- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Постанова
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 11 жовтня 2016 р. № 780 Київ |
Про затвердження наборів продуктів харчування, наборів непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення
Кабінет Міністрів України
постановляє:
1. Затвердити набори продуктів харчування, набори непродовольчих товарів та набори послуг для основних соціальних і демографічних груп населення згідно з додатком.
2. Визнати таким, що втратив чинність, пункт 1 постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2000 р.
№ 656 "Про затвердження наборів продуктів харчування, наборів непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення" (Офіційний вісник України, 2000 р., № 16, ст. 675).
3. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади привести у тримісячний строк власні нормативно-правові акти у відповідність з цією постановою.
Прем'єр-міністр України |
В.ГРОЙСМАН |
Додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 11 жовтня 2016 р. № 780
НАБОРИ
продуктів харчування, набори непродовольчих товарів та набори послуг для основних соціальних і демографічних груп населення
Набір продуктів для дітей
(кілограмів на одну дитину на рік)
Найменування продукту |
Вік дитини, років |
до 6 |
від 6 до 18 |
Хлібопродукти: |
|
|
хліб пшеничний |
29,2 |
51,1 |
хліб житній |
14,6 |
28 |
Борошно пшеничне |
4,6 |
7,9 |
Макаронні вироби |
2,9 |
4 |
Крупи: |
|
|
рисова |
1,3 |
1,8 |
манна |
0,9 |
1,2 |
пшоняна |
2,7 |
3,3 |
гречана |
2,4 |
3,4 |
вівсяна |
0,7 |
0,9 |
інші (ячна, перлова) |
3,1 |
4,7 |
Бобові |
0,6 |
0,8 |
Крохмаль |
0,7 |
1,1 |
Картопля |
73 |
93,7 |
Овочі (у тому числі солені, квашені): |
|
|
капуста |
16,4 |
21,9 |
помідори |
16,4 |
21,9 |
морква |
8,2 |
10,9 |
огірки |
6,6 |
8,7 |
буряки |
6,6 |
8,7 |
цибуля |
6 |
7,9 |
часник |
0,6 |
0,8 |
інші сезонні овочі (кабачки, гарбузи) |
11,3 |
13 |
Баштанні (кавуни, дині) |
10 |
15,5 |
Фрукти: |
|
|
зерняткові плоди, яблука |
30,1 |
33,4 |
ягоди та виноград |
8,2 |
9,1 |
цитрусові та інші тропічні плоди |
5,5 |
6,1 |
кісточкові (сливи, абрикоси) |
5,5 |
6,1 |
груші |
5 |
5,5 |
Горіхи |
0,5 |
0,6 |
Соки фруктово-ягідні та овочеві |
45,6 |
54,8 |
Сухофрукти |
3,65 |
5,5 |
Цукор |
18,25 |
23,1 |
Мед |
1,1 |
1,1 |
Кондитерські вироби |
5,5 |
6,1 |
Олія |
3 |
5,1 |
Яйця (штук) |
182,5 |
365 |
Молоко, молокопродукти: |
|
|
молоко |
91,3 |
82,1 |
кисломолочні напої |
91,3 |
82,1 |
сир м'який |
18,25 |
20,7 |
сметана |
2,7 |
7,3 |
сир твердий |
1,8 |
4,3 |
масло вершкове |
7,7 |
12,8 |
М'ясо, м'ясні продукти: |
|
|
яловичина |
12,9 |
20 |
свинина |
8,1 |
12,7 |
птиця |
5,8 |
9,2 |
субпродукти |
5,9 |
9,1 |
ковбаса варена, сосиски, сардельки |
4 |
6,3 |
ковбаса напівкопчена |
1,3 |
2,1 |
балик м'ясний, шинка, карбонат |
1 |
1,5 |
сало |
1 |
1,5 |
Риба, морепродукти: |
|
|
риба свіжа, свіжоморожена |
8,6 |
14,6 |
оселедці, рибні продукти |
4,2 |
7,3 |
Чай |
0,073 |
0,1 |
Какао |
0,365 |
0,365 |
Дріжджі |
0,365 |
0,365 |
Сіль |
1,8 |
3,3 |
Спеції (лавровий лист) |
0,073 |
0,1 |
Поживний склад середньодобового набору продуктів харчування для дітей
Найменування показника |
Вік дитини, років |
до 4 |
від 4 до 6 |
від 6 до 11 |
від 11 до 14 |
від 14 до 18 |
Білки, грамів |
53 |
65 |
78 |
87 |
96 |
з них тваринні, грамів |
33 |
37 |
39 |
44 |
48 |
Жири, грамів |
53 |
58 |
70 |
77 |
84 |
з них олія, грамів |
6 |
10 |
16 |
18 |
20 |
Вуглеводи, грамів |
212 |
305 |
365 |
408 |
446 |
Енергетична цінність, ккал |
1540 |
2000 |
2400 |
2675 |
2925 |
Набір продуктів харчування для працездатного населення
(кілограмів на одну особу на рік)
Найменування продукту |
Норма |
Хлібопродукти: |
|
хліб житній |
39 |
хліб пшеничний |
62 |
Макаронні вироби |
4 |
Борошно пшеничне |
9,4 |
Крупи: |
|
рисова |
2,5 |
пшоняна |
1 |
гречана |
2 |
вівсяна |
1,1 |
інші (ячна, перлова) |
0,5 |
Бобові |
1,9 |
Картопля |
95 |
Овочі (у тому числі солені, квашені): |
|
капуста |
28 |
помідори, огірки |
25 |
морква |
9 |
буряки |
9 |
цибуля |
9,1 |
часник |
0,9 |
інші сезонні овочі (кабачки, гарбузи) |
13 |
Баштанні (кавуни, дині) |
16 |
Фрукти і ягоди: |
|
фрукти, ягоди свіжі |
60 |
сухофрукти |
4 |
Цукор |
24 |
Кондитерські вироби |
13 |
Олія |
7,1 |
Маргарин |
2 |
М'ясо, м'ясні продукти: |
|
яловичина |
16 |
свинина |
8 |
субпродукти |
4 |
птиця |
14 |
сало |
2 |
ковбасні вироби |
9 |
Риба, морепродукти: |
|
риба свіжа, свіжоморожена |
7 |
оселедці |
4 |
рибні продукти |
2 |
Молоко, молокопродукти: |
|
молоко |
60 |
кисломолочні напої (кефір, ряжанка) |
60 |
масло вершкове |
5 |
сир твердий |
3,5 |
сир м'який |
10 |
сметана |
5 |
Яйця (штук) |
220 |
Чай |
0,4 |
Кава в зернах мелена |
0,5 |
Сіль |
3 |
Спеції (лавровий лист) |
0,3 |
Поживний склад середньодобового набору продуктів харчування для працездатного населення
Білки, грамів |
87,1 |
Жири, грамів |
98,4 |
Вуглеводи, грамів |
388,1 |
Енергетична цінність, ккал |
2790,8 |
Набір продуктів харчування для осіб, які втратили працездатність
(кілограмів на одну людину на рік)
Найменування продукту |
Норма |
Хлібопродукти: |
|
хліб житній |
38 |
хліб пшеничний |
62 |
Макаронні вироби |
4,1 |
Борошно пшеничне |
9,1 |
Крупи: |
|
рисова |
2,3 |
манна |
0,9 |
пшоняна |
0,9 |
гречана |
2 |
вівсяна |
1,1 |
інші (ячна, перлова) |
0,6 |
Бобові |
1,9 |
Крохмаль |
1 |
Картопля |
108 |
Овочі (у тому числі солені, квашені): |
|
капуста |
27,5 |
помідори, огірки |
22 |
морква |
8 |
буряки |
8 |
цибуля |
7,1 |
часник |
0,9 |
інші сезонні овочі (кабачки, гарбузи) |
10 |
Баштанні (кавуни, дині) |
14,5 |
Фрукти і ягоди: |
|
фрукти, ягоди свіжі |
31 |
сухофрукти |
1,8 |
Цукор, кондитерські вироби |
22,5 |
Олія соняшникова нерафінована |
6,7 |
Маргарин |
1,5 |
М'ясо, м'ясні продукти: |
|
яловичина |
12,9 |
свинина |
9,5 |
субпродукти |
2 |
птиця |
5 |
сало |
2 |
ковбаса варена, сосиски, сардельки |
6,6 |
Риба, морепродукти: |
|
риба свіжа, свіжоморожена |
9,5 |
оселедці |
0,7 |
рибні продукти |
1,3 |
Молоко, молокопродукти: |
|
молоко (жирність до 2,5 відсотка включно) |
63 |
кисломолочні напої (жирність до 2,5 відсотка включно) |
42 |
масло вершкове |
3,9 |
сир м'який |
7,6 |
сметана (жирність до 15 відсотків включно) |
4 |
сири плавлені, бринза |
1,8 |
Яйця (штук) |
187,5 |
Чай |
0,4 |
Какао |
0,3 |
Кава в зернах мелена |
0,06 |
Кава злакова |
0,07 |
Цикорій |
0,07 |
Сіль |
2,5 |
Спеції (лавровий лист) |
0,2 |
Поживний склад середньодобового набору продуктів харчування для осіб, які втратили працездатність
Білки, грамів |
65,3 |
Жири, грамів |
69,6 |
Вуглеводи, грамів |
295,9 |
Енергетична цінність, ккал |
2072,8 |
Мінімальний набір предметів гардеробу для чоловіків працездатного віку та чоловіків, які втратили працездатність
(на одну особу)
Найменування товару |
Чоловік працездатного віку |
Чоловік, який втратив працездатність |
кількість предметів, штук |
строк служби предметів, років |
кількість предметів, штук |
строк служби предметів, років |
Верхній зимовий одяг (куртка на синтепоні) |
1 |
3 |
1 |
5 |
Верхній демісезонний одяг (куртка) |
1 |
5 |
1 |
8 |
Костюм, інший одяг: |
|
|
|
|
костюм (двійка) |
1 |
5 |
1 |
7 |
сорочка із змішаної тканини |
6 |
4 |
3 |
5 |
брюки із напіввовняної, змішаної тканини |
1 |
4 |
1 |
5 |
джинси |
1 |
3 |
1 |
5 |
джемпер, светр |
1 |
3 |
1 |
6 |
спортивний костюм |
1 |
3 |
1 |
4 |
Натільна білизна: |
|
|
|
|
труси |
6 |
1,5 |
4 |
2 |
майка |
2 |
1 |
2 |
1 |
плавки |
1 |
4 |
1 |
10 |
Панчішно-шкарпеткові вироби (шкарпетки) |
10 |
1 |
10 |
2 |
Головні убори: |
|
|
|
|
кашкет із вовняної тканини |
1 |
6 |
1 |
7 |
шапка, шарф із вовняної, напіввовняної та синтетичної пряжі (комплект) |
1 |
6 |
1 |
6 |
Галантерейні вироби: |
|
|
|
|
рукавиці із вовняної, напіввовняної та синтетичної пряжі |
1 |
3 |
1 |
4 |
краватка |
1 |
5 |
1 |
10 |
бритва |
1 |
3 |
1 |
3 |
леза до бритви (пакування по 12 штук) |
2 |
1 |
2 |
1 |
інші (30 відсотків)* |
|
|
|
|
Взуття: |
|
|
|
|
чоботи утеплені |
1 |
3 |
1 |
5 |
черевики осінні |
2 |
5 |
1 |
5 |
кросове взуття |
1 |
3 |
1 |
3 |
туфлі |
2 |
5 |
1 |
4 |
домашнє взуття |
1 |
2 |
1 |
2 |
гумове взуття |
1 |
7 |
1 |
5 |
__________
* Визначається у відсотках вартості товарів певної групи.
Мінімальний набір предметів гардеробу для жінок працездатного віку та жінок, які втратили працездатність
(на одну особу)
Найменування товару |
Жінка працездатного віку |
Жінка, яка втратила працездатність |
кількість предметів, штук |
строк служби предметів, років |
кількість предметів, штук |
строк служби предметів, років |
Верхній зимовий одяг (пальто, напівпальто) |
1 |
7 |
1 |
8 |
Верхній демісезонний одяг: |
|
|
|
|
куртка на синтепоні |
1 |
5 |
1 |
8 |
плащ, куртка неутеплена |
1 |
5 |
1 |
8 |
Інший одяг: |
|
|
|
|
сукня, костюм |
2 |
7 |
2 |
8 |
брюки |
1 |
4 |
|
|
халат |
1 |
5 |
2 |
5 |
блузка |
3 |
4 |
2 |
6 |
спідниця із вовняної та напіввовняної тканини |
1 |
4 |
1 |
6 |
джемпер, светр |
1 |
3 |
1 |
6 |
спортивний костюм |
1 |
3 |
1 |
4 |
Натільна білизна: |
|
|
|
|
труси |
6 |
1 |
6 |
2 |
бюстгальтер |
2 |
1 |
2 |
4 |
сорочка нічна |
2 |
3 |
2 |
3 |
майка |
2 |
4 |
2 |
4 |
купальник |
1 |
4 |
1 |
7 |
Панчішно-шкарпеткові вироби: |
|
|
|
|
колготки із бавовняної, напівбавовняної пряжі |
2 |
2 |
2 |
1 |
колготки синтетичні |
6 |
1 |
4 |
2 |
рейтузи |
|
|
1 |
3 |
Головні убори: |
|
|
|
|
шапка, шарф із вовняної, напіввовняної та синтетичної пряжі (комплект) |
1 |
4 |
1 |
5 |
хустка напіввовняна |
1 |
4 |
1 |
4 |
хустка бавовняна |
|
|
1 |
4 |
Галантерейні вироби: |
|
|
|
|
рукавиці із вовняної, напіввовняної та синтетичної пряжі |
2 |
3 |
1 |
4 |
інші (30 відсотків)* |
|
|
|
|
Взуття: |
|
|
|
|
чоботи зимові |
1 |
3 |
1 |
5 |
туфлі осінні (на низькому підборі) |
1 |
2 |
1 |
3,5 |
туфлі літні |
1 |
2 |
1 |
2,5 |
спортивне некросове взуття |
1 |
3 |
|
|
домашнє взуття |
1 |
3 |
2 |
3 |
гумове взуття |
1 |
3 |
1 |
2 |
................Перейти до повного тексту