- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
Н А К А З
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
13 грудня 2010 р.
за N 1248/18543
Про затвердження Переліку харчових продуктів, щодо яких здійснюється контроль вмісту генетично модифікованих організмів
1. Затвердити Перелік харчових продуктів, щодо яких здійснюється контроль вмісту генетично модифікованих організмів, що додається.
2. Департаменту організації санітарно-епідеміологічного нагляду (Мухарська Л.М.) забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Цей наказ набирає чинності з дня офіційного опублікування.
4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Міністр ПОГОДЖЕНО: Міністр аграрної політики України Голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Голова Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики Міністр економіки України | З.М.Митник М.В.Присяжнюк М.Бродський О.Матвійчук В.П.Цушко |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
охорони здоров'я України
09.11.2010 N 971
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
13 грудня 2010 р.
за N 1248/18543
ПЕРЕЛІК
харчових продуктів, щодо яких здійснюється контроль вмісту генетично модифікованих організмів
I. Соя
1. Соєві боби.
2. Соєві проростки.
3. Концентрат соєвого білка і його текстуровані форми.
4. Ізолят соєвого білка.
5. Гідролізат соєвого білка.
6. Соєве борошно і його текстуровані форми.
7. Замінник молока (соєве молоко).
8. Замінник сухого молока (сухе соєве молоко).
9. Консервована соя.
10. Варені соєві боби.
11. Смажені соєві боби.
12. Смажене соєве борошно.
13. Продукти, отримані з використанням ізоляту соєвого білка, концентрату соєвого білка, гідролізату соєвого білка, соєвого борошна, сухого соєвого молока.
14. Ферментовані соєві продукти.
15. Соєва паста і продукти з її використанням.
16. Соєвий соус.
17. Продукти, отримані або які містять соєве молоко (тофу, квашені напої, морозиво, майонез).
18. Соєва олія нерафінована.
19. Соєва олія рафінована*.
20. Соєвий лецитин.
21. Продукти, отримані або виготовлені з використанням продуктів, зазначених у пунктах 1-20.
II. Кукурудза
1. Кукурудза для безпосереднього вживання в їжу.
2. Борошно кукурудзяне.
3. Крупа кукурудзяна.
4. Борошно змішане, що містить кукурудзяне борошно.
5. Кукурудза заморожена та консервована.
6. Попкорн із кукурудзи.
7. Кукурудзяні чипси.
8. Кукурудзяна олія нерафінована.
9. Кукурудзяна олія рафінована*.
10. Кукурудзяний крохмаль*.
11. Мальтодекстрини, вироблені з кукурудзи*.
12. Сиропи, вироблені з кукурудзяного крохмалю*.
................Перейти до повного тексту