1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ
14.02.2018 № 71
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
02 березня 2018 р.
за № 261/31713
Про затвердження Порядку складання, подання та опрацювання запитів на публічну інформацію, розпорядником якої є Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, та форм для подання таких запитів
Відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації" , Указу Президента України від 05 травня 2011 року № 547 "Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації", постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 року № 583 "Питання виконання Закону України "Про доступ до публічної інформації" в Секретаріаті Кабінету Міністрів України, центральних та місцевих органах виконавчої влади"
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити такі, що додаються:
1) Порядок складання, подання та опрацювання запитів на публічну інформацію, розпорядником якої є Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів;
2) форми для подання запитів на отримання публічної інформації, розпорядником якої є Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
2. Департаменту аграрної політики та сільського господарства забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Перший заступник Міністра М. Мартинюк
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державної служби України
з питань безпечності харчових продуктів
та захисту споживачів



Володимир Лапа
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
аграрної політики
та продовольства України
14.02.2018 № 71
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
02 березня 2018 р.
за № 261/31713
ПОРЯДОК
складання, подання та опрацювання запитів на публічну інформацію, розпорядником якої є Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
1. Цей Порядок визначає механізм складання, подання та опрацювання запитів на отримання публічної інформації, розпорядником якої є Держпродспоживслужба.
2. У цьому Порядку терміни вживаються у значеннях, наведених у Законі України "Про доступ до публічної інформації" .
3. Доступ до публічної інформації, розпорядником якої є Держпродспоживслужба, забезпечується шляхом надання інформації за запитами на отримання публічної інформації, в тому числі за запитами на отримання публічної інформації у формі відкритих даних.
4. Запитувачами публічної інформації відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації" є фізичні, юридичні особи та об’єднання громадян без статусу юридичної особи, крім суб’єктів владних повноважень.
5. Запитувач може звернутися до Держпродспоживслужби із запитом на отримання публічної інформації незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту.
6. Запит на отримання публічної інформації може бути індивідуальним або колективним.
7. Запит на отримання публічної інформації подається до Держпродспоживслужби в усній чи письмовій формі під час особистого прийому або шляхом надсилання поштою, телефаксом, електронною поштою чи передання телефоном (на вибір запитувача).
8. Письмовий запит на отримання публічної інформації подається в довільній формі.
9. Запит на отримання публічної інформації може бути подано запитувачем особисто до структурного підрозділу Держпродспоживслужби, який організовує в установленому порядку доступ до публічної інформації, розпорядником якої є Держпродспоживслужба (далі - відповідальний структурний підрозділ).
10. Запит на отримання публічної інформації повинен містити:
прізвище, ім’я, по батькові (найменування) запитувача, поштову адресу, адресу електронної пошти, номер засобу зв’язку (якщо такий є);
загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит (якщо запитувачу це відомо);
підпис і дату за умови подання письмового запиту.
11. З метою спрощення процедури оформлення письмового запиту запитувачі можуть подавати запит шляхом заповнення відповідних форм запитів.

................
Перейти до повного тексту