Державна фіскальна служба України, керуючись ст.
52 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. N 2755-VI із змінами та доповненнями (далі - Кодекс), розглянула запит на отримання індивідуальної податкової консультації від 10.04.2018 р. б/н, надіслану листом Головного управління ДФС у Черкаській області від 27.04.2018 р. N 18793/ІПК/23-00-40-0309 (вх. ДФС N 968 ІПК від 03.05.2018 р.) щодо розливу вина виноградного та вина газованого у тару КЕГи, виготовлену із харчової нержавіючої сталі об’ємом 50 літрів, при наявності протоколів дослідження даної тари, підтверджуючих, що ця тара виготовлена із матеріалів, дозволених до контакту з алкогольними напоями і в межах компетенції, повідомляє.
Статтею
11 Закону України від 19 грудня 1995 року N 481 "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" (далі - Закон N 481) визначено, що розлив виноробної продукції (крім сидру і перрі (без додання спирту), зброджених напоїв, одержаних виключно в результаті природнього (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об'ємних одиниць (без додання спирту) здійснюється виключно у передбачену діючими стандартами скляну тару, а також у сувенірні пляшки та художньо оформлений посуд із скла, глазурованої кераміки або дерева, упаковку типу "Тetra-Pak" і "Bag in Box". Розлив виноробної продукції (крім сидру і перрі (без додання спирту), зброджених напоїв, одержаних виключно в результаті природнього (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту) здійснюється виключно у тару (посуд) місткістю 0,05 л, 0,1 л, 0,2 л, 0,25 л, 0,275 л, 0,35 л, 0,375 л, 0,4 л, 0,45 л, 0,5 л, 0,61 л 0,68 л, 0,7 л, 0,75 л, 0,8 л, 1,0 л і більше. Розлів він сухихі із доданням спирту (виноматеріалів оброблених) виноградних ординарних і марочних здійснюється також у тару (посуд) місткістю від 50 до 600 л, виготовлену із матеріалів, дозволених до контакту з алкогольними напоями, і у такому випадку передбачені цією статтею вимоги щодо маркування виноробної продукції (крім сидру і перрі (без додання спирту), зброджених напоїв, одержаних виключно в результаті природнього (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту) не застосовуються.