1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Паспорт спеціальності


ВИЩА АТЕСТАЦІЙНА КОМІСІЯ УКРАЇНИ
ЗАТВЕРДЖЕНО
Постанова президії
ВАК України
11.11.1998 N 22-08/8
ПАСПОРТ СПЕЦІАЛЬНОСТІ
05.18.04 - технологія м'ясних, молочних та рибних продуктів
I. Формула спеціальності:
Галузь науки і техніки, яка займається створенням теоретичних основ та вдосконаленням наявних технологічних процесів виробництва м'ясних, молочних та рибних продуктів, що дає змогу ефективно використовувати ресурси сировини і отримувати продукцію високої якості.
Основною метою є виявлення механізму і закономірностей зміни хімічного складу та технологічних властивостей м'ясної, молочної, рибної сировини, аква- і марікультур, а також наукове обгрунтування технологічних режимів їх переробки.
II. Напрямки досліджень:
- Дослідження м'ясної, молочної та рибної сировини, аква- і марікультур як об'єктів технологічної переробки в харчові, кормові, хімічні, технічні та інші вироби.
- Розроблення методів оцінки складу і якості м'ясної, молочної і рибної сировини, аква- і марікультур.
- Удосконалення існуючих технологічних процесів переробки м'ясної, молочної та рибної сировини, аква- і марікультур у напрямках розширення асортименту, поліпшення якості готової продукції, зниження ресурсо- і енерговитрат на її виробництво.
- Розроблення й обгрунтування нових технологічних процесів виробництва м'ясних, молочних та рибних продуктів на основі використання сучасних хімічних, фізичних, фізико-хімічних і біологічних методів обробки.
- Розроблення наукових основ технології нових видів харчових продуктів спеціального, лікувально-профілактичного, геродієтичного призначення, а також фармацевтичних, хімічних, білкових та інших препаратів із м'ясної, молочної, рибної сировини, аква- і марікультур.
III. Галузь науки, з якої присуджуються наукові ступені:
технічні науки.
"Бюлетень Вищої атестаційної комісії України",
N 3, 2003 р.
Перейти до повного тексту