- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
МІНІСТЕРСТВО ЗОВНІШНІХ ЕКОНОМІЧНИХ ЗВ'ЯЗКІВ
І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
Н А К А З
N 252 від 17.05.97 м.Київ |
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 4 червня 1997 р. за N 204/2008 |
Про внесення змін і доповнень до Інструкції про порядок позначення роздрібних цін на товари народного споживання в підприємствах роздрібної торгівлі та громадського харчування, затвердженої наказом МЗЕЗторгу від 04.01.97 N 2
З метою надання населенню більш повної інформації про роздрібні ціни на товари народного споживання
НАКАЗУЮ:
"Працівники, відповідальні за формування, встановлення і застосування роздрібних цін, призначаються керівником суб'єкта господарювання".
2. Пункт 5 доповнити абзацом такого змісту:
"Документами, які обгрунтовують сформовані і встановлені ціни на товари, що надійшли до підприємств роздрібної торгівлі та громадського харчування, є рахунки-фактури, накладні, квитанції про прийняття товарів на комісію, заборні листи, калькуляційні картки, інші супровідні документи, книги надходження товарів, акти останньої інвентаризації, описи-акти уцінки, дооцінки, оформлені в установленому порядку".
3. Пункт 8 доповнити абзацами такого змісту:
"Підприємства, що здійснюють продаж друкованої продукції, оформляють ярлики цін (цінники) на її зразках із зазначенням ціни видання та дати позначення ціни.
При продажу періодичних друкованих видань (газети, журнали, бюлетені) ціни позначаються безпосередньо на їх зразках, що зберігаються до кінця продажу.
При реалізації лікарських препаратів і виробів медичного призначення через мережу аптечних закладів ціни позначаються безпосередньо на оригінальній упаковці виробу".
4. Пункт 9 викласти в такій редакції:
"У підприємствах роздрібної торгівлі та громадського харчування, в тому числі в стаціонарній дрібнороздрібній торговельній мережі, ярлики цін (цінники), прейскуранти цін на куповані товари, покажчики цін обов'язково підписуються працівником, відповідальним за формування, встановлення або застосування цін, і завіряються печаткою або штампом суб'єкта господарювання із зазначенням дати. Для підприємств споживчої кооперації печатка або штамп не є обов'язковими.
У підприємствах громадського харчування меню та прейскуранти алкогольних напоїв підписуються керівником підприємства та бухгалтером (калькулятором) і завіряються печаткою суб'єкта господарювання".
5. Пункт 10 викласти в такій редакції:
"У пересувній дрібнороздрібній торговельній мережі ярлики цін (цінники), покажчики цін обов'язково підписуються працівником, відповідальним за формування, встановлення або застосування цін, і завіряються печаткою суб'єкта господарювання або штампом із зазначенням дати".
6. Примітку до пункту 10 доповнити словами:
"яка підписується керівником та бухгалтером суб'єкта господарювання і завіряється печаткою".
7. Пункт 11 після слів "відповідального за формування, встановлення" доповнити словами "або застосування", далі за текстом.
8. Головному управлінню з питань внутрішньої торгівлі та громадського харчування (Родіонов Ю.Ф.) спільно з Юридичним управлінням (Сервінський А.Ю.) зареєструвати цей наказ в Міністерстві юстиції України.
9. Управлінню інформаційного забезпечення (Загорняк О.В.) забезпечити публікацію цього наказу в газеті "Урядовий кур'єр".
В.о.Міністра |
І. В.Подолєв |
Перелік мінімальних рівнів індикативних цін на деякі товари, що експортуються з України у червні 1997 р. (USD/t, FOB порти України)*
„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„‚„„„„„„„„„„„
Продукція ч Ціни
................Перейти до повного тексту