- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
26 лютого 2013 р.
за № 322/22854
Про затвердження Порядку організації харчування в державних і комунальних дитячих санаторно-курортних закладах (крім протитуберкульозних)
Відповідно до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2012 року
№ 918 "Про затвердження нормативів харчування в державних і комунальних дитячих санаторно-курортних закладах (крім протитуберкульозних)"
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Порядок організації харчування в державних і комунальних дитячих санаторно-курортних закладах (крім протитуберкульозних), що додається.
2. Міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій довести Порядок організації харчування в державних і комунальних дитячих санаторно-курортних закладах (крім протитуберкульозних) до відома головних лікарів дитячих санаторно-курортних закладів і забезпечити його виконання.
3. Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги (М. Хобзей) забезпечити подання цього наказу в установленому законодавством порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра О. Толстанова.
5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Міністр |
Р. Богатирьова |
ПОГОДЖЕНО: |
|
Перший заступник Голови Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні |
О. Мірошниченко |
Перший заступник Керівника Спільного представницького органу всеукраїнських профспілок та профспілкових об'єднань |
Г.В. Осовий |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства охорони
здоров'я України
08.02.2013 № 97
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
26 лютого 2013 р.
за № 322/22854
ПОРЯДОК
організації харчування в державних і комунальних дитячих санаторно-курортних закладах (крім протитуберкульозних)
1. Цей Порядок визначає механізм організації харчування в дитячих санаторно-курортних закладах різного профілю (крім протитуберкульозних) (далі ? дитячі санаторії), які належать до державної та комунальної форм власності.
2. Організація харчування у дитячих санаторіях регламентується
Конституцією України ,
Основами законодавства України про охорону здоров'я , Законами України
"Про охорону дитинства" ,
"Про курорти" ,
"Про оздоровлення та відпочинок дітей" ,
"Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" ,
"Про захист населення від інфекційних хвороб" , постановами Кабінету Міністрів України від 11 липня 2001 року
№ 805 "Про затвердження Загального положення про санаторно-курортний заклад", від 10 жовтня 2012 року
№ 918 "Про затвердження нормативів харчування в державних і комунальних дитячих санаторно-курортних закладах (крім протитуберкульозних)", іншими нормативно-правовими актами, що регулюють питання харчування дітей, та цим Порядком.
3. Харчування дітей у дитячих санаторіях здійснюється за призначенням лікаря дитячого санаторію та базується на збалансованому дієтичному харчуванні з не менш як 5-разовим прийомом їжі на добу.
4. Організація харчування в дитячих санаторіях включає дотримання вимог санітарного законодавства при: надходженні харчових продуктів і продовольчої сировини; зберіганні харчових продуктів та продовольчої сировини; визначенні виду дієтичного раціону; складанні меню-розкладів; додержанні технології виготовлення страв; забезпеченні безпеки і якості харчових продуктів і готових страв; додержанні правил особистої гігієни персоналом і термінів проходження медичних оглядів; облаштуванні і утриманні харчоблоків, обідніх залів; забезпеченні контролю за організацією харчування і дотриманням нормативів харчування.
5. Відповідальним за організацію харчування в дитячих санаторіях, матеріально-технічний стан харчоблоку, додержання вимог санітарного законодавства, виконання нормативів харчування є керівник дитячого санаторію.
................Перейти до повного тексту