1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
25.07.2005 N 335
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
9 серпня 2005 р.
за N 872/11152
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства N 638 від 28.10.2013 )
Про затвердження Положення про Центральну галузеву дегустаційну комісію з оцінки якості морозива в системі Міністерства аграрної політики України та Інструкції про порядок проведення оцінки якості морозива
З метою забезпечення якості морозива, збільшення обсягів його виробництва і асортименту та на виконання вимог державного стандарту України ДСТУ 3946-2000 "Система розроблення і поставлення продукції на виробництво. Продукція харчова. Основні положення"
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити:
1.1. Положення про Центральну галузеву дегустаційну комісію з оцінки якості морозива в системі Міністерства аграрної політики України (додається).
1.2. Інструкцію про порядок проведення оцінки якості морозива ( додається) .
2. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Пабата В.О.
Міністр
ПОГОДЖЕНО:
Заст. Голови
Держспоживстандарту України
Президент Торгово-
промислової палати України
Заступник Міністра
охорони здоров'я України
Перший віце - президент
Української академії
аграрних наук
Голова Державного комітету
України з питань регуляторної
політики та підприємництва
О.П.Баранівський


В.П.Вівчарик

С.П.Скрипченко

С.П.Бережнов


В.П.Ситник


А.В.Дашкевич
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
аграрної політики України
25.07.2005 N 335
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
9 серпня 2005 р.
за N 872/11152
ПОЛОЖЕННЯ
про Центральну галузеву дегустаційну комісію з оцінки якості морозива в системі Міністерства аграрної політики України
1. Загальні положення
1.1. Центральна галузева дегустаційна комісія з оцінки якості морозива (далі - ЦГДК) є головною дегустаційною комісією в галузі виробництва морозива в системі Міністерства аграрної політики України.
1.2. ЦГДК у своїй роботі керується цим Положенням та Інструкцією про порядок проведення оцінки якості морозива, затвердженою наказом Міністерства аграрної політики України від 25.07.2005 N 335, та іншими нормативно-правовими актами.
1.3. Склад ЦГДК за поданням асоціації "Українське морозиво" затверджується Міністерством аграрної політики України.
1.4. До складу ЦГДК входять представники Міністерства аграрної політики України, Міністерства охорони здоров'я України, Держспоживстандарту України, Торгово-промислової палати України, Технологічного інституту молока і м'яса Української академії аграрних наук, Інституту гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва Академії медичних наук України та фахівці в галузі виробництва морозива (за їх згодою) згідно з додатком.
2. Функції та права ЦГДК
2.1. ЦГДК оцінює якість морозива:
- нових видів, які пропонуються до випуску на виробництві;
- що подається на виставки, конкурси, огляди;
- на підприємствах;
- при виникненні спору між підприємством-постачальником і підприємством-одержувачем.
2.2. При оцінці якості нових видів морозива, які пропонуються до випуску на виробництві, ЦГДК розглядає та проводить технічну експертизу нормативної документації на ці види продукції відповідно до ДСТУ 3946-2000 "Система розробки і постановки продукції на виробництво. Продукція харчова. Основні положення" перед поданням на реєстрацію до Держспоживстандарту України.
2.3. ЦГДК має право:
2.3.1 відбирати проби зразків морозива на підприємствах за згодою виробника для подальшого їх подання на дегустацію (згідно із затвердженим графіком роботи ЦГДК);
2.3.2 виносити рішення у разі зняття з виробництва продукції однотипної, яка не має виражених ознак за споживчими властивостями органолептичними показниками і товарним виглядом;
2.3.3 оцінювати якість та надавати висновки про якість продукції, що пропонується на експорт;
2.3.4 оцінювати якість продукції, що пропонується для поставок за імпортом, для визначення доцільності її закупки на державному рівні;
2.3.5 при встановленні факту порушення технологічних режимів виробництва за результатами роботи ЦГДК розробляти і рекомендувати підприємствам галузі заходи, спрямовані на поліпшення якості морозива;
2.3.6 приймати рішення про відзначення продукції високої якості за органолептичними показниками сертифікатом, який є підставою для нанесення товарного знака асоціації "Українське морозиво" на етикетку продукції;
2.3.7 у разі, якщо організатори міжнародних, вітчизняних виставок, оглядів, конкурсів запрошують членів ЦГДК для проведення дегустаційних конкурсів, - оцінювати якість морозива та виробів з морозива. Направляти пропозиції організаторам цих заходів для морального стимулювання підприємств (нагородження дипломами, медалями, сертифікатами за найкращі зразки морозива, пред'явлені на дегустацію).

................
Перейти до повного тексту