- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Постанова
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 8 квітня 1996 р. N 411
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ
N 186 від 15.02.99 )
Про деякі питання щодо державного регулювання виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами
Кабінет Міністрів України
постановляє:
1. Затвердити Порядок переробки сировини на спирт етиловий, коньячний і плодовий, алкогольні напої на давальницьких умовах та їх використання в 1996 - 1997 роках, що додається.
2. Встановити, що показник питомої ваги давальницької сировини або частини готової продукції, яка використовується для оплати послуг, пов'язаних із переробкою сировини на спирт етиловий, коньячний і плодовий, повинен становити не менш як 50 відсотків обсягів переробки давальницької сировини або виходу готової продукції.
3. Встановити, що норми виробничих втрат і виходу готової продукції затверджуються:
щодо спирту етилового, горілки та лікеро-горілчаних виробів - Державним комітетом по харчовій промисловості за поданням Українського науково-дослідного інституту спирту і біотехнології продовольчих продуктів (м. Київ) - головної організації з розроблення цих норм;
щодо спирту коньячного та плодового, коньяку, інших міцних напоїв, що виготовляються з виноградного і плодового спирту, виноробної продукції - Державним комітетом з питань садівництва, виноградарства та виноробної промисловості за поданням державного науково-виробничого підприємства "Плодовинконсерв" (м. Київ) - головної організації з розроблення цих норм;
щодо тютюнових виробів - Державним комітетом по харчовій промисловості за поданням підприємств тютюнової галузі.
4. Встановити, що до затвердження нових норм виробничих втрат і виходу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів діють норми, що були визначені до набрання чинності цією постановою.
Державному комітетові по харчовій промисловості і Державному комітетові з питань садівництва, виноградарства та виноробної промисловості протягом 1996 року переглянути норми виробничих втрат і виходу зазначеної продукції.
Прем'єр-міністр України Є.МАРЧУК
Міністр
Кабінету Міністрів України В.ПУСТОВОЙТЕНКО
Інд.22
ЗАТВЕРДЖЕНИЙ
постановою Кабінету Міністрів України
від 8 квітня 1996 р. N 411
ПОРЯДОК
переробки сировини на спирт етиловий, коньячний і плодовий, алкогольні напої на давальницьких умовах та їх використання в 1996 - 1997 роках
1. Переробка давальницької сировини на спирт етиловий, коньячний і плодовий (далі - спирт) у 1996 році здійснюється для всіх суб'єктів підприємницької діяльності - резидентів і нерезидентів, а в 1997 році - тільки для сільськогосподарських товаровиробників - резидентів на державних підприємствах, які мають відповідний дозвіл (ліцензію).
2. Підприємства - виробники спирту приймають сировину для переробки на давальницьких умовах від сільськогосподарських товаровиробників - резидентів за письмовим погодженням з районними державними адміністраціями за місцезнаходженням замовника. Від інших замовників давальницька сировина приймається за наявності дозволів міністерств та інших органів державної виконавчої влади, до сфери управління яких належать підприємства - виробники спирту. При цьому приймання сировини для переробки на спирт на давальницьких умовах для фізичних осіб, які не є суб'єктами підприємницької діяльності, не допускається.
3. Питома вага давальницької сировини або частини готової продукції, яка йде на оплату переробки давальницької сировини, повинна становити не менш як 50 відсотків обсягів переробки або виходу готової продукції.
Порядок поставки давальницької сировини для переробки на спирт, обсяги і терміни її переробки, граничні терміни зберігання і відвантаження готової продукції, а також порядок розрахунків визначаються договорами між замовниками та підприємствами - виробниками спирту, що повинні укладатися з урахуванням вимог, встановлених законодавством.
................Перейти до повного тексту