- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Постанова
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 27 серпня 2014 р. № 389 Київ |
Про затвердження норм харчування для ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД дітей
Кабінет Міністрів України
постановляє:
1. Затвердити:
норми харчування для ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД дітей згідно з додатком 1;
норми заміни харчових продуктів за енергетичною цінністю згідно з додатком 2.
2. Міністерству охорони здоров’я, іншим центральним органам виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям забезпечити дотримання затверджених цією постановою норм харчування для ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД дітей.
Прем'єр-міністр України |
А.ЯЦЕНЮК |
Додаток 1
до постанови Кабінету Міністрів України
від 27 серпня 2014 р. № 389
НОРМИ
харчування для ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД дітей
Норма № 1 - харчування для ВІЛ-інфікованих дітей у лікувально-профілактичних закладах (крім санаторно-курортних) та закладах медико-соціального захисту
(грамів брутто на одну дитину на день)
Найменування продукту |
Вікова група, років |
2-3 |
4-7 |
8-10 |
11-14 |
15-18 |
Хліб пшеничний |
70 |
150 |
200 |
200 |
200 |
Хліб житній |
30 |
100 |
100 |
100 |
150 |
Борошно пшеничне |
25 |
45 |
55 |
55 |
60 |
Крохмаль |
2 |
2 |
3 |
3 |
3 |
Крупи, бобові, макаронні вироби |
65 |
70 |
80 |
90 |
90 |
Картопля |
150 |
400 |
450 |
450 |
450 |
Овочі різні |
300 |
350 |
400 |
450 |
500 |
Фрукти свіжі, цитрусові |
200 |
250 |
300 |
300 |
300 |
Соки |
120 |
150 |
200 |
200 |
200 |
Фрукти сухі |
15 |
20 |
25 |
30 |
35 |
Горіхи |
|
7 |
10 |
10 |
10 |
Кондитерські вироби |
10 |
30 |
40 |
40 |
40 |
Цукор |
45 |
50 |
60 |
65 |
65 |
Мед, медопродукти |
1 |
4 |
5 |
5 |
5 |
Масло вершкове |
30 |
55 |
60 |
60 |
60 |
Олія |
10 |
15 |
20 |
22 |
23 |
Яйце куряче, штук |
1/2 |
1 |
1 |
1 |
1 |
Молоко, кисломолочні продукти (кефір, наріне, йогурт) |
600 |
550 |
500 |
500 |
500 |
Сир кисломолочний |
50 |
70 |
80 |
90 |
100 |
Сир твердий |
5 |
10 |
12 |
13 |
15 |
Сметана |
15 |
20 |
25 |
30 |
30 |
М’ясо, м’ясопродукти |
130 |
170 |
180 |
220 |
230 |
Риба, рибні продукти |
40 |
70 |
90 |
100 |
110 |
Какао |
1 |
4 |
4 |
4 |
6 |
Чай |
0,02 |
0,1 |
0,2 |
0,2 |
0,2 |
Кава злакова, цикорій |
|
2 |
2 |
4 |
5 |
Сіль йодована |
5 |
6 |
6 |
6 |
6 |
Дріжджі |
1 |
2 |
3 |
3 |
3 |
Лавровий лист |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
Ванільний цукор |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
Норма № 2 - харчування для ВІЛ-інфікованих дітей у санаторно-курортних закладах
(грамів брутто на одну дитину на день)
Найменування продукту |
Вікова група, років |
2-3 |
4-7 |
8-10 |
11-14 |
15-18 |
Хліб пшеничний |
70 |
150 |
200 |
200 |
200 |
Хліб житній |
30 |
100 |
100 |
100 |
150 |
Борошно пшеничне |
20 |
30 |
35 |
40 |
45 |
Крохмаль |
2 |
2 |
3 |
3 |
3 |
Крупи, бобові, макаронні вироби |
65 |
75 |
80 |
85 |
90 |
Картопля |
150 |
400 |
450 |
450 |
450 |
Овочі різні |
300 |
350 |
400 |
450 |
500 |
Фрукти свіжі, цитрусові |
200 |
250 |
300 |
300 |
300 |
Соки |
120 |
150 |
200 |
200 |
200 |
Фрукти сухі |
15 |
30 |
25 |
30 |
35 |
Кондитерські вироби |
20 |
30 |
35 |
35 |
35 |
Цукор |
35 |
40 |
45 |
50 |
55 |
Мед, медопродукти |
1 |
4 |
5 |
5 |
5 |
Масло вершкове |
30 |
55 |
60 |
60 |
60 |
Олія |
10 |
16 |
18 |
20 |
22 |
Яйце куряче, штук |
1/2 |
1 |
1 |
1 |
1 |
Молоко |
400 |
350 |
300 |
300 |
300 |
Кисломолочні продукти (кефір, наріне, йогурт) |
150 |
150 |
200 |
200 |
200 |
Сир кисломолочний |
50 |
70 |
80 |
90 |
100 |
Сир твердий |
5 |
12 |
15 |
20 |
20 |
Сметана |
15 |
20 |
25 |
30 |
30 |
М’ясо, м’ясопродукти |
130 |
170 |
180 |
220 |
230 |
Риба, рибні продукти |
70 |
90 |
100 |
120 |
130 |
Какао |
1 |
4 |
4 |
4 |
5 |
Чай |
0,1 |
0,25 |
0,4 |
0,5 |
1 |
Кава злакова, цикорій |
|
2 |
4 |
5 |
5 |
Сіль йодована |
5 |
6 |
6 |
6 |
6 |
Дріжджі |
1 |
2 |
3 |
3 |
3 |
Лавровий лист |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
Ванільний цукор |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
Норма № 3 - харчування для хворих на СНІД дітей у лікувально-профілактичних закладах (крім санаторно-курортних) та закладах медико-соціального захисту
(грамів брутто на одну дитину на день)
Найменування продукту |
Вікова група, років |
1-3 |
4-7 |
8-10 |
11-14 |
15-18 |
Хліб пшеничний |
70 |
140 |
150 |
180 |
190 |
Хліб житній |
30 |
100 |
100 |
100 |
150 |
Борошно пшеничне |
25 |
40 |
45 |
50 |
55 |
Крохмаль |
2 |
2 |
3 |
3 |
3 |
Крупи, бобові, макаронні вироби |
65 |
75 |
80 |
85 |
90 |
Картопля |
150 |
400 |
450 |
450 |
450 |
Овочі різні |
300 |
350 |
400 |
450 |
500 |
Фрукти свіжі, цитрусові |
200 |
250 |
300 |
300 |
300 |
Соки |
120 |
150 |
200 |
200 |
200 |
Фрукти сухі |
15 |
20 |
25 |
30 |
35 |
Кондитерські вироби |
20 |
30 |
40 |
40 |
40 |
Цукор |
45 |
50 |
60 |
70 |
70 |
Мед, медопродукти |
1 |
4 |
5 |
5 |
5 |
Масло вершкове |
30 |
50 |
55 |
57 |
60 |
Олія |
10 |
16 |
18 |
20 |
22 |
Яйце куряче, штук |
1/2 |
1 |
1 |
1 |
1 |
Молоко |
400 |
350 |
300 |
300 |
300 |
Кисломолочні продукти (кефір, наріне, йогурт) |
150 |
150 |
200 |
200 |
200 |
Сир кисломолочний |
50 |
70 |
80 |
90 |
100 |
Сир твердий |
5 |
12 |
15 |
20 |
20 |
Сметана |
15 |
20 |
25 |
30 |
30 |
М’ясо, м’ясопродукти |
130 |
170 |
180 |
220 |
230 |
Риба, рибні продукти |
70 |
90 |
100 |
120 |
130 |
Какао |
1 |
4 |
4 |
4 |
5 |
Чай |
0,1 |
0,25 |
0,4 |
0,5 |
1 |
Кава злакова, цикорій |
|
2 |
4 |
5 |
5 |
Сіль йодована |
5 |
6 |
6 |
6 |
6 |
Дріжджі |
1 |
2 |
3 |
3 |
3 |
Лавровий лист |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
Ванільний цукор |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
Норма № 4 - харчування для хворих на СНІД дітей у санаторно-курортних закладах
(грамів брутто на одну дитину на день)
Найменування продукту |
Вікова група, років |
2-3 |
4-7 |
8-10 |
11-14 |
15-18 |
Хліб пшеничний |
70 |
140 |
150 |
180 |
190 |
Хліб житній |
30 |
100 |
100 |
100 |
150 |
Борошно пшеничне |
25 |
40 |
45 |
50 |
55 |
Крохмаль |
2 |
2 |
3 |
3 |
3 |
Крупи, бобові, макаронні вироби |
70 |
80 |
85 |
90 |
95 |
Картопля |
150 |
300 |
350 |
400 |
450 |
Овочі різні |
300 |
350 |
400 |
450 |
500 |
Фрукти свіжі, цитрусові |
200 |
250 |
300 |
300 |
350 |
Соки |
150 |
170 |
220 |
250 |
200 |
Фрукти сухі |
15 |
20 |
25 |
30 |
35 |
Кондитерські вироби |
20 |
30 |
40 |
40 |
40 |
Цукор |
45 |
50 |
60 |
70 |
70 |
Мед, медопродукти |
1 |
4 |
5 |
5 |
5 |
Масло вершкове |
30 |
50 |
55 |
57 |
60 |
Олія |
10 |
16 |
18 |
20 |
22 |
Яйце куряче, штук |
1/2 |
1 |
1 |
1 |
1 |
Молоко |
400 |
350 |
300 |
300 |
300 |
Кисломолочні продукти (кефір, наріне, йогурт) |
150 |
150 |
200 |
200 |
200 |
Сир кисломолочний |
50 |
70 |
80 |
90 |
100 |
Сир твердий |
5 |
12 |
15 |
20 |
20 |
Сметана |
15 |
20 |
25 |
30 |
30 |
М’ясо, м’ясопродукти |
150 |
190 |
200 |
240 |
260 |
Риба, рибні продукти |
80 |
100 |
120 |
150 |
170 |
Какао |
1 |
4 |
4 |
4 |
5 |
Чай |
0,1 |
0,25 |
0,4 |
0,5 |
1 |
Сіль йодована |
5 |
6 |
6 |
6 |
6 |
Дріжджі |
1 |
2 |
3 |
3 |
3 |
Лавровий лист |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
Ванільний цукор |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
................Перейти до повного тексту