- Правова система ipLex360
- Законодавство
МІНІСТЕРСТВО ТОРГІВЛІ СРСР
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
торгівлі СРСР
11.03.1987 N 67
УЗГОДЖЕННО
з Держбудом СРСР
ЗБІРНИК
цін на проектні роботи для будівництва
Розділ 42
Підприємства торгівлі та громадського харчування
( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства
торгівлі СРСР
N 171 від 30.10.88 )
ВКАЗІВКИ ЩОДО ЗАСТОСУВАННЯ ЦІН
1. У даному розділі Збірника наведено ціни на проектування об'єктів громадського харчування - підприємства і фабрики напівфабрикатів і кулінарних виробів, комбінати шкільного харчування, загально-товарні склади: продовольчих товарів - одноповерхові і багатоповерхові, непродовольчих товарів - одноповерхові, багатоповерхові, висотні, склади продовольчих і непродовольчих товарів одноповерхові і багатоповерхові, розподільних холодильників, фабрик морозива та об'єктів вуглекислотного виробництва.
2. Цінами, крім робіт, обговорених у Загальних вказівках щодо застосування Збірника цін на проектні роботи для будівництва, не враховано вартість проектування окремо стоячих:
а) трансформаторних підстанцій, розподільних пристроїв, котельних, зарядних станцій, теплових пунктів, складів ЛЗЖ, очисних споруд, мезговідстійників;
б) дренажні насосні станції;
в) обробка води (знезалізнення, пом'якшення);
г) газопостачання;
д) станція перекачування води і стоків, артезіанські свердловини.
3. Вартість робіт з вибору площадки (траси) для будівництва визначається за цінами на розроблення проекту відповідного об'єкта з коефіцієнтом 0,06.
( Пункт 3 в редакції Наказу Міністерства торгівлі СРСР
N 171 від 30.10.88 )
4. Вартість розроблення робочих креслень архітектурних рішень інтер'єрів, що виконуються відповідно до ГОСТ 21.507-81, обговорених завданням на проектування, визначається за цінами Збірника з коефіцієнтом 0,08 і архітектурно-будівельної частини.
( Пункт 5 виключено на підставі Наказу Міністерства торгівлі СРСР
N 171 від 30.10.88 )
5. Диспетчеризацію інженерного устаткування (за межами будівлі) централізованого контролю управління і сигналізації цього устаткування цінами даного розділу не враховано.
6. При користуванні даним розділом необхідно керуватися Загальними вказівками щодо застосування Збірника цін на проектні роботи для будівництва.
ЦІНИ НА РОЗРОБЛЕННЯ ПРОЕКТНО-КОШТОРИСНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ
Таблиця 42-1. Підприємства і фабрики напівфабрикатів і кулінарних виробів з первинною і без первинної обробки
N п/п |
Найменування об'єкта проектування |
Основ- ний показ- ник об'єкта |
Постійні величини вартості розроблення робочої документації, крб. |
Відношення до вартості розроблення робочої документації |
а |
в |
проекту К 1 |
робочого проекту К 2 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|
Підприємства напівфабрикатів і кулінарних виробів без первинної обробки потужністю тонн переробки сировини в зміну: |
|
|
|
|
|
4 |
від 3 до 10 |
т/зміну |
19848 |
6406 |
0,27 |
1,14 |
5 |
понад 10 до 25 |
- " - |
23518 |
6039 |
0,27 |
1,14 |
6 |
25 |
- " - |
35643 |
5554 |
0,23 |
1,12 |
( Таблиця 42-1 із змінами внесеними згідно з Наказом Міністерства
торгівлі СРСР
N 171 від 30.10.88 )
Примітки:
1. Цінами на розроблення проектно-кошторисної документації підприємств напівфабрикатів і кулінарних виробів не передбачено проектування цеху пельменів, цеху комплектації готових комплексних обідів (шкільні, бортові та будови), картонажного цеху, коптильного цеху, відділення безтарного зберігання борошна, відділення інтенсивного охолодження кулінарної продукції, окремо стоячих цехів з переробки м'яса, овочів, кулінарних і кондитерських виробів.
При проектуванні зазначених цехів, обговорених завданням на проектування, до цін таблиці застосовуються коефіцієнти:
1,10 - при цеху пельменів, 1,20 - при цеху комплектації готових комплексних обідів, 1,10 - при картонажному цеху, 1,10 - при коптильному цеху, 1,15 - при відділенні безтарного методу зберігання борошна і 1,20 - при відділенні інтенсивного охолодження кулінарної продукції.
Вартість проектування окремо стоячих цехів з переробки м'яса, овочів, кулінарних і кондитерських виробів визначається за п. 1-6 з коефіцієнтами:
0,35 - для цеху переробки м'яса, 0,30 - для цеху переробки овочів, 0,25 - для цеху кулінарії і 0,20 - для кондитерського цеху.
2. Вартість проектування комбінату шкільного харчування визначається за ціною підприємств і фабрик напівфабрикатів і кулінарних виробів за відповідними потужностями.
Відносна вартість розроблення проектно-кошторисної документації та видів проектних робіт у відсотках від ціни.
до таблиці N 42-1
N п/п |
Найменування комплексу, підприємства |
Сталій- ність |
Техніко- еконо- мічна частина |
Техноло- гічна частина і пром- проводки |
Механі- зація транс- порту |
Авто- мати- зація |
Управ- ління електро- приво- дами |
Тепло- поста- чання |
Електро- поста- чання |
Холодо- поста- чання |
Засоби зв'язку і сиг- налі- зації |
Архітек- турно- буді- вель- на час- тина |
Водо- поста- чання і кана- лізація |
Опален- ня, венти- ляція і кон- диціо- нування |
Ген- план і транс- порт |
ПОБ |
Кошто- рисна доку- мента- ція |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
1. |
Підприємства і фабрики напівфабрикатів і кулінарних виробів з первинною і без первинної обробки |
РП |
0,7 |
11,7 |
3,5 |
3,9 |
0,4 |
1,6 |
7,0 |
4,4 |
1,2 |
36,7 |
9,2 |
9,1 |
2,0 |
0,7 |
7,9 |
П |
1,6 |
16,5 |
3,1 |
4,0 |
0,4 |
1,0 |
5,6 |
4,4 |
1,1 |
35,4 |
8,5 |
6,4 |
2,0 |
3,0 |
7,0 |
Р |
- |
11,0 |
4,1 |
4,0 |
0,4 |
1,6 |
7,2 |
4,6 |
1,2 |
36,9 |
9,4 |
9,6 |
2,0 |
- |
8,0 |
Примітка. Вартість "Наукової організації праці виробництва і управління підприємством" враховано розділом "Технологічна частина і промпроводки" у розмірі 1,5% на стадії "проект" і 0,5% на стадії "робочий проект".
Таблиця 42-2. Загальнотоварні склади продовольчих товарів, непродовольчих товарів і змішаних товарів
N п/п |
Найменування об'єкта проектування |
Основ- ний показ- ник об'єкта |
Постійні величини вартості розроблення робочої документації, крб. |
Відношення до вартості розроблення робочої документації |
а |
в |
проекту К 1 |
робочого проекту К 2 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|
Склади продовольчих товарів одноповерхові, складською площею, кв. м: |
|
|
|
|
|
1 |
від 1200 до 5000 |
кв. м |
21444 |
10,58 |
0,30 |
1,15 |
1а |
від 400 до 1200 |
кв. м |
13620 |
17,1 |
0,30 |
1,15 |
|
Склади непродовольчих товарів одноповерхові, складською площею, кв.м: |
|
|
|
|
|
2 |
понад 5000 до 15000 |
- " - |
43744 |
6,12 |
0,30 |
1,15 |
|
Те саме, багатоповерхові, складською площею, кв. м: |
|
|
|
|
|
3 |
від 2500 до 5000 |
- " - |
29736 |
11,09 |
0,29 |
1,15 |
|
Склади непродовольчих товарів одноповерхові, складською площею, кв. м: |
|
|
|
|
|
4 |
від 1200 до 5000 |
- " - |
17212 |
7,57 |
0,29 |
1,15 |
4а |
від 400 до 1200 |
- " - |
10576 |
13,1 |
0,29 |
1,14 |
|
Склади змішаних товарів одноповерхові, складською площею, кв.м: |
|
|
|
|
|
5 |
понад 5000 до 25000 |
- " - |
34062 |
4,20 |
0,29 |
1,15 |
|
Те саме, багатоповерхові, складською площею, кв. м: |
|
|
|
|
|
6 |
от 5000 до 10000 |
- " - |
31200 |
5,82 |
0,28 |
1,14 |
|
Склади змішаних товарів одноповерхові, складською площею, кв. м: |
|
|
|
|
|
7 |
від 1200 до 5000 |
- " - |
19275 |
9,15 |
0,30 |
1,15 |
7а |
від 400 до 1200 |
- " - |
12111 |
15,2 |
0,30 |
1,15 |
8 |
понад 5000 до 25000 |
- " - |
35325 |
5,94 |
0,30 |
1,15 |
( Таблиця 42-2 із змінами внесеними згідно з Наказом Міністерства
торгівлі СРСР
N 171 від 30.10.88 )
Примітки:
1. Вартість проектування одноповерхових складів висотою до несучих конструкцій від 8,4 м до 16,2 м визначається за цінами пунктів 1-2, 4-5, 7-8 з коефіцієнтом 1,25.
2. Вартість проектування складів змішаних товарів складською площею 5000 кв.м багатоповерхових визначається за пунктом 8 з коефіцієнтом 1,11.
3. Вартість проектування окремо стоячого неопалюваного складу тари визначається за цінами з коефіцієнтом 1,03.
4. При проектуванні складів продовольчих товарів без холодильних камер до цін п. п. 1 - 3 застосовувати коефіцієнт 0,85.
( Таблицю 42-2 доповнено приміткою 4 згідно з Наказом Міністерства торгівлі СРСР
N 171 від 30.10.88 )
Відносна вартість розроблення проектно-кошторисної документації та видів проектних робіт у відсотках від ціни
до таблиці N 42-2
N п/п |
Найменування комплексу, підприємства |
Сталій- ність |
Техніко- еконо- мічна частина |
Техноло- гічна частина і пром- проводки |
Механі- зація транс- порту |
Авто- мати- зація |
Управ- ління електро- приво- дами |
Тепло- поста- чання |
Електро- поста- чання |
Холодо- поста- чання |
Засоби зв'язку і сиг- налі- зації |
Архітек- турно- буді- вель- на час- тина |
Водо- поста- чання і кана- лізація |
Опален- ня, венти- ляція і кон- диціо- нування |
Ген- план і транс- порт |
ПОБ |
Кошто- рисна доку- мента- ція |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|
Загальнотоварні склади |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1. |
Склади продовольчих товарів |
РП |
1,0 |
12,0 |
7,7 |
7,1 |
1,1 |
1,8 |
4,9 |
0,7 |
1,0 |
36,0 |
7,1 |
7,3 |
1,8 |
1,7 |
8,8 |
П |
2,1 |
14,0 |
8,3 |
8,6 |
0,8 |
1,5 |
4,0 |
0,7 |
0,9 |
36,0 |
6,9 |
4,8 |
1,7 |
3,8 |
5,9 |
Р |
- |
12,6 |
8,4 |
7,3 |
1,1 |
1,7 |
5,3 |
0,7 |
1,4 |
35,3 |
7,1 |
7,7 |
1,8 |
- |
9,6 |
2. |
Склади непродовольчих товарів |
РП |
1,0 |
16,8 |
- |
6,8 |
1,2 |
1,9 |
4,9 |
0,7 |
1,0 |
38,0 |
7,6 |
7,4 |
1,8 |
2,1 |
8,8 |
П |
2,4 |
16,4 |
- |
6,3 |
1,2 |
1,7 |
4,2 |
0,6 |
0,8 |
39,0 |
7,1 |
7,4 |
1,7 |
5,0 |
6,2 |
Р |
- |
17,9 |
- |
7,2 |
1,0 |
1,7 |
5,3 |
0,7 |
1,7 |
38,4 |
7,6 |
7,2 |
1,8 |
- |
9,5 |
3. |
Склади змішаних товарів |
РП |
1,0 |
15,0 |
3,6 |
7,0 |
0,8 |
1,7 |
4,9 |
0,7 |
1,1 |
37,8 |
7,2 |
7,0 |
1,6 |
1,5 |
9,1 |
П |
1,9 |
15,8 |
3,9 |
7,0 |
0,7 |
1,6 |
4,6 |
0,7 |
1,0 |
38,1 |
7,4 |
6,3 |
1,7 |
3,5 |
5,8 |
Р |
- |
15,5 |
4,2 |
7,2 |
0,8 |
1,6 |
5,2 |
0,8 |
1,5 |
37,1 |
7,5 |
7,1 |
1,8 |
- |
9,7 |
................Перейти до повного тексту