1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


РАДА ЦЕНТРАЛЬНОЇ СПІЛКИ СПОЖИВЧИХ ТОВАРИСТВ
УКРАЇНИ
VII збори XX скликання
ПОСТАНОВА
29.03.2012
Про наслідки господарсько-фінансової діяльності за 2011 рік та завдання щодо подальшого розвитку і реформування споживчої кооперації України
Збори Ради Укоопспілки відмічають, що у 2011 році правління Укоопспілки, Кримспоживспілки, обласних і районних споживспілок спрямовували роботу на підвищення ефективності господарювання, поліпшення торговельного обслуговування, надання різноманітних послуг членам споживчих товариств та іншим споживачам, виробництво товарів, закупівлі сільськогосподарської продукції і сировини, підготовку кадрів, оздоровлення працівників споживчої кооперації, налагодження ділової співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.
Надаючи особливо важливого значення подальшому розвитку і реформуванню споживчої кооперації України, робоча комісія Укоопспілки з розробки Програми реформування в другому півріччі 2011 року опрацювала та узагальнила всі пропозиції, які надійшли від споживчих товариств, споживспілок, пайовиків, інших громадян, ретельно вивчала зарубіжний досвід, працювала з провідними правовими інституціями держави і продовжує цілеспрямовану роботу в поточному році.
З метою забезпечення нарощування темпів економічного зростання і ефективності господарювання, посилення на цій основі соціального захисту пайовиків, підвищення позитивного іміджу споживчих товариств, споживспілок і Укоопспілки в цілому, завершення у 2012 році роботи з розроблення Програми подальшого розвитку і реформування споживчої кооперації України збори Ради Укоопспілки
ПОСТАНОВЛЯЮТЬ:
I. У ТОРГІВЛІ, РЕСТОРАННОМУ ГОСПОДАРСТВІ ТА СФЕРІ ПОСЛУГ
1.1. Завершити у поточному році приведення всієї діючої і переданої в оренду торговельної мережі до конкурентоспроможного стану з оновленням екстер'єрів та інтер'єрів, доукомплектуванням і заміною торговельного обладнання, розширенням асортименту товарів, запровадженням самообслуговування, електронної техніки, сучасного рівня надання послуг та елементів фірмового стилю.
1.2. Продовжити роботу зі створення нових та підвищення ефективності діючих магазинів-маркетів з належним наповненням товарами, програмним забезпеченням облікових і бізнесових операцій, запровадженням мерчандайзингу та положень Концепції і Операційних інструкцій. Розвивати мережу кооперативних аптек.
1.3. Підвищувати якість управління торговельними процесами для прискорення оборотності та нормалізації товарних залишків з активним залученням матеріальної бази власної оптової ланки, широким впровадженням елементів маркетингу і торгової логістики, визначенням ефективності продажу груп товарів за АВС-аналізом.
1.4. Ефективно використовувати наявні потужності та технологічне обладнання ресторанного господарства для нарощування обсягу випуску і розширення асортименту кулінарних та кондитерських виробів з урахуванням попиту споживачів, підвищувати якість та безпечність продукції.
1.5. Забезпечити вирішення у поточному році проблеми закритих магазинів і закладів ресторанного господарства.
1.6. Вважати доцільним залучення всіх споживспілок до Регламенту співпраці з організації оптово-роздрібної торгівлі тютюновими виробами, алкогольними напоями та пивом.
II. У ЗАГОТІВЕЛЬНО-ВИРОБНИЧІЙ СФЕРІ ТА РИНКАХ
2.1. Розробити і впровадити систему заходів з організації конкурентоспроможного, високотехнологічного і рентабельного виробництва. Діяльність хронічно збиткових і таких, модернізація яких є недоцільною, припинити.
2.2. Встановити, що відновлення та створення мережі сучасних боєнь різної потужності є одним з першочергових завдань правлінь споживчих товариств, споживспілок у поточному році.
2.3. Активізувати участь у виставково-ярмаркових заходах з реалізації харчової і сільськогосподарської продукції в обласних центрах та промислових містах, пропонувати укладення договорів з бюджетними установами.
2.4. Скоротити в 2012 році обсяги незавершеного будівництва шляхом завершення будівельних робіт, перепрофілювання або продажу об'єктів-довгобудів.
2.5. Продовжити співпрацю з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, домогтися суттєвого зростання обсягів привозу на кооперативні ринки і продажу населенню сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки підприємствами споживчої кооперації.
III. У ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНІЙ, КАДРОВІЙ РОБОТІ ТА СФЕРІ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
3.1. Постійно аналізувати господарсько-фінансову діяльність організацій і підприємств та здійснювати конкретні заходи для підвищення ефективності господарювання і забезпечення беззбиткової роботи, впроваджувати жорсткий режим економії матеріальних і фінансових ресурсів, ефективно використовувати матеріально-технічну базу.

................
Перейти до повного тексту