1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Лист


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
N 6/21-5621-ЕП від 03.12.2001
Начальникам регіональних
митниць
Начальникам митниць
Центральній
митній лабораторії
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11/2-29/1878-ЕП від 19.02.2008 )
Щодо класифікації ароматичних композицій, що використовуються у харчовій промисловості
У доповнення до листа Державної митної служби України від 28.09.2001 N 3/21-4613-ЕП щодо класифікації ароматичних композицій, що використовуються у харчовій промисловості, повідомляємо про наступне.
У товарну позицію 3302 включаються як суміші запашних речовин, так і такі суміші в поєднанні з носієм (розріджувачем), який додається з метою зручності дозування в технологічних процесах виробництва. Як носій можуть використовуватись речовини різної природи (наприклад, крохмаль, цукор, глюкоза, рослинна олія, пропіленгліколь тощо).
До складу ароматичних композицій в невеликій кількості можуть входити барвники, консерванти, згущувачі, стабілізатори тощо.
У разі, якщо до складу ароматичної композицій входить більш ніж один складовий компонент, що має енергетичну цінність або смакову характеристику, продукти виключаються з товарної позиції 3302 та класифікуються у товарній позиції 2106. При цьому до підкатегорії 2106 90 98 10 включаються ароматичні композиції за умови їх використання тільки як ароматизаторів, інакше товар класифікується за кодом 2106 90 98 90.

................
Перейти до повного тексту