- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Лист
ДЕРЖАВНА САНIТАРНО-ЕПIДЕМIОЛОГIЧНА СЛУЖБА
УКРАЇНИ
ЛИСТ
12.06.2012 № 03.07/2522/14 |
Головним державним санітарним лікарям областей,
міст Києва та Севастополя, АР Крим, на водному, залізничному,
повітряному транспорті, об'єктів з особливим режимом роботи
До відома Державна митна служба України
Зазначеними змінами в п. 4
Порядку передбачено, що для здійснення попереднього документального контролю товарів перевізник або експедитор чи уповноважена особа надає посадовій особі митного органу документи та/або відомості, необхідні для здійснення відповідного виду державного контролю, зокрема, для здійснення санітарно-епідеміологічного контролю харчових продуктів (під час ввезення товарів на митну територію України, крім транзиту) - міжнародний санітарний сертифікат, що видається країною-експортером (оригінал документа), якщо такий сертифікат вимагається санітарними заходами.
Згідно з ст.
1 Закону України
"Про безпечність та якість харчових продуктів" міжнародний санітарний сертифікат це сертифікат, форма і зміст якого відповідає рекомендаціям відповідних міжнародних організацій та видається уповноваженим органом країни походження, і засвідчує придатність харчового продукту для споживання людиною, крім продукції" підконтрольної ветеринарній службі.
Відповідно до ст.
1 Закону України
"Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" санітарний захід безпечності харчових продуктів це застосування будь-яких законів, постанов та інших нормативно правових актів, вимог та процедур для захисту життя і здоров'я людей від ризику, що виникає від споживання харчових добавок, забруднюючих речовин, токсинів або хвороботворних організмів у харчових продуктах, підконтрольних санітарній службі, та харчових продуктів, підконтрольних ветеринарній службі, виконання яких є обов'язковим. Санітарні заходи включають, зокрема, обов'язкові параметри безпечності кінцевого продукту; методи переробки та виробництва; процедури експертизи, інспектування, сертифікації та ухвалення; положення щодо відповідних статистичних методів; процедури відбору зразків та методів оцінки ризику; вимоги щодо пакування та етикетування, які безпосередньо стосуються безпечності харчових продуктів.
................Перейти до повного тексту