- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
МІНІСТЕРСТВО УКРАЇНИ У СПРАВАХ СІМ'Ї,
МОЛОДІ ТА СПОРТУ
Н А К А З
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
3 червня 2010 р.
за N 355/17650
Про затвердження норм харчування для осіб, які перебувають у центрах ресоціалізації наркозалежної молоді
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2009
N 979 "Про затвердження Типового положення про центр ресоціалізації наркозалежної молоді", з метою вдосконалення організації харчування осіб, які перебувають у центрі ресоціалізації наркозалежної молоді,
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити норми харчування для осіб, які перебувають у центрах ресоціалізації наркозалежної молоді, що додаються.
2. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту відповідно до розподілу функціональних обов'язків.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Міністр ПОГОДЖЕНО: Перший заступник Міністра охорони здоров'я України, головний державний санітарний лікар України | Р.С.Сафіуллін Г.С.Рожков |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мінсім'ямолодьспорту
19.05.2010 N 1394
НОРМИ
харчування для осіб, які перебувають у центрах ресоціалізації наркозалежної молоді
N з/п |
Найменування продуктів |
Норма на одну особу за віковими групами (грамів брутто) |
від 14 до 18 років |
від 18 років і старше |
1 |
2 |
3 |
4 |
1 |
Хліб житній |
200 |
200 |
2 |
Хліб пшеничний |
250 |
250 |
3 |
Борошно пшеничне |
50 |
15 |
4 |
Крохмаль |
3 |
3 |
5 |
Крупи, макаронні вироби, бобові |
80 |
75 |
6 |
Картопля |
420 |
400 |
7 |
Овочі |
470 |
450 |
8 |
Фрукти свіжі, у тому числі цитрусові |
300 |
350 |
9 |
Фрукти сушені |
15 |
15 |
10 |
Соки |
200 |
150 |
11 |
Цукор |
70 |
70 |
12 |
Мед |
7 |
7 |
13 |
Кондитерські вироби |
40 |
40 |
14 |
М'ясо та м'ясні вироби, птиця |
160 |
150 |
15 |
Ковбасні вироби |
40 |
40 |
16 |
Риба та рибні продукти |
100 |
100 |
17 |
Молоко, кисломолочні продукти |
500 |
400 |
18 |
Сир кисломолочний |
70 |
70 |
19 |
Сир твердий |
20 |
20 |
20 |
Сметана |
25 |
20 |
21 |
Масло вершкове |
50 |
45 |
22 |
Олія |
20 |
21 |
23 |
Яйця, штук |
1 |
1 |
24 |
Кава злакова, цикорій |
5 |
5 |
25 |
Какао |
3 |
3 |
26 |
Чай |
0,5 |
1 |
27 |
Лавровий лист, спеції |
0,02 |
0,02 |
28 |
Дріжджі |
3 |
3 |
29 |
Сухарі панірувальні |
4 |
4 |
30 |
Томатна паста |
4 |
4 |
31 |
Кислота лимонна |
0,2 |
0,2 |
32 |
Ванільний цукор |
0,1 |
0,1 |
33 |
Сіль |
10 |
10 |
|
Хімічний склад добової норми |
34 |
Білки |
141,1 |
135,7 |
|
з них тваринні, грамів |
53 |
78 |
35 |
Жири |
143 |
135,5 |
|
з них олії, грамів |
16 |
30 |
36 |
Вуглеводи, грамів |
562 |
528 |
37 |
Енергетична цінність, ккал |
4099 |
3874 |
................Перейти до повного тексту