- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Постанова
РАДА ЦЕНТРАЛЬНОЇ СПІЛКИ СПОЖИВЧИХ ТОВАРИСТВ УКРАЇНИ
III збори XX скликання
П О С Т А Н О В А
Про господарсько-фінансову діяльність споживчої кооперації України у 2010 році та завдання щодо підвищення ефективності господарювання кооперативних організацій і підприємств у 2011 році
Збори Ради Укоопспілки відмічають, що за складних економічних умов та фінансової нестабільності кооперативними підприємствами і організаціями Укоопспілки, Кримспоживспілки, обласних і районних споживспілок, споживчих товариств збережено позитивні тенденції розвитку, вдосконалення матеріально-технічної бази, нарощування обсягів діяльності, ефективності господарювання.
Для забезпечення сталого розвитку споживчої кооперації України у 2011 році, збереження темпів економічного зростання та посилення соціальної захищеності членів споживчих товариств і працівників системи збори Ради
ПОСТАНОВЛЯЮТЬ:
У торгівлі, ресторанному господарстві і сфері послуг
Вжити заходів, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності торговельної мережі та закладів ресторанного господарства, за рахунок приведення до сучасних вимог, удосконалення шляхів товаропостачання та наповнення широким асортиментом товарів.
Розвивати сучасну торговельну мережу із застосуванням комп'ютерного забезпечення обліку руху товарів і готівки, дотриманням вимог і елементів фірмового стилю, затвердженого зборами Ради Укоопспілки, впроваджувати груповий і внутрішньогруповий АВС-аналіз.
Використовувати у практичній роботі та впроваджувати в об'єктах торгівлі розроблені спільно зі шведськими фахівцями та затверджені зборами Ради Укоопспілки Концепцію та Операційні інструкції для маркету споживчої кооперації України.
Вирішити питання закритих об'єктів торгівлі та закладів ресторанного господарства.
З метою прискорення оборотності товарів удосконалювати структуру товарообороту, раціонально формувати товарні запаси. Особливу увагу приділяти покращенню торгівлі у сільській місцевості непродовольчими товарами широкого вжитку. Вживати заходів з покращення організації торгівлі високоліквідними групами товарів, друкованими виданнями, ювелірними виробами.
Удосконалювати товарозабезпечення роздрібної торговельної мережі шляхом відновлення функцій обласної оптової ланки, забезпечити створення у споживспілках відділів маркетингу та торговельної логістики, а також організувати роботу розподільчих складів з комп'ютерним і мобільним забезпеченням товаропостачання.
Вживати заходів з ефективного використання матеріально-технічної бази ресторанного господарства щодо розширення асортименту випуску і реалізації продукції власного виробництва відповідно до попиту споживачів.
Розвивати сферу платних послуг, нарощувати обсяги їх надання шляхом створення нових об'єктів та підвищення ефективності діючих. Постійно контролювати виконання Програми розвитку сфери послуг у системі споживчої кооперації України на 2011-2015 роки.
Активізувати співпрацю з організації оптово-роздрібної торгівлі тютюновими виробами ПСК "Укооппромторг у м. Бровари" з облспоживспілками та забезпечувати виконання договірних партнерських зобов'язань в рамках прийнятого регламенту.
У заготівельно-виробничій сфері та ринках
Активізувати перетворення заготівельної галузі у дієву галузь оптової торгівлі сільськогосподарською продукцією і сировиною. Удосконалювати та створювати підприємства з впровадженням сучасних технологій для забезпечення тривалого зберігання сільськогосподарської продукції.
Проводити маркетингові дослідження ринку, розширювати ділові зв'язки з покупцями. Забезпечувати при формуванні оптових партій товарів належну їх якість.
Продовжити модернізацію матеріально-технічної бази промислових підприємств та ринків із впровадженням ресурсоенерго-зберігаючих технологій, залучаючи інвестиції з різних джерел, у тому числі за рахунок коштів членів, асоційованих членів споживчих товариств.
За наявності гарантованого збуту і економічної доцільності нарощувати обсяги виробництва конкурентоспроможної продукції, оптимізувати витрати на її виробництво.
Постійно оновлювати асортимент продукції, здійснювати сучасне пакування, нарізування, штрихове кодування продукції. Впроваджувати системи управління безпечністю та якістю харчових продуктів, посилити лабораторний контроль. Раціоналізувати схеми завозу продукції у торговельну мережу, розвивати і вдосконалювати фірмову торгівлю.
Продовжити дієву співпрацю кооперативних ринків з фермерськими господарствами, селянами та іншими вітчизняними товаровиробниками щодо збільшення обсягів реалізації м'ясомолочних продуктів та широкого асортименту сільськогосподарської продукції.
................Перейти до повного тексту