- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
( Наказ скасовано на підставі Наказу
Державного комітету статистики
N 215 від 11.07.2003 )
Про затвердження форми державного статистичного спостереження N 1-готель (річна) "Звіт про роботу готелю"
1. Затвердити форму державного статистичного спостереження N 1-готель (річна) "Звіт про роботу готелю", що додається, і ввести її у дію, починаючи зі звіту за 2002 рік.
2. Поширити затверджену в п. 1 наказу форму на суб'єкти підприємницької діяльності, які надають місця для короткотермінового проживання приїжджим (терміном до 45 діб), перебувають на самостійному балансі або на балансі підприємств (організацій) усіх форм власності та підпорядкування.
3. Управлінню статистики послуг та соціальних програм (Калачова І.В.):
3.1. Передати управлінню справами затверджений оригінал бланка форми державного статистичного спостереження для тиражування.
3.2. Здійснювати методичне керівництво збором та розробкою звіту за формою державного статистичного спостереження, що затверджена в п. 1 наказу.
4. Фінансово-економічному управлінню (Сорокіна Т.В.) забезпечити фінансування виготовлення та розсилання бланків форми державного статистичного спостереження.
5. Управлінню справами (Царський В.І.) забезпечити контроль за своєчасним виготовленням та розсиланням бланків форми, затвердженої у п. 1 наказу, на адресу Головного управління статистики в Автономній Республіці Крим, обласних, Київського та Севастопольського міських управлінь статистики.
6. Головному міжрегіональному управлінню статистики у м. Києві (Сидоренко М. М.) здійснювати розробку та зведення даної затвердженої форми державного статистичного спостереження, одержаної від Головного управління статистики в Автономній Республіці Крим, обласних, Київського та Севастопольського міських управлінь статистики в терміни, визначені Планом державних статистичних спостережень.
7. Начальникам Головного управління статистики в Автономній Республіці Крим, обласних, Київського та Севастопольського міських управлінь статистики забезпечити в установленому порядку збір, розробку і подання Головному міжрегіональному управлінню статистики в м. Києві результатів державного статистичного спостереження в установлений термін.
8. Скасувати наказ Держкомстату України від 30.05.2000
N 174 "Про затвердження форм державної статистичної звітності з обліку платних послуг, що реалізовані населенню, та комунального господарства" в частині затвердження державної статистичної звітності за формою N 1-готель (річна) "Звіт про роботу готелю".
9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Комітету Власенко Н.С.
Перший заступник Голови | В.А.Головко |
Державне статистичне спостереження
--------------------------------------------------------------
| Конфіденційність статистичної інформації забезпечується |
| ст. 21 Закону України "Про державну статистику" ( 2614-12 )|
--------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------
| Порушення термінів або ненадання інформації, а також |
| викривлення даних тягне за собою відповідальність, яка |
|встановлена ст. 186-3 Кодексу України про адміністративні|
| правопорушення від 13.07.2000 N 1929-III |
| ( 80731-10, 80732-10 ) |
-----------------------------------------------------------
ЗВІТ
ПРО РОБОТУ ГОТЕЛЮ
------------------------------------------- Форма N 1-готель
| Подають: |Терміни подання|
|-------------------------+---------------| ЗАТВЕРДЖЕНО
|готелі, готельно-офісні |до 25 лютого | наказом Держкомстату України
|центри, мотелі, кемпінги,| | від 02.08.2002 р. N 293
|молодіжні турбази та | |
|гірські притулки, клуби | | Річна
|з приміщенням для | | Поштова
|проживання, гуртожитки | |
|для приїжджих та інші | |
|об'єкти для короткотер- | |
|мінового проживання | |
|всіх форм власності, які | |
|перебувають на | |
|самостійному балансі; | |
|підприємства, | |
|організації (установи), | |
|на балансі яких | |
|перебувають зазначені | |
|вище об'єкти | |
|органу державної | |
|статистики за | |
|місцезнаходженням | |
-------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------
|Найменування організації - складача інформації |
|-----------------------------------------------------------------------|
|Поштова адреса |
|-----------------------------------------------------------------------|
|Код | Коди організації-складача |
|форми |-------------------------------------------------------------|
|документа|за |території|виду |форми |організаці-|міністе- | |КС|
|за ДКУД |ЄДРПОУ|(КОАТУУ) |еконо-|власності|йно- |рства, | | |
| | | |мічної|(КФВ) |правової |іншого | | |
| | | |діяль-| |форми |центра- | | |
| | | |ності | |господарю- |льного | | |
| | | |(КВЕД)| |вання |органу, | | |
| | | | | |(КОПФГ) |якому | | |
| | | | | | |підпоряд-| | |
| | | | | | |кована | | |
| | | | | | |органі- | | |
| | | | | | |зація - | | |
| | | | | | |складач | | |
| | | | | | |інфор- | | |
| | | | | | |мації | | |
| | | | | | |(СПОДУ)* | | |
|---------+------+---------+------+---------+-----------+---------+--+--|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |8 | 9|
|---------+------+---------+------+---------+-----------+---------+--+--|
| | | | | | | | | |
-------------------------------------------------------------------------
____________
* Тільки для підприємств державної форми власності.
Довідка: (потрібне взяти в дужки)
------------------------------------------------------------------
| Тип підприємства |Код | Категорія готелю, |
| |рядка |мотелю, готельно-офісного центру|
|------------------------+------+--------------------------------|
|готель |001 |1* |2**|3***|4****|5***** |
|------------------------+------+---+---+----+-----+-------------|
|мотель |002 |1* |2**|3***|4****| |
|------------------------+------+---+---+----+-----+-------------|
|готельно-офісний центр |003 |1* |2**|3***|4****|5***** |
|------------------------+------+--------------------------------|
|кемпінг |004 | |
|------------------------+------+--------------------------------|
|молодіжна турбаза та |005 | |
|гірський притулок | | |
|------------------------+------+--------------------------------|
|клуб з приміщенням для |006 | |
|проживання | | |
|------------------------+------+--------------------------------|
|гуртожиток для приїжджих|007 | |
|------------------------+------+--------------------------------|
|студентські літні табори|008 | |
|------------------------+------+--------------------------------|
|інші місця для |009 | |
|короткотермінового | | |
|проживання | | |
------------------------------------------------------------------
--------------
Примітка. У рядках 001 - 003, крім коду рядка, необхідно позначити категорію.
-------------------------------------------------------------
| Показники |Код |Одиниця |Фактично|
| |рядка|виміру | |
|----------------------------------+-----+---------+--------|
| А | Б | В | 1 |
|-----------------------------------------------------------|
| 1. Характеристика підприємства |
|-----------------------------------------------------------|
|Загальна площа | 01 |кв. м | |
|----------------------------------+-----+---------+--------|
|Житлова площа всіх номерів | 02 |- " - | |
|----------------------------------+-----+---------+--------|
|Місткість | 03 |місць | |
|----------------------------------+-----+---------+--------|
|Кількість усіх номерів на кінець | 04 |одиниць | |
|року, усього | | | |
|----------------------------------+-----+---------+--------|
| з них: | | | |
|люксів | 05 |- " - | |
|----------------------------------+-----+---------+--------|
|напівлюксів | 06 |- " - | |
|----------------------------------+-----+---------+--------|
|одномісних | 07 |- " - | |
|----------------------------------+-----+---------+--------|
|двомісних | 08 |- " - | |
|----------------------------------+-----+---------+--------|
|тримісних і з більшою кількістю | 09 |- " - | |
|місць | | | |
|----------------------------------+-----+---------+--------|
|Середньооблікова чисельність | 10 |чол. | |
|----------------------------------+-----+---------+--------|
|штатних працівників облікового | | | |
|складу | | | |
|----------------------------------+-----+---------+--------|
|Фонд оплати праці | 11 |тис. грн.| |
|-----------------------------------------------------------|
| 2. Структурні підрозділи сфери сервісу |
|-----------------------------------------------------------|
|Автостоянка | 21 |одиниць |
|----------------------------------+-----+------------------|
|Ресторан | 22 |- " - |
|----------------------------------+-----+------------------|
|Кафе, бар тощо | 23 |- " - |
|----------------------------------+-----+------------------|
|Сауна (лазня, басейн) | 24 |- " - |
|----------------------------------+-----+------------------|
|Пральня | 25 |- " - |
|----------------------------------+-----+------------------|
|Заклади торгівлі (магазин, кіоск | 26 |- " - |
|тощо) | | |
|----------------------------------+-----+------------------|
|Інші підрозділи з надання послуг | 27 |- " - |
|за ринковими цінами | | |
-------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------
| Показники |Код |Код |Усього| у тому числі |
| |рядка |держави| |-----------------|
| | |світу | |діти до |підлітки|
| | | | | 14 |15-17 |
| | | | |років |років |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| А |Б | В | 1 | 2 | 3 |
|---------------------------------------------------------------|
| 3. Діяльність підприємства |
|---------------------------------------------------------------|
|Обслуговано |31 |Х | | | |
|приїжджих, осіб | | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
|у тому числі | | | | | |
|іноземців |32 |Х | | | |
|(всього сума рядків | | | | | |
|32-1 - 32-n) | | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
|з рядка 32 розподіл | | | | | |
|іноземців по державах | | | | | |
|світу, з яких вони | | | | | |
|прибули (згідно | | | | | |
|Класифікації держав | | | | | |
|світу, Додаток 1): | | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-1 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-2 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-3 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-4 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-5 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-6 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-7 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-8 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-9 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-10 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-11 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-12 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-13 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-14 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-15 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-16 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-17 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-18 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-19 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-20 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-21 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-22 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-23 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-24 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-25 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-26 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-27 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-28 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-29 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-30 | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| | ... | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-n-1| | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
| |32-n | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
|Загальний час | 33 |Х | | | |
|перебування | | | | | |
|приїжджих, людино- | | | | | |
|діб | | | | | |
|-----------------------+------+-------+------+--------+--------|
|у тому числі | 34 |Х | | | |
|іноземців | | | | | |
-----------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------
| Показники | Код |Фактично,|
| |рядка |тис. грн.|
|-----------------------------------------+------+---------|
| А | Б | 1 |
|----------------------------------------------------------|
| 4. Основні фінансові показники |
|----------------------------------------------------------|
|Доходи від основного виду діяльності | 41 | |
|(плата за проживання) | | |
|-----------------------------------------+------+---------|
| з них: | | |
| | | |
|податок на додану вартість (ПДВ) | 41-1 | |
|-----------------------------------------+------+---------|
|готельний збір | 41-2 | |
|-----------------------------------------+------+---------|
|інші непрямі податки та вирахування з | 41-3 | |
|доходу | | |
|-----------------------------------------+------+---------|
|з рядка 41 доходи від обслуговування | 42 | |
|іноземних громадян | | |
|-----------------------------------------+------+---------|
|Крім того, доходи від надання додаткових | 43 | |
|послуг (автостоянки, сауни, ресторану, | | |
|кафе, бару, аптечного кіоску тощо) без | | |
|ПДВ та інших непрямих податків та | | |
|вирахувань з доходу | | |
|-----------------------------------------+------+---------|
|Інші доходи без ПДВ та інших непрямих | 44 | |
|податків та вирахувань з доходу | | |
|-----------------------------------------+------+---------|
|Операційні витрати (сума рядків 46, 48, | 45 | |
|49, 50, 52) | | |
|-----------------------------------------+------+---------|
| у тому числі: | | |
| | | |
|матеріальні витрати | 46 | |
|-----------------------------------------+------+---------|
|оплата праці | 48 | |
|-----------------------------------------+------+---------|
|відрахування на соціальні заходи | 49 | |
|-----------------------------------------+------+---------|
|відрахування на амортизацію | 50 | |
|-----------------------------------------+------+---------|
|інші операційні витрати | 52 | |
|-----------------------------------------+------+---------|
|Інші витрати | 52-1 | |
|-----------------------------------------+------+---------|
|Фінансовий результат від звичайної | 54 | |
|діяльності до оподаткування (відповідає | | |
|рядку 170 або 175 форми N 2 П(С)БО) | | |
|( z0397-99 ) [(41 - 41-1 - 41-2 - 41-3) +| | |
|43 + 44] - (45 + 52-1) = 54 | | |
------------------------------------------------------------
Довідка: Балансова вартість основних засобів
(залишкова) _______ (тис. грн.)
РОЗ'ЯСНЕННЯ
щодо заповнення державної статистичної звітності за формою N 1-готель (річна) "Звіт про роботу готелю"
I. Загальні положення
Звіт за формою N 1-готель (річна) "Звіт про роботу готелю" поширюється на всі суб'єкти підприємницької діяльності, які надають місця для короткотермінового проживання приїжджим (терміном до 45 діб) та перебувають на самостійному балансі або на балансі підприємств (організацій) усіх форм підпорядкованості та власності.
Державну статистичну звітність за формою N 1-готель заповнюють один раз на рік і подають органу державної статистики району (міста) за місцезнаходженням. Форму заповнюють суб'єкти підприємницької діяльності всіх форм власності (готелі, готельно-офісні центри, мотелі, кемпінги, молодіжні турбази та гірські притулки, клуби з проживанням, гуртожитки для приїжджих та інші об'єкти для короткотермінового проживання), які перебувають на самостійному балансі; підприємства, організації (установи), на балансі яких перебувають зазначені вище об'єкти. Якщо підприємство має на своєму балансі декілька готелів, то воно повинно звітувати окремо за кожний готель; якщо готель має два чи більше корпусів або філіалів, які об'єднані в одне господарство (мають один розрахунковий рахунок у банку), то він заповнює один звіт на всі корпуси, філіали. Якщо в складі об'єднання готелів є готелі, які розташовані як у міських поселеннях, так і в сільській місцевості, то потрібно заповнити два звіти: окремо щодо міських поселень та щодо сільської місцевості.
Мета складання звіту - одержання повної інформації щодо діяльності підприємств готельного господарства всіх типів, вивчення розвитку та впливу туризму на економічний стан регіонів.
II. Документи первинного обліку
Документами первинного обліку, які використовуються для заповнення статистичного звіту про діяльність підприємств готельного господарства, є:
анкета громадянина України, який прибув до готелю (форма
N 1-Г);
реєстраційна картка (форма
N 2-Г);
візитна картка гостя на право проживання у готелі (форма
N 3-Г);
журнал обліку громадян, які проживають у готелі (форма
N 5-Г);
журнал обліку іноземних громадян, які проживають у готелі (форма
N 6-Г);
журнал реєстрації заявок на бронювання номерів (місць) (форма
N 7-Г);
розрахунок оплати за бронювання номерів (місць) та проживання за безготівковим розрахунком (форма
N 8-Г);
касовий звіт (форма
N 9-Г);
технічний паспорт готелю.
При механізованому (комп'ютерному) обліку склад показників, які занесені до комп'ютера, лишається таким самим, як і на паперових носіях вищеназваних форм первинного обліку.
III. Порядок заповнення звіту
Розділ 1. "ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА" заповнюється на підставі даних технічного паспорта готелю за станом на кінець звітного року.
Загальна площа готелю (рядок 01) - це сума площі всіх номерів і площі підсобних приміщень (кухонь, ванних та душових кімнат, туалетів, камер схову, буфетів, комор та побутових кімнат, коридорів, вестибюлів, холів, гардеробів, віталень, адміністративних приміщень і т. ін.), включаючи площі вбудованих шаф, площі прибудованих до будинку приміщень (терас, веранд, мансард, мезонінів та ін., які є опалюваними і придатними для проживання протягом усього року). У кемпінгах, молодіжних турбазах та інших підприємствах, які працюють тільки в теплий період року і не потребують спеціального опалення, до загальної площі включається площа терас, веранд, мансард, мезонінів та інших прибудованих приміщень, які не мають опалення.
В рядку 01 не враховується площа:
сходових кліток, тамбурів;
зайнята конструкційними елементами, що виступають, а також опалювальними печами.
Житлова площа всіх номерів (рядок 02) - це площа, що складається з площі всіх номерів (житлових кімнат гуртожитків), яка використовується для проживання приїжджих. До житлової площі не входить площа підсобних приміщень (рядок 01), а також площа готелю, яка використовується не за прямим призначенням (під установи, організації, буфети, перукарні тощо), або приміщення, плата за проживання в яких береться з приїжджих за чинними тарифами для житлових будинків.
Місткість (рядок 03) - це загальна кількість місць у готелі, яка визначається за кількістю ліжок у всіх номерах за станом на кінець звітного року.
В цей показник не включаються дані щодо:
тимчасових (додаткових) місць;
місць у тих номерах, які постійно зайняті не за прямим призначенням, наприклад під установи тощо;
постійних місць у номерах, які більше ніж 45 діб зайняті мешканцями, що сплачують за займану площу за діючими тарифами для житлових будинків.
Кількість усіх номерів (рядок 04) - це число всіх номерів згідно з інвентарними даними за станом на кінець року.
Номери поділяються, залежно від комфортності, на номери вищої категорії (люкс), напівлюкс, одномісні, двомісні, тримісні і з більшою кількістю місць. Дані про кількість номерів відповідної категорії проставляють в рядках 05 - 09. Сума даних рядків 05 - 09 повинна дорівнювати даним рядка 04.
З метою отримання додаткової інформації про діяльність готелів до 1 розділу введено ще 2 показники:
Середньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу (рядок 10) заповнюється відповідно до Інструкції зі статистики чисельності працівників, зайнятих у народному господарстві України, затвердженої наказом Мінстату України від 07.07.95
N 171 (реєстрація в Мін'юсті 07.08.95 за N 287/823), наказу Держкомстату України "Про внесення змін до Інструкції зі статистики чисельності працівників, зайнятих у народному господарстві України" від 18.02.99
N 67 (реєстрація в Мін'юсті 09.03.99 за N 145/3438).
Фонд оплати праці (рядок 11) заповнюється відповідно до Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Мінстату України від 11.12.95
N 323 (реєстрація в Мін'юсті 21.12.95 за N 465/1001).
У розділі 2 "СТРУКТУРНІ ПІДРОЗДІЛИ СФЕРИ СЕРВІСУ" наводяться дані про кількість структурних підрозділів сфери сервісу, які перебувають на балансі готелю, тобто входять до його складу, а саме:
у рядку 21 - кількість автостоянок, що охороняються (критих чи відкритих), з автосервісом, автозаправною станцією та іншими послугами;
у рядках 22 і 23 відображається відповідно кількість ресторанів, кафе, барів і інших підприємств громадського харчування;
у рядку 24 - кількість саун (лазень, басейнів);
у рядку 25 - кількість пралень, що надають проживаючим послуги з термінової чистки, прання та прасування одягу тощо;
у рядку 26 - кількість закладів торгівлі (магазинів, кіосків тощо), що обслуговують приїжджих;
у рядку 27 - кількість інших підрозділів сфери сервісу, які не ввійшли до вищенаведеного переліку (косметичний салон, масажний кабінет, міжміський телефон, пошта, телеграф, телетайп, медичний пункт, перукарня, пункт обміну валюти, служби ремонту одягу, взуття, тренажерний зал та інші).
У розділі 3 "ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА" зазначаються такі дані:
Обслуговано приїжджих (рядок 31) - кількість приїжджих всього (гр. 1), яких обслуговували в готелі протягом звітного року, у тому числі кількість дітей до 14 років (гр. 2) та підлітків 15 - 17 років (гр. 3). Для заповнення цього рядка використовують відомості анкети для приїжджих (форма
N 1-Г) та журналу обліку громадян (форма
N 5-Г).
У рядку 32 відображається кількість іноземних громадян - за даними реєстраційної картки (форма
N 2-Г) та журналу обліку іноземних громадян (форма
N 6-Г).
У рядках 32-1 - 32-n розподіл іноземців по державах світу, з яких вони прибули. У графі А рядку 32-1 - 32-n вказується назва країни, у графі В - код країни відповідно до Класифікації держав світу , затвердженої наказом Держкомстату України від 08.07.2002 N 260 (Додаток 1).
Загальний час перебування приїжджих у готелі (рядок 33) визначається як сума людино-діб перебування кожного приїжджого; заповнюється згідно з відомостями анкети (форма
N 1-Г).
У рядку 34 відображається загальна кількість людино-діб перебування іноземних громадян - за даними реєстраційних карток (форма
N 2-Г).
З метою приведення у відповідність фінансових показників звіту до бухгалтерської звітності та згідно наказу Мінфіну України від 31.03.99
N 87 "Про затвердження Положень (стандартів) бухгалтерського обліку" до розділу 4 внесені зміни та доповнення.
У розділі 4 "ОСНОВНІ ФІНАНСОВІ ПОКАЗНИКИ" зазначаються такі дані:
У рядку 41 відображається загальний дохід (виручка) від надання послуг за основним видом діяльності (плата за проживання) без вирахування наданих знижок, непрямих податків і зборів з доходу (податку на додану вартість, готельного збору тощо).
У рядку 41-1 відображається сума податку на додану вартість, яка включена до складу доходу від надання послуг (плата за проживання).
У рядку 41-2 відображається сума готельного збору.
У рядку 41-3 відображаються інші непрямі податки і відрахування з доходу.
У рядку 42 відображаються доходи від обслуговування іноземних громадян.
У рядку 43 відображаються доходи від надання додаткових послуг без ПДВ та інших непрямих податків та вирахувань з доходу.
У рядку 44 наводяться доходи, які не знайшли відображення у рядках 41, 43, зокрема дохід від усіх видів оренди, дохід від участі в капіталі, інші фінансові доходи; дохід від реалізації фінансових інвестицій, необоротних активів і майнових комплексів; дохід від неопераційних курсових різниць та таке інше без ПДВ та інших непрямих податків та вирахувань з доходу.
У рядку 45 наводиться сума всіх операційних витрат, що відображені в рядках 46-52.
У рядку 52-1 зазначаються витрати, які не знайшли відображення у рядку 45, зокрема втрати від участі в капіталі, інші фінансові витрати, а також собівартість реалізації фінансових інвестицій, необоротних активів, майнових комплексів; втрати від неопераційних курсових різниць; втрати від зниження ціни фінансових інвестицій та необоротних активів тощо. Підприємства, які мають на своєму балансі структурні підрозділи з виготовлення продуктів харчування, у цей рядок також включають незавершене виробництво.
Для підприємств, які подають звіт за формою
N 2 П(С)БО, рядок 54 "фінансовий результат від звичайної діяльності до оподаткування" відповідає рядку 170 або 175 форми N 2.
Звітні дані слід відображати в тих одиницях виміру, які вказані у формі, дані рядків 41-54 - з одним десятковим знаком, інші - у цілих числах.
Розділ "ДОВІДКА" заповнюється на підставі даних статуту готелю.
Відповідно до типу підприємства підкреслюється код у графі "Код рядка".
Готелі, мотелі, готельно-офісні центри таким самим чином поряд з типом підприємства позначають категорію.
Готелі за категоріями класифікуються на підставі комплексу вимог до матеріально-технічного забезпечення, номенклатури та якості наданих послуг, рівня обслуговування.
Звіт підписують керівник підприємства та головний бухгалтер, які несуть відповідальність за достовірність інформації та своєчасність її подання (ст.
20 Закону України
"Про державну статистику").
"___" ____________ 200_ р. Керівник ________________
підпис (прізвище,
ініціали)
Виконавець _________________ Головний бухгалтер _______________
(прізвище та номер підпис
телефону) (прізвище, ініціали)
Додаток 1
ВИТЯГ
з Класифікації держав світу, затвердженої наказом Держкомстату України від 08.07.2002 N 260
ПОКАЖЧИК ЦИФРОВИХ КОДІВ ДЕРЖАВ СВІТУ
----------------------------------------------------------------
|Код | Назва держави (коротка) |Назва держави (коротка, |
| | | англійською мовою) |
|----+-----------------------------+---------------------------|
|004 |АФГАНІСТАН | Afghanistan |
|----+-----------------------------+---------------------------|
|008 |АЛБАНІЯ | Albania |
|----+-----------------------------+---------------------------|
|010 |АНТАРКТИДА | Antarctica |
................Перейти до повного тексту