- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
МІНІСТЕРСТВО ТОРГІВЛІ СРСР
Н А К А З
Про норми природного убутку і відходів продовольчих товарів у торгівлі
1. Затвердити і ввести в дію з 1 квітня 1985 року погоджені з Міністерством фінансів СРСР документи, що додаються:
- Додаткові норми природного убутку борошна, крупи, крохмалю і цукру-піску, що надходять у підприємства торгівлі та громадського харчування стандартною масою, розроблені ВНДІЕТсистем і УкрНДІТОПом Міністерства торгівлі СРСР - Додаток N 1 (код - 84126.35.1.06);
- Норми природного убутку м'яса і м'ясопродуктів при міжміських перевезеннях у авторефрижераторах, розроблені ВНДІЕТсистем Міністерства торгівлі СРСР і ВНДКТІхолодпромом Міністерства м'ясної і молочної промисловості СРСР - Додаток N 2 (код - 84127.35.1.06);
- Норми відходів і втрат м'яса та рибного філе при машинному нарізуванні в магазинах, розроблені ВНДІЕТсистем Міністерства торгівлі СРСР - Додаток N 3 (код - 84128.35.1.06).
<...>
Заступник Міністра | П.Д.Кондрашов |
Додаток N 1
до наказу Міністерства
торгівлі СРСР
29.12.1984 N 339
ДОДАТКОВІ НОРМИ
природного убутку борошна, крупи, крохмалю і цукру-піску, що надходять у підприємства торгівлі та громадського харчування стандартною масою (код - 84126.35.1.06)
Найменування |
Норми природного убутку у відсотках до маси нетто товару |
перша зона |
друга зона |
Борошно |
0,15 |
0,27 |
Крупа, крім рисової, і зернобобові |
0,11 |
0,18 |
Крупа рисова |
0,37 |
0,74 |
Крупа рисова імпортна |
0,50 |
1,00 |
Крохмаль |
0,35 |
0,52 |
Цукор-пісок |
0,05 |
0,07 |
Примітки:
Норми природного убутку для першої зони застосовуються підприємствами торгівлі та громадського харчування, що розташовані в таких республіках, краях та областях: РРФСР (крім Дагестанської АРСР, Калмицької АРСР, Астраханської і Волгоградської областей, віднесених до другої зони), Українській РСР, Білоруській РСР, Литовській РСР, Естонській РСР, Латвійській РСР, Грузинській РСР, Молдавській РСР і Казахській РСР: у Павлодарській, Кокчетавській, Північно-Казахстанській, Кустанайській і Цілиноградській областях.
Норми природного убутку для другої зони застосовуються підприємствами торгівлі та громадського харчування, що розташовані в таких республіках і областях: РРФСР (Дагестанська АРСР, Калмицька АРСР, Астраханська і Волгоградська області), Узбецькій РСР, Вірменській РСР, Азербайджанській РСР, Киргизькій РСР, Таджицькій РСР, Туркменській РСР і Казахській РСР (крім областей: Павлодарської, Кокчетавської, Північно-Казахстанської, Кустанайської і Цілиноградської).
Додаткові норми природного убутку встановлено на відшкодування підприємствам торгівлі та громадського харчування втрат (усихання, розпилення та ін.) борошна, крупи, крохмалю і цукру-піску, які надходять стандартною масою, що виникають у процесі транспортування і складського зберігання.
Норми застосовуються в роздрібній торговельній мережі, на фасувальних підприємствах, на дрібнооптових складах і в коморах підприємств громадського харчування при одержанні товарів стандартною масою та відпусканні їх фактичною масою.
Застосування додаткових норм допускається тільки при інвентаризації у разі виявлення нестачі товарів, що перевищує встановлені для даного підприємства основні норми природного убутку.
Розрахунок сум, що належать до списання за додатковими нормами, провадиться бухгалтерією в порядку, встановленому для застосування основних норм природного убутку товарів у роздрібній торговельній мережі, на фасувальних підприємствах, на дрібнооптових складах і в коморах підприємств громадського харчування, за документами про надходження товарів стандартною масою за вирахуванням товарів, відпущених стандартною масою.
Директор ВНДІЕТсистем | Д.Правдін |
Додаток N 2
до наказу Міністерства
торгівлі СРСР
29.12.1984 N 339
НОРМИ
природного убутку м'яса і м'ясопродуктів при міжміських перевезеннях в авторефрижераторах (код - 84127.35.1.06)
Найменування |
Відстань перевезення, км |
Норми природного убутку у відсотках до маси нетто товару |
1 |
2 |
3 |
М'ясо охолоджене й остигле (у тушах, напівтушах, четвертинах і торгових відрубах) |
від 51 до 100 |
0,06 |
понад 100 |
Норма збільшується за кожні наступні 100 км на 0,01% |
М'ясо заморожене (у тушах, напівтушах, четвертинах і торгових відрубах) |
від 51 до 100 |
0,04 |
понад 100 |
Норма збільшується за кожні наступні 100 км на 0,01% (у період з 1 листопада по 31 березня) |
М'ясо, заморожене в блоках: |
упаковане в короби і ящики з гофрованого картону і полімерну плівку |
до 400 |
Норма не застосовується |
понад 400 |
Норма застосовується в розмірі 0,01% за кожні наступні 100 км (у період з 1 листопада по 31 березня) |
упаковане в інші види упаковки |
до 200 |
Норма не застосовується |
понад 200 |
Норма застосовується в розмірі 0,01% за кожні наступні 100 км (у період з 1 листопада по 31 березня) |
М'ясо птиці охолоджене й остигле без упаковки в полімерні плівки (кури, гуси, індики та ін.) і кролі |
від 51 до 100 |
0,05 |
понад 100 |
Норма збільшується за кожні наступні 100 км на 0,02% |
М'ясо птиці охолоджене й остигле, упаковане в полімерні плівки (кури, гуси, індики та ін.) і кролі |
від 51 до 100 |
0,02 |
від 101 до 300 |
Норма збільшується за кожні наступні 100 км на 0,01% |
від 301 до 800 |
0,05 |
понад 800 |
0,06 |
М'ясо птиці заморожене, упаковане в полімерні плівки (кури, гуси, індики та ін.) і кролі |
до 500 |
Норма не застосовується |
понад 500 |
Норма застосовується в розмірі 0,01% за кожні наступні 100 км |
Ковбаси напівкопчені та варено-копчені |
від 51 до 100 |
0,09 |
понад 100 |
Норма збільшується за кожні наступні 100 км на 0,02% |
Ковбаси варені |
від 51 до 100 |
0,12 |
понад 100 |
Норма збільшується за кожні наступні 100 км на 0,05% |
Продукти з м'яса всіх видів варені, копчено-варені, копчено-запечені, запечені та смажені |
від 51 до 100 |
0,07 |
понад 100 |
Норма збільшується за кожні наступні 100 км на 0,01% |
Продукти з м'яса всіх видів сирокопчені |
до 100 |
Норма не застосовується |
від 101 до 500 |
0,02 |
понад 500 |
0,03 |
Субпродукти охолоджені |
від 51 до 100 |
0,33 |
понад 100 |
Норма збільшується за кожні наступні 100 км на 0,10% |
Субпродукти заморожені |
від 51 до 100 |
0,01 |
від 101 до 500 |
Норма збільшується за кожні наступні 100 км на 0,01% |
понад 500 |
Норма збільшується за кожні наступні 100 км на 0,02% (у період з 1 листопада по 31 березня) |
Жир-сирець охолоджений |
від 51 до 100 |
0,06 |
понад 100 |
Норма збільшується за кожні наступні 100 км на 0,02% |
Жир-сирець заморожений |
від 51 до 100 |
0,02 |
понад 100 |
Норма збільшується за кожні наступні 100 км на 0,01% |
Шпик |
до 500 |
Норма не застосовується |
понад 500 |
0,02 |
Бекон солоний |
від 51 до 100 |
0,10 |
понад 100 |
Норма збільшується за кожні наступні 100 км на 0,02% |
М'ясо птиці, заморожене без упаковки в полімерні плівки (кури, гуси, індики та ін.) і кролі |
від 51 до 100 |
0,02 |
від 101 до 300 |
Норма збільшується за кожні наступні 100 км на 0,01% |
від 301 до 800 |
0,05 |
понад 800 |
0,06 |
................Перейти до повного тексту