- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ
Н А К А З
N 34 від 01.03.96
м.Київ
Про введення нових норм харчування в дитячих будинках-інтернатах
Міністерство охорони здоров'я України затвердило розроблені Українським науково-дослідним інститутом харчування МОЗ України набори продуктів харчування для дітей та підлітків, що виховуються в організованих колективах країни (додаються).
З метою поліпшення стану харчування дітей в підвідомчих інтернатних закладах,
НАКАЗУЮ:
1. Міністерству соціального захисту населення Автономної Республіки Крим, управлінням соціального захисту населення обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій
1.1. Ввести в дію запропоновані набори продуктів харчування в дитячих будинках-інтернатах з 1 квітня 1996 року.
1.2. Забезпечити постійний контроль за дотриманням вказаних наборів харчових продуктів та їх норм на місцях.
1.3. Про виконання наказу поінформувати Міністерство до 01.05.96 р., про дотримання асортименту харчових продуктів та виконання їх норм - інформувати щоквартально.
2. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Гамачека В.А. та начальника Управління соціального обслуговування населення та стаціонарних установ Гриценка М.О.
3. Визнати таким, що втратив чинність наказ Міністерства від 16.11.81 р. N 164 "Про введення нових норм харчування в дитячих будинках-інтернатах"
Міністр А.В.Єршов
Додаток
до наказу Міністерства соціального
захисту населення України
від 01.03.96 N 34
Норми харчування для вихованців інтернатних закладів різного профілю незалежно від відомчого їх підпорядкування
(грамів брутто в день на одну дитину)
--- ---------------------- -------------------------------------
| N | Найменування | Тип закладів |
|п/п| продуктів | 1* |
| | |---------- ------------ -------------|
| | | 3-7 р.| 7-10 р. | 11-17 р. |
| | | д/ш | 1-4 кл. | 5-11 кл. |
|---|----------------------|----------|------------|-------------|
| 1 | Хліб житній | 100 | 150 | 200 |
| 2 | Хліб пшеничний | 150 | 200 | 250 |
| 3 | Борошно пшеничне | 35 | 35 | 40 |
| 4 | Крохмаль | 3 | 3 | 3 |
| 5 | Крупи, бобові, | | | |
| | макаронні вироби | 45 | 65 | 80 |
| 6 | Картопля | 300 | 350 | 400 |
| 7 | Овочі свіжі | 350 | 400 | 470 |
| 8 | Фрукти свіжі, | | | |
| | цитрусові | 250 | 300 | 300 |
| 9 | Соки | 200 | 200 | 200 |
|10 | Фрукти сухі | 20 | 15 | 15 |
|11 | Цукор | 50 | 60 | 70 |
|12 | Мед | 9 | 13 | 18 |
|13 | Кондитерські вироби | | | |
| | | 55 | 30 | 35 |
................Перейти до повного тексту