1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА
ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
01.07.2011 N 10
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови Державної санітарно-епідеміологічної служби № 5 від 06.03.2012 )
Про посилення державного санітарно-епідеміологічного нагляду за об'єктами підвищеного епідемічного ризику
Відповідно до статей 32, 40 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", на підставі аналізу санітарної та епідемічної ситуації в країні та на виконання пункту 8 протоколу засідання Кабінету Міністрів України від 29.06.2011 N 44
ПОСТАНОВЛЯЮ:
1. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській і Севастопольській міським державним адміністраціям:
1.1. Вжити невідкладних заходів щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення протягом літнього періоду, приділивши особливу увагу об'єктам підвищеного епідемічного ризику (заклади оздоровлення та відпочинку, лікувально-профілактичні та навчальні заклади, місця масового перебування та відпочинку населення, об'єкти громадського харчування, торгівлі, водопостачання та водовідведення, поводження з побутовими та промисловими відходами тощо).
1.2. Провести засідання надзвичайних протиепідемічних комісій, на яких розглянути питання санітарно-епідемічної ситуації в регіонах та визначити обсяг необхідних запобіжних заходів щодо недопущення виникнення епідемічних ускладнень серед населення, в тому числі профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь.
1.3. Взяти під особистий контроль роботу керівників служб, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення відповідних територій.
1.4. Привести продовольчі ринки та об'єкти роздрібної торгівлі, незалежно від форм власності, у відповідність до вимог чинного законодавства. Вжити дієвих заходів щодо припинення торгівлі харчовими продуктами у несанкціонованих місцях та ліквідації стихійної торгівлі.
1.5. Проводити постійну роботу з засобами масової інформації щодо висвітлення питань профілактики виникнення та розповсюдження гострих кишкових інфекційних захворювань і харчових отруєнь з метою своєчасного та об'єктивного інформування населення.

................
Перейти до повного тексту