- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
УКРАЇНИ
НАКАЗ
Про проведення Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії "Кухар" у 2012/2013 навчальному році
( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства освіти і науки,
молоді та спорту
№ 879 від 02.08.2012 )
1. Провести у 2012/2013 навчальному році Всеукраїнський конкурс професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії "Кухар" (далі - Конкурс) в три етапи:
перший - училищний - до 14 вересня 2012 р.;
другий - (регіональний) Автономної Республіки Крим, обласні, Київський та Севастопольський міські - до 28 вересня 2012 р.;
третій - Всеукраїнський - з 8 по 11 жовтня 2012 р.
2. Затвердити Умови, порядок проведення та критерії оцінювання Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії "Кухар", що додаються.
( Наказ доповнено пунктом 2 згідно з Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту
№ 879 від 02.08.2012 )
3. Утворити:
3.1. Оргкомітет Конкурсу у складі згідно з додатком 1.
3.2. Журі Конкурсу у складі згідно з додатком 2.
4. Провести третій Всеукраїнський етап Конкурсу на базі Кримського республіканського професійно-технічного навчального закладу "Сімферопольське вище професійне училище ресторанного сервісу та туризму".
5. Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим та Кримському республіканському професійно-технічному навчальному закладу "Сімферопольське вище професійне училище ресторанного сервісу та туризму", на базі якого проводитиметься Конкурс (Пальчук М.І.), забезпечити належну організацію його проведення.
6. Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій спільно з обласними навчально (науково)-методичними центрами (кабінетами) професійно-технічної освіти провести перший та другий етапи Конкурсу у строки, визначені пунктом 1 цього наказу, та за 10 календарних днів до початку третього етапу подати заявки на участь до відділення науково-методичного забезпечення змісту професійно-технічної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти.
7. Інституту інноваційних технологій і змісту освіти (Удод О.А.) забезпечити науково-методичний супровід Конкурсу.
( Пункт 7 виключено на підставі Наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту
№ 879 від 02.08.2012 )
8. Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим спільно з навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти Кримського республіканського інституту післядипломної педагогічної освіти забезпечити проведення Конкурсу і фінансування заходів, пов'язаних з його проведенням за рахунок спонсорів та інших надходжень, не заборонених законодавством.
9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Жебровського Б.М.
Додаток 1
до наказу Міністерства
освіти і науки, молоді та спорту
22.03.2012 № 333
СКЛАД
оргкомітету Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії "Кухар"
Луцька Алла Володимирівна |
- |
начальник відділу змісту та організації навчального процесу департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, голова оргкомітету |
Гончарова Наталія Георгіївна |
- |
перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, заступник голови оргкомітету |
Коваленко Сергій Петрович |
- |
головний спеціаліст відділу змісту та організації навчального процесу департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України |
Шихорева Ірина Василівна |
- |
начальник управління професійно-технічної освіти та ліцензування Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим |
Паржницький Віктор Валентинович |
- |
начальник відділення науково-методичного забезпечення змісту професійно-технічної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України |
Перегуда Наталія Ігорівна |
- |
завідувач сектору науково-методичного забезпечення професійної підготовки робітничих кадрів відділення науково-методичного забезпечення змісту професійно-технічної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України |
Богданович Ольга Іванівна |
- |
методист науково-методичного відділу впровадження інноваційних педагогічних технологій та забезпечення професійно-технічної освіти засобами навчання Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України |
Пальчук Марина Іванівна |
- |
директор Кримського республіканського професійно-технічного навчального закладу "Сімферопольське вище професійне училище ресторанного сервісу та туризму" |
Манжосова Лариса Веніамінівна |
- |
заступник директора з навчально-методичної роботи Кримського республіканського професійно-технічного навчального закладу "Сімферопольське вище професійне училище ресторанного сервісу та туризму" |
Каркіна Оксана Іванівна |
- |
старший майстер виробничого навчання Кримського республіканського професійно-технічного навчального закладу "Сімферопольське вище професійне училище ресторанного сервісу та туризму" |
Директор департаменту професійно-технічної освіти |
В.В. Супрун |
Додаток 2
до наказу Міністерства
освіти і науки, молоді та спорту
22.03.2012 № 333
СКЛАД
журі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії "Кухар"
Зелинський Костянтин Іванович |
- |
Генеральний директор Відкритого акціонерного товариства "Голубой залив", с. Коктебель |
Жеребнюк Марина Федорівна |
- |
директор ресторану "Москва", м. Сімферополь |
Волкова Анна Юріївна |
- |
директор Євпаторійського професійно-технічного училища промисловості та сільського господарства |
Тверезовський Олександр Миколайович |
- |
начальник ресторанної служби готелю "Алые Паруса", м. Феодосія |
Воробей Катерина Василівна |
- |
заступник директора з методичної роботи Київського вищого професійного училища швейного та перукарського мистецтва |
Торговицька Ельвіра Миколаївна |
- |
заступник директора з навчально-виробничої частини Державного професійно-технічного навчального закладу "Дніпродзержинський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів" |
Колодка Людмила Миколаївна |
- |
майстер виробничого навчання Міжрегіонального центру інноваційних технологій м. Сум. |
Директор департаменту професійно-технічної освіти |
В.В. Супрун |
УМОВИ,
порядок проведення та критерії оцінювання Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії "Кухар"
Кожний учасник обов'язково повинен мати при собі: паспорт, медичну книжку, довідку з місця роботи, спецодяг (без логотипів), індивідуальні засоби захисту, наказ про відрядження, проїзні документи в обидва кінці.
Витрати на проїзд (в обидва кінці), відрядження (харчування, проживання) здійснюються за рахунок відправляючої сторони.
Адреса проведення Конкурсу: 95000, Автономна Республіка Крим, м. Сімферополь, вул. Дибенка, 14, телефон: (0652) 60-03-78, факс: (0652) 27-00-38, e-mail: svpurst@yandex.ru.
З метою забезпечення конкурсантів сировиною (закупівлі продуктів для приготування страв), не пізніше ніж за 7 календарних днів до початку Конкурсу учасник повинен зробити заявку до навчального закладу, на базі якого проводитиметься Конкурс, про обрані інгредієнти "кошика продуктів" згідно з додатком 1.
Конкурсанти забезпечуються робочим місцем, необхідним устаткуванням, інвентарем, сировиною згідно з технологічною карткою. Дозволяється використання особистих інструментів та пристосувань.
Спостереження за виконанням роботи здійснюється лише членами журі та оргкомітету, але забороняється їх втручання в роботу конкурсантів.
Обов'язковою умовою Конкурсу є дотримання кожним учасником правил та норм охорони праці.
За спільним рішенням оргкомітету та журі учасникам Конкурсу можуть бути нараховані штрафні бали (не більше 30).
Завдання № 1 "Мій навчальний заклад"
Презентація рекламного ролику "Мій навчальний заклад" (3 хвилини і 2 хвилини для коментування учасником).
Відеоматеріал подається членам журі, а також демонструється в конференц-залі в рамках роботи Конкурсу.
Критерії оцінювання:
1. Актуальність рекламного продукту |
- 5 балів |
2. Спрямованість профорієнтації |
- 5 балів |
3. Якість поданого відеоматеріалу |
- 5 балів |
Максимальна кількість: |
15 балів |
Завдання № 2 "Вступний інструктаж"
Відеоурок вступного інструктажу виробничого навчання з професії "Кухар" (кваліфікація - 4-й розряд) готується за темою відповідно до жеребкування з наданням матеріалів комплексно-методичного забезпечення уроку (одна академічна година). Тема уроку обрана шляхом жеребкування (додаток 2).
Критерії оцінювання:
1. Організація робочого місця майстра виробничого навчання |
- 5 балів |
2. Актуалізація і мотивація опорних знань учнів |
- 3 бали |
3. Професійна компетентність майстра |
- 10 балів |
4. Раціональний розподіл часу під час уроку |
- 2 бали |
5. Практичний показ трудових прийомів та коментарі до нього |
- 15 балів |
6. Володіння методикою проведення вступного інструктажу |
- 15 балів |
Максимальна кількість: |
50 балів |
Завдання № 3 "Кулінарне мистецтво"
Виконання цього завдання передбачає індивідуальну роботу кожного учасника (4 академічні години).
Алгоритм виконання практичного завдання:
скласти меню: основна страва, десерт (рецептура страв повинна складатися з інгредієнтів "кошика продуктів");
скласти технологічні картки згідно з меню;
................Перейти до повного тексту