Номер |
Назва |
Опис |
Обов'язкова декларація |
1.1.1 |
Ячмінь |
Зерно Hordeum vulgare L. Може бути захищене від розщеплення в рубці |
|
1.1.2 |
Ячмінь запарений |
Продукт, отриманий з грубо меленого або коленого ячменю обробкою в теплих і вологих умовах і під тиском |
Крохмаль |
1.1.3 |
Ячмінь обсмажений |
Продукт обсмаження ячменю, який є частково обсмажений до світлого кольору |
Крохмаль, якщо > 10 % Сирий протеїн, якщо > 15 % |
1.1.4 |
Пластівці ячмінні |
Продукт, отриманий шляхом обробки парою або мікронізації в інфрачервоній області спектру і валкування лущеного ячменю. Може містити невелику кількість лушпиння ячменю. Може бути захищений від розщеплення в рубці |
Крохмаль |
1.1.5 |
Клітковина ячмінна |
Продукт, отриманий в процесі виробництва крохмалю з ячменю. Містить частинки ендосперму і головним чином з волокон |
Сира клітковина Сирий протеїн, якщо > 10 % |
1.1.6 |
Полова ячмінна |
Продукт, отриманий в процесі виробництва етанолу з крохмалю після сухого подрібнення, просіювання і лущення ячменю |
Сира клітковина Сирий протеїн, якщо > 10 % |
1.1.7 |
Шрот ячмінний |
Продукт, отриманий при переробці просіяного і лущеного ячменю в перлову крупу, манну крупу або борошно. Складається в основному з частинок ендосперму з дрібними фрагментами зовнішніх оболонок і деяких зерен після просіювання |
Сира клітковина Крохмаль |
1.1.8 |
Білок ячмінний |
Продукт, отриманий з ячменю після відділення крохмалю і висівок. Складається в основному з білка |
Сирий протеїн |
1.1.9 |
Білок ячмінний кормовий |
Продукт, отриманий з ячменю після відділення крохмалю. Складається в основному з білків і частинок ендосперму |
Волога, якщо < 45 % або > 60 % Якщо вологість < 45 %: - сирий протеїн - крохмаль |
1.1.10 |
Фракції ячменю розчинні |
Продукт з ячменю, отриманий після вологого екстрагування білка і крохмалю |
Сирий протеїн |
1.1.11 |
Висівки ячмінні |
Продукт, отриманий при виробництві борошна, після просіювання лущеного зерна ячменю. Він складається в основному з фрагментів зовнішніх лусочок і часток зерна, з яких видалена більша частина ендосперму |
Сира клітковина |
1.1.12 |
Крохмаль ячмінний рідкий |
Вторинна фракція крохмалю, отримана в процесі виробництва крохмалю з ячменю |
Якщо вологість < 50 %: - крохмаль |
1.1.13 |
Просів пивоварного ячменю |
Продукт механічного просіювання (фракціонування за величиною), що містить недорослі зерна ячменю і фракції ячменю, відокремлені перед процесом пивоваріння |
Сира клітковина Сира зола, якщо > 2,2 % |
1.1.14 |
Пил солодовий і ячмінний |
Продукт, що містить фракції зерен ячменю і солоду, розділених під час виробництва солоду |
Сира клітковина |
1.1.15 |
Полова пивоварного ячменю |
Продукт, отриманий під час очищення пивоварного ячменю, який містить фрагменти оболонок і дрібні фрагменти ячменю |
Сира клітковина |
1.1.16 |
Барда ячмінна волога, тверда фракція |
Продукт, отриманий в процесі виробництва етанолу з ячменю. Містить тверду фракцію барди з дистиляції |
Волога, якщо < 65 % або > 88 % Якщо вологість < 65 %: - сирий протеїн |
1.1.17 |
Барда ячмінна волога, розчинна фракція |
Продукт, отриманий в процесі виробництва етанолу з ячменю. Містить рідку фракцію барди з дистиляції |
Волога, якщо < 45 % або > 70 % Якщо вологість < 45 %: - сирий протеїн |
1.1.18 |
Солод (1) |
Продукт, отриманий з пророщених злаків, висушених, грубо мелених або екстрагованих |
|
1.1.19 |
Солодові паростки (1) |
Продукт, отриманий з пророщених пивоварних злаків в результаті очищення солоду, містить пророслі зерна, дрібну фракцію злаків, лушпиння і дрібні колені зерна солодових злаків. Може бути грубого помелу |
|
1.2.1 |
Кукурудза |
Зерна Zea mays L. ssp. mays. Можуть бути захищені від розщеплення в рубці |
|
1.2.2 |
Пластівці кукурудзяні |
Продукт, отриманий шляхом обробки парою або мікронізації в інфрачервоній області спектра і плющення кукурудзи. Може містити невелику кількість оболонок кукурудзи |
Крохмаль |
1.2.3 |
Шрот кукурудзяний |
Продукт виробництва борошна або манної крупи з кукурудзи. Містить в основному фрагменти зовнішніх оболонок і частинок зерна, з якого було видалено менше ендосперму, ніж з висівок кукурудзяних. Може містити частини кукурудзяних зародків |
Сира клітковина Крохмаль |
1.2.4 |
Висівки кукурудзяні |
Продукт, отриманий в процесі виробництва борошна або манної крупи з кукурудзи. Він складається в основному з зовнішніх оболонок і невеликої кількості фрагментів зародків кукурудзяних та частинок ендосперму |
Сира клітковина |
1.2.5 |
Качани кукурудзяні |
Серцевина качана кукурудзи. Містить невідокремлені серцевини качанів кукурудзи, зерно і листя |
Сира клітковина Крохмаль |
1.2.6 |
Відсів кукурудзяний |
Фракція кукурудзяних зерен, розділених в процесі просіювання при прийманні продукту |
|
1.2.7 |
Клітковина кукурудзяна |
Продукт, отриманий в процесі виробництва кукурудзяного крохмалю. Складається в основному з волокон |
Волога, якщо < 50 % або > 70 % Якщо волога < 50 %: - сира клітковина |
1.2.8 |
Глютен кукурудзяний |
Продукт, отриманий в процесі виробництва кукурудзяного крохмалю. Складається в основному з глютену, отриманого під час відокремлення крохмалю |
Волога, якщо < 70 % або > 90 % Якщо волога < 70 %: - сирий протеїн |
1.2.9 |
Глютен кукурудзяний кормовий |
Продукт, отриманий в процесі виробництва кукурудзяного крохмалю. Містить кукурудзяні висівки і розчинні речовини кукурудзи. Продукт може також містити колені зерна кукурудзи і залишки від екстракції кукурудзяної олії з кукурудзяних зародків. Можна додати інші продукти переробки крохмалю і продукти рафінування або ферментації продуктів переробки крохмалю |
Волога, якщо < 40 % або > 65 % Якщо волога < 40 %: - сирий протеїн - сира клітковина - крохмаль |
1.2.10 |
Зародки кукурудзяні |
Продукт, отриманий під час приготування крупи манної, борошна або крохмалю з кукурудзяного. Містить в основному кукурудзяні зародки, зовнішні оболонки і частини ендосперму |
Волога, якщо < 40 % або > 60 % Якщо волога < 40 %: - сирий протеїн - сирий жир |
1.2.11 |
Макуха із зародків кукурудзи |
Продукт, отриманий в процесі виробництва олії, шляхом пресування перероблених кукурудзяних зародків, до яких можуть ще входити фрагменти ендосперму і оболонок |
Сирий протеїн Сирий жир |
1.2.12 |
Шрот післяекстракційний із зародків кукурудзи |
Продукт виробництва олії, отриманий шляхом екстракції перероблених зародків кукурудзи |
Сирий протеїн |
1.2.13 |
Олія із зародків кукурудзи |
Продукт, отриманий із зародків кукурудзи |
Сирий жир |
1.2.14 |
Кукурудза екструдована |
Продукт, одержуваний з грубо меленого або коленого зерна кукурудзи шляхом обробки в теплих і вологих умовах та під тиском |
Крохмаль |
1.2.15 |
Розчин з намоченої кукурудзи |
Концентрована рідка фракція з процесу замочування кукурудзи |
Волога, якщо < 45 % або > 65 % Якщо вологість < 45 %: - сирий протеїн |
1.2.16 |
Силос з кукурудзи цукрової |
Побічний продукт переробки цукрової кукурудзи, що містить серцевину качанів, оболонки, основне зерно, подрібнене і висушене або відтиснене. Отриманий шляхом подрібнення качанів цукрової кукурудзи, її оболонок і листя, з додаванням зерна цукрової кукурудзи |
Сира клітковина |
1.2.17 |
Кукурудза подрібнена пророщена |
Продукт, отриманий шляхом пророщування подрібненої кукурудзи. Складається в основному з фрагментів ендосперму; може містити зародки кукурудзи і оболонки |
Сира клітковина Крохмаль |
1.3.1 |
Просо |
Зерно Panicum miliaceum L. |
|
1.4.1 |
Овес |
Зерно Avena sativa L. та інших сортів вівса |
|
1.4.2 |
Овес лущений |
Лущене зерно вівса. Може бути оброблене парою |
|
1.4.3 |
Пластівці вівсяні |
Продукт, отриманий шляхом обробки парою або мікронізації в інфрачервоній області спектра і плющення лущеного вівса. Може містити невелику кількість вівсяних оболонок |
Крохмаль |
1.4.4 |
Шрот вівсяний |
Продукт, отриманий під час переробки просіяного лущеного вівса на вівсяну крупу і борошно. Складається в основному з вівсяних висівок і невеликої кількості ендосперму |
Сира клітковина Крохмаль |
1.4.5 |
Висівки вівсяні |
Продукт виробництва борошна, отриманий з просіяного лущеного вівса. Складається в основному з фрагментів зовнішніх оболонок і частинок зерна, з яких було видалено більшу частину ендосперму |
Сира клітковина |
1.4.6 |
Полова вівсяна |
Продукт, отриманий в процесі лущення зерна вівса |
Сира клітковина |
1.4.7 |
Овес екструдований |
Продукт, отриманий шляхом обробки грубо меленого або коленого вівса під дією температури і вологи та під тиском |
Крохмаль |
1.4.8 |
Крупа вівсяна |
Очищений овес без оболонок |
Сира клітковина Крохмаль |
1.4.9 |
Борошно вівсяне |
Продукт, отриманий шляхом перемелювання зерна вівса |
Сира клітковина Крохмаль |
1.4.10 |
Борошно (мучка) з вівса фуражного |
Продукт переробки вівса з високим вмістом крохмалю, після лущення |
Сира клітковина |
1.4.11 |
Корм вівсяний |
Продукт, отриманий під час переробки, просіяного і лущеного вівса на крупу і борошно. Містить в основному вівсяні висівки і невелику кількість ендосперму |
Сира клітковина |
1.5.1 |
Насіння квіноа (різновид лободи), екстраговане |
Очищене ціле насіння квіноа (Chenopodium quinoa Willd.), з якого було видалено сапонін, що міститься в зовнішній оболонці насіння |
|
1.6.1 |
Рис колений |
Частини зерна рису Oryza Sativa L. довжиною менше, ніж три чверті цілого ядра. Рис може бути пропарений |
Крохмаль |
1.6.2 |
Рис полірований |
Лущений рис, з якого при поліруванні видалено висівки і зародки. Рис може були пропарений |
Крохмаль |
1.6.3 |
Рис, попередньо желатинізований |
Продукт, отриманий з полірованого або коленого рису шляхом попередньої желатинізації |
Крохмаль |
1.6.4 |
Рис екструдований |
Продукт, що отриманий шляхом екструдування рисового борошна |
Крохмаль |
1.6.5 |
Пластівці рисові |
Продукт, отриманий шляхом плющення попередньо желатинізованого або коленого рису |
Крохмаль |
1.6.6 |
Рис лущений |
Рис (Oryza Sativa L.), з якого видалені тільки оболонки. Може бути пропарений. Процес лущення та обробки може привести до незначних втрат висівок |
Крохмаль Сира клітковина |
1.6.7 |
Рис грубо мелений фуражний |
Продукт, що отриманий при перемелюванні рису фуражного, що містить зелені, або крейдяні, або незрілі зерна, відділені під час помелу лущеного рису, або нормальні лущені зерна, що мають жовтий колір або плями |
Крохмаль |
1.6.8 |
Борошно рисове |
Продукт, отриманий шляхом перемелювання полірованого рису. Рис може бути пропарений |
Крохмаль |
1.6.9 |
Борошно з лущеного рису |
Продукт, отриманий шляхом перемелювання лущеного рису. Рис може бути пропарений |
Крохмаль Сира клітковина |
1.6.10 |
Висівки рисові |
Продукт, отриманий під час полірування рису, що переважно складається з зовнішніх шарів зерна (навколоплідник, оболонки, ядро, алейрони) з частиною зародків. Рис може бути пропарений або екструдований |
Сира клітковина |
1.6.11 |
Висівки рисові з карбонатом кальцію |
Продукт, отриманий під час полірування рису, містить зовнішні шари зерна (навколоплідник, оболонки, ядро, алейрони) з частиною зародків. Може містити до 23 % карбонату кальцію, який використовується як допоміжна субстанція. Рис може бути пропарений |
Сира клітковина Карбонат кальцію |
1.6.12 |
Висівки рисові знежирені |
Рисові висівки, отримані в процесі екстракції олії. Можуть бути захищені від розщеплення в рубці |
Сира клітковина |
1.6.13 |
Олія рисова з рисових висівок |
Олія екстрагована із стабілізованих рисових висівок |
Сирий жир |
1.6.14 |
Шрот рисовий |
Продукт виробництва рисового борошна і рисового крохмалю, отриманий шляхом перемелювання сухим або вологим способом і просіюванням. Складається в основному з крохмалю, білка, жиру і клітковини. Рис може були пропарений. Може містити не більше 0,25 % натрію і не більше 0,25 % сульфатів |
Крохмаль, якщо > 20 % Сирий протеїн, якщо > 10 % Сирий жир, якщо > 5 % Сира клітковина |
1.6.15 |
Шрот рисовий з карбонатом кальцію |
Продукт, отриманий під час полірування рису, і містить в основному частинки алейронового (протеїнового) шару і ендосперму. Може містити до 23 % карбонату кальцію, який використовується як допоміжна субстанція. Рис може бути пропарений |
Крохмаль Сирий протеїн Сирий жир Сира клітковина Карбонат кальцію |
1.6.17 |
Зародки рисові |
Продукт, отриманий при поліруванні рису і містить в основному зародки |
Сирий жир Сирий протеїн |
1.6.18 |
Макуха з рисових зародків |
Продукт, отриманий після подрібнення зародків рису з метою вилучення олії |
Сирий протеїн Сирий жир Сира клітковина |
1.6.20 |
Білок рисовий |
Продукт виробництва рисового крохмалю, отриманий шляхом вологого перемелювання, просіювання, подрібнення, концентрування та сушіння |
Сирий протеїн |
1.6.21 |
Корм рисовий рідкий |
Концентрований рідкий продукт вологого перемелювання і просіювання рису |
Крохмаль |
1.6.22 |
Рис експандований |
Продукт, що отриманий шляхом експандування зерна рису або колених зерен рису |
Крохмаль |
1.6.23 |
Рис ферментований |
Продукт, отриманий шляхом ферментації рису |
Крохмаль |
1.6.24 |
Рис змінений полірований / крейдяний рис, полірований |
Продукт, отриманий в процесі полірування рису, в основному складається з неправильно сформованих зерен та/або крейдяних зерен та/або пошкоджених зерен. Може бути пропарений |
Крохмаль |
1.6.25 |
Рис незрілий, полірований |
Продукт, отриманий в процесі полірування рису, містить в основному незрілі та/або крейдяні зерна |
Крохмаль |
1.7.1 |
Жито |
Зерно Secale cereale L. |
|
1.7.2 |
Шрот житній |
Продукт, отриманий при виробництві борошна з просіяного жита. Складається в основному з частинок ендосперму, з дрібними фрагментами зовнішньої оболонки і різних частин зерна |
Крохмаль Сира клітковина |
1.7.3 |
Корм житній |
Продукт, отриманий при виробництві борошна з просіяного жита. Складається головним чином з фрагментів зовнішньої оболонки і частинок зерна, з якого видалено менше ендосперму, ніж з висівок житніх |
Крохмаль Сира клітковина |
1.7.4 |
Висівки житні |
Продукт, отриманий при виробництві борошна, з просіяного жита. Складається в основному з фрагментів зовнішньої оболонки і частинок зерна, з яких видалено більшу частину ендосперму |
Крохмаль Сира клітковина |
1.8.1 |
Сорго (Просо) |
Зерно (насіння) Sorghum bicolor (L.) Moench |
|
1.8.2 |
Сорго біле |
Зерно білого сорго |
|
1.8.3 |
Глютен кормовий з сорго |
Висушений продукт, отриманий при виробництві крохмалю із сорго. Містить в основному висівки і невелику кількість глютену. Продукт також може містити сухий залишок води до мацерації, можуть бути додані зародки |
Сирий протеїн |
1.9.1 |
Спельта (двозерна пшениця) |
Зерно спельти Triticum spelta L., Triticum dicoccum Schrank, Triticum monococcum |
|
1.9.2 |
Висівки спельти |
Продукт виробництва борошна із спельти. Складається в основному з фрагментів зовнішньої оболонки і невеликої кількості фрагментів зародків спельти та ендосперму |
Сира клітковина |
1.9.3 |
Полова спельти |
Продукт, отриманий при лущенні зерна спельти |
Сира клітковина |
1.9.4 |
Шрот спельтовий |
Продукт, отриманий під час переробки просіяного, очищеного і лущеного зерна спельти на борошно. Складається в основному з частинок ендосперму з дрібними фрагментами зовнішньої оболонки і зерен після просіювання |
Сира клітковина Крохмаль |
1.10.1 |
Тритікале |
Зерно Triticum х Secale cereale L. Hybrid. |
|
1.11.1 |
Пшениця |
Зерно Ziarno Triticum aestivum L., Triticum durum Desf. та інших сортів пшениці. Може бути захищена від розщеплення в рубці |
|
1.11.2 |
Паростки пшеничні |
Продукт, отриманий з пророслої пшениці в процесі пивоваріння та очищення солоду, що містить паростки, дрібні фрагменти зерна, оболонки і невеликі колені зерна пивоварної пшениці |
|
1.11.3 |
Пшениця екструдована |
Продукт, що отриманий з меленої або коленої пшениці шляхом переробки у вологих, теплих умовах і під тиском |
Крохмаль |
1.11.4 |
Шрот пшеничний |
Продукт виробництва борошна, отриманий з просіяного зерна пшениці або спельти. Містить частинки ендосперму з дрібними фрагментами зовнішніх оболонок і зерна з відсіву |
Сира клітковина Крохмаль |
1.11.5 |
Пластівці пшеничні |
Продукт, отриманий шляхом обробки парою або мікронізації в інфрачервоній області спектра і плющення лущеної пшениці. Може містити невелику кількість пшеничних оболонок. Може бути захищений від розщеплення в рубці |
Сира клітковина Крохмаль |
1.11.6 |
Корм пшеничний |
Продукт виробництва борошна або солоду, отриманий з просіяного зерна пшениці або лущеної спельти. Складається в основному з фрагментів зовнішньої оболонки і частинок зерна, з яких видалено менше ендосперму, ніж з пшеничних висівок |
Сира клітковина |
1.11.7 |
Висівки пшеничні (1) |
Продукт, отриманий при виробництві борошна або солоду, з просіяного зерна пшениці або лущеної спельти. Складається головним чином з фрагментів зовнішньої оболонки і частинок зерна, з якого видалено більшу частину на ендосперму |
Сира клітковина |
1.11.8 |
Частинки ферментовані, солодової пшениці |
Продукт, отриманий в процесі спільного солодування і ферментації пшениці та пшеничних висівок. Продукт у подальшому висушений і грубо змелений |
Крохмаль Сира клітковина |
1.11.10 |
Клітковина пшенична |
Клітковина екстрагована в процесі переробки пшениці. Складається в основному з клітковини |
Вологи, якщо < 60 % або > 80 % Якщо вологи < 60 %: - сира клітковина |
1.11.11 |
Зародки пшеничні |
Продукт дрібно перемелений. Складається в основному з зародків пшениці, плющених або ні, які можуть містити фрагменти ендосперму і зовнішньої оболонки |
Сирий протеїн Сирий жир |