- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
18 червня 2007 р.
за N 666/13933
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства
аграрної політики та продовольства
N 106 від 24.03.2014 )
Про затвердження Положення про використання спеціальних технічних пристроїв при відпуску спирту етилового денатурованого (спирту технічного) для потреб підприємств - виробників продуктів органічного синтезу
1. Затвердити Положення про використання спеціальних технічних пристроїв при відпуску спирту етилового денатурованого (спирту технічного) для потреб підприємств - виробників продуктів органічного синтезу, що додається.
2. Департаменту харчової промисловості (Кіщак Ю.П.) забезпечити подання наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Гадзало Я.М.
Міністр ПОГОДЖЕНО: В.о. Голови Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Голова Державної податкової адміністрації України Т.в.о. Голови Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики | Ю.Ф.Мельник К.О.Ващенко А.І.Брезвін І.Б.Саєвич |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мінагрополітики
04.06.2007 N 381
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
18 червня 2007 р.
за N 666/13933
ПОЛОЖЕННЯ
про використання спеціальних технічних пристроїв при відпуску спирту етилового денатурованого (спирту технічного) для потреб підприємств - виробників продуктів органічного синтезу
1. Загальні положення
1.1. Це Положення розроблене з метою здійснення контролю спеціальними технічними пристроями, які фіксують в електронному вигляді дані про обсяг спирту етилового денатурованого (спирту технічного) та використання денатуруючих добавок при відвантаженні його для потреб підприємств - виробників продуктів органічного синтезу.
Дія цього Положення поширюється на державні підприємства - виробники спирту етилового денатурованого (спирту технічного) для потреб підприємств - виробників продуктів органічного синтезу відповідно до додатка 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 6 червня 2006 року
N 788.
1.2. Положення визначає механізм здійснення контролю за об'ємами спирту технічного, узятого на денатурацію, фіксації цих даних в електронному вигляді та використання денатуруючих добавок при відвантаженні спирту етилового денатурованого (спирту технічного) для потреб підприємств - виробників продуктів органічного синтезу.
1.3. Одиницею вимірювання спирту етилового денатурованого (спирту технічного) є декалітр безводного спирту (дал б.с.) за температури + 20 град. С.
1.4. Результати вимірювання спирту технічного пропуском через технічні мірники I класу є єдиними для відображення їх у складському і бухгалтерському обліках.
2. Здійснення контролю за об'ємами спирту етилового денатурованого спеціальними технічними пристроями (витратомірами)
2.1. При відпуску спирту етилового денатурованого (спирту технічного) споживачам, що виробляють продукти органічного синтезу, технологічна схема процесу виготовлення спирту денатурованого, яка повинна відповідати вимогам Технологічної інструкції денатурації спирту етилового технічного ТІ У 18.6976-99 (затвердженої Комітетом харчової промисловості України 18 серпня 1999 року), додатково обладнується спеціальними технічними пристроями (витратомірами), які фіксують в електронному вигляді об'єми взятого для денатурації спирту технічного та денатуруючих добавок.
2.2. Витратоміри спирту етилового технічного включаються в технологічну схему відпуску спирту етилового денатурованого після існуючих технічних мірників спирту I класу.
2.3. У залежності від рецептури та кількості спирту етилового денатурованого в декалітрах безводного спирту (дал б.с.), необхідної для відвантаження споживачам, обліковують об'єми спирту етилового технічного та денатуруючих добавок. Кількість спирту відміряють мірниками I класу та паралельно фіксують відпущений об'єм в електронному вигляді витратоміром спирту і подають в збірник для змішування. Розраховану кількість денатуруючих добавок відміряють за допомогою градуйованих збірників та через витратоміри денатуруючих добавок подають в збірник для змішування.
................Перейти до повного тексту