов’язкового характеру (оплата роботи в нічний час, доплати за науковий ступінь, за знання та використання в роботі іноземної мови тощо); премії та інші види заохочень чи винагород відповідно до законодавства; допомога на оздоровлення при наданні щорічної відпустки та в інших випадках за рішенням адміністрації закладу;
у разі залучення штатних працівників закладу (лікарів, середнього та молодшого медичного персоналу), які утримуються за рахунок коштів загального фонду, до надання послуги, оплата праці таких працівників за час надання ними послуги здійснюється за рахунок коштів спеціального фонду;
3) інші прямі витрати:
єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працівників;
амортизація основних засобів, інших необоротних матеріальних активів та нематеріальних активів, безпосередньо задіяних у процесі надання конкретної послуги, розрахована відповідно до вимог національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі;
................Перейти до повного тексту