1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 27 серпня 2014 р. № 389
Київ
Про затвердження норм харчування для ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД дітей
Кабінет Міністрів України
постановляє:
1. Затвердити:
норми харчування для ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД дітей згідно з додатком 1;
норми заміни харчових продуктів за енергетичною цінністю згідно з додатком 2.
2. Міністерству охорони здоров’я, іншим центральним органам виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям забезпечити дотримання затверджених цією постановою норм харчування для ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД дітей.
Прем'єр-міністр України А.ЯЦЕНЮК
Інд. 70
Додаток 1
до постанови Кабінету Міністрів України
від 27 серпня 2014 р. № 389
НОРМИ
харчування для ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД дітей
Норма № 1 - харчування для ВІЛ-інфікованих дітей у лікувально-профілактичних закладах (крім санаторно-курортних) та закладах медико-соціального захисту
(грамів брутто на одну дитину на день)
Найменування продукту Вікова група, років
2-3 4-7 8-10 11-14 15-18
Хліб пшеничний 70 150 200 200 200
Хліб житній 30 100 100 100 150
Борошно пшеничне 25 45 55 55 60
Крохмаль 2 2 3 3 3
Крупи, бобові, макаронні вироби 65 70 80 90 90
Картопля 150 400 450 450 450
Овочі різні 300 350 400 450 500
Фрукти свіжі, цитрусові 200 250 300 300 300
Соки 120 150 200 200 200
Фрукти сухі 15 20 25 30 35
Горіхи 7 10 10 10
Кондитерські вироби 10 30 40 40 40
Цукор 45 50 60 65 65
Мед, медопродукти 1 4 5 5 5
Масло вершкове 30 55 60 60 60
Олія 10 15 20 22 23
Яйце куряче, штук 1/2 1 1 1 1
Молоко, кисломолочні продукти (кефір, наріне, йогурт) 600 550 500 500 500
Сир кисломолочний 50 70 80 90 100
Сир твердий 5 10 12 13 15
Сметана 15 20 25 30 30
М’ясо, м’ясопродукти 130 170 180 220 230
Риба, рибні продукти 40 70 90 100 110
Какао 1 4 4 4 6
Чай 0,02 0,1 0,2 0,2 0,2
Кава злакова, цикорій 2 2 4 5
Сіль йодована 5 6 6 6 6
Дріжджі 1 2 3 3 3
Лавровий лист 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02
Ванільний цукор 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02
Норма № 2 - харчування для ВІЛ-інфікованих дітей у санаторно-курортних закладах
(грамів брутто на одну дитину на день)
Найменування продукту Вікова група, років
2-3 4-7 8-10 11-14 15-18
Хліб пшеничний 70 150 200 200 200
Хліб житній 30 100 100 100 150
Борошно пшеничне 20 30 35 40 45
Крохмаль 2 2 3 3 3
Крупи, бобові, макаронні вироби 65 75 80 85 90
Картопля 150 400 450 450 450
Овочі різні 300 350 400 450 500
Фрукти свіжі, цитрусові 200 250 300 300 300
Соки 120 150 200 200 200
Фрукти сухі 15 30 25 30 35
Кондитерські вироби 20 30 35 35 35
Цукор 35 40 45 50 55
Мед, медопродукти 1 4 5 5 5
Масло вершкове 30 55 60 60 60
Олія 10 16 18 20 22
Яйце куряче, штук 1/2 1 1 1 1
Молоко 400 350 300 300 300
Кисломолочні продукти (кефір, наріне, йогурт) 150 150 200 200 200
Сир кисломолочний 50 70 80 90 100
Сир твердий 5 12 15 20 20
Сметана 15 20 25 30 30
М’ясо, м’ясопродукти 130 170 180 220 230
Риба, рибні продукти 70 90 100 120 130
Какао 1 4 4 4 5
Чай 0,1 0,25 0,4 0,5 1
Кава злакова, цикорій 2 4 5 5
Сіль йодована 5 6 6 6 6
Дріжджі 1 2 3 3 3
Лавровий лист 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02
Ванільний цукор 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02
Норма № 3 - харчування для хворих на СНІД дітей у лікувально-профілактичних закладах (крім санаторно-курортних) та закладах медико-соціального захисту
(грамів брутто на одну дитину на день)
Найменування продукту Вікова група, років
1-3 4-7 8-10 11-14 15-18
Хліб пшеничний 70 140 150 180 190
Хліб житній 30 100 100 100 150
Борошно пшеничне 25 40 45 50 55
Крохмаль 2 2 3 3 3
Крупи, бобові, макаронні вироби 65 75 80 85 90
Картопля 150 400 450 450 450
Овочі різні 300 350 400 450 500
Фрукти свіжі, цитрусові 200 250 300 300 300
Соки 120 150 200 200 200
Фрукти сухі 15 20 25 30 35
Кондитерські вироби 20 30 40 40 40
Цукор 45 50 60 70 70
Мед, медопродукти 1 4 5 5 5
Масло вершкове 30 50 55 57 60
Олія 10 16 18 20 22
Яйце куряче, штук 1/2 1 1 1 1
Молоко 400 350 300 300 300
Кисломолочні продукти (кефір, наріне, йогурт) 150 150 200 200 200
Сир кисломолочний 50 70 80 90 100
Сир твердий 5 12 15 20 20
Сметана 15 20 25 30 30
М’ясо, м’ясопродукти 130 170 180 220 230
Риба, рибні продукти 70 90 100 120 130
Какао 1 4 4 4 5
Чай 0,1 0,25 0,4 0,5 1
Кава злакова, цикорій 2 4 5 5
Сіль йодована 5 6 6 6 6
Дріжджі 1 2 3 3 3
Лавровий лист 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02
Ванільний цукор 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02
Норма № 4 - харчування для хворих на СНІД дітей у санаторно-курортних закладах
(грамів брутто на одну дитину на день)
Найменування продукту Вікова група, років
2-3 4-7 8-10 11-14 15-18
Хліб пшеничний 70 140 150 180 190
Хліб житній 30 100 100 100 150
Борошно пшеничне 25 40 45 50 55
Крохмаль 2 2 3 3 3
Крупи, бобові, макаронні вироби 70 80 85 90 95
Картопля 150 300 350 400 450
Овочі різні 300 350 400 450 500
Фрукти свіжі, цитрусові 200 250 300 300 350
Соки 150 170 220 250 200
Фрукти сухі 15 20 25 30 35
Кондитерські вироби 20 30 40 40 40
Цукор 45 50 60 70 70
Мед, медопродукти 1 4 5 5 5
Масло вершкове 30 50 55 57 60
Олія 10 16 18 20 22
Яйце куряче, штук 1/2 1 1 1 1
Молоко 400 350 300 300 300
Кисломолочні продукти (кефір, наріне, йогурт) 150 150 200 200 200
Сир кисломолочний 50 70 80 90 100
Сир твердий 5 12 15 20 20
Сметана 15 20 25 30 30
М’ясо, м’ясопродукти 150 190 200 240 260
Риба, рибні продукти 80 100 120 150 170
Какао 1 4 4 4 5
Чай 0,1 0,25 0,4 0,5 1
Сіль йодована 5 6 6 6 6
Дріжджі 1 2 3 3 3
Лавровий лист 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02
Ванільний цукор 0,02 0,02 0,02 0,02 0,02

................
Перейти до повного тексту