- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
07 грудня 2015 р.
за № 1517/27962
Про затвердження Змін до Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)
2. Департаменту тваринництва забезпечити у встановленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
4. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Міністра Краснопольського Я.В.
ПОГОДЖЕНО: Заступник Голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Голова Державної регуляторної служби України Міністр охорони здоров'я України Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів |
О.М. Вержиховський К.М. Ляпіна О. Квіташвілі С. Глущенко |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ
Міністерства аграрної політики
та продовольства України
17.11.2015 № 429
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
07 грудня 2015 р.
за № 1517/27962
ЗМІНИ
до Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) ( z1704-12 )
1. У розділі І:
1) абзац другий пункту 1.3 виключити;
2) у пункті 1.9:
абзаци другий, третій замінити новим абзацом такого змісту:
"верифікація - перевірка шляхом обстеження та надання об'єктивних доказів дотримання визначених вимог;".
У зв'язку з цим абзаци четвертий - сьомий вважати відповідно абзацами третім - шостим;
абзаци п'ятий, шостий замінити новим абзацом такого змісту:
"план НАССР - документ, підготовлений відповідно до принципів НАССР для забезпечення контролю за небезпечними факторами, які є визначальними для безпечності харчових продуктів на тому етапі харчового ланцюга, який розглядається;".
2. У розділі ІІ:
1) у пункті 2.5:
підпункт 2.5.2 викласти в такій редакції:
"2.5.2. Зменшення ризику перехресного забруднення шляхом належного планування та організації потоків руху неперероблених, частково перероблених та перероблених харчових продуктів, допоміжних матеріалів для переробки харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами, у тому числі пакувальних, персоналу, відвідувачів так, щоб вони не несли загрозу безпечності продуктів;";
підпункт 2.5.3 виключити.
У зв'язку з цим підпункти 2.5.4-2.5.9 вважати відповідно підпунктами 2.5.3-2.5.8;
у підпункті 2.5.3 слово "які" замінити словами "якщо такі", а слова "і якість" виключити;
підпункт 2.5.7 доповнити словами ", при зростанні асортименту продуктів та обсягів виробництва";
2) абзац четвертий підпункту 2.12.2 пункту 2.12 викласти в такій редакції:
"якщо встановлено електричні знищувачі комах, то вони не повинні розміщуватись над відкритим харчовим продуктом;";
3) в абзаці другому підпункту 2.14.4 пункту 2.14 слово "аудити" замінити словом "перевірки";
4) абзац другий підпункту 2.15.9 пункту 2.15 після слова "безперервності" доповнити словами "температурного ланцюга";
5) у пункті 2.17:
підпункт 2.17.1 викласти в такій редакції:
абзац другий підпункту 2.17.4 виключити.
3. У розділі ІІІ:
1) абзац десятий пункту 3.10 викласти в такій редакції:
"строк придатності;";
2) пункт 3.17 викласти в такій редакції:
"3.17. Блок-схема має бути достатньо зрозумілою та повною. При цьому необхідно уникати відображення у блок-схемі тих етапів, які не є частиною технологічного процесу.";
3) у пункті 3.20:
у підпункті 3.20.2 слово "виробництва" замінити словом "потужності";
................Перейти до повного тексту