- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Постанова
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 22 листопада 1993 р. N 941
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ
N 63 від 12.01.96 )
Про затвердження Положення про інспекцію заготівель та якості сільськогосподарської продукції обласної, Севастопольської міської державної адміністрації
Кабінет Міністрів України
постановляє:
Затвердити Положення про інспекцію заготівель та якості сільськогосподарської продукції обласної, Севастопольської міської державної адміністрації, що додається.
Виконуючий обов'язки
Прем'єр-міністра України Ю.ЗВЯГІЛЬСЬКИЙ
Міністр
Кабінету Міністрів України І.ДОЦЕНКО
Інд.22
ЗАТВЕРДЖЕНЕ
постановою Кабінету Міністрів України
від 22 листопада 1993 р. N 941
ПОЛОЖЕННЯ
про інспекцію заготівель та якості сільськогосподарської продукції обласної, Севастопольської міської державної адміністрації
1. Інспекція заготівель та якості сільськогосподарської продукції обласної, Севастопольської міської державної адміністрації (надалі - інспекція) є місцевим органом державної виконавчої влади, створюється Представником Президента України в області, місті Севастополі і підпорядковується обласній, Севастопольській міській державній адміністрації та Мінсільгосппроду.
До складу інспекції входять головні державні інспектори і спеціалісти заготівель та якості сільськогосподарської продукції районів.
Інспекція в межах своєї компетенції сприяє проведенню державної політики з питань заготівель та якості сільськогосподарської продукції, здійснює державний нагляд за дотриманням товаровиробниками, заготівельними організаціями і підприємствами стандартів, технічних умов та інших вимог, пов'язаних з якістю сільськогосподарської продукції.
2. Інспекція у межах повноважень, визначених цим Положенням, забезпечує виконання законів України, постанов Верховної Ради України, указів і розпоряджень Президента України, декретів, постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України, розпоряджень Представника Президента України в області, місті Севастополі, рішень обласної, Севастопольської міської Ради народних депутатів, наказів Мінсільгосппроду.
3. Основними завданнями інспекції є:
організація закупівлі в державні ресурси зерна, олійних і технічних культур, м'яса, молока, яєць, картоплі, плодоовочевої та іншої сільськогосподарської продукції, контроль за виконанням поставок цієї продукції за міжурядовими угодами областям, яким надаються дотації, спецспоживачам та населенню, що проживає на території, яка зазнала радіоактивного забруднення внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС;
здійснення державного контролю за правилами приймання та визначення якості сільськогосподарської продукції, проведенням розрахунків за неї;
забезпечення контролю за збереженням сільськогосподарської продукції, що надходить у державні ресурси;
визначення джерел надходження товарних ресурсів сільськогосподарської продукції та шляхів її збуту.
4. Інспекція відповідно до покладених на неї завдань:
1) бере участь у формуванні й розміщенні разом з управліннями сільського господарства і продовольства місцевих державних адміністрацій, заготівельними організаціями та підприємствами державного замовлення на закупівлю і поставку в державні ресурси сільськогосподарської продукції, координує діяльність підприємств та організацій, спрямовану на його виконання;
2) організовує своєчасне укладання заготівельними організаціями та підприємствами договорів контрактації сільськогосподарської продукції з сільськогосподарськими товаровиробниками і здійснює їх облік;
3) контролює правильність приймання і визначення заготівельними організаціями та підприємствами якості сільськогосподарської продукції, що закуповується у товаровиробників, дотримання правил її зберігання, своєчасність розрахунків за неї;
4) здійснює контроль за постачанням і цільовим використанням матеріально-технічних ресурсів та зустрічним продажем продукції переробки, що виділяється для стимулювання сільськогосподарських товаровиробників за здану в державні ресурси сільськогосподарську продукцію;
5) дає висновки щодо спірних питань, які виникають при прийманні продукції між заготівельними організаціями та підприємствами і сільськогосподарськими товаровиробниками у процесі оцінки її якісних та кількісних показників;
................Перейти до повного тексту