- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Норми
МІНІСТЕРСТВО ТОРГІВЛІ СРСР
Додаток 1
до наказу Міністерства
торгівлі СРСР
30.12.1988 N 217
НОРМИ
втрат рідких харчових продуктів при продажу через автомати, ізотермічні ємності та інше обладнання
|
Норми втрат у відсотках до маси реалізованого продукту |
1. Сиропу при приготуванні та продажу газованої води через: |
1.1. автомати |
0,8 |
1.2. різні дозатори (ручний продаж) |
0,1 |
2. Квасу та пива при продажу через: |
|
2.1. автомати |
0,6 |
2.2. розливний кран (ручний продаж) із ізотермічних ємностей і бочок |
0,1 |
3. Соків усіх видів при продажу через автомати |
0,2 |
4. Рослинної олії при продажу через автомати |
0,25 |
5. Гарячих напоїв зі згущених продуктів (кава, какао) при продажу через автомати |
0,3 |
Примітка. При особливо несприятливих умовах торгівлі квасом і пивом (встановлення бочок у підвалі, збільшена довжина трубопроводів) норми втрат для конкретних підприємств торгівлі і громадського харчування з дозволу міністерств торгівлі автономних республік, управлінь торгівлі та громадського харчування обл. (край., міськ. ) виконкомів можуть бути збільшені надалі до усунення причин, що викликають підвищені втрати, - на 20%.
Додаток 2
до наказу Міністерства
торгівлі СРСР
30.12.1988 N 217
ІНСТРУКЦІЯ
про порядок застосування норм втрат рідких харчових продуктів при продажу через автомати, ізотермічні ємності та інше обладнання
1. Норми втрат рідких харчових продуктів застосовуються підприємствами торгівлі і громадського харчування державної і кооперативної торгівлі, що здійснюють продаж газованої води із сиропом, квасу, пива, соків, напоїв зі згущених продуктів, рослинної олії через автомати, ізотермічні ємності та інше обладнання.
2. Норми втрат рідких харчових продуктів - сиропу, квасу, пива, соків, напоїв зі згущених продуктів, рослинної олії включають втрати, пов'язані:
- з пуском автоматів, регулюванням і перевіркою дозування;
- зі змочуванням бачків, систем трубопроводів автоматів й іншого обладнання, що застосовується при продажу цих продуктів;
- зі змочуванням банок, бідонів, бочок й іншої тари, в якій зберігалися продукти до продажу;
- з випаровуванням продуктів при продажу.
3. До норм не включено всякого роду втрати рідких харчових продуктів, що утворюються внаслідок псування продуктів, пошкодження тари, спричинені неправильним дозуванням у тарі (недолив) харчових продуктів, наявністю витікання через ємності, тару, комунікації (трубопроводи) обладнання, а також різниці між фактичною масою тари і масою, зазначеною на трафареті (заважування тари).
4. Списання з матеріально відповідальних осіб нестачі товарів у межах встановлених норм проводиться лише після інвентаризації товарів за фактичними розмірами на основі відповідного розрахунку, складеного і затвердженого у встановленому порядку.
5. Списання втрат продуктів у межах встановлених норм проводиться на витрати обігу за покупними цінами. Різниця між покупними та роздрібними цінами відноситься за рахунок торгових знижок. Віднесення втрат понад встановлені норми на винних осіб проводиться за роздрібними цінами у встановленому порядку.
Додаток 3
до наказу Міністерства
торгівлі СРСР
30.12.1988 N 217
НОРМИ
витрачання вуглекислого газу при продажу газованої води, пива, квасу та напоїв через автомати, ізотермічні ємності та інше обладнання
|
Витрачання вуглекислого газу у грамах на 100 л реалізованого напою, включаючи нормальний залишок вуглекислого газу в балоні |
1. При приготуванні та продажу газованої води через: |
|
1.1. автомати AT-101 CM, AT-101 M та ін., обладнанні автосатуратором АСБК-4С |
1280 |
1.2. автомати AT-101 та ін. |
1100 |
2. При продажу квасу та пива через: |
|
2.1. автомати AT-256, AT-255 |
600 |
2.2. розливний кран (ручний продаж) із ізотермічних ємностей і бочок |
400 |
3. При продажу напоїв "Фанта", "Пепсі-кола", "Байкал", "Тархун" та ін. через автомати "Постмікс": |
|
3.1. на сатурацію напою |
700 |
3.2. на витіснення сиропу з ємності (у грамах на 1 літр) |
24 |
................Перейти до повного тексту