1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Лист


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
N 3/21-4613-ЕП від 28.09.2001
Начальникам регіональних
митниць
Начальникам митниць
Начальнику ЦМЛ
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11/2-10.16/2769-ЕП від 21.02.2011 )
Щодо класифікації за УКТЗЕД ароматизаторів харчових
( На доповнення додатково див. Лист Держмитслужби N 6/21-5621-ЕП від 03.12.2001 ) ( Із змінами, внесеними згідно з Листом Державної митної служби N 29/1-16/4785-ЕП від 19.09.2005 )
У Державній митній службі України розглянуто питання стосовно класифікації за УКТЗЕД ароматизаторів харчових.
Ароматизатори харчові - це запашні речовини (препарати та окремі натуральні, натуральноідентичні, штучні ароматичні речовини). Вони використовуються у виробництві харчових продуктів та напоїв у невеликій кількості з метою надання готовим продуктам специфічного аромату. Кількість ароматизаторів, що додаються у продукт, визначається затвердженими рецептурами на продукти і технологічними інструкціями.
Відповідно до Гармонізованої системи опису товарів 1996 року, у товарній позиції 3302 класифікуються суміші запашних речовин та суміші (включаючи спиртові розчини), одержані на основі однієї або більше запашних речовин, за умови, що вони використовуються як сировина у виробництві продуктів харчування, парфюмерії, тощо.
До них належать:
1) суміші ефірних олій;
2) суміші запашних екстрактів;
3) суміші екстрагованих смол;
4) суміші синтетичних ароматичних речовин;
5) суміші, які складаються з двох або більше запашних речовин (ефірні олії, запашні екстракти, синтетичні ароматичні речовини);
6) суміші з однієї або більше запашних речовин (ефірних олій, резиноїдів, екстрагованих смол, синтетичних ароматичних речовин) у поєднанні з розріджувачами або носіями (наприклад, нелеткі олії, декстрози чи крохмалі);

................
Перейти до повного тексту