Найменування послуги |
Одиниця виміру |
Розмір плати за надання послуги, гривень |
Держсільгоспінспекція |
1. Видача сертифіката відповідності послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки на склад місткістю: |
|
|
до 10 тис. тонн |
|
1500 |
до 50 тис. тонн |
|
2800 |
до 100 тис. тонн |
|
4000 |
до 150 тис. тонн включно |
|
5200 |
більш як 150 тис. тонн |
|
7000 |
Територіальні органи Держсільгоспінспекції |
2. Видача сертифіката якості зерна та продуктів його переробки під час здійснення експортно- імпортних операцій із зерном та продуктами його переробки та переміщення територією України: |
|
|
1) водним транспортом: |
|
|
пшениця |
за одну тонну |
1,4 |
інші зернові та зернобобові культури |
-"- |
1,25 |
олійні культури |
-"- |
1,4 |
борошно |
-"- |
1,55 |
крупи |
-"- |
1,4 |
комбікорми і комбікормова сировина |
-"- |
1,5 |
2) залізничним транспортом: |
|
|
пшениця |
за один вагон |
195,25 |
інші зернові та зернобобові культури |
-"- |
138 |
олійні культури |
-"- |
109,35 |
борошно |
-"- |
157,1 |
крупи |
-"- |
106,95 |
комбікорми і комбікормова сировина |
-"- |
97,7 |
3) автомобільним транспортом або контейнером: |
|
|
пшениця |
за один автомобіль, контейнер |
162,45 |
інші зернові та зернобобові культури |
-"- |
109,8 |
олійні культури |
-"- |
81,15 |
борошно |
-"- |
133,9 |
крупи |
-"- |
97,2 |
комбікорми і комбікормова сировина |
-"- |
69,5 |
4) після здійснення вибіркового вхідного та вихідного контролю під час проведення транзитних операцій із зерном та продуктами його переробки: |
|
|
пшениця |
за одну тонну |
0,85 |
інші зернові та зернобобові культури |
-"- |
0,7 |
олійні культури |
-"- |
0,75 |
борошно |
-"- |
0,85 |
крупи |
-"- |
0,75 |
комбікорми і комбікормова сировина |
-"- |
0,85 |
5) з визначенням показників якості і безпеки зерна та продуктів його переробки на запит суб'єкта господарювання, зокрема: |
|
|
зернових, зернобобових та олійних культур шляхом: |
|
|
відбору точкових проб зерна (насипом), у тому числі: |
|
|
відбору із: |
|
|
складів |
за одну пробу |
30,15 |
вагонів |
-"- |
25,55 |
автомобілів |
-"- |
7,1 |
мішків |
-"- |
3,55 |
складення об'єднаної проби, заповнення етикетки |
-"- |
1,75 |
виділення середньої проби з об'єднаної |
-"- |
3 |
виділення наважок, підготовки до проведення аналізу (олійні культури) |
-"- |
2,5 |
виділення наважок, підготовки до проведення аналізу (зернові та зернобобові культури) |
-"- |
1,75 |
визначення фізико- хімічних показників якості, у тому числі: |
|
|
масової частки вологи із застосуванням гравіметричного методу: |
|
|
з попереднім підсушуванням: |
|
|
пшениця, жито |
-"- |
5,65 |
ячмінь, кукурудза, овес, просо, рис, гречка, інші зернові культури |
-"- |
9,6 |
зернобобові культури |
-"- |
8,85 |
олійні культури |
-"- |
4,1 |
без попереднього підсушування: |
|
|
кукурудза |
-"- |
8,35 |
зернобобові культури |
-"- |
6,2 |
олійні культури |
-"- |
2,5 |
пшениця, жито, ячмінь, овес, просо, рис, гречка, інші зернові |
-"- |
4,25 |
масової частки вологи за: |
|
|
методом інфрачервоної спектроскопії |
-"- |
2,5 |
методами ISO, ICC, Gafta |
за одну пробу |
40,8 |
запаху у: |
|
|
цілому зерні |
-"- |
0,35 |
цілому зерні з пропарюванням |
-"- |
1,4 |
розмолотому зерні |
-"- |
3 |
кольору |
-"- |
1,6 |
зараженості хлібними шкідниками у: |
|
|
явній формі |
-"- |
4,8 |
прихованій формі |
-"- |
6,4 |
натури |
-"- |
3,7 |
вмісту смітної та олійної домішок, кількість розколотих плодів |
-"- |
14,9 |
вмісту смітної та зернової домішок |
-"- |
9,6 |
вмісту дрібних зерен |
-"- |
3,2 |
вмісту фузаріозних та рожевозабарвлених зерен |
-"- |
7,45 |
вмісту зіпсованих зерен у: |
|
|
пшениці, житі, ячмені |
-"- |
3 |
кукурудзі, горосі |
-"- |
8,85 |
просі |
-"- |
11,55 |
інших зернових та олійних культурах |
-"- |
11,15 |
вмісту шкідливих домішок у: |
|
|
просі |
-"- |
3,2 |
інших зернових культурах |
-"- |
2,85 |
зернобобових культурах |
-"- |
9,6 |
олійних культурах |
-"- |
6,75 |
вмісту особливо врахованої домішки у: |
|
|
просі |
-"- |
3,2 |
зернобобових культурах |
-"- |
6,75 |
інших зернових та олійних культурах |
-"- |
9,6 |
вмісту важко відокремлюваних домішок |
за одну пробу |
3,35 |
вмісту металомагнітних домішок |
-"- |
3,55 |
склоподібності |
-"- |
3,7 |
типу зерна, у тому числі: |
|
|
пшениця |
-"- |
2,85 |
овес, кукурудза, просо, інші зернові культури |
-"- |
3,55 |
зернобобові культури |
-"- |
23,4 |
рис |
-"- |
12,6 |
вмісту зерен, пошкоджених клопом- черепашкою |
-"- |
10,3 |
вмісту сажкових зерен |
-"- |
8,85 |
масової частки сирої клейковини та її якості із застосуванням: |
|
|
гравіметричного методу |
-"- |
29,95 |
методу інфрачервоної спектроскопії |
-"- |
2,5 |
методів ICC, Gafta |
-"- |
26,8 |
гравіметричного методу ISO |
-"- |
17,75 |
числа падання зерна пшениці |
-"- |
8,15 |
масової частки білка за: |
|
|
тітрометричним методом |
-"- |
71,45 |
методом інфрачервоної спектроскопії |
-"- |
2,5 |
плівчастості, визначеної вручну: |
-"- |
|
просо, рис, гречка |
-"- |
12,05 |
овес |
-"- |
8,5 |
масової долі ядра: |
|
|
гречки |
-"- |
25,55 |
проса |
-"- |
20,05 |
крупності зерна |
-"- |
6,4 |
маси 1000 зерен |
-"- |
30,5 |
вмісту пошкоджених гороховою зернівкою і листоверткою |
-"- |
11,9 |
здатності до проростання |
за одну пробу |
83,35 |
життєздатності |
-"- |
20,4 |
кислотного числа жиру |
-"- |
57,45 |
загальної кислотності |
-"- |
7,65 |
консистенції зерна рису |
-"- |
3,55 |
наявності червоних зерен рису |
-"- |
4,6 |
наявності пожовклих зерен рису |
-"- |
4,6 |
наявності глютинозних зерен рису |
-"- |
4,6 |
масової частки ерукової кислоти |
-"- |
67,4 |
вмісту глюкозинолатів за методом: |
|
|
високоефективної рідинної хроматографії |
-"- |
72,35 |
глюкотесту |
-"- |
8,85 |
масової частки сирого жиру |
-"- |
62,05 |
масової частки золи |
-"- |
23,75 |
масової частки золи, що не розчиняється у 10-відсотковій соляній кислоті |
-"- |
28,35 |
масової частки сирого протеїну (вміст азоту) |
-"- |
71,45 |
масової частки сирої клітковини |
-"- |
37,25 |
масової частки сирої клітковини у продуктах тваринного походження |
-"- |
37,25 |
вмісту крохмалю |
-"- |
46,1 |
виходу зерна із кукурудзи в качанах |
-"- |
35,45 |
екстрактивності ячменю |
-"- |
89,35 |
в борошні, крупах, комбікормі, комбікормовій сировині, побічних продуктах переробки зерна шляхом: |
|
|
відбору точкових проб, у тому числі: |
|
|
визначення об'єму вибірки |
-"- |
4,8 |
відбору проби з мішків на складі: |
|
|
борошна, крупів |
-"- |
44,35 |
комбікормів, комбікормової сировини, побічних продуктів переробки зерна |
за одну пробу |
30,15 |
відбору проб з мішків у вагоні: |
|
|
борошна, висівок, комбікормової сировини, побічних продуктів переробки зерна |
|
25,55 |
крупів |
|
12,05 |
відбору проб з мішків у автомобілі: |
|
|
борошна, крупів |
|
12,05 |
висівок, комбікормової сировини, побічних продуктів переробки зерна |
|
7,1 |
складення об'єднаної проби продукції |
|
3,35 |
виділення середньої проби з об'єднаної проби |
|
3 |
виділення наважок для проведення аналізу вручну (крупи, комбікорми) |
|
2,5 |
виділення наважок для проведення аналізу вручну (борошно) |
|
1,4 |
визначення фізико- хімічних показників якості: |
|
|
вологості, у тому числі: |
|
|
борошна, висівок, комбікормів, комбікормової сировини, інших побічних продуктів переробки зерна |
-"- |
4,95 |
крупів |
-"- |
5,65 |
кольору: |
|
|
борошна |
-"- |
1,75 |
крупів |
-"- |
0,9 |
висівок, комбікормів, сировини, інших побічних продуктів переробки зерна |
-"- |
1,25 |
запаху: |
|
|
без підігрівання проби |
-"- |
1,4 |
з підігріванням проби |
-"- |
3 |
вмісту металомагнітної домішки |
за одну пробу |
3,35 |
вмісту шкідливої домішки (в крупі) |
-"- |
5,65 |
вмісту мінеральної домішки (в крупі) |
-"- |
1,75 |
смаку та хрусту (в крупі, борошні) |
-"- |
1,05 |
зараженості та забрудненості хлібними шкідниками: |
|
|
крупи |
-"- |
5,85 |
борошна, комбікормів, висівок, шротів, макухи, інших побічних продуктів переробки зерна |
-"- |
12,6 |
крупності борошна |
-"- |
7,1 |
числа падання борошна |
-"- |
8,7 |
зольності: |
|
|
борошна |
-"- |
31,4 |
крупи |
-"- |
23,75 |
білості |
-"- |
6,75 |
розварюваності |
-"- |
12,25 |
вмісту смітної домішки, квіткових плівок, зіпсованих, необрушених зерен (у крупі) |
-"- |
9,6 |
вмісту доброякісного ядра |
-"- |
5,15 |
вмісту мучки |
-"- |
1,95 |
вмісту поїдених зерен |
-"- |
11,9 |
недодиру: |
|
|
без забарвлення |
-"- |
6,75 |
із забарвленням |
-"- |
7,45 |
наявності пожовклих глютинозних ядер рису, червоних та крейдяних ядер |
-"- |
1,6 |
наявності сторонніх домішок |
-"- |
1,75 |
крупності чи номера крупів |
-"- |
6,05 |
вмісту і якості клейковини (в борошні), визначеної вручну |
-"- |
19,85 |
реологічних властивостей тіста (W) (на альвеографі) |
за одну пробу |
79,8 |
водопоглинаючих властивостей борошна (на фаринографі) |
-"- |
79,8 |
індексу осадження (седиментація) методом Зелені |
-"- |
26,6 |
автолітичної активності |
-"- |
14,9 |
пробної випічки хліба |
-"- |
14,7 |
об'ємного виходу хліба |
-"- |
4,45 |
формостійкості |
-"- |
4,45 |
діаметра гранул висівок, комбікормів |
-"- |
11,7 |
довжини гранул висівок, комбікормів |
-"- |
8,85 |
крихкості гранул висівок, комбікормів |
-"- |
8,85 |
визначення показників безпеки в зерні та продуктах його переробки, зокрема: |
|
|
токсичні елементи, у тому числі: |
-"- |
435 |
свинець |
-"- |
84,6 |
миш'як |
-"- |
84,6 |
кадмій |
-"- |
84,6 |
ртуть |
-"- |
84,6 |
мідь |
-"- |
84,6 |
цинк |
-"- |
84,6 |
мікотоксини, у тому числі: |
-"- |
174,3 |
афлотоксин В 1 |
-"- |
85,65 |
зеараленон |
-"- |
85,65 |
Т-2 токсин |
-"- |
85,65 |
дезоксиніваленон (вомітоксин) |
-"- |
85,65 |
охротоксин А |
-"- |
85,65 |
патулін |
-"- |
85,65 |
радіонукліди, у тому числі: |
|
|
цезій |
-"- |
84,6 |
стронцій |
-"- |
84,6 |
пестициди, хлор та фосфоровмісні речовини |
за одну пробу |
111,2 |
генетично- модифіковані об'єкти в зерні та продуктах його переробки: |
|
|
проведення якісного аналізу |
-"- |
344,55 |
проведення якісного та кількісного аналізу |
-"- |
582,5 |
інші показники якості: |
|
|
масова доля залишкової кількості розчинника (бензину) |
-"- |
75 |
кількість краплин |
-"- |
14,2 |
алкалоїдне насіння |
-"- |
14,2 |
ізотіоціанати |
-"- |
111,7 |
CaCO +MgCl у вапняку 3 3 |
-"- |
44,35 |
вміст натрію |
-"- |
33,7 |
активність уреази |
-"- |
26,6 |
вміст кальцію |
-"- |
47,9 |
вміст фосфору |
-"- |
47,9 |
перекисне число жиру |
-"- |
56,75 |
вміст хлористого натрію |
-"- |
33,7 |
фосфоровмісні речовини в олії |
-"- |
79,8 |
вміст білка за Барнштейном |
-"- |
72,7 |
колір, смак, прозорість олії |
-"- |
39 |
вміст нежирових домішок в олії, кольорове число олії |
-"- |
51,4 |
вміст мила (якісна проба) |
-"- |
12,4 |
вміст мила |
-"- |
46,1 |
пероксидне число олії |
-"- |
46,1 |
кислотне число олії |
-"- |
46,1 |
йодне число олії |
-"- |
46,1 |
вміст масляної кислоти |
-"- |
65,6 |
вміст алкалоїдів |
-"- |
117,05 |
мікробіологічні показники: |
|
|
мезофільні аеробні факультативно- анаеробні мікроорганізми |
за одну пробу |
72,7 |
анаероби, стафілокок |
-"- |
76,25 |
бактерії групи кишкової палички |
-"- |
76,25 |
плісняві гриби |
-"- |
76,25 |
бактерії роду протей |
-"- |
76,25 |
сальмонели |
-"- |
76,25 |
живі клітини продуцента (дріжджі) |
-"- |
72,7 |
мікологічні випробування |
-"- |
76,25 |
наявність зерен із жовто-зеленою флуоресценцією |
-"- |
26,6 |
токсичність: |
|
|
токсичність на тетрахімені |
-"- |
58,5 |
токсичність на інфузоріях стілоніхіях |
-"- |
44,35 |
гормони |
-"- |
317,05 |
нітрати |
-"- |
20,05 |
нітрити |
-"- |
17 |
6) після проведення арбітражного дослідження зерна та продуктів його переробки |
-"- |
124,15 |