- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
Н А К А З
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
30 липня 2007 р.
за N 859/14126
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства
аграрної політики та продовольства
N 185 від 18.04.2018 )
Про затвердження Порядку обліку суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів
1. Затвердити Порядок обліку суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів, що додається.
2. Заступнику голови Державного комітету рибного господарства України Черніку В.Г. забезпечити в установленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції.
3. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.
Голова ПОГОДЖЕНО: Міністр аграрної політики України Т.в.о. Голови Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва | С.В.Сочнев Ю.Ф.Мельник С.М.Іголкін |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комітету
рибного господарства України
12.07.2007 N 137
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
30 липня 2007 р.
за N 859/14126
ПОРЯДОК
обліку суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів
1. Загальні положення
1.2. Облік суб'єктів господарювання засвідчується номером, який присвоюється їм для маркування продукції власного виробництва (далі - номер).
1.3. Облік проводиться з метою ведення Переліку суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів (далі - Перелік), та створення бази даних щодо їх виробництва.
1.4. Обліку підлягають суб'єкти господарювання, що мають дозвіл на цей вид діяльності, який видається органами державної санітарно-епідеміологічної служби та державною службою ветеринарної медицини.
1.5. За наявності в суб'єкта господарювання двох чи більше консервних та пресервних виробництв, які розташовані за різними адресами, номер надається окремо кожному з них.
1.6. Передавання номера іншому суб'єкту господарювання для маркування продукції забороняється.
2. Проведення обліку суб'єктів господарювання
2.1. Облік суб'єктів господарювання здійснюється Державним комітетом рибного господарства (далі - Держкомрибгосп).
2.2. Для отримання номера суб'єкт господарювання подає (надсилає) Держкомрибгоспу такі документи:
заявку про надання номера суб'єкту господарювання, який здійснює консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів, згідно з додатком 1 (на бланку суб'єкта господарювання, за його наявності);
відомості про суб'єкта господарювання, який здійснює консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів, згідно з додатком 2;
копію Статуту юридичної особи із зазначенням у ньому як виду діяльності виробництво консервне та пресервне з риби та інших водних живих ресурсів (для юридичних осіб);
виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;
копію довідки з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України;
копію дозволу територіальної установи державної санітарно-епідеміологічної служби на виробництво консервів та пресервів з риби та інших водних живих ресурсів, виданого на підставі позитивного висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи з узгодженим асортиментом продукції;
копію дозволу територіальної державної установи ветеринарної медицини на виробництво консервів та пресервів з риби та інших водних живих ресурсів на підставі його відповідності ветеринарним вимогам;
копію атестата акредитації виробничої лабораторії на право проведення вимірювань з галуззю акредитації - для консервних виробництв. Для пресервних виробництв можливо подання копії атестата акредитації іншої вимірювальної лабораторії на право проведення вимірювань з галуззю акредитації з додатком про галузь акредитації та копії договору з такою лабораторією на проведення таких вимірювань.
Копія Статуту суб'єкта господарювання завіряється нотаріально, інші копії - печаткою суб'єкта господарювання.
2.3. Суб'єкти господарювання відповідають за достовірність даних, унесених до Переліку.
2.4. Надані суб'єктом господарювання документи протягом 15-ти робочих днів розглядаються комісією Держкомрибгоспу, склад якої затверджується головою Держкомрибгоспу. До участі в роботі комісії залучаються представники центральних органів виконавчої влади у сфері охорони здоров'я та ветеринарної медицини (за їх згодою).
2.5. Після розгляду наданого пакета документів комісія робить висновок про можливість (неможливість) надання номера суб'єкту господарювання. Рішення комісії затверджується наказом Держкомрибгоспу.
При відмові в наданні номера суб'єкту господарювання надсилається письмове повідомлення за підписом голови комісії.
При позитивному висновку видається витяг з Переліку суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів (далі - витяг з Переліку), за формою згідно з додатком 3.
Витяг з Переліку підписується головою Держкомрибгоспу або виконувачем обов'язків та надається заявникові.
Копія витягу з Переліку разом з поданими заявником документами залишається в Держкомрибгоспі.
2.6. Витяг з Переліку видається без обмеження терміну дії за умови подання суб'єктом господарювання один раз на рік, до 20 січня року, наступного за звітним, інформації за формою згідно з додатком 4.
2.7. У разі зміни протягом року найменування (прізвища, ім'я, по батькові - далі ПІБ) суб'єкта господарювання, закриття консервного та пресервного виробництва або передачі виробництва консервів та пресервів іншому суб'єкту господарювання власнику номера необхідно у місячний термін письмово в довільній формі повідомити про це Держкомрибгосп.
2.8. Перелік суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів ведеться Держкомрибгоспом за формою згідно з додатком 5.
2.9. До Переліку вносяться зміни, що надаються суб'єктами господарювання.
2.10. Дублікат витягу з Переліку може бути виданий вдруге в разі втрати оригіналу за заявою суб'єкта господарювання про втрату із зазначенням обставин втрати. На дублікаті витягу з Переліку в правому верхньому куті ставиться відмітка "Дублікат".
3. Скасування номера суб'єкта господарювання та виключення його з Переліку
3.1. Підставами для прийняття рішення комісії щодо скасування номера суб'єкта господарювання та виключення його з Переліку можуть бути:
3.1.1 заява суб'єкта господарювання про:
зміну найменування (ПІБ) суб'єкта господарювання;
передання (продаж) виробництва консервів та пресервів іншому суб'єкту господарювання;
припинення виробництва консервів та пресервів:
3.1.2 виключення суб'єкта господарювання з Реєстру системи сертифікації УкрСЕПРО;
3.1.3 несвоєчасне подання до Держкомрибгоспу відомостей на вимогу пунктів 2.6, 2.7 у зазначені терміни.
3.2. Скасування номера суб'єкта господарювання та виключення його з Переліку здійснюються рішенням комісії Держкомрибгоспу не пізніше 15-ти робочих днів після отримання інформації згідно з пунктом 3.1. Рішення комісії затверджується наказом Держкомрибгоспу, про що в Переліку робиться відповідний запис.
3.3. Копія рішення комісії щодо скасування номера протягом 10-ти робочих днів після його прийняття надсилається суб'єкту господарювання.
3.4. Рішення комісії щодо скасування номера суб'єкта господарювання та його виключення з Переліку може бути оскаржене в судовому порядку.
Заступник Голови Держкомрибгоспу | В.В.Казімірчук |
Додаток 1
до пункту 2.2 Порядку обліку
суб'єктів господарювання,
які здійснюють консервне
та пресервне виробництво
з риби та інших
водних живих ресурсів
ЗАЯВКА
на надання номера суб'єкту господарювання, який здійснює консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів
На виконання вимог Закону України "Про рибу, інші водні живі
ресурси та харчову продукцію з них"
__________________________________________________________________
(найменування (П.І.Б.) суб'єкта господарювання)
_________________________________________________________________,
який здійснює виробництво консервів та пресервів, просить
надати номер для маркування продукції власного виробництва.
Додатки:
1. Відомості про консервне та пресервне виробництво з риби та
інших водних живих ресурсів.
2. Копія Статуту юридичної особи із зазначенням у ньому як
виду діяльності виробництво консервне та пресервне з риби та інших
водних живих ресурсів (для юридичних осіб).
3. Виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та
фізичних осіб-підприємців.
4. Копія довідки з Єдиного державного реєстру підприємств та
організацій України.
5. Копія дозволу територіальної установи державної
санітарно-епідеміологічної служби на виробництво консервів та
пресервів з риби та інших водних живих ресурсів, виданого на
підставі позитивного висновку державної санітарно-епідеміологічної
експертизи, з узгодженим асортиментом продукції.
6. Копія дозволу територіальної державної установи
ветеринарної медицини на виробництво консервів та пресервів з риби
та інших водних живих ресурсів на підставі його відповідності
ветеринарним вимогам.
7. Копія атестата акредитації виробничої лабораторії на право
проведення вимірювань з галуззю акредитації - для консервних
виробництв. Для пресервних виробництв можливе подання копії
................Перейти до повного тексту