1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Наказ


ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
НАКАЗ
06.09.2011 № 23-од
Про затвердження стандартів надання адміністративних послуг Державною санітарно-епідеміологічною службою України
На виконання підпунктів 11 та 20 пункту 4 Положення про Державну санітарно-епідеміологічну службу України , затвердженого Указом Президента України від 6 квітня 2011 р. № 400/2011,
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити стандарти надання адміністративних послуг Державною санітарно-епідеміологічною службою України:
1.1. Стандарт надання адміністративної послуги Державною санітарно-епідеміологічною службою України з проведенням державної реєстрації харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок (додається).
1.2. Стандарт надання адміністративної послуги Державною санітарно-епідеміологічною службою України з проведенням державної реєстрації (перереєстрації) дезінфекційних засобів (додається).
2. Заступнику Голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України забезпечити додержання затверджених стандартів надання адміністративних послуг у структурних підрозділах Державної санітарно-епідеміологічної служби України.
3. Сектору організації управління, документозабезпечення та архівних справ забезпечити розміщення на інформаційних стендах, офіційному веб-сайті Держсанепідслужби України інформації щодо видів та стандартів надання адміністративних послуг Державною санітарно-епідеміологічною службою України.
4. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.
Голова Державної
санітарно-епідеміологічної
служби України,
Головний державний
санітарний лікар України

А.М. Пономаренко
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної
санітарно-епідеміологічної
служби України
06.09.2011 № 23-од
СТАНДАРТ
надання адміністративної послуги в Державній санітарно-епідеміологічній службі України з проведення державної реєстрації харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок
1. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу
01601, м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 7, Державна санітарно-епідеміологічна служба України, відділ забезпечення діяльності, нормативного та інформаційного забезпечення, т. (044) 253-94-84.
Сторінка веб-сайту Держсанепідслужби України www.dsesu.gov.ua
2. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення
Всі суб'єкти господарської діяльності, які виробляють і реалізують харчові продукти спеціального дієтичного споживання, функціональні харчові продукти та дієтичні добавки.
3. Перелік документів, необхідних для отримання адміністративної послуги
Відповідно до пунктів 4, 5 Порядку віднесення харчових продуктів до категорії харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 р. № 1023, одержувач подає до Державної санітарно-епідеміологічної служби України:
заяву;
документ, що засвідчує надання повноважень заявнику представляти інтереси замовника робіт (якщо заявник не є виробником або постачальником);
пояснювальну записку;
нормативну документацію, технологічну інструкцію з рецептурами (або проекти документів), акт обстеження виробництва державною санітарно-епідеміологічною службою - для продукції вітчизняного виробництва;
офіційні документи країни-виробника, що засвідчують обов'язкові параметри безпечності, мінімальні специфікації якості, дані про специфічну дію продукту (сертифікат, декларація виробника, реєстраційне свідоцтво, дані про реєстрацію в країні-виробника або інші аналогічні документи від країни-виробника) - для продукції, що імпортується;
текст маркування харчового продукту українською мовою;
декларацію виробника;
науковий звіт, результати досліджень, зокрема спеціальних (у разі їх проведення), виданих установами, уповноваженими головним державним санітарним лікарем України на право здійснення таких робіт;
зразок харчового продукту.
4. Склад і послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів надання послуги
Визначені Порядком віднесення харчових продуктів до категорії харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок та Порядком проведення державної реєстрації харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок , затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 р. № 1023:
дії одержувача:
подача заяви та документів;
при позитивному рішенні - отримання позитивного висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи;
дії адміністративного органу:
прийняття документів, призначення установи для експертизи та повідомлення про це заявника;
проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи та у разі прийняття позитивного рішення - видача висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи;
внесення до Державного реєстру харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок.
5. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги
Відповідно до пункту 12 Порядку віднесення харчових продуктів до категорії харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок та пункту 6 Порядку проведення державної реєстрації харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок , затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 р. № 1023:
строк проведення робіт з віднесення харчового продукту до категорії спеціального не може перевищувати 30 робочих днів після надходження документів до експертної установи. У разі виникнення потреби у продовженні зазначеного строку замовнику подається письмове обґрунтування;
державна санітарно-епідеміологічна експертиза та клінічне випробування нового виду спеціального харчового продукту проводяться протягом 90 робочих днів після надходження документів;
головний державний санітарний лікар України (його заступник) приймає у п'ятиденний строк рішення та затверджує надісланий експертною установою висновок;
строк внесення спеціального харчового продукту до Державного реєстру харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок не повинен перевищувати трьох робочих днів після затвердження висновку головним державним санітарним лікарем України (його заступником).
6. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги
Відповідно до пункту 6 Порядку віднесення харчових продуктів до категорії харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок та пункту 2 Порядку проведення державної реєстрації харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок , затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 р. № 1023:
Відсутність позитивного висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи.
7. Опис результату, який повинен отримати одержувач
Відповідно до пункту 14 Порядку віднесення харчових продуктів до категорії харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок та пункту 6 Порядку проведення державної реєстрації харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок , затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 р. № 1023, одержувач повинен отримати оригінал висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи, а спеціальний харчовий продукт вноситься до Державного реєстру харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок.
8. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена
Відповідно до пункту 18 Порядку віднесення харчових продуктів до категорії харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 р. № 1023, оплата робіт з віднесенням харчових продуктів до категорії спеціальних здійснюється відповідно до тарифів , затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2003 р. № 1351 "Про затвердження тарифів (прейскурантів) на роботи і послуги, що виконуються і надаються за плату установами та закладами державної санітарно-епідеміологічної служби".
Відповідно до пункту 9 Порядку проведення державної реєстрації харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 р. № 1023, інформація, що міститься в Реєстрі, надається на запит фізичних і юридичних осіб безоплатно.
9. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації
Особи з вищою медичною освітою, стаж роботи за фахом санітарія, гігієна, епідеміологія або медико-профілактична справа не менше 5 років, вища або перша кваліфікаційна категорія за однією з гігієнічних спеціальностей або з епідеміології, володіння основними принципами роботи на комп'ютері та відповідними програмними засобами, знанням законодавства України, діловодства, вільним володінням українською мовою.
10. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності
Прийом документів і видача висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи здійснюється в Державній санітарно-епідеміологічній службі України.
11. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо
Прийом та видача документів здійснюється відповідно до затвердженого Держсанепідслужбою України графіка, який розміщується на веб-сайті Держсанепідслужби України (www.dsesu.gov.ua).
Прийом документів:
понеділок
з 9.00 до 13.00
з 14.00 до 18.00
вівторок
з 9.00 до 13.00
з 14.00 до 18.00
середа
з 9.00 до 13.00
з 14.00 до 18.00
четвер
з 9.00 до 13.00
з 14.00 до 18.00
п'ятниця
з 9.00 до 13.00
з 14.00 до 16.45
12. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у випадку перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги
Послуга надається по мірі надходження пакетів документів у терміни, визначені законодавством.
13. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача при зверненні за одержанням та у ході надання адміністративної послуги
На веб-сайті www.dsesu.gov.ua Держсанепідслужби України розміщується нормативно-правова база щодо реєстрації харчових продуктів, спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок, інформація про правила подачі документів та отримання висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи.
Відповідно до пунктів 4 та 5 Порядку проведення державної реєстрації харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 р. № 1023, Держсанепідслужба України оприлюднює в засобах масової інформації та на веб-сайті Держсанепідслужби України інформацію, що міститься в Реєстрі.

................
Перейти до повного тексту