1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


МІНІСТЕРСТВО ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
16.07.2013 № 487
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
31 липня 2013 р.
за № 1287/23819
Про затвердження Порядку забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та миючими засобами Державної спеціальної служби транспорту та встановлення строків їх корисної (очікуваної) експлуатації
Відповідно до Закону України "Про Державну спеціальну службу транспорту" , Закону України "Про Статут внутрішньої служби Збройних Сил України" , Закону України "Про Статут гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України" та з метою упорядкування забезпечення особового складу Державної спеціальної служби транспорту столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем, миючими засобами та встановлення строків корисної (очікуваної) експлуатації столово-кухонного посуду, обладнання, інвентарю
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Порядок забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та миючими засобами Державної спеціальної служби транспорту та встановлення строків їх корисної (очікуваної) експлуатації, що додається.
2. Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту забезпечити:
подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;
опублікування цього наказу на офіційному сайті Міністерства інфраструктури України.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра - керівника апарату Корнієнка В. В.
Міністр В. Козак
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
інфраструктури України
16.07.2013 № 487
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
31 липня 2013 р.
за № 1287/23819
ПОРЯДОК
забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та миючими засобами Державної спеціальної служби транспорту та встановлення строків їх корисної (очікуваної) експлуатації
1. Цей Порядок встановлює організацію забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем, миючими засобами Державної спеціальної служби транспорту (далі - Держспецтрансслужба) та строки їх корисної (очікуваної) експлуатації.
Норми забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем, миючими засобами їдалень, хлібопекарень, навчальної лабораторії з підготовки та перепідготовки кухарського та пекарського складу, службових приміщень (кабінет командира (начальника), приміщення оперативного чергового) структурних підрозділів Держспецтрансслужби та строки корисної (очікуваної) експлуатації наведені в додатках 1-15, 17, 18 до цього Порядку.
2. Забезпечення їдалень структурних підрозділів Держспецтрансслужби столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем здійснюється на постійно діючих об'єктах продовольчої служби структурних підрозділів, військово-навчальних закладів Держспецтрансслужби за рахунок коштів загального та спеціального фонду державного бюджету в межах видатків, передбачених кошторисом доходів, та видатків згідно із законом про Державний бюджет України на відповідний рік.
3. Об'єкти продовольчої служби, які заново створюються, забезпечуються матеріальними засобами продовольчої служби згідно з цим Порядком.
4. У їдальнях після проведення реконструкції та (або) капітального ремонту використовується технічно налагоджене технологічне, холодильне та немеханічне обладнання, яке було раніше встановлене у цих їдальнях і встановлені строки експлуатації якого не закінчилися.
5. Під їдальнею слід розуміти комплекс приміщень, які призначені для обробки продуктів, приготування та приймання їжі особовим складом, миття та зберігання столово-кухонного посуду, устаткування та інвентарю.
Законсервовані їдальні столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та миючими засобами не забезпечується. Приміщення, постійно або тимчасово обладнані для приймання їжі на навчальних полігонах, будівельних майданчиках та в інших місцях, де відсутні умови для приготування гарячої їжі, їдальнями не вважаються та столово-кухонним посудом, інвентарем, обладнанням і миючими засобами не забезпечуються.
6. Закупівля столово-кухонного посуду, обладнання, інвентарю та миючих засобів для структурних підрозділів Держспецтрансслужби здійснюється централізовано Адміністрацією Держспецтрансслужби. Оприбуткування отриманого столово-кухонного посуду, обладнання, інвентарю та миючих засобів здійснюється у продовольчій службі, на складі та у фінансовій службі структурного підрозділу згідно з вимогами чинного законодавства.
7. Обчислення обсягів потреби та постачання столово-кухонного посуду, обладнання, інвентарю та миючих засобів здійснюється на підставі річних звітів - заявок, отриманих управлінням матеріальних ресурсів Адміністрації Держспецтрансслужби від структурних підрозділів Держспецтрансслужби, та відповідно до вимог цього Порядку.
8. За кошти спеціального фонду Держспецтрансслужби обладнанням і майном забезпечуються:
офіцерські їдальні, які утримуються на принципах господарського розрахунку або самоокупності;
готелі та гуртожитки за нормами цього Порядку.
9. У солдатські (курсантські) казарми (гуртожитки) відпуск баків для води та кухлів до них проводиться з розрахунку: бак оцинкований - 1 штука, який розміщується на поверсі, та кухлі емальовані відповідно до чисельності особового складу. Якщо на поверсі розміщуються два підрозділи, на кожний підрозділ видається окремий комплект.
10. У разі розформування структурного підрозділу Держспецтрансслужби, навчального закладу наявне майно, у якого корисні (очікувані) строки експлуатації столово-кухонного посуду, обладнання та інвентарю продовольчої служби Держспецтрансслужби (додаток 18) не закінчилися і яке за своїм технічним станом придатне до подальшої експлуатації, використовується (передається) за розпорядженням управління матеріальних ресурсів Адміністрації Держспецтрансслужби.
11. В умовах перебування особового складу за межами місць постійної дислокації (на навчальних полігонах, польових навчаннях, під час виконання навчально-практичних робіт), коли через певні обставини немає можливості забезпечити особовий склад гарячою їжею в стаціонарних умовах, для приймання їжі використовуються казанки, кухлі та ложки, які знаходяться у речових мішках. Вилучати та використовувати у таких умовах обладнання та посуд, що перебуває на обліку стаціонарних їдалень структурних підрозділів Держспецтрансслужби, забороняється.
12. Особовий склад, який прибув на збори та стажування, посудом та столовими приборами забезпечується за рахунок ресурсів структурного підрозділу Держспецтрансслужби, військово-навчальних закладів. Посуд та столові прибори, видані на збори, зараховуються до планового забезпечення структурних підрозділів Держспецтрансслужби, військово-навчальних закладів та експлуатуються до повного використання.
13. Зарахування структурних підрозділів Держспецтрансслужби, військово-навчальних закладів Держспецтрансслужби на забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем здійснюється за розпорядженням заступника Голови Адміністрації Держспецтрансслужби відповідно до розподілу обов'язків на підставі атестатів.
14. Запаси поточного посуду, обладнання та інвентарю утримуються у таких розмірах від загальної потреби:
на центральній базі Держспецтрансслужби (резерв управління матеріальних ресурсів Адміністрації Держспецтрансслужби) - 20 %;
на складах інших структурних підрозділів Держспецтрансслужби - 15 % (крім обладнання).
15. Технологічним і холодильним обладнанням їдалень забезпечуються структурні підрозділи Держспецтрансслужби, військово-навчальні заклади Держспецтрансслужби лише за наявності умов для їх встановлення та правильної експлуатації (наявність відповідних приміщень за площею, об'ємом, кратність повітрообміну, стабільність електро- або газопостачання, водопроводу, каналізації, пари та інших параметрів, які відповідають вимогам інструкції з експлуатації технологічного обладнання, що підтверджується відповідними документами та розрахунками). Якщо неможливо забезпечити необхідні умови експлуатації, обладнання не нараховується і не видається.
16. Потреба в обсягах холодильного обладнання (камерах холодильних, ларах морозильних, шафах холодильних) визначається з урахуванням обов'язкового зберігання на продовольчому складі від тримісячного до шестимісячного запасу продовольства, в їдальні - добового запасу продовольства, що потребує зберігання в умовах низької температури, максимальної маси продовольства (відповідно до технічних характеристик), що завантажується в холодильне обладнання, та санітарних вимог до зберігання продовольства.
17. Забезпечення вагами товарними здійснюється з розрахунку:
ваги товарні 100 кг при кількості тих, хто харчується, до 100 осіб;
ваги товарні 200 кг при кількості тих, хто харчується, до 200 осіб;
ваги товарні 500 кг при кількості тих, хто харчується, понад 200 осіб.
18. Миючі засоби закуповуються безпосередньо структурними підрозділами Держспецтрансслужби з обов'язковим погодженням цінової політики з управлінням матеріальних ресурсів Адміністрації Держспецтрансслужби. Норма № 16 забезпечення миючими засобами, які застосовуються для миття столово-кухонного посуду, обладнання та інвентарю у їдальнях структурних підрозділів Держспецтрансслужби (додаток 16), застосовується під час визначення потреби, складання заявок та відпуску миючих засобів у їдальні тільки для миття та чищення посуду.
19. До повного використання у структурних підрозділах Держспецтрансслужби алюмінієвих столових приборів та посуду дозволяється їх видача згідно з нормами № 1-14 замість столових приборів та посуду з нержавіючої сталі.
20. Списання столово-кухонного посуду, обладнання та інвентарю, які стали непридатними після закінчення встановлених строків експлуатації, а також у випадках передчасного зносу, псування або крадіжки проводиться в порядку, встановленому чинним законодавством.
Закінчення встановлених строків експлуатації використання посуду, обладнання та інвентарю не може бути підставою для їх списання з обліку як прямі витрати, якщо вони за якісним і технічним станом придатні для подальшого використання за прямим призначенням.
21. Фарфоровий, напівфарфоровий, фаянсовий, скляний, з нержавіючої сталі та емальований посуд дозволяється списувати щомісяця, у межах фактичного зносу, але не більше 1/12 кількості, визначеної для списання за один рік за встановленим строком використання на фактичну кількість особового складу, який харчується.
22. Під час визначення вартості втраченого та передчасно зношеного столово-кухонного посуду, обладнання та інвентарю фактичний знос у випадках, коли неможливо встановити дату їх видачі в експлуатацію, слід обчислювати:
щодо втрачених - з дати останньої видачі в експлуатацію такого самого типу посуду, обладнання та інвентарю. При цьому вартість кожного втраченого виробу не повинна бути нижче ніж 50 відсотків вартості нового виробу;
щодо не придатних для подальшого використання (які є в наявності) виробів, строк експлуатації яких не закінчився, - з найдавнішої дати видачі в експлуатацію такого самого типу столово-кухонного посуду, обладнання чи інвентарю.
23. Визначення фактичної наявності столово-кухонного посуду, встановлення якісного і технічного стану обладнання та інвентарю, не придатного для подальшого використання, а також вибракування проводяться під час інвентаризації комісією, призначеною командиром (начальником) структурного підрозділу Держспецтрансслужби, військово-навчальних закладів. При цьому вибраковуються:
емальований посуд - за наявності відбиття емальованого і ґрунтового шару на одній п'ятій площі й більше, що призвело до появи іржі, а також при зломах ручок, які не можна виправити;
алюмінієвий посуд та інвентар - якщо неможливо його відремонтувати;
ножі, виделки, ложки та інші столові предмети - якщо неможливе використання за прямим призначенням.
24. Вибракуваний металевий столово-кухонний посуд, який став непридатним після закінчення встановленого строку експлуатації, здається в металобрухт в установленому порядку. Скатерки, серветки, які стали не придатні до використання, після закінчення строку експлуатації та списання в установленому порядку передаються до речової служби для подальшого використання як ганчір'я.
Голова Адміністрації
Державної спеціальної
служби транспорту
генерал-лейтенант

М. Мальков
Додаток 1
до Порядку забезпечення
столово-кухонним посудом,
обладнанням, інвентарем та миючими
засобами Держспецтрансслужби
та встановлення строків
їх корисної (очікуваної) експлуатації
(пункт 1)
НОРМА № 1
забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем їдалень структурних підрозділів Держспецтрансслужби
I. Посуд та столові прибори
Таблиця 1
Найменування предметів Кількість предметів (од.) на стіл
6-місний 4-місний
1 2 3
Тарілка глибока напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм 6 4
Тарілка глибока напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм для подачі м'яса (риби) з соусом 1 1
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм 6 4
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм для подачі хліба 1 1
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 200 мм для подачі холодних закусок 6 4
Цукорниця фарфорова або склокерамічна 1 1
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 200 мм для подачі масла тваринного та подачі сиру сичужного твердого на сніданок та вечерю 1 1
Тарілка для пиріжків напівфарфорова, або фаянсова, або фарфорова 1 1
Кухоль напівфарфоровий, або склокерамічний, або фарфоровий 6 4
Ложка столова з нержавіючої сталі 6 4
Ложка столова з нержавіючої сталі для роздачі холодної закуски 1 1
Ложка столова з нержавіючої сталі для роздачі м'яса (риби) з соусом 1 1
Ложка чайна з нержавіючої сталі 6 4
Ложка розливна алюмінієва або з нержавіючої сталі 2 2
Виделка столова з нержавіючої сталі 6 4
Ніж столовий з нержавіючої сталі 6 4
Набір для спецій напівфарфоровий, або склокерамічний, або в оправі з нержавіючої сталі 1 1
Бачок алюмінієвий або каструля з нержавіючої сталі об'ємом 5 л 1 -
Бачок алюмінієвий або каструля з нержавіючої сталі об'ємом 3 л 1 2
Чайник алюмінієвий або з нержавіючої сталі об'ємом 3 л 1 1
Ваза для квітів 1 1
Серветниця з нержавіючої сталі 1 1
Підставка алюмінієва або з нержавіючої сталі під бачок та чайник 2 2
Клейонка настільна, м 0,75 на 1 особу
Серветка паперова 3 штуки на один день
__________
Примітки:
1. Для зберігання у речовому мішку та застосування тільки в польових умовах видаються на одного військовослужбовця строкової служби: ложка столова алюмінієва - 1 од., кухоль емальований - 1 од.
2. Списання ложок столових алюмінієвих та кухлів емальованих, які зберігаються у речовому мішку, проводиться за фактичним зносом в установленому порядку, але не раніше ніж після закінчення двох строків експлуатації.
3. У разі переміщення військовослужбовців до іншого місця служби, а також у разі звільнення у запас ложка столова алюмінієва та кухоль емальований не видаються.
4. У разі наявності та можливості раціонального використання за заявками структурних підрозділів Держспецтрансслужби, військово-навчальних закладів на кожну їдальню може закуповуватися інше сучасне устаткування, яке виготовляється промисловістю, відповідно до асигнувань, виділених Держспецтрансслужбі.
5. Для забезпечення службової діяльності Голови Адміністрації Держспецтрансслужби, його заступників та керівників структурних підрозділів Держспецтрансслужби за рахунок коштів спеціального фонду дозволяється закуповувати на один службовий кабінет: холодильник побутовий - 1 од., мікрохвильову піч - 1 од., чайник електричний та експрес - кавоварку - 1 од., чайний та кавовий фарфоровий або склокерамічний сервіз на 6 персон - 1 комплект, набір для води кришталевий або скляний (графин або глечик - 1 шт. та стакани - 6 шт.) - 1 комплект.
II. Забезпечення столово-кухонним посудом їдалень, які обладнані лініями роздачі їжі
Таблиця 2
Найменування предметів Кількість предметів
на 1 людину, яка харчується на 1 стіл на 1 лінію роздачі їжі з чисельністю осіб, що харчуються
до 50 51-150 151-500
1 2 3 4 5 6
Тарілка глибока напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм 1 - - - -
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм 1 - - - -
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 200 мм для холодних закусок 1 - - - -
Тарілка мілка для хліба напівфарфорова, або фаянсова, або фарфорова діаметром 240 мм 1 - - - -
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 200 мм для масла тваринного, сиру сичужного 1 - - - -
Тарілка для пиріжків напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова 1 - - - -
Цукорниця напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова 1 - - - -
Кухоль напівфарфоровий, або склокерамічний, або фарфоровий 1 - - - -
Ложка столова з нержавіючої сталі 1 - - - -
Ложка чайна з нержавіючої сталі 1 - - - -
Ніж столовий з нержавіючої сталі 1 - - - -
Виделка столова з нержавіючої сталі 1 - - - -
Набір для спецій напівфарфоровий, або склокерамічний, або в оправі з нержавіючої сталі - 1 - - -
Клейонка настільна, м 0,75 - - - -
Ваза для квітів - 1 - - -
Серветниця з нержавіючої сталі - 1 - - -
Серветка паперова 3 штуки на один день
Таця алюмінієва (пластмасова) 1 - - - -
Казан наплитний алюмінієвий об'ємом 20-40 л-1 - - 3 2 2
Казан наплитний алюмінієвий об'ємом 50-60 л-1 - - 1 3 7
Чумичка алюмінієва-1 - - 2 3 3
__________
-1Нарахування посуду проводиться додатково до передбаченого за нормою № 1.
__________
Примітки:
1. Передбачений за нормою № 1 аналогічний посуд, а також чайники, бачки для першої та другої страв, підставки під бачки та чайники, ложки розливні, візки для підвезення їжі та збирання посуду не видаються.
2. Нарахування посуду здійснюється відповідно до фактичної наявності 6-місних та 4-місних столів, встановлених у солдатських їдальнях, з урахуванням фактичної наявності осіб, які харчуються.
III. Кухонний посуд та інвентар
Таблиця 3
Найменування предметів Кількість предметів (од.) на їдальню з чисельністю осіб, які харчуються
до 15 16-50 51-150 151-300 301-500 501-750 751-1000 1001-1500
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Каструля алюмінієва або з нержавіючої сталі об'ємом 4,5-8 л 3 3 3 3 4 4 5 5
Казан наплитний алюмінієвий або з нержавіючої сталі об'ємом 20-40 л 1 2 2 3 3 3 4 5
Казан наплитний алюмінієвий або з нержавіючої сталі об'ємом 50-60 л - 1 2 2 2 3 4 5
Сотейник об'ємом 10-15 л - 1 1 1 2 2 2 3
Відро емальоване з кришкою 2 1 1 2 2 3 3 4
Відро оцинковане 2 3 3 3 5 5 8 8
Таз оцинкований 2 3 3 3 5 5 8 8
Черпак алюмінієвий або з нержавіючої сталі - 1 2 2 3 4 4 6
Сковорода чавунна або алюмінієва 1 2 2 2 2 2 2 2
Друшляк алюмінієвий або з нержавіючої сталі 1 1 1 2 2 2 2 2
Шумівка алюмінієва або з нержавіючої сталі 1 2 2 2 2 2 2 2
Ножі кухонні "Кухарська трійка" (великий, середній, малий) з магнітним утримувачем 8 8 10 14 14 18 18 18
Ніж овочевий 2 6 11 14 17 21 26 32
Ніж для нарізання сиру сичужного твердого 1 1 1 1 2 2 2 2
Ніж для нарізання хліба 1 1 1 1 1 2 2 3
Пристрій для порціювання масла тваринного 1 1 1 1 1 1 2 2
Сокира для рубання м'яса - - 1 1 1 1 1 1
Сікач 1 1 1 1 1 1 1 1
Виделка для виймання м'яса - - 1 1 1 2 2 2
Виделка транжирна - - 1 1 1 1 1 1
Фляги (бідон) для олії об'ємом 10-20 л 1 1 1 1 1 2 2 4
Бак для харчових відходів - 1 1 1 2 3 4 6
Екстрактор для заварювання чаю - 1 1 1 1 1 2 2
Деко 1 2 3 3 4 5 5 6
Лист кондитерський 1 2 3 6 6 6 7 8
Сито металеве 1 1 1 2 2 2 3 3
Совок металевий 1 1 1 1 1 1 2 2
Тертушка металева 1 1 1 1 2 2 2 2
Молоток для відбивання м'яса 1 1 1 1 1 1 1 1
Лопатка кухарська 1 1 2 2 3 3 4 5
Лопатка для твердих жирів 1 1 1 2 2 2 2 2
Дошка для розробки продуктів 8 8 10 14 14 18 18 18
Колода для рубання м'яса - 1 1 1 1 1 1 1
Копистка дерев'яна - 2 2 2 3 3 4 5
Котломір металевий по одному на кожний тип казана
Товкач - 1 1 2 2 3 3 4
Шатківниця для моркви 1 1 1 2 2 3 3 4
Шатківниця для капусти 1 1 1 2 2 3 3 4
Часникочавилка 1 1 1 2 2 3 3 4
Мусат 250 мм 1 2 2 2 2 2 2 2
Електрорушник, диспенсер-дозатор для рідкого мила, роздавальники складених рушників встановлюється біля рукомийників у кожному приміщенні, де вони передбачені
Качалка дерев'яна - 1 1 1 2 2 2 3
Пензлик для змащування виробів з тіста - 1 1 1 2 2 2 3
Щітка для миття казанів 1 1 1 2 2 2 2 3
__________
Примітки:
1. Додатково до норм №№ 1-2 нараховуються посуд та інвентар, який застосовується для приготування дієтичних страв у їдальнях: каструлі алюмінієві - 4 шт. (використовуються для приготування першої страви, для приготування другої страви, для протирання овочів та каш, для приготування компоту або киселю); каструлі алюмінієві для приготування на пару - 2 шт. (використовуються для приготування м'ясних та рибних парових страв); сковорідка - 1 шт. (використовується для пасерування борошна та підсушування круп); м'ясорубка ручна - 1 шт.; деко - 1 шт.; ручна шатківниця або тертушка - 1 шт.; сито-грохот - 1 шт.; друшляк - 1 шт.; сито металеве - 1 шт.; дошки для розробки продуктів - 3 шт.; ножі кухонні "Кухарська трійка" (великий, середній, малий) з магнітним утримувачем - 1 компл.; шумівка - 1 шт.; черпак алюмінієвий або з нержавіючої сталі - 3 шт.; качалка дерев'яна - 1 шт.; лопатки кухарські - 2 шт.; копистка дерев'яна - 1 шт.; ножі овочеві - 4 шт.; товкач - 1 шт.
2. Розрахунок ємності каструль проводиться залежно від кількості осіб, що потребують дієтичного харчування: для перших страв - 0,8 л і для других страв - 0,5 л на одну особу.
IV. Обладнання
Таблиця 4
Найменування предметів Кількість предметів (од.) на їдальню з чисельністю осіб, які харчуються
до 15 16-50 51-150 151-300 301-500 501-750 751-1000 1001-1500
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Технологічне устаткування
Машина для чищення картоплі - - 1 1 1 1 2 2
Машина овочерізальна - - - 1 1 1 1 1
Машина універсальна кухонна загального призначення - - 1 - - - - -
Машина для нарізання варених овочів - - - - - 1 1 1
Машина тістомісильна з однією діжею потужністю 50 кг/год - - 1 1 1 - - -
Машина тістомісильна з однією діжею потужністю 200 кг/год - - - - - 1 1 1
М'ясорубка механічна - - 1 1 1 1 1 1
М'ясорубка ручна 1 1 1 1 1 1 1 1
Шафа пекарська - - 1 1 1 1 1 1
Шафа жарова - - 1 1 1 1 1 1
Автомат для приготування пончиків електричний - 1 1 1 1 1 2 2
Духовка побутова пекарська 1 1 - - - - - -
Автомат для приготування котлет - - - - - 1 1 1
Хліборізка механічна - - 1 1 1 1 2 2
Плита електрична або газова 1 1 1 2 4 4 4 5
Казан електричний для приготування їжі об'ємом 60-100 л - - 1 1 1 1 1 1
Казан електричний для приготування їжі об'ємом 40-250 л розраховується від кількості осіб, що харчуються, та наявності інших засобів приготування їжі
Сковорода електрична - - 1 1 1 2 2 2
Сосисковарка електрична - - 1 1 2 2 2 2
Машина посудомийна продуктивністю:
500 тар./год - - - 1 1 - - -
1000 тар./год - - - - - 1 1 -
2000 тар./год - - - - - - - 1
Машина для полірування столових приборів - - 1 1 1 1 1 1
Холодильне обладнання
Шафа холодильна - - 1 1 2 2 2 2
Холодильник побутовий електричний 1 2 2 2 2 2 2 2
Морозильна камера побутова 1 1 - - - - - -
Вимірювальні прилади
Ваги настільні-1 2 3 3 7 7 7 7 7
Ваги товарні - 1 1 2 2 2 2 2
Немеханічне устаткування
Стіл виробничий 2 4 7 12 14 18 20 22
Стіл для доочищення картоплі - - 1 1 1 1 2 2
Стіл пересувний для видачі перших, других страв - - 1 2 2 3 3 3
Стіл для збирання залишків їжі - 1 1 1 1 1 2 2
Стіл для встановлення хліборізок - - 1 1 1 1 2 2
Стелаж для зберігання кухонного посуду - 1 1 1 1 2 2 3
Стелаж для зберігання столового посуду 1 1 1 2 3 4 5 6
Стелаж для зберігання продуктів - 1 2 2 3 3 4 5
Стелаж для зберігання хліба в лотках - - 1 2 3 3 4 5
Шафа-стелаж для зберігання цукру в тарілках-2 - - - 1 1 1 1 1
Стійка для зберігання кухонного інвентарю - 1 1 1 1 1 2 2
Стійка або кронштейн для підвішування м'ясних туш - - - 1 1 1 1 2
Ванна для миття посуду:
двосекційна 1 1 1 1 1 2 2 2
трисекційна - 1 1 1 1 2 2 2
Комплект тари для продуктів 1 1 2 2 2 2 2 2
Ящик-носилки для м'яса - 1 1 1 1 1 2 2
Ящик-носилки для риби - 1 1 1 1 1 2 2
Ящик-носилки для овочів - 2 3 3 3 3 4 4
Контейнер для зберігання картоплі - - - 1 1 2 3 3
Візок для підвезення їжі та збирання посуду - - 1 2 4 6 6 8
__________
-1За наявності в їдальні декількох обідніх залів додатково видаються на кожний зал (для місця контролю) ваги настільні у кількості 1 одиниця.
-2Забезпечуються їдальні, не обладнані лініями роздачі їжі.
__________
Примітка:
Кожне приміщення їдальні для прибирання забезпечується набором з відром.
Додаток 2
до Порядку забезпечення
столово-кухонним посудом,
обладнанням, інвентарем та миючими
засобами Держспецтрансслужби
та встановлення строків
їх корисної (очікуваної) експлуатації
(пункт 1)
НОРМА № 2
забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем курсантської їдальні кафедри військової підготовки спеціалістів Держспецтрансслужби
I. Посуд та столові прибори
Таблиця 1
Найменування предметів Кількість предметів на 100 осіб, які харчуються
1 2
Тарілка глибока фарфорова, або напівфарфорова, або склокерамічна 125
Тарілка мілка фарфорова, або напівфарфорова, або склокерамічна 125
Тарілка десертна фарфорова, або напівфарфорова, або склокерамічна 100
Тарілка для пиріжків фарфорова, або напівфарфорова, або склокерамічна 100
Маслянка фарфорова або склокерамічна 25
Цукорниця фарфорова або склокерамічна 25
Стакан чайний скляний 100
Підстаканник з нержавіючої сталі 100
Кухоль фарфоровий, або напівфарфоровий, або склокерамічний 100
Ложка столова з нержавіючої сталі 100
Ложка чайна з нержавіючої сталі 100
Ложка розливна з нержавіючої сталі 25
Виделка столова з нержавіючої сталі 100
Ніж столовий з нержавіючої сталі 100
Набір для спецій напівфарфоровий, або склокерамічний, або в оправі з нержавіючої сталі 25
Каструля з нержавіючої сталі об'ємом 3 л-1 50
Чайник з нержавіючої сталі об'ємом 3 л-1 25
Графин або глечик скляний 25
Таця алюмінієва (пластмасова) 4
Підставка під бачок та чайник алюмінієва або з нержавіючої сталі 50
Серветниця з нержавіючої сталі 25
Полотно скатеркове лляне, м 120
Ваза для квітів 25
Серветка лляна-2 300
__________
-1У разі відсутності на постачання каструль та чайників з нержавіючої сталі дозволяється видавати бачки та чайники алюмінієві.
-2Серветки лляні дозволяється замінювати серветками паперовими з розрахунку три серветки паперові на добу на одну особу, що харчується, за погодженням з управлінням матеріальних ресурсів Адміністрації Держспецтрансслужби.
II. Кухонний посуд та інвентар
Таблиця 2
Найменування предметів Кількість предметів (од.) на кухню з чисельністю осіб, які харчуються
до 250
1 2
Каструля алюмінієва або з нержавіючої сталі об'ємом 8-10 л 8
Казан наплитний алюмінієвий або з нержавіючої сталі об'ємом 20-40 л 4
Казан алюмінієвий або з нержавіючої сталі об'ємом 50-60 л 5
Сотейник алюмінієвий об'ємом 10-15 л 4
Відро емальоване з кришкою 1
Відро оцинковане 4
Таз оцинкований 4
Черпак алюмінієвий 3
Друшляк 1
Сковорода чавунна або алюмінієва 2
Шумівка алюмінієва або з нержавіючої сталі 2
Чумичка алюмінієва або з нержавіючої сталі 2
Ножі кухонні "Кухарська трійка" (великий, середній, малий) з магнітним утримувачем 12
Ніж овочевий 16
Ніж для нарізання сиру сичужного твердого 1
Ніж для нарізання хліба 2
Консервовідкривач 2
Сокира для рубання м'яса 1
Сікач 1
Виделка для виймання м'яса 1
Виделка транжирна 1
Фляга (бідон) для олії об'ємом 10-20 л 2
Бак для харчових відходів 1
Жаровня 6
Екстрактор для заварювання чаю 1
Деко кондитерське 4
Сито металеве 2
Совок металевий 1
Тертушка металева 1
Молоток для відбивання м'яса 1
Лопатка кухарська 2
Лопатка для твердих жирів 1
Дошка для обробки продуктів 12
Колода для рубання м'яса 1
Веселка дерев'яна 2
Котломір металевий один на кожний тип казана
Вінчик металевий 1
Товкач 1
Шатківниця для моркви 2
Шатківниця для капусти 2
Часникочавилка 2
Качалка дерев'яна 2
Мусат 250 мм 2
Електрорушник, диспенсер-дозатор для рідкого мила, роздавальники складених рушників встановлюється біля рукомийників у кожному приміщенні, де вони передбачені
Пензлик для змащування виробів з тіста 2
Щітка для миття казанів 2
III. Обладнання
Таблиця 3
Найменування предметів Кількість предметів (од.) на кухню з чисельністю осіб, які харчуються
до 250
Технологічне устаткування
Машина для чищення картоплі 1
Машина овочерізальна 1
Машина для нарізання варених овочів 1
Машина для приготування картопляного пюре 1
М'ясорубка механічна 1
М'ясорубка ручна 1
Хліборізка механічна 1
Машина тістомісильна з однією діжею 1
Автомат для приготування пончиків електричний 1
Плита електрична або газова площею жарової поверхні 0,48 м-2 2
Казан для приготування їжі електричний об'ємом 60 л 1
Марміт електричний для перших страв-1 1
Марміт електричний для других страв-1 1
Сковорода електрична 1
Сосисковарка електрична 1
Шафа жарова 1
Шафа пекарська 1
Машина посудомийна продуктивністю 500 тар/год. 1
Машина для полірування столових приборів 1
Холодильне обладнання
Шафа холодильна 2
Холодильник побутовий електричний 1
Ваговимірювальні прилади
Ваги настільні 6
Ваги товарні 2
Немеханічне обладнання
Стіл виробничий 10
Стіл для доочищення картоплі 1
Стіл пересувний для видачі перших, других страв 1
Стіл для збирання залишків їжі 1
Стіл для встановлення хліборізки 1
Стелаж для зберігання кухонного посуду 2
Стелаж для зберігання столового посуду 3
Стелаж для зберігання продуктів 1
Стелаж для зберігання хліба в лотках 2
Стійка для зберігання кухонного інвентарю 1
Стійка або кронштейн для підвішування м'ясних туш 1
Ванна для миття посуду:
двосекційна 2
трисекційна 1
Набір тари для продуктів 2
Ящик-носилки для м'яса 1
Ящик-носилки для риби 1
Ящик-носилки для овочів 1
Контейнер для зберігання картоплі 1
Візок для підвезення їжі та збирання посуду 5
__________
-1За наявності лінії роздачі їжі.
__________
Примітки:
1. Для зберігання в речовому мішку і використання тільки в польових умовах курсантам додатково до норми з розрахунку на одну особу на строк навчання видаються: ложка столова з нержавіючої сталі - 1 шт.; виделка столова з нержавіючої сталі - 1 шт.; кухоль емальований - 1 шт.
2. У разі наявності та можливості раціонального використання за заявками структурних підрозділів Держспецтрансслужби, військово-навчальних закладів на кожну їдальню може відпускатись інше устаткування, яке виготовляється промисловістю, відповідно до асигнувань, виділених Держспецтрансслужби.
3. На табірний період додатково до норми з розрахунку на 100 осіб курсантів дозволяється видавати: миски з нержавіючої сталі - 100 шт.; тарілки мілкі з нержавіючою сталі - 200 шт.; ложку столову нержавіючої сталі - 100 шт.; виделку столову з нержавіючої сталі - 1 шт.; кухоль емальований - 1 шт.
4. Кожне приміщення їдальні для прибирання забезпечується набором з відром.
Додаток 3
до Порядку забезпечення
столово-кухонним посудом,
обладнанням, інвентарем та миючими
засобами Держспецтрансслужби
та встановлення строків
їх корисної (очікуваної) експлуатації
(пункт 1)
НОРМА № 3
забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем офіцерів та військовослужбовців військової служби за контрактом під час виконання навчально-практичних робіт структурними підрозділами Держспецтрансслужби
Найменування предметів Кількість предметів
на 1 людину, яка харчується на 1 стіл
Миска з нержавіючої сталі або тарілка глибока напівфарфорова або склокерамічна діаметром 240 мм 1 -
Тарілка мілка з нержавіючої сталі, або напівфарфорова, або склокерамічна діаметром 240 мм 1 -
Тарілка мілка з нержавіючої сталі, або напівфарфорова, або склокерамічна діаметром 240 мм для подачі холодних закусок - 1
Тарілка мілка з нержавіючої сталі або напівфарфорова, або склокерамічна діаметром 200 мм для хліба - 1
Тарілка з нержавіючої сталі чи тарілка мілка напівфарфорова або склокерамічна діаметром 200 мм для масла тваринного, сиру сичужного твердого - 1
Кухоль емальований, або напівфарфоровий, або склокерамічний, або з нержавіючої сталі 1 -
Ложка столова з нержавіючої сталі 1 -
Ложка чайна з нержавіючої сталі 1 -
Ніж столовий з нержавіючої сталі 1 -
Виделка столова з нержавіючої сталі 1 -
Набір для спецій напівфарфоровий, або склокерамічний, або в оправі з нержавіючої сталі - 1
Чайник алюмінієвий або з нержавіючої сталі об'ємом 3 л - 1
Підставка алюмінієва або з нержавіючої сталі під чайник - 1
Ваза для квітів - 1
Серветниця з нержавіючої сталі - 1
Серветка паперова 3 штуки на один день
Клейонка настільна, м 0,35 -
__________
Примітки:
1. За цією нормою забезпечуються офіцери та військовослужбовці військової служби за контрактом Держспецтрансслужби під час виконання навчально-практичних робіт.
2. Нарахування кухонного посуду та інвентарю, ваговимірювальних приладів, столів виробничих проводиться додатково до передбаченого за нормою № 1.
3. Холодильник побутовий - 1 од., морозильна камера побутова - 1 од. на польовий пункт харчування, закупівля холодильного обладнання проводиться за погодженням з управлінням матеріальних ресурсів Адміністрації Держспецтрансслужби.
Додаток 4
до Порядку забезпечення
столово-кухонним посудом,
обладнанням, інвентарем та миючими
засобами Держспецтрансслужби
та встановлення строків
їх корисної (очікуваної) експлуатації
(пункт 1)
НОРМА № 4
забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем лазаретів медичних пунктів структурних підрозділів Держспецтрансслужби
Найменування предметів на лазарет
кількість предметів на кількість осіб
1 2 3
Тарілка глибока фарфорова або склокерамічна 5 4
Тарілка мілка фарфорова або склокерамічна 5 4
Тарілка десертна фарфорова або склокерамічна 1 1
Тарілка для пиріжків фарфорова або склокерамічна 1 1
Маслянка фарфорова або склокерамічна 2 4
Цукорниця фарфорова або склокерамічна 1 4
Блюдця чайні фарфорові або склокерамічні 1 1
Чайник для заварювання чаю фарфоровий або склокерамічний 1 8
Кухоль фарфоровий або склокерамічний 1 1
Стакан чайний скляний 2 1
Стакан скляний для соків 100-150 гр. 1 1
Ложка столова з нержавіючої сталі 1 1
Ложка чайна з нержавіючої сталі 1 1
Ложка розливна з нержавіючої сталі 1 4
Виделка столова з нержавіючої сталі 1 1
Ніж столовий з нержавіючої сталі 1 1
Набір для спецій напівфарфоровий, або склокерамічний, або в оправі з нержавіючої сталі 1 4
Чайник з нержавіючої сталі об'ємом 3 л 1 4
Графин або глечик скляні 1 4
Каструля об'ємом 3 л з нержавіючої сталі 2 4
Таця пластмасова 1 25
Підставка під бачок і чайник з нержавіючої сталі 1 4
Полотно скатеркове лляне 0,75 м на одне ліжко-місце
Ваза для квітів скляна 1 4
Серветниця з нержавіючої сталі 1 4
Серветка паперова 3 штуки на один день
Судок з трьох каструль з нержавіючої сталі або алюмінієвий (у випадку відсутності умов для приготування їжі) 2 штуки на лазарет
На палату хворих
Тарілка мілка фарфорова або склокерамічна одна на палату
Полоскальниця фарфорова або склокерамічна одна на палату
Стакан скляний 1 1
Графин або глечик скляні один на палату
Ваза для фруктів скляна одна на палату
Ваза для квітів скляна одна на палату
__________
Примітки:
1. За цією нормою забезпечуються лазарети медичних пунктів структурних підрозділів Держспецтрансслужби.
2. Холодильник побутовий електричний видається на кожний лазарет незалежно від наявності можливості приготування їжі, а також додатково видаються на лазарети: електрокип'ятильник - 1 шт.; таз оцинкований - 2 шт.
Додаток 5
до Порядку забезпечення
столово-кухонним посудом,
обладнанням, інвентарем та миючими
засобами Держспецтрансслужби
та встановлення строків
їх корисної (очікуваної) експлуатації
(пункт 1)
НОРМА № 5
забезпечення столово-кухонним посудом та інвентарем команд структурних підрозділів Держспецтрансслужби, які відправляються ешелонами
Найменування предметів Кількість предметів (од.) на вагон під особовий склад
1 2
Ешелони з кухнями (не у складі загону)
Миска з нержавіючої сталі 1 на 1 особу
Тарілка мілка з нержавіючої сталі 1 на 1 особу
Ложка розливна з нержавіючої сталі 2
Чайник з нержавіючої сталі об'ємом 3 л 3
Відро оцинковане 1
Відро емальоване з кришкою 3
Бак для води оцинкований 1
Ніж для нарізання хліба 1
Ешелони без кухонь
Чайник з нержавіючої сталі об'ємом 3 л 5
Відро оцинковане 2
Консервовідкривач 1
Вагон - продовольчий склад
Ваги настільні 1
Ваги товарні 1
Ніж для нарізання хліба 1
__________
Примітки:
1. За цією нормою забезпечуються: підрозділи (команди), які відправляються ешелонами (не у складі загону) структурних підрозділів Держспецтрансслужби і перебувають у дорозі від чотирьох діб і більше та можуть забезпечуватися як з кухонь, так і без кухонь.
2. Обладнання та інвентар для вагона - продовольчого складу видаються за розпорядженням командира загону.
3. Причіпні та переносні кухні, які видаються для забезпечення ешелонів, повинні бути укомплектовані обладнанням, інструментом та запасними частинами згідно з формуляром (паспортом).
4. Столово-кухонний посуд та інвентар для забезпечення підрозділів (команд), які відправляються ешелонами, зберігаються на складі загону та використовуються за призначенням у зазначених випадках.
5. Списання посуду та інвентарю здійснюється за фактичним зносом у встановленому порядку, але не раніше ніж після закінчення двох строків експлуатації.
Додаток 6
до Порядку забезпечення
столово-кухонним посудом,
обладнанням, інвентарем та миючими
засобами Держспецтрансслужби
та встановлення строків
їх корисної (очікуваної) експлуатації
(пункт 1)
НОРМА № 6
забезпечення столово-кухонним посудом та інвентарем приміщення оперативного чергового Міністерства інфраструктури України
Найменування предметів Кількість предметів (од.)
1 2
Чайний фарфоровий або склокерамічний сервіз на 6 персон 1
Кавовий фарфоровий або склокерамічний сервіз на 6 персон 1
Ложка чайна з нержавіючої сталі 6
Ложка кавова з нержавіючої сталі 6
Набір для води скляний (графин - 1 шт. та стакани - 6 шт.) 1
Чайник електричний 1
Експрес-кавоварка 1
Ваза для квітів 1
Цукорниця фарфорова або склокерамічна 1
Серветниця з нержавіючої сталі 1
Серветка паперова 3 штуки на один день
__________
Примітка.
За цією нормою забезпечуються приміщення оперативного чергового Міністерства інфраструктури України.
Додаток 7
до Порядку забезпечення
столово-кухонним посудом,
обладнанням, інвентарем та миючими
засобами Держспецтрансслужби
та встановлення строків
їх корисної (очікуваної) експлуатації
(пункт 1)
НОРМА № 7
забезпечення столово-кухонним посудом та інвентарем чергової зміни охорони будівлі Міністерства інфраструктури України
Найменування предметів Кількість предметів (од.) Кількість осіб
1 2 3
Для кімнати приймання їжі чергової зміни охорони будівлі Міністерства інфраструктури України
Тарілка глибока напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм 1 1
Тарілка глибока напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм для подачі м'яса (риби) з соусом 1 1 на стіл
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм 1 1
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм для подачі хліба 1 1 на стіл
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 200 мм для подачі холодних закусок 1 1
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 200 мм для подачі масла тваринного та подачі сиру сичужного твердого на сніданок та вечерю 1 1 на стіл
Тарілка для пиріжків напівфарфорова, або фаянсова, або фарфорова 1 1 на стіл
Кухоль фарфоровий або склокерамічний 1 1
Ложка з нержавіючої сталі 1 1
Ложка чайна з нержавіючої сталі 1 1
Ложка розливна з нержавіючої сталі 2 на стіл
Виделка столова з нержавіючої сталі 1 1
Ніж столовий з нержавіючої сталі 1 1
Набір для спецій в оправі з нержавіючої сталі або склокерамічний 1 4
Набір для води скляний (графин або глечик - 1 шт. та стакани - 4 шт.) 1 на чергову зміну
Сервіз чайний фарфоровий або склокерамічний 1 6
Чайник з нержавіючої сталі об'ємом 3 л 1 6
Чайник для заварювання чаю фарфоровий або склокерамічний 1 на стіл
Цукорниця фарфорова або склокерамічна 1 4
Підставка з нержавіючої сталі 1 6
Ваза для квітів одна на стіл
Серветниця з нержавіючої сталі одна на стіл
Серветка паперова 3 штуки на день на одну особу
Судок з 3-х каструль з нержавіючої сталі (або пластмасових контейнерів) 1 на чергову зміну
Для кімнати начальника чергової зміни охорони будівлі Міністерства інфраструктури України
Чашка фарфорова або склокерамічна 1
Блюдце фарфорове або склокерамічне 1
Ложка чайна з нержавіючої сталі 1
Цукорниця фарфорова або склокерамічна 1
Набір для води скляний (графин - 1 шт. та стакани - 2 шт.) 1
Чайник електричний 1
__________
Примітка.
За цією нормою забезпечується особовий склад Держспецтрансслужби чергової зміни охорони будівлі Міністерства інфраструктури України.
Додаток 8
до Порядку забезпечення
столово-кухонним посудом,
обладнанням, інвентарем та миючими
засобами Держспецтрансслужби
та встановлення строків
їх корисної (очікуваної) експлуатації
(пункт 1)
НОРМА № 8
забезпечення столово-кухонним посудом та інвентарем варт та патрульних нарядів підрозділів Держспецтрансслужби
I. Посуд та столові прибори
Таблиця 1
Найменування предметів Для варт (патрульних нарядів), особовий склад яких
самостійно готує їжу не готує їжі
кількість предметів (од.) кількість осіб кількість предметів (од.) кількість осіб
1 2 3 4 5
Тарілка глибока напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм 1 1 1 1
Тарілка глибока напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм для подачі м'яса (риби) з соусом 1 на стіл 1 на стіл
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм 1 1 1 1
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм для подачі хліба 1 на стіл 1 на стіл
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 200 мм для подачі холодних закусок 1 1 1 1
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 200 мм для подачі масла тваринного та подачі сиру сичужного твердого на сніданок та вечерю 1 на стіл 1 на стіл
Тарілка для пиріжків напівфарфорова, або фаянсова, або фарфорова 1 на стіл 1 на стіл
Кухоль фарфоровий 1 1 1 1
Ложка з нержавіючої сталі 1 1 1 1
Ложка чайна з нержавіючої сталі 1 1 1 1
Ложка розливна з нержавіючої сталі 2 на варту
Виделка столова з нержавіючої сталі 1 1 1 1
Ніж столовий з нержавіючої сталі 1 1 1 1
Набір для спецій напівфарфоровий, або фаянсовий, або в оправі з нержавіючої сталі 1 4 1 4
Сервіз чайний 1 на варту
Чайник з нержавіючої сталі об'ємом 3 л 1 6 1 6
Чайник для заварювання чаю фарфоровий 1 на варту
Підставка з нержавіючої сталі 1 6 1 6
Ваза для квітів одна на стіл одна на стіл
Серветниця з нержавіючої сталі одна на стіл одна на стіл
Серветка паперова 3 штуки на день
__________
Примітка:
На варту (патрульний наряд) видаються два графини або глечики скляні та чотири стакани чайні скляні.
II. Кухонний посуд та інвентар
Таблиця 2
Найменування предметів Для варт, особовий склад яких
самостійно готує їжу (од.) не готує їжі (од.)
1 2 3
Каструля з нержавіючої сталі об'ємом 3-5 л 2 2
Каструля з нержавіючої сталі об'ємом 8-10 л 2 -
Відро емальоване з кришкою 2 1
Відро оцинковане 1 -
Таз оцинкований 1 -
Друшляк з нержавіючої сталі 1 -
Шумівка з нержавіючої сталі 1 -
Сковорода чавунна або алюмінієва 1 -
Ножі кухонні "Кухарська трійка" (великий, середній, малий) з магнітним утримувачем 1 -
Ніж овочевий 2 -
Ніж для нарізання сиру сичужного твердого 1 -
Ніж для нарізання хліба 1 1
Сікач 1 -
Бак для води оцинкований 1 1
Молоток для відбивання м'яса 1 -
Лопатка кухарська 1 -
Дошка для обробки продуктів 2 1
Електрорушник, діспенсор-дозатор для рідкого мила, роздавальники складених рушників встановлюється біля рукомийників у кожному приміщенні їдальні, де вони передбачені
Судок з 3-х каструль з нержавіючої сталі або алюмінієвий - 1
Термос об'ємом 12 л-1 - 3
__________
-1Нараховується додатково відповідно до штатного розпису.
III. Обладнання
Таблиця 3
Найменування предметів Для варт, особовий склад яких
самостійно готує їжу (од.) не готує їжі (од.)
1 2 3
М'ясорубка ручна 1 -
Кип'ятильник електричний або чайник 1 1
Плита електрична або газова площею жарової поверхні 0,48 м-2 1 -
Плита електрична або газова площею жарової поверхні 0,24 м-2 - 1
Холодильник побутовий електричний 1 1
Ваги настільні 1 -
Стіл виробничий 2 -
Стелаж для зберігання кухонного посуду 1 -
Стелаж для зберігання столового посуду 1 1
Ванна для миття посуду двосекційна 1 1
__________
Примітки:
1. За цією нормою забезпечується особовий склад варт та патрульних нарядів, у яких особовий склад самостійно готує гарячі страви або не готує їх (готова їжа доставляється із стаціонарних їдалень).
2. У разі чисельності варти (патрульного наряду) понад 15 осіб термоси об'ємом 12 л видаються з розрахунку: під першу страву - 1 л і під другу страву - 0,6 л на кожного зі складу варти (патрульного наряду).
3. Кожне приміщення їдальні для прибирання забезпечується набором з відром.
Додаток 9
до Порядку забезпечення
столово-кухонним посудом,
обладнанням, інвентарем та миючими
засобами Держспецтрансслужби
та встановлення строків
їх корисної (очікуваної) експлуатації
(пункт 1)
НОРМА № 9
забезпечення столово-кухонним посудом та інвентарем приміщень оперативних чергових структурних підрозділів Держспецтрансслужби
Найменування предметів Кількість предметів (од.) Кількість осіб
1 2 3
Тарілка глибока напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм 1 1
Тарілка глибока напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 200 мм для подачі м'яса (риби) з соусом 1 2
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм 1 1
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 200 мм для подачі хліба 1 1
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 200 мм для подачі холодних закусок 1 1
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 200 мм для подачі масла тваринного та подачі сиру сичужного твердого на сніданок та вечерю 1 2
Тарілка для пиріжків напівфарфорова, або фаянсова, або фарфорова 1 2
Кухоль фарфоровий або склокерамічний 1 1
Ложка столова з нержавіючої сталі-1 1 1
Ложка чайна з нержавіючої сталі 1 1
Ложка розливна з нержавіючої сталі 1 2
Виделка столова з нержавіючої сталі 1 1
Ніж столовий з нержавіючої сталі 1 1
Набір для спецій в оправі з нержавіючої сталі 1 2
Цукорниця фарфорова або склокерамічна 1 2
Маслянка фарфорова або склокерамічна 1 2
Ваза для квітів одна на стіл
Серветниця з нержавіючої сталі одна на стіл
Серветка паперова 3 штуки на день
Полотно скатеркове лляне, м 1,7 на один стіл
Чайник для заварювання чаю фарфоровий або склокерамічний 1 на кімнату
Блюдця чайні фарфорові або склокерамічні 1 1
Графин або глечик скляний 1 на кімнату
Стакани чайні скляні 2 на кімнату
Холодильник побутовий електричний 1 на кімнату
Мікрохвильова піч 1 на кімнату
Чайник електричний 1 на кімнату
Судок з трьох каструль з нержавіючої сталі або алюмінієвий 1 2
__________
-1Додатково видається на стіл одна ложка столова з нержавіючої сталі для видачі м'яса (риби) з соусом та для холодних закусок.
Додаток 10
до Порядку забезпечення
столово-кухонним посудом,
обладнанням, інвентарем та миючими
засобами Держспецтрансслужби
та встановлення строків
їх корисної (очікуваної) експлуатації
(пункт 1)
НОРМА № 10
забезпечення обладнанням та інвентарем продовольчих складів структурних підрозділів Держспецтрансслужби
Найменування предметів Кількість предметів (од.) на продовольчому складі з чисельністю осіб, які харчуються
50-100 101-200 201-500 501-1000 понад 1000
1 2 3 4 5 6
Камери низькотемпературні або середньотемпературні (контейнери-рефрижератори) 1 1 1 2 2
Камери холодильні 2 2 4 4 4
Брезент для накриття продовольства на автомобілі 1 1 1 2 2
Бочка сталева для олії об'ємом 200 л 1 1 1 3 3
Бідон для олії об'ємом 10 - 20 л 1 1 2 4 5
Відро емальоване з кришкою 2 3 3 5 6
Відро оцинковане 2 3 3 4 4
Таз оцинкований 2 2 3 4 4
Деко металеве 1 1 1 2 2
Совок 2 3 4 5 7
Сокира для рубання м'яса 1 1 2 2 2
Кухлі мірні (об'ємом 0,5; 1,0; 1,5 л), комплект 1 1 1 1 1
Комплект інструменту для відкриття і ремонту тари 1 1 1 1 1
Ножі кухонні "Кухарська трійка" (великий, середній, малий) з магнітним утримувачем 2 2 3 3 3
Колода для рубання м'яса 1 1 1 1 1
Дошка для розробки продуктів 2 2 2 2 2
Прилавок-вітрина 1 1 1 2 2
Ваги настільні-1 2 3 5 6 7
Ваги товарні-1 2 3 4 5 5
Лійка 1 1 1
Лопатка для твердих жирів - - 1 1 1
Машина шинкувальна - - 1 1 1
Візок вантажний 1 1 2 2 2
Шафа холодильна або рундук морозильний 2 2 2 3 3
Холодильник побутовий 1 1 1 2 2
Стіл виробничий 1 2 3 4 4
Стелаж для зберігання продовольства 1 2 2 3 4
Стелаж для зберігання хліба в лотках 1 2 2 3 4
Піддон для зберігання продовольства 3 4 4 5 6
Насос ручний для перекачування олії 1 1 1 1 1
Цистерна переносна ЦВ-4 для олії - - 1 2 2
Термометр по одному на кожне складське приміщення
Психрометр по одному на кожне складське приміщення
Фартух синій два на одну особу на рік
Фартух прогумований один на одну особу на рік
Ковпак кухарський два на одну особу на рік
Рукомийник, діспенсор-дозатор для рідкого мила, роздавальники складених рушників один на склад
Рукавиці брезентові дві пари на одну особу на рік
__________
-1Крім того, на склад пально-мастильних матеріалів відпускають ваги настільні 50 кг - 1 од., ваги товарні 500 кг - 1 од., на речовий склад відпускають ваги настільні 10 кг - 1 од., ваги товарні 500 кг - 1 од., на склад квартирно-експлуатаційної служби відпускають ваги товарні 100 кг - 1 од., ваги товарні 500 кг - 1 од.
__________
Примітки:
1. За цією нормою забезпечуються продовольчі склади структурних підрозділів, військово-навчальних закладів Держспецтрансслужби.
2. Кожне приміщення їдальні для прибирання забезпечується набором з відром.
Додаток 11
до Порядку забезпечення
столово-кухонним посудом,
обладнанням, інвентарем та миючими
засобами Держспецтрансслужби
та встановлення строків
їх корисної (очікуваної) експлуатації
(пункт 1)
НОРМА № 11
додаткового забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем їдалень структурних підрозділів Держспецтрансслужби
I. Посуд та столові прибори
Таблиця 1
Найменування предметів Кількість предметів (од.) Кількість осіб
1 2 3
Сервіз столовий фарфоровий або склокерамічний на 12 персон 1 12
Сервіз чайний фарфоровий або склокерамічний на 12 персон 1 12
Сервіз кавовий фарфоровий або склокерамічний на 12 персон 1 12
Глечик склокерамічний 1 1
Сервіз винно-горілчаний (скляний, або алмазної грані, або кришталевий) 1 на стіл
Ложка столова з нержавіючої сталі 1 1
Ложка для бульйону 1 1
Ложка для салатів 1 на стіл
Ложка чайна з нержавіючої сталі 1 1
Ложка кавова з нержавіючої сталі 1 1
Ложка десертна з нержавіючої сталі 1 1
Ложка для овочів з нержавіючої сталі 1 на стіл
Ложка для картоплі 1 на стіл
Ложка для соусу 1 на стіл
Ложка для вершків 1 1
Ложка для цукру 1 1
Ложка для морозива 1 1
Ложка розливна з нержавіючої сталі 1 на стіл
Виделка столова з нержавіючої сталі 1 1
Виделка для сервірування м'яса 1 на стіл
Виделка для риби 1 1
Виделка для салатів 1 на стіл
Виделка для сервірування риби 1 1
Виделка десертна 1 1
Виделка для фруктів 1 1
Виделка для торта 1 1
Виделка для лимона 2 на стіл
Виделка для шпротів 2 на стіл
Виделка-скидач для розкладання виробів 2 на стіл
Лопатка для торта 1 на стіл
Щипці для салату 1 на стіл
Ніж столовий з нержавіючої сталі 1 1
Ніж десертний 1 1
Ніж для масла 1 1
Ніж для фруктів 1 1
Ніж для риби 1 1
Ніж для сервірування м'яса 1 на стіл
Ніж для сервірування риби 1 на стіл
Набір для спецій в оправі з нержавіючої сталі, або фарфоровий, або склокерамічний 1 на стіл
Підставка для зубочисток 1 на стіл
Підставка для серветок 1 на стіл
Цукорниця фарфорова або склокерамічна 1 на стіл
Маслянка фарфорова або склокерамічна 1 на стіл
Ваза для фруктів 1 на стіл
Ваза для квітів 1 на стіл
Полотно скатеркове лляне або клейонка на основі, м 1,7 на стіл
Серветки лляні 46 х 46 см 1 1
Серветки паперові 3 1
Серветниця з нержавіючої сталі 1 на стіл
Кільця для серветок 1 1
Графин або глечик скляний 1 на стіл
Корзина для хліба 1 на стіл
Хрінниця фарфорова 1 на стіл
Стакан для соків 1 1
Стакани чайні скляні 1 1
Підстаканник з нержавіючої сталі 1 1
Вазочка для випічки 2 - 3 - рівнева 1 на стіл
Ваза для торта 1 на стіл
Етажерка для фруктів 1 на стіл
__________
Примітка.
За цією нормою (таблиця 1) забезпечуються їдальні структурних підрозділів для організації зустрічей закордонних делегацій, народних депутатів України, членів Уряду, представників міністерств, інших органів виконавчої влади, які прибули до структурного підрозділу.
Таблиця 2
Найменування предметів Кількість предметів (од.) Кількість осіб
1 2 3
Тарілка глибока фарфорова або склокерамічна 1 1
Тарілка мілка фарфорова або склокерамічна 1 1
Тарілка десертна фарфорова або склокерамічна 1 1
Тарілка для пиріжків фарфорова або склокерамічна 1 1
Тарілка для піци 1 1
Глечик склокерамічний 1 1
Блюдо фарфорове або склокерамічне 1 на стіл
Піала 1 1
Блюдце для варення 1 1
Салатник однопорційний фарфоровий або склокерамічний 1 1
Розетка для соусу 1 на стіл
Розетка для масла 1 на стіл
Розетка для варення, джему, меду 1 на стіл
Блюдце для соусу з роздільником або соусник 1 на стіл
Оселедниця фарфорова або склокерамічна 1 на стіл
Миска для пуншу 1 на стіл
Кухоль бульйонний з блюдцем фарфоровий або склокерамічний 1 1
Кухоль для гарячого шоколаду 1 1
Кухоль та блюдце чайні фарфорові або склокерамічні 1 1
Кухоль та блюдце кавові фарфорові або склокерамічні 1 1
Молочник 1 на стіл
Ложка столова з нержавіючої сталі 1 1
Ложка для бульйону 1 1
Ложка для салатів 1 на стіл
Ложка чайна з нержавіючої сталі 1 1
Ложка кавова з нержавіючої сталі 1 1
Ложка десертна з нержавіючої сталі 1 1
Ложка для яєць 1 1
Ложка для овочів з нержавіючої сталі 1 на стіл
Ложка для лимонаду, віскі 2 на стіл
Ложка для салату 2 на стіл
Ложка для картоплі 1 на стіл
Ложка для соусу 1 на стіл
Ложка для вершків 1 1
Ложка для цукру 1 1
Ложка для морозива 1 1
Лопатка для зернистої ікри 2 на стіл
Лопатка для паюсної ікри 2 на стіл
Лопатка для розкладання страв з м'яса 2 на стіл
Лопатка для розкладання страв з риби 2 на стіл
Ложка розливна з нержавіючої сталі 1 на стіл
Виделка столова з нержавіючої сталі 1 1
Виделка для сервірування м'яса 2 на стіл
Виделка для салатів 2 на стіл
Виделка для лимона 2 на стіл
Виделка для шпрот 2 на стіл
Виделка-скидач для розкладання виробів 2 на стіл
Виделка для риби 1 1
Виделка для сервірування риби 2 на стіл
Виделка десертна 1 1
Виделка для фруктів 1 1
Виделка для торта 1 1
Лопатка для торта 1 на стіл
Щипці для цукру з нержавіючої сталі 1 на стіл
Щипці для десерту 1 на стіл
Щипці для салату 1 на стіл
Щипці для сервірування 1 на стіл
Щипці для м'яса 1 на стіл
Щипці для льоду 1 на стіл
Ніж столовий з нержавіючої сталі 1 1
Ніж десертний 1 1
Ніж для масла 1 1
Ніж для фруктів 1 1
Ніж для риби 1 1
Ніж для сервірування м'яса 1 на стіл
Ніж для сервірування риби 1 на стіл
Набір для спецій в оправі з нержавіючої сталі, або фарфоровий, або скляний 1 на стіл
Підставка під ніж та виделку 1 1
Підставка для зубочисток 1 на стіл
Серветниця з нержавіючої сталі 1 на стіл
Підставка під яйце 1 1
Попільничка 3 на стіл
Цукорниця фарфорова або склокерамічна 1 на стіл
Маслянка фарфорова або склокерамічна 1 на стіл
Креманка 250 см-3 1 1
Чайник з кришкою фарфоровий або склокерамічний 1 на стіл
Кавник 1 на стіл
Ваза-крюшонниця 1 на стіл
Ваза для фруктів 1 на стіл
Ваза для квітів 1 на стіл
Полотно скатеркове лляне, м 1,7 на стіл
Серветки лляні 46х46 см 1 1
Серветки для полірування посуду 3 -
Серветки паперові 3 1
Кільця для серветок 1 1
Графин або глечик скляний 1 на стіл
Глечик для соєвого соусу 1 на стіл
Глечик для вина 1 на стіл
Глечик для горілки 1 на стіл
Підставка для пляшки 2 на стіл
Супниця з кришкою фарфорова або склокерамічна 1 6
Ікорниця 1 на стіл
Корзина для хліба 1 на стіл
Стакани чайні скляні 1 1
Чарка для горілки 50 см-3 1 1
Чарка модерна 75 см-3 1 1
Чарка для рейнвейну 100-150 см-3 на високій ніжці 1 1
Чарка лафітна 100-125 см-3 1 1
Чарка коньячна 75 см-3 1 1
Чарка лікерна 25-30 см-3 на високій ніжці, кольорова 1 1
Чарка коктейльна 125-150 см-3 на низькій ніжці 1 1
Інгалятор-тюльпан 100-125 см-3 на низькій ніжці 1 1
Келих для шампанського 125-150 см-3 1 1
Келих для соків і пива 250-400 см-3 1 1
Келих для фруктово-ягідних соків, фруктово-ягідних коктейлів з морозивом чи молочних 250-350 см-3 1 1
Фужер для мінеральної води 200-250 см-3 1 1
Склянка конічна або циліндрична з потовщеним дном 200-300 см-3 1 1
Кухоль для пива 1 1
Стопка для соків 125 см-3 1 1
Підстаканник з нержавіючої сталі або мельхіоровий 1 1
Хрінниця фарфорова або склокерамічна 1 на стіл
Вазочка для випічки 2-3-рівнева 1 на стіл
Відерце для льоду (льодниця) 1 на стіл
Етажерка для торта 1 на стіл
Етажерка для фруктів 1 на стіл
Етажерка 2-3-рівнева 1 на стіл
__________
Примітка.
За цією нормою (таблиця 2) забезпечується їдальня центральної бази для організації зустрічей закордонних делегацій, народних депутатів України, членів Уряду, представників міністерств, інших органів виконавчої влади.
II. Кухонний посуд, інвентар та обладнання
Таблиця 3
Найменування предметів Кількість предметів (од.)
1 2
Каструля з нержавіючої сталі об'ємом 3-4 л 54
Сотейник об'ємом 10 л 18
Черпак з нержавіючої сталі 18
Друшляк з нержавіючої сталі 18
Шумівка з нержавіючої сталі 18
Сковорода чавунна або алюмінієва 18
Ножі кухонні "Кухарська трійка" (великий, середній, малий) з магнітним утримувачем 18
Сікач 18
Виделка для виймання м'яса 18
Виделка транжирна 18
Вінчик металевий 18
Деко 18
Лист кондитерський 18
Сито металеве 18
Тертушка металева 18
Молоток для відбивання м'яса 18
Лопатка кухарська 18
Дошка для розробки продуктів 54
Качалка дерев'яна 18
Пензлик для змащування виробів з тіста 18
Копистка дерев'яна 18
Плита електрична або газова 4-конфоркова на 2 кухарі
__________
Примітка.
Нарахування комплекту столово-кухонного посуду, інвентарю та обладнання (таблиця 3) проводиться для організації місць з проведення заключного огляду-конкурсу на звання "Кращий кухар Держспецтрансслужби".
Таблиця 4
Найменування предметів кількість предметів (од.)
1 2
Сковорідка з антипригарним покриттям 1
Сотейник з кришкою з нержавіючої сталі 3
Ніж для стейка 1
Ніж для обвалювання 1
Ніж для рубки 1
Ніж для нарізки твердого сиру 1
Ніж для нарізання хліба 1
Ніж філейний 1
Ніж для тонкої нарізки 1
Ніж для торта 1
Ніж для лимона 1
Утримувач ножів магнітний 2
Прибор для розкладання страв 1
Консервний ніж 1
Прес для часнику 1
Прес для цибулі 1
Яйцерізка 1
Картоплем'ялка 1
Лопатка кондитерська 1
Виделка для м'яса 1
Ложка для морозива 1
Ножиці кухонні 1
Ножиці для розробки 1
Штопор металевий 1
Мусати 3
Магнітні держателі 4
Піднос з нержавіючої сталі 6
Блюдо у формі риби з нержавіючої сталі 6
Відро для шампанського 1
Відерце для льоду 3
Вінчик з нержавіючої сталі 1
Кондитерський мішок бавовняний з водовідштовхувальним захистом 2
Набір кондитерських насадок 1
Підставка під кондитерські мішки 1
Сушарка для кондитерських мішків 1
Різак для тіста 3
Форми для випікання (комплект) 1
Форма роз'ємна для випікання бісквітного тіста 2
Форми фігурні для заливних страв 4
Качалка дерев'яна 1
Мірний кухоль 3
Чайник з нержавіючої сталі 3 л 2
Кухонний комбайн 1
Соковижималка 1
Млин для льоду 1
Кавоварка 1
Кавомолка 1
Шейк 1
Гейзер конічний металевий 6
Фритюрниця електрична 1
Міксер електричний (блендер) 1
Слайсер (універсальна машина для нарізання продуктів скибочками) 1
Комбінована мікрохвильова піч з грилем 1
Мангал 1
Тостер 1
Казан рибний з решіткою 1
Дошка для розробки продуктів 3
Копистка дерев'яна 1
Товкач 1
Качалка дерев'яна 1
Ваги електронні настільні 1
Стіл-тумба 4
Плита електрична з духовою шафою 1
Полка настінна з дверцятами-купе і сушкою 2
Холодильник побутовий 1
Морозильна камера побутова 1
Каструля з нержавіючої сталі об'ємом 3 л 4
Сотейник з нержавіючої сталі об'ємом 10 л 1
Відро емальоване з кришкою 1
Відро оцинковане 1
Таз оцинкований 1
Черпак з нержавіючої сталі 1
Друшляк з нержавіючої сталі 1
Шумівка з нержавіючої сталі 1
Сковорода чавунна або алюмінієва 1
Голка для нашпиговування м'яса 4
Кухарська голка 4
Щипці для горіхів 1
Ступка з товкачиком 1
Ніж для овочів 1
Ніж для нарізання сиру сичужного твердого 1
Сокира для рубання м'яса 1
Сікач 1
Виделка для виймання м'яса 1
Виделка транжирна 1
Фляга (бідон) для олії об'ємом 10 л 1
Деко 1
Набір інструментів для фігурної нарізки овочів 2
Лист кондитерський 1
Сито металеве 1
Совок металевий 1
Тертушка металева 1
Молоток для відбивання м'яса 1
Лопатка кухарська 1
Лопатка для твердих жирів 4
Пензлик для змащування виробів з тіста 4
Ложка для соусів 50 і 75 г 1+1
Лотки для заливних страв 8
Мірні кухлі (набір) 1
Металеві дозатори (набір) 1
Мензурки (набір) 1
Термос для льоду 1
Набір шампурів 1
Набір для барбекю 1
Набір для вареників 1

................
Перейти до повного тексту