1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 16 травня 2018 р. № 488
Київ
Про затвердження Порядку контролю за якістю послуг з харчування особового складу Збройних Сил
Кабінет Міністрів України
постановляє:
Затвердити Порядок контролю за якістю послуг з харчування особового складу Збройних Сил, що додається.
Прем'єр-міністр України В.ГРОЙСМАН
Інд. 29
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 16 травня 2018 р. № 488
ПОРЯДОК
контролю за якістю послуг з харчування особового складу Збройних Сил
1. Цей Порядок визначає механізм здійснення органами військового управління контролю за якістю послуг із забезпечення харчуванням, харчовими продуктами особового складу військових частин та військових навчальних закладів Збройних Сил, що відповідно до законодавства мають право на забезпечення харчуванням у стаціонарних та польових умовах (далі - послуги з харчування), які надаються згідно з договорами про закупівлю харчування (далі - договір), укладеними між Міноборони (далі - замовник) та фізичними і юридичними особами, які надають такі послуги (далі - виконавець).
2. У цьому Порядку терміни вживаються в такому значенні:
якість послуг з харчування - відповідність наданих послуг з харчування вимогам договорів, законодавства, стандартів та норм у сфері надання послуг з харчування, відповідність харчових продуктів установленим параметрам безпечності та окремим показникам якості харчових продуктів;
контрольні заходи - постійні дії з проведення представником замовника комплексних перевірок якості послуг з харчування. Місцем здійснення контрольних заходів є військова частина (бригада, полк, група, корабель, окремий батальйон (дивізіон), окрема рота), військові установи, організації, військові навчальні заклади Збройних Сил (далі - військові частини);
представник замовника - орган військового управління, на якого замовником покладено функції з контролю за якістю харчових продуктів, послуг з харчування;
представник виконавця - визначена виконавцем особа, яка наділена відповідно до умов договору правами та обов'язками щодо надання послуг з харчування у визначеній військовій частині та має право підпису відповідних документів;
установа безпечності харчових продуктів та ветеринарії Збройних Сил - установа (підрозділ) Збройних Сил, до повноважень якої віднесено виконання функцій з оцінки ветеринарно-санітарного стану продукції тваринного, рослинного та біотехнологічного походження, яку використовують для забезпечення особового складу Збройних Сил.
Інші терміни у цьому Порядку вживаються у значенні, наведеному в Законі України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" .
3. Контроль за якістю послуг з харчування здійснюється відповідно до вимог, визначених законодавством та договорами.
4. Контрольні заходи включають в себе комплексні перевірки:
якості готових страв та дотримання технології їх приготування;
санітарного стану об'єктів продовольчої служби (продовольчих складів, овочесховищ, їдалень, пекарень, підсобних господарств тощо);

................
Перейти до повного тексту