1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧІВ
НАКАЗ
08.11.2016 № 408
Про деякі питання забезпечення обліку вантажів з об'єктами санітарних заходів, при ввезенні (пересиланні) яких на митну територію України здійснюється відбір зразків для лабораторних досліджень
Відповідно до статті 55 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" , пункту 9 Положення про Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів , затвердженого постановою Кабінету Міністрі" України від 2 вересня 2015 р. № 667, з метою забезпечення Держпродспоживслужби інформацією, необхідною для оцінки ризику, пов'язаного з об'єктами санітарних заходів, що ввозяться (пересилаються) на митну територію України, та з метою підвищення ефективності фізичних перевірок на державному кордоні
НАКАЗУЮ:
1. Начальникам регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті (далі - регіональні служби):
1.1. Взяти під особливий контроль виконання частини восьмої статті 55 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" , яка встановлює вичерпний перелік підстав стосовно проведення лабораторного дослідження в межах фізичної перевірки вантажу (частина сьома статті 55), а саме:
за наявності результатів останнього попереднього дослідження, яке свідчить про небезпечність вантажу, що походить з тієї самої потужності;
за наявності інформації про небезпечні фактори, пов'язані з об'єктом санітарних заходів, що ввозиться (пересилається) на митну територію України з певної країни;
якщо таке дослідження передбачено щорічним планом державного моніторингу;
якщо за результатами перевірки документів, що супроводжують вантаж з об'єктами санітарних заходів, та/або огляду вантажу на відповідність інформації, наданої у супровідних документах, отримано дані, що свідчать про можливість порушення вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.
1.2. Створити належні умови для формування, зберігання та обміну інформацією, що вказана у підпункті 1.1 пункту 1 цього наказу.
1.3. На письмові запити суб'єктів господарювання (операторів ринку харчових продуктів) не пізніше ніж впродовж 8 робочих годин надавати деталізовану інформацію щодо причин відбору зразків продукції для проведення лабораторних досліджень.
1.4. Відомості про причини відбору зразків, об'єктів санітарних заходів, які направляються відповідно до підпункту 1.1 пункту 1 цього наказу на лабораторні дослідження, згідно з формою, що додається, додавати до акта відбору зразків.
2. Державному науково-дослідному інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, державним лабораторіям ветеринарної медицини враховувати відомості, зазначені в підпункті 1.4 пункту 1 цього наказу, при проведенні оцінки якості та безпечності зразків вантажу, наданого на дослідження.
3. Наказ довести до відома підпорядкованих структурних підрозділів та операторів ринку харчових продуктів.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на в. о. директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Білоуса М.В.
Голова В. Лапа

................
Перейти до повного тексту