1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧІВ
НАКАЗ
28.07.2017 № 624
( Наказ скасовано на підставі Наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 1007 від 10.12.2018 )
Про затвердження Каталогу кормових матеріалів
З метою впровадження галузевої співпраці та на виконання пункту 59 Всеохоплюючої стратегії імплементації Глави IV (Санітарні та фітосанітарні заходи) Розділу IV "Торгівля і питання, пов'язані з торгівлею" Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 р. № 228-р,
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Каталог кормових матеріалів, що додається.
2 Управлінню безпечності харчових продуктів та кормів Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини забезпечити оприлюднення даного наказу на веб-сайті Держпродспоживслужби.
3. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.
Голова В. Лапа
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної служби України
з питань безпечності харчових
продуктів та захисту
споживачів України
28.07.2017 № 624
КАТАЛОГ
кормових матеріалів
I. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1. Цей Каталог розроблено з метою забезпечення гармонізації законодавства України із законодавством Європейського Союзу шляхом затвердження переліку кормових матеріалів, який створено як інструмент для покращення маркування кормової сировини та комбікормів. Перелік кормової сировини у Каталозі є невичерпний та має полегшити обмін інформацією стосовно властивостей продукції. Використання каталогу операторами ринку кормів є добровільним.
2. Назви кормових матеріалів, зазначені в Переліку кормових матеріалів, використовуються лише для кормового матеріалу, що відповідає зазначеним у ньому вимогам та відображається на маркуванні.
3. Кормові матеріали не повинні містити хімічних забруднень, що можуть виникнути в результаті виробничого процесу або використання допоміжних речовин для переробки, якщо у каталозі не встановлено максимально допустимих рівнів їх вмісту для конкретної речовини.
4. У "Переліку кормових матеріалів" вказано максимальний вміст хімічних забруднень, які можуть виникнути в процесі виробництва або використання допоміжних речовин для переробки, які присутні на рівні 0,1 % або вище.
Також може бути встановлений максимальний вміст хімічних забруднень та допоміжних речовин для переробки, що використовуються в процесі виробництва, які присутні на рівні менше ніж 0,1 %, якщо це визнано доцільним з точки зору захисту прав споживача.
5. Максимальний вміст хімічних забруднень та допоміжних речовин для переробки зазначено у "Глосарії процесів", або в "Переліку кормових матеріалів". Якщо в "Переліку кормових матеріалів" не встановлений конкретний максимальний вміст, то максимальний вміст, зазначений в "Глосарії процесів", застосовується для кожного кормового матеріалу, опис якого включає посилання на цей процес.
6. Ботанічна чистота кормового матеріалу повинна бути не менше ніж 95 %. Проте ботанічні домішки, такі як залишки іншого олійного насіння або плодів олійних культур з попереднього виробничого процесу, не повинно перевищувати 0,5 % для кожного виду олійного насіння або плодів. Відхилення рівня від цих загальних правил встановлюється в "Переліку кормових матеріалів".
7. Ботанічна назва рослин зазначається лише в першому записі (маркуванні), що вказана в Переліку кормових матеріалів.
8. Для кормового матеріалу, що піддався відповідному процесу або процесам обробки, до його назви додається загальна назва / класифікатор одного або більше процесів, зазначених в "Глосарії процесів".
Кормовий матеріал, назва якого є поєднанням імен, зазначених в "Переліку кормових матеріалів", із загальною назвою / класифікатором одного або декількох процесів, відповідно до "Глосарію процесів", вважається включеним в каталог і його маркування повинно містити обов'язкові декларації, використовувані для кормового матеріалу, як зазначено в "Глосарії процесів" і "Переліку кормових матеріалів", в залежності від обставин.
Якщо в останньому рядку "Глосарію процесів" встановлено спеціальний метод, який використовується для процесу, він має також зазначатися в назві кормового матеріалу.
9. Якщо виробничий процес виготовлення кормового матеріалу відрізняється від опису процесу, викладеного в "Глосарії процесів", процес позначається в описі кормового матеріалу.
10. Для ряду кормових матеріалів можуть бути використані синоніми. Синоніми позначаються в квадратні дужки в колонці "Назва" "Переліку кормових матеріалів".
11. Термін "Вилучені харчові продукти", зазначений у пункті 9.14.1 Переліку кормових матеріалів, означає харчові продукти, за винятком харчових відходів громадського харчування, що вироблені відповідно до вимог законодавства України для споживання людиною, але з практичних або логістичних причин (технологічними помилками під час виготовлення, пакування, зберігання тощо) більше не призначені для споживання людиною і є безпечними для здоров'я тварин, та, за умови їх подальшої переробки, можуть бути використанні в якості корму.
12. Принцип обов'язкового декларування для аналітичних компонентів в кормовому матеріалі, зазначеному в Каталозі, застосовуються, у разі коли продукт містить високу концентрацію специфічного компоненту або процес виробництва змінив поживні характеристики продукту.
Якщо колонка "Обов'язкова декларація" "Переліку кормових матеріалів" є порожньою по відношенню аналітичних компонентів, то такі компоненти не декларуються.
Якщо вміст золи, нерозчинної в соляній кислоті, перевищує 2,2 %, то він повинен бути задекларований.
Якщо у колонці "Обов'язкова декларація" "Переліку кормових матеріалів" вказано один або більше рівнів вологи, то вони повинні бути задекларовані. Якщо вміст вологи менше 14 %, декларування не обов'язкове.
II. ГЛОСАРІЙ ПРОЦЕСІВ
Процес Визначення Загальна назва / кваліфікатор
1 Повітряне фракціонування Розділення частинок за допомогою потоку повітря Фракціонований повітрям
2 Аспірація Процес видалення пилу, дрібних частинок та інших частин з зернових з основної маси зерна під час транспортування за допомогою струменю повітря Аспірований
3 Бланшування Процес, що полягає в термічній обробці органічної субстанції шляхом обробки кип'ятком або парою з метою денатурації природних ферментів, пом'якшення тканин і видалення гіркого смаку з наступним зануренням в холодну воду, для припинення процесу обробки Бланшований
4 Відбілювання Видалення природного кольору Вибілений
5 Охолодження Зниження температури нижче температури навколишнього середовища, але вище точки замерзання для консервування Охолоджений
6 Січення Зменшення розміру часток за допомогою одного або кількох ножів Січений
7 Очищення Видалення предметів (забруднюючих речовини, наприклад каменів) або вегетативних частин рослини, наприклад частинок соломи, або лушпиння, або бур'янів Очищений/відсортований
8 Концентрація Збільшення вмісту певних компонентів шляхом видалення води та/або інших складових Концентрат
9 Конденсація Перехід речовини із газоподібного до рідкого стану Конденсований
10 Термічна обробка Використання тепла для зміни фізико-хімічних характеристик кормових матеріалів Оброблений термічно
11 Подрібнення Зменшення розміру часток з використанням подрібнювача Подрібнений, дроблений
12 Кристалізація Очищення з утворенням твердих кристалів з рідкого розчину. Забруднення з розчину зазвичай не переходять у структуру решітки кристалу Кристалізований
13 Облущення Технологічна операція повного або часткового видалення зовнішніх оболонок з зерна, насіння, фруктів, горіхів і ін. Облущений, частково облущений
14 Лущення/лускання Видалення зовнішньої оболонки квасолі, зерна та насіння, як правило, фізичними засобами Лущений
Очищений
15 Депектинізація Екстракція пектину з кормових матеріалів Депектинізований
16 Висушування Процес вилучення вологи Висушений
17 Шламування Процес, який використовується для видалення шламу (слизу) з поверхні Шламований
18 Знецукрення Повне або часткове видалення моно- та дисахаридів з меляси та інших матеріалів, які містять цукор, хімічними або фізичними методами Знецукрений, частково знецукрений
19 Детоксикація Процес, за допомогою якого токсичні забруднювачі нейтралізуються або зменшується їх концентрація Детоксикований
20 Дистиляція Фракціонування рідин шляхом кип'ятіння і збору конденсованої пари в окрему ємність Дистильований
21 Сушіння Зневоднення природнім або штучним шляхом Сушений (на сонці або штучно)
22 Силосування Зберігання кормових матеріалів у силосах, з додаванням консервантів, або в анаеробних умовах, в тому числі з додаванням кормових добавок для силосування Силосований
23 Випаровування Зменшення вмісту води Випаруваний
24 Експандування Тепловий процес, під час якого вода, яка знаходиться в продукті, перетворюється в пару, призводячи до збільшення об'єму або руйнування продукту Експандований
25 Пресування Видалення олії/жиру пресуванням Пресований/макуха та жир і олія
26 Екстракція Видалення з деяких кормових матеріалів жиру або олії (органічними розчинниками) або цукру та інших водорозчинних компонентів (водою) Екстрагований/макуха і жир/олія, патока, цукор або інші водорозчинні компоненти
27 Екструзія Тепловий процес, під час якого швидке випаровування води, що міститься в продукті, призводить до порушення цілісності продукту і формування продукту шляхом протискання крізь отвори Екструдований
28 Ферментація Процес, в процесі якого мікроорганізми, наприклад бактерії, грибки або дріжджі, виробляються або використовуються для впливу на матеріали з метою спричинення змін у їх хімічному складі або властивостях Ферментований
29 Фільтрація Розділення суміші рідких і твердих матеріалів шляхом пропускання рідини через пористі матеріали або мембрани Відфільтрований
30 Плющення Плющення вологого матеріалу, підданого термічній обробці Пластівці
31 Перемелювання на борошно Зменшення розміру часток сухого зерна з метою полегшення поділу на фракції (борошно, висівки та ін.) Борошно, висівки
32 Фракціонування Розділення фрагментів кормових матеріалів шляхом просіювання або обробки потоком повітря, що відділяє легкі частини оболонок Фракціонований
33 Фрагментація Процес розділення кормових матеріалів на фрагменти Фрагментований
34 Смаження Термічна обробка кормових матеріалів у маслі або жирі Смажений
35 Гелювання Процес формування гелю, стабільного матеріалу гелеподібної консистенції, який може бути м'який або твердий, зазвичай за допомогою гелюючих кормових добавок Гелеподібний
36 Грануляція Обробка кормових матеріалів для отримання гранул певної форми і консистенції Гранульований
37 Помол Процес зменшення розмірів часток твердих кормових матеріалів Мелений
38 Термічна обробка Термічна обробка, проведена в відповідних умовах Підданий термічній обробці
39 Гідрогенізація Каталітичний процес, спрямований на насичення подвійних зв'язків масел, жирів, жирних кислот, що здійснюється при високій температурі в атмосфері водню під тиском, з метою отримання частково або повністю насичених тригліцеридів / жирних кислот або спрямований на отримання поліолів шляхом редукції вуглеводних карбонільних груп до гідроксильних груп Гідрогенізований, частково гідрогенізований
40 Гідроліз Зменшення величини частинок кормового матеріалу шляхом обробки водою та/або температурою/тиском, ферментами, або кислотами/лугами Гідролізований
41 Зрідження Перетворення з твердого або газоподібного стану в рідину Зріджений
42 Мацерація Зменшення розміру частинок кормових матеріалів механічними методами, часто з водою або іншими рідинами Мацерований
43 Солодування Процес пророщування зерна з метою активації природних ферментів, які здатні розщеплювати крохмаль на вуглеводи, а білки - на амінокислоти і пептиди Солодований
44 Плавлення Перехід від твердого стану до рідкого під дією теплової обробки Плавлений
45 Мікронізація Процес зниження середнього діаметру часток кормового матеріалу до мікрометрів Мікронізований
46 Пропарювання Процес замочування у воді і термічної обробки для желатинізації крохмалю з наступним висушуванням Пропарений
47 Пастеризація Нагрівання до критичної температури протягом певного часу, для знешкодження шкідливих мікроорганізмів з наступним швидким охолодженням Пастеризований
48 Очищення Видалення шкірки з плодів і овочів Очищені
49 Гранулювання Формування шляхом протискання крізь матрицю Гранульований, гранулят
50 Шліфування рису Видалення оболонок або зародків з лущеного рису Шліфований
51 Попередня желатинізація Модифікація крохмалю з метою покращення його властивостей до набухання у холодній воді Попередньо желатинізований
52 Пресування Фізичне відділення рідин, таких як жир, олія, вода або сік, з твердих продуктів Макуха (у випадку матеріалів, що містять олію)
М'якоть, мезга (у випадку овочів, фруктів і ін.)
жом (у випадку цукрових буряків)
53 Рафінування Повне або часткове видалення забруднень або небажаних компонентів за допомогою хімічної або фізичної обробки Рафінований
54 Смаження Термічна обробка сухих кормових матеріалів з метою покращення перетравності, інтенсифікації забарвлення або нейтралізації природних антипоживних факторів Смажений
55 Вальцювання Зменшення розміру часток шляхом стискання кормового матеріалу, наприклад зерна, між роликами Вальцьований
56 Захист від розщеплення в рубці Процес, метою якого є захист поживних компонентів від розщеплення у рубці жуйних шляхом фізичної обробки із використанням термічної обробки, тиску, пари або їх комбінації та/або шляхом обробки альдегідами, лігносульфонатами, гідроксидом натрію або органічними кислотами.
Кормові матеріали, захищені від розщеплення в рубці шляхом обробки альдегідами, може містити не більше 0,12 % вільних альдегідів
Захищений від розщеплення в рубці
57 Просіювання Розділення частинок різних розмірів шляхом пропускання кормових матеріалів через сито або сита Просіяне
58 Сепарація Відділення верхнього шару рідини механічним шляхом, наприклад молочного жиру Сепарований
59 Нарізка Різання кормових матеріалів тонкими шарами Нарізаний
60 Замочування Зволоження і пом'якшення кормових матеріалів, як правило, насіння, з метою скорочення часу приготування корму до згодовування, полегшення видалення оболонок насіння, поглинання води для активізації процесів проростання або нейтралізації природних антипоживних факторів Замочений
61 Розпилювальна сушка Зменшення вмісту вологи в рідині шляхом розпилення для збільшення відношення площі поверхні до маси кормового матеріалу, який обробляється теплим повітрям Висушений розпиленням
62 Обробка парою Процес обробки парою під тиском для нагрівання і термічної обробки з метою збільшення засвоюваності Оброблений парою
63 Тостування Нагрівання з використанням сухого тепла. Зазвичай застосовується для олійних культур, наприклад, для нейтралізації природних антипоживних факторів Тостований
64 Ультрафільтрація Фільтрації рідин через мембрану, проникною тільки для малих часток Ультрафільтрація
65 Відділення зародку Процес повного або часткового видалення зародку з подрібненого зерна Без зародку
66 Мікронізація в інфрачервоному спектрі Термічна обробка шляхом нагрівання інфрачервоними променями для обробки зерна, коренеплодів, насіння або бульбоплодів або продуктів їх переробки, переважно супроводжується плющенням Мікронізований в інфрачервоному спектрі
67 Гідроліз олій/масел і гідрованих олій/масел Хімічний процес гідролізу жирів/масел. Реакція жирів/масел з водою, що проводиться при високій температурі та тиску, дозволяє отримати сирі жирні кислоти у гідрофобній фазі і гліцерин в гідрофільній фазі Гідролізований
III. ПЕРЕЛІК КОРМОВИХ МАТЕРІАЛІВ
1. Злакові і продукти їх переробки
Номер Назва Опис Обов'язкова декларація
1.1.1 Ячмінь Зерно Hordeum vulgare L. Може бути захищене від розщеплення в рубці
1.1.2 Ячмінь запарений Продукт, отриманий з грубо меленого або коленого ячменю обробкою в теплих і вологих умовах і під тиском Крохмаль
1.1.3 Ячмінь обсмажений Продукт обсмаження ячменю, який є частково обсмажений до світлого кольору Крохмаль, якщо > 10 %
Сирий протеїн, якщо > 15 %
1.1.4 Пластівці ячмінні Продукт, отриманий шляхом обробки парою або мікронізації в інфрачервоній області спектру і валкування лущеного ячменю. Може містити невелику кількість лушпиння ячменю. Може бути захищений від розщеплення в рубці Крохмаль
1.1.5 Клітковина ячмінна Продукт, отриманий в процесі виробництва крохмалю з ячменю. Містить частинки ендосперму і головним чином з волокон Сира клітковина
Сирий протеїн, якщо > 10 %
1.1.6 Полова ячмінна Продукт, отриманий в процесі виробництва етанолу з крохмалю після сухого подрібнення, просіювання і лущення ячменю Сира клітковина
Сирий протеїн, якщо > 10 %
1.1.7 Шрот ячмінний Продукт, отриманий при переробці просіяного і лущеного ячменю в перлову крупу, манну крупу або борошно. Складається в основному з частинок ендосперму з дрібними фрагментами зовнішніх оболонок і деяких зерен після просіювання Сира клітковина
Крохмаль
1.1.8 Білок ячмінний Продукт, отриманий з ячменю після відділення крохмалю і висівок. Складається в основному з білка Сирий протеїн
1.1.9 Білок ячмінний кормовий Продукт, отриманий з ячменю після відділення крохмалю. Складається в основному з білків і частинок ендосперму Волога, якщо < 45 % або > 60 %
Якщо вологість < 45 %:
- сирий протеїн
- крохмаль
1.1.10 Фракції ячменю розчинні Продукт з ячменю, отриманий після вологого екстрагування білка і крохмалю Сирий протеїн
1.1.11 Висівки ячмінні Продукт, отриманий при виробництві борошна, після просіювання лущеного зерна ячменю. Він складається в основному з фрагментів зовнішніх лусочок і часток зерна, з яких видалена більша частина ендосперму Сира клітковина
1.1.12 Крохмаль ячмінний рідкий Вторинна фракція крохмалю, отримана в процесі виробництва крохмалю з ячменю Якщо вологість < 50 %:
- крохмаль
1.1.13 Просів пивоварного ячменю Продукт механічного просіювання (фракціонування за величиною), що містить недорослі зерна ячменю і фракції ячменю, відокремлені перед процесом пивоваріння Сира клітковина
Сира зола, якщо > 2,2 %
1.1.14 Пил солодовий і ячмінний Продукт, що містить фракції зерен ячменю і солоду, розділених під час виробництва солоду Сира клітковина
1.1.15 Полова пивоварного ячменю Продукт, отриманий під час очищення пивоварного ячменю, який містить фрагменти оболонок і дрібні фрагменти ячменю Сира клітковина
1.1.16 Барда ячмінна волога, тверда фракція Продукт, отриманий в процесі виробництва етанолу з ячменю. Містить тверду фракцію барди з дистиляції Волога, якщо < 65 % або > 88 %
Якщо вологість < 65 %:
- сирий протеїн
1.1.17 Барда ячмінна волога, розчинна фракція Продукт, отриманий в процесі виробництва етанолу з ячменю. Містить рідку фракцію барди з дистиляції Волога, якщо < 45 % або > 70 %
Якщо вологість < 45 %:
- сирий протеїн
1.1.18 Солод (1) Продукт, отриманий з пророщених злаків, висушених, грубо мелених або екстрагованих
1.1.19 Солодові паростки (1) Продукт, отриманий з пророщених пивоварних злаків в результаті очищення солоду, містить пророслі зерна, дрібну фракцію злаків, лушпиння і дрібні колені зерна солодових злаків. Може бути грубого помелу
1.2.1 Кукурудза Зерна Zea mays L. ssp. mays. Можуть бути захищені від розщеплення в рубці
1.2.2 Пластівці кукурудзяні Продукт, отриманий шляхом обробки парою або мікронізації в інфрачервоній області спектра і плющення кукурудзи. Може містити невелику кількість оболонок кукурудзи Крохмаль
1.2.3 Шрот кукурудзяний Продукт виробництва борошна або манної крупи з кукурудзи. Містить в основному фрагменти зовнішніх оболонок і частинок зерна, з якого було видалено менше ендосперму, ніж з висівок кукурудзяних. Може містити частини кукурудзяних зародків Сира клітковина
Крохмаль
1.2.4 Висівки кукурудзяні Продукт, отриманий в процесі виробництва борошна або манної крупи з кукурудзи. Він складається в основному з зовнішніх оболонок і невеликої кількості фрагментів зародків кукурудзяних та частинок ендосперму Сира клітковина
1.2.5 Качани кукурудзяні Серцевина качана кукурудзи. Містить невідокремлені серцевини качанів кукурудзи, зерно і листя Сира клітковина
Крохмаль
1.2.6 Відсів кукурудзяний Фракція кукурудзяних зерен, розділених в процесі просіювання при прийманні продукту
1.2.7 Клітковина кукурудзяна Продукт, отриманий в процесі виробництва кукурудзяного крохмалю. Складається в основному з волокон Волога, якщо < 50 % або > 70 %
Якщо волога < 50 %:
- сира клітковина
1.2.8 Глютен кукурудзяний Продукт, отриманий в процесі виробництва кукурудзяного крохмалю. Складається в основному з глютену, отриманого під час відокремлення крохмалю Волога, якщо < 70 % або > 90 %
Якщо волога < 70 %:
- сирий протеїн
1.2.9 Глютен кукурудзяний кормовий Продукт, отриманий в процесі виробництва кукурудзяного крохмалю. Містить кукурудзяні висівки і розчинні речовини кукурудзи. Продукт може також містити колені зерна кукурудзи і залишки від екстракції кукурудзяної олії з кукурудзяних зародків. Можна додати інші продукти переробки крохмалю і продукти рафінування або ферментації продуктів переробки крохмалю Волога, якщо < 40 % або > 65 %
Якщо волога < 40 %:
- сирий протеїн
- сира клітковина
- крохмаль
1.2.10 Зародки кукурудзяні Продукт, отриманий під час приготування крупи манної, борошна або крохмалю з кукурудзяного. Містить в основному кукурудзяні зародки, зовнішні оболонки і частини ендосперму Волога, якщо < 40 % або > 60 %
Якщо волога < 40 %:
- сирий протеїн
- сирий жир
1.2.11 Макуха із зародків кукурудзи Продукт, отриманий в процесі виробництва олії, шляхом пресування перероблених кукурудзяних зародків, до яких можуть ще входити фрагменти ендосперму і оболонок Сирий протеїн
Сирий жир
1.2.12 Шрот післяекстракційний із зародків кукурудзи Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстракції перероблених зародків кукурудзи Сирий протеїн
1.2.13 Олія із зародків кукурудзи Продукт, отриманий із зародків кукурудзи Сирий жир
1.2.14 Кукурудза екструдована Продукт, одержуваний з грубо меленого або коленого зерна кукурудзи шляхом обробки в теплих і вологих умовах та під тиском Крохмаль
1.2.15 Розчин з намоченої кукурудзи Концентрована рідка фракція з процесу замочування кукурудзи Волога, якщо < 45 % або > 65 %
Якщо вологість < 45 %:
- сирий протеїн
1.2.16 Силос з кукурудзи цукрової Побічний продукт переробки цукрової кукурудзи, що містить серцевину качанів, оболонки, основне зерно, подрібнене і висушене або відтиснене. Отриманий шляхом подрібнення качанів цукрової кукурудзи, її оболонок і листя, з додаванням зерна цукрової кукурудзи Сира клітковина
1.2.17 Кукурудза подрібнена пророщена Продукт, отриманий шляхом пророщування подрібненої кукурудзи. Складається в основному з фрагментів ендосперму; може містити зародки кукурудзи і оболонки Сира клітковина
Крохмаль
1.3.1 Просо Зерно Panicum miliaceum L.
1.4.1 Овес Зерно Avena sativa L. та інших сортів вівса
1.4.2 Овес лущений Лущене зерно вівса. Може бути оброблене парою
1.4.3 Пластівці вівсяні Продукт, отриманий шляхом обробки парою або мікронізації в інфрачервоній області спектра і плющення лущеного вівса. Може містити невелику кількість вівсяних оболонок Крохмаль
1.4.4 Шрот вівсяний Продукт, отриманий під час переробки просіяного лущеного вівса на вівсяну крупу і борошно. Складається в основному з вівсяних висівок і невеликої кількості ендосперму Сира клітковина
Крохмаль
1.4.5 Висівки вівсяні Продукт виробництва борошна, отриманий з просіяного лущеного вівса. Складається в основному з фрагментів зовнішніх оболонок і частинок зерна, з яких було видалено більшу частину ендосперму Сира клітковина
1.4.6 Полова вівсяна Продукт, отриманий в процесі лущення зерна вівса Сира клітковина
1.4.7 Овес екструдований Продукт, отриманий шляхом обробки грубо меленого або коленого вівса під дією температури і вологи та під тиском Крохмаль
1.4.8 Крупа вівсяна Очищений овес без оболонок Сира клітковина
Крохмаль
1.4.9 Борошно вівсяне Продукт, отриманий шляхом перемелювання зерна вівса Сира клітковина
Крохмаль
1.4.10 Борошно (мучка) з вівса фуражного Продукт переробки вівса з високим вмістом крохмалю, після лущення Сира клітковина
1.4.11 Корм вівсяний Продукт, отриманий під час переробки, просіяного і лущеного вівса на крупу і борошно. Містить в основному вівсяні висівки і невелику кількість ендосперму Сира клітковина
1.5.1 Насіння квіноа (різновид лободи), екстраговане Очищене ціле насіння квіноа (Chenopodium quinoa Willd.), з якого було видалено сапонін, що міститься в зовнішній оболонці насіння
1.6.1 Рис колений Частини зерна рису Oryza Sativa L. довжиною менше, ніж три чверті цілого ядра. Рис може бути пропарений Крохмаль
1.6.2 Рис полірований Лущений рис, з якого при поліруванні видалено висівки і зародки. Рис може були пропарений Крохмаль
1.6.3 Рис, попередньо желатинізований Продукт, отриманий з полірованого або коленого рису шляхом попередньої желатинізації Крохмаль
1.6.4 Рис екструдований Продукт, що отриманий шляхом екструдування рисового борошна Крохмаль
1.6.5 Пластівці рисові Продукт, отриманий шляхом плющення попередньо желатинізованого або коленого рису Крохмаль
1.6.6 Рис лущений Рис (Oryza Sativa L.), з якого видалені тільки оболонки. Може бути пропарений. Процес лущення та обробки може привести до незначних втрат висівок Крохмаль
Сира клітковина
1.6.7 Рис грубо мелений фуражний Продукт, що отриманий при перемелюванні рису фуражного, що містить зелені, або крейдяні, або незрілі зерна, відділені під час помелу лущеного рису, або нормальні лущені зерна, що мають жовтий колір або плями Крохмаль
1.6.8 Борошно рисове Продукт, отриманий шляхом перемелювання полірованого рису. Рис може бути пропарений Крохмаль
1.6.9 Борошно з лущеного рису Продукт, отриманий шляхом перемелювання лущеного рису. Рис може бути пропарений Крохмаль
Сира клітковина
1.6.10 Висівки рисові Продукт, отриманий під час полірування рису, що переважно складається з зовнішніх шарів зерна (навколоплідник, оболонки, ядро, алейрони) з частиною зародків. Рис може бути пропарений або екструдований Сира клітковина
1.6.11 Висівки рисові з карбонатом кальцію Продукт, отриманий під час полірування рису, містить зовнішні шари зерна (навколоплідник, оболонки, ядро, алейрони) з частиною зародків. Може містити до 23 % карбонату кальцію, який використовується як допоміжна субстанція. Рис може бути пропарений Сира клітковина
Карбонат кальцію
1.6.12 Висівки рисові знежирені Рисові висівки, отримані в процесі екстракції олії. Можуть бути захищені від розщеплення в рубці Сира клітковина
1.6.13 Олія рисова з рисових висівок Олія екстрагована із стабілізованих рисових висівок Сирий жир
1.6.14 Шрот рисовий Продукт виробництва рисового борошна і рисового крохмалю, отриманий шляхом перемелювання сухим або вологим способом і просіюванням. Складається в основному з крохмалю, білка, жиру і клітковини. Рис може були пропарений. Може містити не більше 0,25 % натрію і не більше 0,25 % сульфатів Крохмаль, якщо > 20 %
Сирий протеїн, якщо > 10 %
Сирий жир, якщо > 5 %
Сира клітковина
1.6.15 Шрот рисовий з карбонатом кальцію Продукт, отриманий під час полірування рису, і містить в основному частинки алейронового (протеїнового) шару і ендосперму. Може містити до 23 % карбонату кальцію, який використовується як допоміжна субстанція. Рис може бути пропарений Крохмаль
Сирий протеїн
Сирий жир
Сира клітковина
Карбонат кальцію
1.6.17 Зародки рисові Продукт, отриманий при поліруванні рису і містить в основному зародки Сирий жир
Сирий протеїн
1.6.18 Макуха з рисових зародків Продукт, отриманий після подрібнення зародків рису з метою вилучення олії Сирий протеїн
Сирий жир
Сира клітковина
1.6.20 Білок рисовий Продукт виробництва рисового крохмалю, отриманий шляхом вологого перемелювання, просіювання, подрібнення, концентрування та сушіння Сирий протеїн
1.6.21 Корм рисовий рідкий Концентрований рідкий продукт вологого перемелювання і просіювання рису Крохмаль
1.6.22 Рис експандований Продукт, що отриманий шляхом експандування зерна рису або колених зерен рису Крохмаль
1.6.23 Рис ферментований Продукт, отриманий шляхом ферментації рису Крохмаль
1.6.24 Рис змінений полірований / крейдяний рис, полірований Продукт, отриманий в процесі полірування рису, в основному складається з неправильно сформованих зерен та/або крейдяних зерен та/або пошкоджених зерен. Може бути пропарений Крохмаль
1.6.25 Рис незрілий, полірований Продукт, отриманий в процесі полірування рису, містить в основному незрілі та/або крейдяні зерна Крохмаль
1.7.1 Жито Зерно Secale cereale L.
1.7.2 Шрот житній Продукт, отриманий при виробництві борошна з просіяного жита. Складається в основному з частинок ендосперму, з дрібними фрагментами зовнішньої оболонки і різних частин зерна Крохмаль
Сира клітковина
1.7.3 Корм житній Продукт, отриманий при виробництві борошна з просіяного жита. Складається головним чином з фрагментів зовнішньої оболонки і частинок зерна, з якого видалено менше ендосперму, ніж з висівок житніх Крохмаль
Сира клітковина
1.7.4 Висівки житні Продукт, отриманий при виробництві борошна, з просіяного жита. Складається в основному з фрагментів зовнішньої оболонки і частинок зерна, з яких видалено більшу частину ендосперму Крохмаль
Сира клітковина
1.8.1 Сорго (Просо) Зерно (насіння) Sorghum bicolor (L.) Moench
1.8.2 Сорго біле Зерно білого сорго
1.8.3 Глютен кормовий з сорго Висушений продукт, отриманий при виробництві крохмалю із сорго. Містить в основному висівки і невелику кількість глютену. Продукт також може містити сухий залишок води до мацерації, можуть бути додані зародки Сирий протеїн
1.9.1 Спельта (двозерна пшениця) Зерно спельти Triticum spelta L., Triticum dicoccum Schrank, Triticum monococcum
1.9.2 Висівки спельти Продукт виробництва борошна із спельти. Складається в основному з фрагментів зовнішньої оболонки і невеликої кількості фрагментів зародків спельти та ендосперму Сира клітковина
1.9.3 Полова спельти Продукт, отриманий при лущенні зерна спельти Сира клітковина
1.9.4 Шрот спельтовий Продукт, отриманий під час переробки просіяного, очищеного і лущеного зерна спельти на борошно. Складається в основному з частинок ендосперму з дрібними фрагментами зовнішньої оболонки і зерен після просіювання Сира клітковина Крохмаль
1.10.1 Тритікале Зерно Triticum х Secale cereale L. Hybrid.
1.11.1 Пшениця Зерно Ziarno Triticum aestivum L., Triticum durum Desf. та інших сортів пшениці. Може бути захищена від розщеплення в рубці
1.11.2 Паростки пшеничні Продукт, отриманий з пророслої пшениці в процесі пивоваріння та очищення солоду, що містить паростки, дрібні фрагменти зерна, оболонки і невеликі колені зерна пивоварної пшениці
1.11.3 Пшениця екструдована Продукт, що отриманий з меленої або коленої пшениці шляхом переробки у вологих, теплих умовах і під тиском Крохмаль
1.11.4 Шрот пшеничний Продукт виробництва борошна, отриманий з просіяного зерна пшениці або спельти. Містить частинки ендосперму з дрібними фрагментами зовнішніх оболонок і зерна з відсіву Сира клітковина
Крохмаль
1.11.5 Пластівці пшеничні Продукт, отриманий шляхом обробки парою або мікронізації в інфрачервоній області спектра і плющення лущеної пшениці. Може містити невелику кількість пшеничних оболонок. Може бути захищений від розщеплення в рубці Сира клітковина
Крохмаль
1.11.6 Корм пшеничний Продукт виробництва борошна або солоду, отриманий з просіяного зерна пшениці або лущеної спельти. Складається в основному з фрагментів зовнішньої оболонки і частинок зерна, з яких видалено менше ендосперму, ніж з пшеничних висівок Сира клітковина
1.11.7 Висівки пшеничні (1) Продукт, отриманий при виробництві борошна або солоду, з просіяного зерна пшениці або лущеної спельти. Складається головним чином з фрагментів зовнішньої оболонки і частинок зерна, з якого видалено більшу частину на ендосперму Сира клітковина
1.11.8 Частинки ферментовані, солодової пшениці Продукт, отриманий в процесі спільного солодування і ферментації пшениці та пшеничних висівок. Продукт у подальшому висушений і грубо змелений Крохмаль
Сира клітковина
1.11.10 Клітковина пшенична Клітковина екстрагована в процесі переробки пшениці. Складається в основному з клітковини Вологи, якщо < 60 % або > 80 %
Якщо вологи < 60 %:
- сира клітковина
1.11.11 Зародки пшеничні Продукт дрібно перемелений. Складається в основному з зародків пшениці, плющених або ні, які можуть містити фрагменти ендосперму і зовнішньої оболонки Сирий протеїн
Сирий жир
1.11.12 Зародки пшениці, ферментовані Продукт ферментації зародків пшениці, в якому інактивовані мікроорганізми Сирий протеїн
Сирий жир
1.11.13 Макуха з зародків пшениці Продукт виготовлення олії, отриманий методом пресування зародків пшениці (Triticum aestivum L., Triticum durum Desf. та інших сортів пшениці та лущеної спельти (Triticum Спелта l., Triticum dicoccum Schrank, Triticum monococcum l.)), які можуть містити фрагменти ендосперму і зовнішньої оболонки Сирий протеїн
1.11.15 Білок пшеничний Білок пшеничний екстрагований під час виробництва крохмалю або етанолу, може бути частково гідролізований Сирий протеїн
1.11.16 Глютен пшеничний кормовий Продукт виробництва крохмалю та клейковини з пшениці. Складається з висівок, з яких зародок частково видалено. Можуть додаватися розчинні фракції пшениці, колені зерна пшениці та інші похідні продукти крохмалю і рафінування або ферментації крохмалю Вологи, якщо < 45 або > 60 %
Якщо вологи < 45 %:
- сирий протеїн
- крохмаль
1.11.18 Глютен пшеничний в'язкий Білок пшениці, що характеризується високою в'язкістю після зневоднення, з мінімальним вмістом протеїну 80 % (N х 6,25) і максимумом 2 % золи у сухій речовині Сирий протеїн
1.11.19 Крохмаль пшеничний рідкий Продукт, отриманий від виробництва крохмалю/глюкози та глютену з пшениці Вологи, якщо < 65 або > 85 %
Якщо вологи < 65 %:
- крохмаль
1.11.20 Крохмаль пшеничний, що містить білок, частково знецукрений Продукт, отриманий під час виробництва крохмалю пшеничного, містить в основному знецукрений крохмаль, розчинні білки і інші розчинні частини ендосперму Сирий протеїн
Крохмаль
Загальний цукор у перерахунку на сахарозу
1.11.21 Частини пшениці розчинні Продукт переробки пшениці, отриманий після вологої екстракції білка і крохмалю. Може бути гідролізований Волога якщо < 55 або > 85 %
Якщо волога < 55 %:
- сирий протеїн
1.11.22 Концентрат пшеничний дріжджовий Вологий побічний продукт, який отриманий після ферментації пшеничного крохмалю при виробництві спирту Волога, якщо < 60 % або > 80 %
Якщо вологи < 60 %:
- сирий протеїн
1.11.23 Відсів пшениці пивний Продукт від механічного просіювання (фракціонування за величиною), який складається з дрібних зерен пшениці і фракції зерен пшениці, відділені перед процесом виробництва солоду Сира клітковина
1.11.24 Пил солодовий і пшеничний Продукт, що містить фракції зерна пшениці і солоду, відокремлені під час виробництва солоду Сира клітковина
1.11.25 Оболонки пшениці солодової Продукт очищення солодової пшениці, що містить фрагменти оболонок і дрібні фрагменти пшениці Сира клітковина
1.12.2 Борошно зернове (2) Борошно з меленого зерна Крохмаль
Сира клітковина
1.12.3 Концентрат білковий зерновий (2) Концентрат і висушений продукт, що отримані від зерна після видалення крохмалю в процесі дріжджового бродіння (ферментації) Сирий протеїн
1.12.4 Відсів зерновий (2) Продукт механічного просіювання (фракціонування за розміром), що складається з малих зерен і фракцій зерна, в тому числі пророслого, розділені перед подальшою обробкою. Продукт містить більше сирої клітковини (наприклад оболонок), ніж нефракціонованого зерна Сира клітковина
1.12.5 Зародки зернові (2) Продукт дрібного помелу та виробництва крохмалю, що містить в основному зернові зародки, плющені або ні, які мають залишки ендосперму і зовнішніх оболонок Сирий протеїн,
Сирий жир
1.12.6 Брага зернова (2) Продукти зерна, отримані шляхом випаровування і концентрування продуктів бродіння та дистиляції зерна, що використовуються у виробництві зернового спирту Волога, якщо < 45 або > 70 %
Якщо вологи < 45 %:
- сирий протеїн
1.12.7 Барда зернова натуральна волога (2) Вологий продукт, що виробляється як стабільна фракція в процесі центрифугування та/або фільтрації браги з ферментованих і дистильованих зерен, що використовуються у виробництві зернового спирту Вологи, якщо < 65 - > 88 %
Якщо вологи < 65 %:
- сирий протеїн
1.12.8 Барда зернова концентрована (2) Вологий продукт, отриманий при виробництві спирту шляхом ферментації і дистиляції затири пшеничної і цукрового сиропу після попереднього відділення висівок і глютену. Може містити відмерлі клітини і/або частини ферментаційних мікроорганізмів Вологи, якщо < 65 або > 88 %
Якщо вологи < 65 %:
- Сирий протеїн, якщо > 10 %
1.12.9 Барда дистильована зернова (2) Вологий продукт, отриманий в процесі виробництва спирту шляхом ферментації і дистиляції затири з зерна або інших продуктів, які містять крохмаль і цукор. Може містити відмерлі клітини і/або частини ферментаційних мікроорганізмів. Може містити до 2 % сульфатів. Може бути захищений від розщеплення в рубці Вологи, якщо < 60 % або > 80 %
Якщо вологи < 60 %:
- сирий протеїн
1.12.10 Барда дистильована зернова сушена (з твердої фракції) Продукт дистиляції спирту, отриманий шляхом сушіння залишків ферментованого зерна. Може бути захищеним від розщеплення в рубці Сирий протеїн
1.12.11 Барда дистильована зернова сушена (з твердої і рідкої фракції) Продукт дистиляції спирту, отриманий шляхом сушіння твердих залишків ферментованих зерен, до якого додають темний сироп пива або випаруваний ферментований затир Сирий протеїн
1.12.12 Дробина пивна (2) Продукт пивоваріння, що містить залишки солодових і несолодових зернових та інших крохмалистих продуктів, які можуть містити хміль. Зазвичай реалізуються з вологими, але також можуть бути продані у сухому вигляді. Може містити до 0,3 % диметилполісилоксану, до 1,5 % ферментів, до 1,8 % бентоніту Вологи, якщо < 65 або > 88 %
Якщо вологи < 65 %:
- сирий протеїн
1.12.13 Дробина спиртова (2) Продукт, отриманий в процесі виробництва віскі з злакових. Містить залишки екстрагування злакових гарячою водою. Зазвичай продаються у вологому вигляді після видалення екстракту зціджуванням Вологи, якщо < 65 або > 88 %
Якщо вологи < 65 %:
- сирий протеїн
1.12.14 Затир зерна відфільтрований Твердий продукт, отриманий при виробництві пива, солодового екстракту і віскі. Містить залишки після екстрагування гарячою водою грубо меленого солоду і можливо інші добавки, багаті на цукор і крохмаль. Зазвичай продається у вологому вигляді, після видалення екстракту шляхом відтиснення Волога, якщо < 65 або > 88 %
Якщо вологи < 65 %:
сирий протеїн
1.12.15 Сироп пивний Продукт, що залишився в дистиляторі (сік сирий) після першої дистиляції перед ферментацією сусла солодового Сирий протеїн, якщо > 10 %
1.12.16 Сироп пивний темний Продукт від першої дистиляції солоду (сік сирий), отриманий перед випаровуванням сиропу пивного, що залишився в дистиляторі Волога, якщо < 45 або > 70 %
Якщо вологи < 45 %:
- сирий протеїн
(1) Назва може бути доповнена видом зернових.
(2) Назва може бути доповнена видом зерна.
2. Олійні культури та продукти їх переробки
Номер Назва Опис Обов'язкова декларація
2.1.1 Макуха з бабасу Побічний продукт виробництва олії, отриманий шляхом пресування горіхів пальми Babassu сорту Orbignya Сирий протеїн
Сирий жир
Сира клітковина
2.2.1 Насіння рижію Насіння Camelina sativa L. Crantz
2.2.2 Макуха рижію Продукт виготовлення олії, отриманий методом пресування насіння рижію Сирий протеїн
Сирий жир
Сира клітковина
2.2.3 Шрот рижію Побічний продукт виготовлення олії, отриманий методом екстракції та відповідної термообробки макухи з насіння рижію Сирий протеїн
2.3.1 Оболонка какао Оболонка сушених і смажених зерен Theobroma cacao L. Сира клітковина
2.3.2 Лушпиння какао Продукти, отримані в процесі переробки бобів какао Сира клітковина
Сирий протеїн
2.3.3 Шрот післяекстракційний з частково облущеного зерна какао Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстракції сушених і смажених зерен какао Theobroma cacao L., з яких було видалено частину оболонок Сирий протеїн
Сира клітковина
2.4.1 Макуха пальмова Продукт виробництва олії, отриманий шляхом пресування висушених ядер і зовнішньої оболонки з плодів кокосової пальми Cocos nucifera L. Сирий протеїн
Сирий жир
Сира клітковина
2.4.2 Гідролізована пальмова макуха Продукт виробництва олії, отриманий шляхом пресування і ферментативного гідролізу висушених ядер і зовнішньої оболонки з плодів кокосової пальми Cocos nucifera L. Сирий протеїн
Сирий жир
Сира клітковина
2.4.3 Післяекстракційна пальмова мучка Продукт виготовлення олії, отриманий шляхом екстракції сушених ядер (Ендосперм) і зовнішньої оболонки з плодів кокосової пальми Cocos nucifera L. Сирий протеїн
2.5.1 Насіння бавовни Насіння Gossypium ssp., з якого було видалено волокна
2.5.2 Післяекстракційний бавовняний шрот з частково облущеного насіння Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстракції насіння бавовни, з якого було видалено волокна, і частин оболонки. (Максимальний вміст сирої клітковини 22,5 % у перерахунку на суху речовину) Сирий протеїн
Сира клітковина
2.5.3 Макуха бавовняна Продукт виробництва олії, отриманий шляхом пресування насіння бавовни, з якого було видалено волокна Сирий протеїн
Сира клітковина
Сирий жир
2.6.1 Макуха арахісова з частково облущених плодів Продукт виробництва олії, отриманий методом пресування Arachis hypogaea L. і інших видів Arachis. (Максимальний вміст сирої клітковини 16 % у перерахунку на суху речовину) Сирий протеїн
Сирий жир
Сира клітковина
2.6.2 Шрот арахісовий з частково облущених плодів Продукт виробництва олії, отриманий в процесі екстракції частково облущених плодів арахісу (Максимальний вміст сирої клітковини 16 % у перерахунку на суху речовину) Сирий протеїн
Сира клітковина
2.6.3 Макуха арахісова з облущених плодів Продукт виробництва олії, отриманий методом пресування з облущених плодів арахісу Сирий протеїн
Сирий жир
Сира клітковина
2.6.4 Шрот арахісовий з облущених плодів Продукт виробництва олії, отриманий в процесі екстракції облущених плодів Сирий протеїн
Сира клітковина
2.7.1 Макуха з плодів бавовняного дерева Продукт виробництва олії, отриманий методом пресування плодів бавовняного дерева (Ceiba pentadra L. Gaertn.) Сирий протеїн
Сира клітковина
2.8.1 Насіння лляне Насіння льону Linum usitatissimum L. (мінімальна ботанічна чистота 93 %) ціле, плющене або мелене
2.8.2 Макуха лляна Продукт виробництва олії, отриманий методом пресування насіння лляного (мінімальна ботанічна чистота 93 %) Сирий протеїн
Сирий жир
Сира клітковина
2.8.3 Шрот лляний Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстракції та відповідної термообробки лляного насіння Сирий протеїн
2.8.4 Макуха лляна кормова Продукт виробництва олії, отриманий методом пресування насіння лляного (мінімальна ботанічна чистота 93 %). Може містити до 1 % допоміжних фільтраційних матеріалів (наприклад кізельгур, силікати і ін.) та сирого лецитину Сирий протеїн
Сирий жир
Сира клітковина
2.8.5 Шрот лляний кормовий Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстракції та відповідної термообробки лляного насіння. Може містити до 1 % допоміжних фільтраційних матеріалів (наприклад кізельгур, силікати і ін.) та сирого лецитину Сирий протеїн
2.9.1 Висівки гірчичні Продукт виробництва гірчиці (Brassica juncea L.). Складається з фрагментів зовнішньої оболонки і часток зерна Сира клітковина
2.9.2 Шрот гірчичний Продукт, отриманий в процесі екстракції летких гірчичних масел з насіння гірчиці Сирий протеїн
2.10.1 Насіння нугу олійного Насіння нугу олійного Guizotia abyssinica (L. F.) Cass
2.10.2 Макуха з насіння нугу олійного Продукт виробництва олії, отриманий методом пресування насіння нугу олійного (золи не розчинної у HCl: не більше 3,4 %) Сирий протеїн
Сирий жир
Сира клітковина
2.11.1 Макуха оливкова Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстракції пресованих оливок Olea europea L., відокремлених наскільки це можливо від кісточок Сирий протеїн
Сира клітковина
Сирий жир
2.11.2 Шрот оливковий знежирений кормовий Продукт виробництва оливкової олії, отриманий шляхом екстракції та відповідної термічної обробки макухи оливкової, відокремленої наскільки це можливо від кісточок. Може містити до 1 % допоміжних фільтраційних матеріалів (наприклад кізельгур, силікати і ін.) та сирого лецитину Сирий протеїн
Сира клітковина
2.11.3 Знежирений оливковий шрот Продукт виробництва оливкової олії, отриманий шляхом екстракції та відповідної термічної обробки макухи оливкової, відокремленої наскільки це можливо від кісточок Сирий протеїн
Сира клітковина
2.12.1 Макуха пальмова Продукт виробництва олії, отриманий методом пресування пальмові ядра Elaeis guineensis Jacq., Corozo oleifera (HBK) L. H. Bailey (Elaeis melanococca auct.), відокремленої наскільки це можливо від твердої внутрішньої оболонки Сирий протеїн
Сира клітковина
Сирий жир
2.12.2 Шрот пальмовий Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстракції пальмових ядер, відокремленого наскільки це можливо від твердої внутрішньої оболонки Сирий протеїн
Сира клітковина
2.13.1 Насіння гарбуза і гарбузових Насіння Cucurbita pepo L. і рослин роду Cucurbita
2.13.2 Макуха з насіння гарбуза і гарбузових Продукт виробництва олії, отриманий методом пресування насіння Cucurbita pepo L. і рослин роду Cucurbita Сирий протеїн
Сирий жир
2.14.1 Насіння ріпаку (1) Насіння ріпаку Brassica napus L. ssp. oleifera (Metzg.) Sinsk., Indian sarson Brassica napus L. var. Glauca (Roxb.) O. E. Schulz oraz rzepaku Brassica napa ssp. oleifera (Metzg.) Sinsk. Мінімальна ботанічна чистота 94 %
2.14.2 Макуха ріпакова Продукт, виробництва олії, отриманий методом пресування насіння ріпаку Сирий протеїн
Сирий жир
Сира клітковина
2.14.3 Шрот ріпаковий Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстракції та відповідної термічної обробки макухи з насіння ріпаку Сирий протеїн
2.14.4 Насіння ріпаку, екструдоване Продукт, отриманий з цілого насіння ріпаку методом волого-теплової обробки під тиском, що збільшує желатинізацію крохмалю Сирий протеїн
Сирий жир
2.14.5 Ріпаковий протеїновий концентрат Продукт виробництва олії, отриманий шляхом відділення білкової фракції макухи з насіння ріпаку або з насіння ріпаку Сирий протеїн
2.14.6 Макуха ріпакова кормова Продукт виробництва олії, отриманий методом пресування насіння ріпаку. Може містити до 1 % допоміжних фільтраційних матеріалів (наприклад кізельгур, силікати і ін.) та сирого лецитину Сирий протеїн
Сирий жир
Сира клітковина
2.14.7 Шрот ріпаковий кормовий Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстракції та відповідної термічної обробки макухи з насіння ріпаку. Може містити до 1 % допоміжних фільтраційних матеріалів (наприклад кізельгур, силікати і ін.) та сирого лецитину Сирий протеїн
2.15.1 Насіння сафлору Насіння сафлору Carthamus tinctorius л.
2.15.2 Шрот сафлоровий Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстракції частково облущеного насіння сафлору Сирий протеїн
Сира клітковина
2.15.3 Оболонка сафлору Продукт, отриманий в процесі лущення насіння сафлору Сира клітковина
2.16.1 Насіння кунжуту Насіння Sesamum indicum L.
2.17.1 Насіння кунжуту лущене Продукт виробництва олії, отриманий шляхом лущення насіння кунжуту Сирий протеїн
Сира клітковина
2.17.2 Оболонка кунжуту Продукт, отриманий в процесі лущення насіння кунжуту Сира клітковина
2.17.3 Макуха з насіння кунжуту Продукт виготовлення олії, отриманий методом пресування насіння кунжуту заводу (золи не розчинної у HCl: не більше 5 %) Сирий протеїн
Сира клітковина
Сирий жир
2.18.1 Соя тостована Соєві боби (Glycine max. L. Merr.) піддані відповідній термічній обробці. (активність уреази не більше 0,4 мг N/г х хв.)
2.18.2 Макуха соєва Продукт виробництва олії, отриманий шляхом пресування насіння сої Сирий протеїн
Сирий жир
Сира клітковина
2.18.3 Шрот соєвий Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстракції та відповідні термічної обробки соєвих бобів (активність уреази не більше 0,4 мг N/г х хв.) Сирий протеїн
Сира клітковина
Якщо > 8 % сухої речовини
2.18.4 Шрот соєвий з облущеної сої Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстракції та відповідні термічної обробки облущених соєвих бобів (активність уреази не більше 0,5 мг N/г х хв.) Сирий протеїн
2.18.5 Оболонка соєва Продукт, отриманий в процесі облущення бобів сої Сира клітковина
2.18.6 Соєві боби екструдовані Продукт, отриманий з соєвих бобів методом волого-теплової обробки під тиском, що збільшує желатинізацію крохмалю Сирий протеїн
Сирий жир
2.18.7 Концентрат соєвий протеїновий Продукт, отриманий з облущених бобів сої після екстракції жиру, підданий ферментації або повторній екстракції з метою зниження рівня екстракту без вмісту азоту Сирий протеїн
2.18.8 Паста соєва Продукт, отриманий під час екстракції соєві боби для приготування харчових продуктів Сирий протеїн
2.18.9 Патока Соєві боби Продукт, отриманий під час переробки соєвих бобів Сирий протеїн
Сирий жир
2.18.10 Побічні продукти переробки соєвих бобів Продукти переробки сої, отримані при виробництві харчових продуктів Сирий протеїн
2.18.11 Боби сої Соєві боби (Glycine max. L. Merr.) активність уреази, якщо більше 0,4 мг N/г х хв.
2.18.12 Пластівці соєві Продукт, отриманий шляхом обробки парою або мікронізації в інфрачервоній області спектра облущеної сої (активність уреази не більше 0,4 мг N/г х хв.) Сирий протеїн
2.18.13 Шрот соєвий кормовий Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстракції та відповідні термічної обробки соєвих бобів (активність уреази не більше 0,4 мг N/г х хв.). Може містити до 1 % допоміжних фільтраційних матеріалів (наприклад кізельгур, силікати і ін.) та сирого лецитину Сирий протеїн
Сира клітковина
Якщо > 8 % сухої речовини
2.18.14 Шрот соєвий кормовий з облущених соєвих бобів Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстракції та відповідні термічної обробки облущених соєвих бобів (активність уреази не більше 0,5 мг N/г х хв.). Може містити до 1 % допоміжних фільтраційних матеріалів (наприклад кізельгур, силікати і ін.) та сирого лецитину Сирий протеїн
2.19.1 Соняшник Насіння соняшнику Helianthus annuus L.
2.19.2 Макуха соняшникова Продукт виробництва олії, отриманий методом пресування насіння соняшнику Сирий протеїн
Сирий жир
Сира клітковина
2.19.3 Шрот соняшниковий Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстракції та відповідні термічної обробки макухи з насіння соняшнику Сирий протеїн
2.19.4 Шрот соняшниковий з очищеного насіння соняшника Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстракції та відповідні термічної обробки макухи з насіння соняшнику, з якого повністю або частково видалено оболонки (лушпиння). Максимальний вміст сирої клітковини 27,5 % у перерахунку на суху речовину Сирий протеїн
Сира клітковина
2.19.5 Лушпиння соняшнику Продукт, отриманий в процесі лущення насіння соняшнику Сира клітковина
2.19.6 Шрот соняшниковий кормовий Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстракції та відповідні термічної обробки макухи з насіння соняшнику. Може містити до 1 % допоміжних фільтраційних матеріалів (наприклад кізельгур, силікати і ін.) та сирого лецитину Сирий протеїн
2.19.7 Шрот соняшниковий з очищеного насіння соняшника кормовий Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстракції та відповідні термічної обробки макухи з насіння соняшнику, з якого повністю або частково видалено оболонки (лушпиння). Може містити до 1 % допоміжних фільтраційних матеріалів (наприклад кізельгур, силікати і ін.) та сирого лецитину. Максимальний вміст сирої клітковини 27,5 % у перерахунку на суху речовину Сирий протеїн
Сира клітковина
2.20.1 Рослинні олії та жири (2) Олії та жири, отримані з рослин (за винятком касторової олії з рицини), можуть бути перероблені, рафіновані і/або гідрогенізовані Волога, якщо > 1 %
2.21.1 Сирий лецитин Продукти, отримані в процесі виробництва сирої олії з насіння і рослин олійних культур. При цьому можуть бути додані Лимонна кислота, фосфорна кислота або Гідроксид натрію
2.22.1 Насіння коноплі Насіння Cannabis sativa L дозволене до застосування згідно чинного законодавства
2.22.2 Макуха коноплі Продукт виробництва олії, отримані методом пресування насіння конопель Сирий протеїн
Сира клітковина
2.22.3 Конопляна олія Олія, отримана шляхом пресування рослин та насіння коноплі Сирий протеїн
Сирий жир
Сира клітковина
2.23.1 Мак Насіння опійний Мак
2.23.2 Шрот маковий Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстрації макового насіння Сирий протеїн
(1) У відповідних випадках, можна додати інформацію "низький вміст глюкозинолатів". Це відноситься до всіх продуктів з насіння ріпаку.
(2) Назва повинна бути доповнена видом рослин.
3. Насіння бобових та продукти їх переробки
Номер Назва Опис Обов'язкова декларація
3.1.1 Квасоля тостована Насіння Phaseolus spp. або Vigna spp., піддане відповідній термообробці. Може бути захищена від розщеплення в рубці
3.1.2 Концентрат білка фасолі Продукт, що отриманий з відділеної води, після замочування фасолі, при виробництві крохмалю Сирий протеїн
3.2.1 Стручки ріжкового дерева Сушені плоди ріжкового дерева Ceratonia siliqua L. Сира клітковина
3.2.3 Стручки ріжкового дерева сушені Продукт, що отриманий шляхом подрібнення стручків ріжкового дерева, з яких було видалено насіння Сира клітковина
3.2.4 Мучка із стручків ріжкового дерева, мікронізована Продукт, що отриманий шляхом мікронізації стручків ріжкового дерева, з яких було видалено насіння Сира клітковина
Загальний цукор, розрахований як сахароза
3.2.5 Зародки ріжкового дерева Зародки насіння ріжкового дерева Сирий протеїн
3.2.6 Макуха із зародків ріжкового дерева Продукт виробництва олії, отриманий методом пресування зародків ріжкового дерева Сирий протеїн
3.2.7 Насіння ріжкового дерева Насіння ріжкового дерева Сира клітковина
3.3.1 Чечевиця Насіння Cicer arietinum L.
3.4.1 Вика Насіння Ervum ervilia L.
3.5.1 Насіння пажитника Насіння пажитника (Trigonella foenum-graecum)
3.6.1 Мучка із екстрагованого насіння гуару Продукт, отриманий після екстракції з насіння Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub Сирий протеїн
3.6.2 Шрот післяекстракційний з насіння гуару Продукт екстрагування клею з зародків насіння гуару Сирий протеїн
3.7.1 Біб звичайний Насіння Vicia faba L. ssp. faba var. equina Pers. i var. minuta (Alef.) Mansf.
3.7.2 Пластівці бобу звичайного Продукт, отриманий шляхом пропарювання або мікронізації в інфрачервоному спектрі і плющення бобу звичайного Крохмаль
Сирий протеїн
3.7.3 Оболонка бобу звичайного Продукт, отриманий при лущенні бобу звичайного, містить в основному зовнішні оболонки бобу звичайного Сира клітковина
Сирий протеїн
3.7.4 Біб звичайний лущений Продукт, отриманий в процесі лущення, що складається в основному з зерен бобу звичайного Сирий протеїн
Сира клітковина
3.7.5 Білок бобу звичайного Продукт, що отриманий шляхом помелу і фракціонування бобу звичайного Сирий протеїн
3.8.1 Сочевиця Насіння Lens culinaris a.o. Medik
3.8.2 Оболонки сочевиці Продукт, отриманий в процесі лущення насіння сочевиці Сира клітковина
3.9.1 Солодкий люпин Насіння Люпин spp. з низьким вмістом гіркого насіння
3.9.2 Солодкий люпин очищений насіння люпину очищене Сирий протеїн
3.9.3 Оболонки люпину Продукт, отриманий в ході лущення насіння люпину, що складається в основному з зовнішніх оболонок Сирий протеїн
Сира клітковина
3.9.4 Клітковина з люпину Продукт, що отриманий після екстракції компонентів люпину Сира клітковина
3.9.5 Шрот з люпину Продукт, що отриманий при виробництві борошна з люпину. Складається головним чином з частинок сім'ядоль і, в меншій мірі, оболонок Сирий протеїн
Сира клітковина
3.9.6 Білок люпину Продукт, отриманий з води після замочування люпину при виробництві крохмалю, або після помолу і повітряного фракціонування Сирий протеїн
3.9.7 Борошно білкове з люпину Продукт переробки люпину з метою виробництва борошна з високим вмістом білка Сирий протеїн
3.10.1 Квасоля Квасоля Vigna radiata L.
3.11.1 Горох Насіння Pisum spp.
3.11.2 Висівки горохові Продукт, отриманий при виробництві горохового борошна. Складається головним чином з оболонок при лущенні та очищенні гороху Сира клітковина
3.11.3 Пластівці горохові Продукт, отриманий шляхом обробки парою або мікронізації в інфрачервоній області спектра і плющення очищеного насіння гороху Крохмаль
3.11.4 Борошно горохове Продукт, отриманий при перемелюванні гороху Сирий протеїн
3.11.5 Оболонка гороху Продукт. отриманий при виробництві борошна горохового. Складається в основному з оболонок, видалених під час лущення і очищення гороху Сира клітковина
3.11.6 Горох очищений Насіння гороху овочевого очищене Сирий протеїн
Сира клітковина
3.11.7 Шрот гороховий Продукт, отриманий при виробництві горохового борошна. Складається головним чином з сім'ядоль і невеликої кількості оболонок Сирий протеїн
Сира клітковина
3.11.8 Відсів гороху Продукт механічного просіювання, що складається з фракцій гороху, розділені перед подальшою переробкою Сира клітковина
3.11.9 Білок гороху Продукт, отриманий з води після замочування гороху при виробництві крохмалю, або після помолу і повітряного фракціонування, може бути частково гідролізований Сирий протеїн
3.11.10 Пульпа горохова Продукт, отриманий при вологій екстракції крохмалю і білка з гороху. Складається в основному з внутрішніх волокон і крохмалю Вологи якщо < 70 - > 85 %
Крохмаль
Сира клітковина
Зола нерозчинна у HCl, якщо > 3,5 % сухої речовини
3.11.11 Розчинна фракція гороху Продукт, отриманий при екстракції вологим способом крохмалю і білка з гороху. В основному містить розчинні білки таолігосахариди Волога, якщо < 60 % або > 85 %
Загальні цукри
Сирий протеїн
3.11.12 Клітковина гороху Продукт, отриманий шляхом екстракції після помолу і просівання облущеного гороху Сира клітковина
3.12.1 Вика посівна Насіння Vicia sativa L. var sativa і інших різновидів
3.13.1 Чина посівна Насіння Lathyrus sativus L., піддане відповідній термообробці Метод термічної обробки
3.14.1 Вика одноцвітна Насіння Vicia monanthos Desf.
4. Коренебульбоплоди і продукти їх переробки
Номер Назва Опис Обов'язкова декларація
4.1.1 Цукровий буряк Корінь Beta vulgaris L. ssp. vulgaris var. altissima Do ell.
4.1.2 Листя і коріння цукрового буряка Свіжий продукт виробництва цукру, що складається в основному з очищених коренів цукрового буряка з листям або без листя Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 5 % сухої речовини
Вологи, якщо < 50 %
4.1.3 Цукор (з цукрових буряків) Цукор, екстрагований з цукрового буряку за допомогою води Сахароза
4.1.4 Меляса бурякова (з цукрових буряків) Продукт консистенції сиропу, отриманий в процесі виробництва або переробки цукрових буряків або рафінування цукру з цукрових буряків. Може містити до 0,5 % речовини, що запобігають злипанню. antifoaming агентів (substancji przeciwpieniNcych). Може містити до 2 % сульфатів. Може містити до 0,25 % сульфітів Загальний цукор, в перерахунку на сахарозу
Вологи, якщо > 28 %
4.1.5 Меляса бурякова (з цукрових буряків), з частково видаленим цукром та/або бетаїном Продукт, отриманий після подальшої екстракції сахарози і бетаїну з бурякової меляси з використанням води. Може містити до 2 % сульфатів. Може містити до 0,25 % сульфітів Загальний цукор, в перерахунку на сахарозу
Вологи, якщо > 28 %
4.1.6 Меляса, що містить ізомальтозу Некристалічна фракція від виробництва ізомальтози в процесі ферментного перетворення сахарози з цукрових буряків Вологи, якщо > 40 %
4.1.7 Буряковий жом вологий (з цукрових буряків) Продукт виробництва цукру, що містить різані цукрові буряки, з яких водою екстраговано цукор. Мінімальна вологість: 82 %. Вміст цукру є низьким і знижується до нуля через бродіння (молочну кислоту) Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 5 % сухої речовини
Вологи, якщо < 82 або > 92 %
4.1.8 Буряковий жом пресований (з цукрових буряків) Продукт виробництва цукру, що містить різані цукрові буряки, з яких водою екстраговано цукор і механічно пресований. Максимальна вологість: 82 %. Вміст цукру є низьким і знижується до нуля через бродіння (молочну кислоту). Може містити до 1 % сульфатів Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 5 % сухої речовини
Вологи, якщо < 65 або > 82 %
4.1.9 Буряковий жом пресований мелясований (з цукрових буряків) Продукт виробництва цукру, що містить різані цукрові буряки, з яких водою екстраговано цукор і механічно пресований, з додаванням меляси. Максимальна вологість: 82 %. Вміст цукру знижується в результаті ферментації (молочну кислоту). Може містити до 1 % сульфатів Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 5 % сухої речовини
Вологи, якщо < 65 або > 82 %
4.1.10 Буряковий жом сухий (з цукрових буряків) Продукт виробництва цукру, що містить різані цукрові буряки, з яких водою екстраговано цукор, механічно пресований і висушений. Максимальна вологість: 82 %. Може містити до 2 % сульфатів Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 3,5 % сухої речовини
Вологи, якщо < 65 або > 82 %
Загальний цукор в перерахунку на сахарозу, якщо > 10,5 %
4.1.11 Буряковий жом висушений мелясований (з цукрових буряків) Продукт виробництва цукру, що містить різані цукрові буряки, з яких водою екстраговано цукор, механічно пресований і висушений, з додаванням меляси. Може містити до 0,5 % przeciwpieniNcych. Може містити до 2 % сульфатів Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 3,5 % сухої речовини
Загальний цукор в перерахунку на сахарозу
4.1.12 Цукровий сироп Продукт, отриманий шляхом переробки цукру або патоки. Він може містити до 0,5 % сульфатів. Він може містити до 0,25 % сульфітів Загальний цукор в перерахунку на сахарозу
Вологи, якщо > 35 %
4.1.13 Частини буряка (цукрового) оброблені Продукт виробництва харчового сиропу з цукрового буряка, який може бути пресований або висушений Висушені
Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 3,5 % в сухій речовині
Пресовані
Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 5 % в сухій речовині
Волога, якщо < 50 %
4.1.14 Фруктоолігосахариди Продукт, отриманий з цукру з цукрових буряків шляхом ферментативного процесу Волога, якщо > 28 %
4.2.1 Буряковий сік Сік пресований з червоного буряка (Beta vulgaris convar. crassa var. co nditiva), з подальшою концентрацією і пастеризацією, зберігаючи типовий овочевий смак і аромат Волога, якщо < 50 % або > 60 %
Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 3,5 % в сухій речовині
4.3.1 Морква Корінь жовтої або червоної моркви Daucus carota
4.3.2 Шкірка моркви, приготованої на парі Вологий продукт переробки моркви, в тому числі і шкірки, що видалена з кореня моркви шляхом обробки парою, до якої можуть бути додані додатково желатиновий крохмаль з моркви. Максимальна вологість: 97 %. Крохмаль
Сира клітковина
Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 3,5 % в сухій речовині
Волога, якщо < 87 або > 97 %
4.3.3 Кусочки моркви Вологий продукт, що отримують шляхом механічного поділу при обробці моркви, що складається в основному з сушеної моркви та залишків моркви. Продукт може бути підданий термічній обробці. Максимальна вологість: 97 % Крохмаль
Сира клітковина
Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 3,5 % в сухій речовин
Волога, якщо < 87 або > 97 %
4.3.4 Морквяні пластівці Продукт, отриманий шляхом вальцювання (відшарування), а потім висушування кореню жовтої або червоної моркви
4.3.5 Морква сушена Корінь жовтої або червоної моркви, незалежно від способу висушування Сира клітковина
4.3.6 Морква кормова, висушена Продукт, що містить внутрішню м'якоть і зовнішню шкірку, які піддають висушуванню Сира клітковина
4.4.1 Коріння цикорію Коріння Cichorium intybus L.
4.4.2 Листя і коріння цикорію Свіжий продукт виробництва цикорію. Він складається в основному з очищених частин цикорію і частин листя Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 3,5 % сухої речовини
Вологи, якщо < 50 %
4.4.3 Насіння цикорію Насіння Cichorium intybus L.
4.4.4 Пресована целюлоза з цикорію Продукт виробництва інуліну з коренів Cichorium intybus L., що містить екстраговані і механічно пресовані шматочки цикорію. (Розчинні) вуглеводи цикорію і води частково видалені. Може містити до 1 % сульфатів і може містити до 0,2 % сульфітів Сира клітковина
Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 3,5 % сухої речовини
Вологи, якщо < 65 до > 82 %
4.4.5 Сушена целюлоза з цикорію Продукт виробництва інуліну з коренів Cichorium intybus L, що містить екстраговані і механічно пресовані шматочки цикорію, з наступним висушуванням. (Розчинні) вуглеводи цикорію частково видалені. Може містити до 2 % сульфатів і може містити до 0,5 % сульфітів Сира клітковина
Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 3,5 % сухої речовини
4.4.6 Сухий гранулят з коріння цикорію Продукт, що отриманий шляхом подрібнення, сушіння і мелення коренів цикорію. Може містити до 1 % речовини, що запобігають злипанню Сира клітковина
Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 3,5 % сухої речовини
4.4.7 Патока з цикорію Продукт переробки цикорію, отриманого в процесі виробництва інуліну і олігофруктози. Патока з цикорію містить рослинні речовини і мінерали. Може містити до 1 % речовини, що запобігають злипанню Сирий протеїн
Сира зола
Вологи, якщо < 20 або > 30 %
4.4.8 Барда з цикорію Побічний продукт переробки цикорію, отриманого після видалення інуліну і олігофруктоза, і елюювання іонного обміну. Барда з цикорію містить рослинні речовини і мінерали. Може містити до 1 % речовини, що запобігають злипанню Сирий протеїн
Сира зола
Вологи, якщо < 30 або > 40 %
4.4.9 Інулін з цикорію Інулін є полімер фруктози, екстрагований з коріння цикорію Cichorium intybus L; Сирий інулін з цикорію може містити до 1 % сульфатів і до 0,5 % сульфітів
4.4.10 Сироп з олігофруктози Продукт, отриманий шляхом часткового гідролізу інуліну з Cichorium intybus L. сирий сироп може містити до 1 % сульфатів і до 0,5 % - сульфітів Вологи, якщо < 20 або > 30 %
4.4.11 Олігофруктоза висушена Продукт, що отриманий в процесі часткового гідролізу, і наступному висушуванні інуліну з Cichorium intybus L.
4.5.1 Часник, висушений Білий або жовтий порошок з чистого, меленого часнику Allium sativum L
4.6.1 Маніоку; [тапіока]; [маніоки] Коріння Manihot esculenta Crantz, незалежно від їх форми Вологи, якщо < 60 % або > 70 %
4.6.2 Маніока, висушена Коріння маніоки, незалежно від їх форми, висушена Крохмаль
Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 3,5 % сухої речовини
4.7.1 М'якоть з цибулі Вологий продукт, отриманий при обробці цибулі (з роду Allium), що містить як цибулиння (оболонки), так і цілу цибулю Сира клітковина
Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 3,5 % сухої речовини
4.7.2 Цибуля, смажена Очищена, подрібнена, а потім обсмажена цибуля Сира клітковина
Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 3,5 % сухої речовини
Сирий жир
4.7.3 Розчинні фракції цибулі Сухий продукт, отриманий при обробці свіжої цибулі. Отриманий шляхом екстракції спиртом або водою, в якому спиртову і водну фракції відокремлюють і сушать розпиленням. Він містить в основному вуглеводи Сира клітковина
4.8.1 Картопля Бульби Solanum tuberosum L Вологи, якщо < 72 або > 88 %
4.8.2 Картопля, очищена Картопля, з якої шкіра видаляється шляхом обробки парою Крохмаль
Сира клітковина
Вміст золи нерозчинної у
HCl, якщо > 3,5 % сухої речовини
4.8.3 Лушпайки картопляні, приготовані на парі Вологий продукт переробки картоплі, що містить лушпайки з бульб картоплі в процесі обробки парою, до якого може бути доданий додатково elatynujNca картопляний крохмаль. Це може бути пюре Вологи, якщо < 82 або > 93 %
Крохмаль
Сира клітковина
Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 3,5 % сухої речовини
4.8.4 Картопля сира, порізана Продукт, отриманий з картоплі під час приготування картопляних продуктів для споживання людиною, а також очищені від шкірки Вологи, якщо < 72 або > 88 %
Крохмаль
Сира клітковина
Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 3,5 % сухої речовини
4.8.5 Лушпайки картопляні Продукт, отриманий в процесі механічного розділення під час обробки картоплі, і яка в основному складається з сушеної картоплі і залишків картоплі. Продукт може піддаватися тепловій обробці Вологи якщо < 82 або > 93 %
Крохмаль
Сира клітковина
Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 3,5 % сухої речовини
4.8.6 Картопля, пюре Продукт бланшують або варять, і потім з картоплі пюре Крохмаль
Сира клітковина
Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 3,5 % сухої речовини
4.8.7 Пластівці картопляні Промитий продукт, що отриманий в процесі барабанного висушування, очищеної або неочищеної картоплі, що піддали обробкою парою Крохмаль
Сира клітковина
Вміст золи нерозчинної у HCl, якщо > 3,5 % сухої речовини
4.8.8 М'якоть картопляна Продукт виробництва картопляного крохмалю, що складається з екстрагованої меленої картоплі Вологи, якщо < 77 або > 88 %
4.8.9 М'якоть картопляна, висушена Висушений продукт виробництва картопляного крохмалю, що складається з екстрагованої меленої картоплі
4.8.10 Картопляний (білок) протеїн Продукт виробництва крохмалю, що містить, головним чином білкові речовини, отримані після видалення крохмалю Сирий протеїн
4.8.11 Протеїн (білок) картопляний, гідролізований Білок, отриманий в процесі контрольованого ферментативного гідролізу картопляного білка Сирий протеїн
4.8.12 Протеїн (білок) картопляний, ферментований Продукт, що отриманий в процесі ферментації і подальшим сушінням картопляного білка розпиленням Сирий протеїн
4.8.13 Протеїн (білок) картопляний, ферментований, рідкий Рідкий продукт, що отриманий в процесі ферментації картопляного білка Сирий протеїн
4.8.14 Картопляний сік, концентрований Концентрований продукт виробництва картопляного крохмалю, що складається з речовин, які залишилися після часткового видалення клітковини, білків і крохмалю з м'якоті цілої картоплі і випаровування частини води з м'якоті Вологи, якщо < 50 % або > 60 %
Якщо, вологи < 50 %:
- Сирий протеїн
- Сира зола
4.8.15 Картопля гранульована Картопля висушена (після миття, чищення, зменшення розміру - через нарізання, тощо та видалення вмісту води)
4.9.1 Солодка картопля Бульби Ipomoea batatas L. незалежно від форми Вологи, якщо < 57 або > 78 %
4.10.1 Топінамбур Бульби Helianthus tuberosus незалежно від форми Вологи, якщо < 75 або > 80 %

................
Перейти до повного тексту